רעיונות, מישהו?

lol65

New member
רעיונות, מישהו?

הקורס: שיטות מחקר.
המשימה: לחשוב על שאלת מחקר לא משנה בנושא של איזה קורס, ולחבר לה ביבליאוגרפיה של כ-20 מקורות.
הבעיה: אני במחסום יצירתי! בעיקרון, אני מתעניינת בתחום דיני המשפחה, אז אני חושבת על שאלות מחקר שקשורות לקורס הזה. רוב הסיכויים ששנה הבאה גם אעשה את הסימנריון שלי בנושא הזה, אז חשבתי לחסוך זמן, לבחור שאלת מחקר שאוכל לעבוד עליה גם בשנה הבאה, וכבר יהיה לי איזשהו בסיס ביבליאוגרפי. הבעיה היא שמה לעשות, אני לומדת משפטים ולא פסיכולוגיה, אבל כל שאלת מחקר שעולה לי לראש היא פסיכולוגית. אני לא מצליחה לנסח שאלת מחקר שתהיה משפטית. התחומים שמעניינים אותי הם נושא העגונות, אלימות במשפחה, ומשהו שקשור לילדים, כמו נושא המשמורת או חטיפות. אני עדיין לא בטוחה באיזה מהנושאים להתמקד, אבל בכל מקרה, השאלות שעולות לי הן לא משפטיות.
תזרקו עצם!

Atenolol

New member
דוגמאות בשני גרוש

* יחסי ממון בין בני זוג עם רקע של אלימות במשפחה: הדין המצוי, משפט משווה והדין הרצוי.
* משמורת במקרה של ילד מאומץ. האם האימוץ רלוונטי לרציונלים של חזקת הגיל הרך?
* עגינות הלכתית-יהודית ועגינות בנישואי בני דתות אחרות ונישואים אזרחיים. השוואת הדינים בארץ ובחו"ל.
עוד? כמה שאת רוצה :)

lol65

New member
די, תפסיק

בעצם, לא, תמשיך

בעניין המשמורת של ילד מאומץ, זה רלוונטי רק אם הילד אומץ בגיל יחסית מבוגר, לא? כלומר, אם הילד אומץ בהיותו תינוק, אין סיבה שיהיה הבדל בינו לבין ילד ביולוגי לעניין חזקת הגיל הרך, או שאני טועה? עוד לא ממש נכנסנו לנושא הזה בקורס.

Atenolol

New member
מאיפה שאני אדע?

אפשר לטעון שלילד ביולוגי יש זיקה חזקה יותר לאם מאשר לאב, מכיוון שהוא ממש יצא מרחמה. מה קורה לאסימטריה הזו במצב של אימוץ? האם האימוץ מגביר שוויון בין האם לאב?
למען הסר ספק, דיני משפחה זה ממש לא אני...

arimpal

New member
משהו שבמקרה דיברתי עליו אתמול עם מישהו

נישואי תערובת - אב יהודי ואם לא יהודיה, הזוג מתגרש, והאם רוצה למדינה שלה ולקחת איתה את הילדים הקטינים. מהם זכויות האב? זכויות הילדים? משפט משווה, דין רצוי ומצוי...

sacrament

New member
אמנת האג על חטיפת ילדים?

אחד הנושאים היחידים שעניינו אותי בדיני משפחה

השינוי שנעשה לאחרונה בחזקת הגיל הרך

רק דיני משפחה?

lol65

New member
לא רק

אבל זה הנושא שהכי מעניין אותי. יש לך רעיונות אחרים?
איזו שאלה משפטית אפשר לנסח על השינוי שציינת?
אוף, בעבודת הבגרות בפסיכולוגיה זה היה הרבה יותר פשוט

sacrament

New member
תמיד עדיף לעשות על מה שמעניין אותך...

אפשר גם לעשות על מזונות לילד מרדן - האם נכון לבטל לו את המזונות או לא, מה הקשר בין דאגה שאב צריך לדאוג לילדיו מכוח זה שהוא אבא שלו לבין האם הילד צריך לשמור עם קשר. האם צריך לקנות את אהבת הילד וכו'.
גם נשמע לי נושא מעניין. נראה לי שיש על זה הרבה פסיקה.

לגבי השינוי - לא יודעת, ביטלו את חזקת הרך, אפשר לשאול כמה זה צודק. הרי מדובר בדבר היחיד שהיה לטובת האישה כמעט בדיני המשפחה (חוץ ממזונות אישה). ומצד שני, אולי זה דווקא לטובת נשים.

גם אני לא מבינה יותר מדי בדיני משפחה...

lol65

New member
חשבתי

באמת לעשות איזה קישור בין פמיניזם לחזקת הגיל הרך. לכאורה, יש איזושהי סתירה בין הדברים, ויכול להיות שהפמיניזם עובד פה דווקא לרעתינו, הרי אם שיוויון זכויות, אז עד הסוף, לא? הבעיה שלי זה לא שחסר לי נושאים, אני רק לא יודעת איך לנסח את זה כשאלה משפטית, ולא פסיכולוגית סטייל
" השפעת משמורת שיוויונית על הילד" או משהו כזה.

Not4Sale2004

New member
על הקשר שבין בקורת פמיניסטית לדיני משפחה

אולי תמצאי עניין ב:
1. דניאל גוטליב, חזקת הגיל הרך: חזקה או חלשה? רטרוספקט או רקוויאם. רפואה ומשפט 38 בעמ' 157 (2008)
2. Katharine Bartlet, Joint Custody, Feminism and the Dependency Dilemma 2 Berkeley Women's L.J 9 (1986
3. Marie Ann Case, Feminist Fundamentalism on the Frontier Between Government and Family Responsibility for Choldrem 11 Journal of Law & Family Studies 333 (2009

למעלה