רעיון

רעיון גרוע

פשוט צריך לעזור לערבים עם הת.ז הכחולה ולתת להם ת.ז פלסטינית בלי בחירה הם הרי נולדו פה.. הם צרכים לגור בפלסטין החדשה.. לא עם היהודים

niv1990

New member
ומה ההבדל בין יהודי לערבי?

שהוא כל כך מהותי שעליו לפסול מאדם לגור היכן שהוא רוצה? (בין אם הוא פלשתינאי או יהודי).

יש הבדל מהותי אחד...

אנחנו באנו למדינה הזאת כי מכמה סיבות: חלק באו בגלל הציונות, תנועה לאומית שאמרה שליהודים מגיעה מדינה, כמו לכל עם אחר. חלק באו בגלל הדת (למרות שיש אנשים שמשליכים את זה לציונות דתית), כי זו הארץ הקדושה ליהודים. חלק באו כי אין ליהודים לאן ללכת... אנחנו לא בטוחים במדינות אחרות כי אנחנו כן שונים, דווקא הקידמה והליברליזם באירופה הוא זה שהוביל את אירופה לבצע את השואה (לא, אלא לא היו רק הגרמנים). ולכן ישראל מהווה מקלט שבו היהודים בטוחים מפני שואות חדשות למיניהם. אז יש לנו בעיה! כי מצד אחד אין הבדל בינינו לבין הערבים, כולנו בני אדם. אבל יש הבדל מהותי בגלל שישראל נועדה להיות המקום היחיד בעולם ששייך רק ליהודים, ברגע שהשיטה שלך תיושם היא כבר לא תהיה מדינת היהודים...

niv1990

New member
על תדבר איתי על יעוד

אני ניהיליסט יש כרגע את המצב, אני וגם הערבי נולדתי בארץ, וגם אם באתי מתוך צינות אז לערבי אין זכות לגרש אותי (אלא אם כן אני מתיישב על אדמות שהן רכושו). ברגע השיטה שלי תיושם באופן הרחב כל הפלנטה תיהיה שייכת לאנשות, לא יהיו עוד עמים. ונהציזם לא נבע מהקדמה, הוא נבע מהבורות וההכנעות למושגים חסרי ערך כמו עם ונקמה.

לא נכון...

הלאומיות צמחה מן הליברליזם, הלאומנות צמחה מן הלאומיות, והלאומנות היא אחת מהסיבות הישירות לשאוה. האנטישמיות המודרנית התפתחה בגלל הקידמה, לפני הקידמה הייתה שנאה מסורתית שהמאפיינים שלה היו שונים מהמאפיינים של אנטישמיות מודרנית.

niv1990

New member
הייתה ללברליזם השפעה

הרבה רעיונות פורשו והוסתו. לאומיות (שהיא לא הלאומנות שהייתה בגרמניה) היא לא מסקנה מרעיונות ליברלים, ובטח שלא המסקנה היחידה. כשהמדע שלל את ההיגון מהאנטישמיות המסורתית, האנטישמיות נתלתה בכל מיני תאוריות פסבדו-מדעיות שכל אדם עם קצת שכל בוקדקודו, ספקנות וידע בסיסי יכל לסתור. זה שלאנשים לא היה ידע בסיסי, ונסחפו אחרי מנהיגים שמכרו להם רעיונות חסרי ביסוס, זו הייתה אחת הבעיות .

לשום פעולה היסטורית אין סיבה אחת.

האנטישמיות נתלתה בהמון גורמים שאחד החשובים שבהם הוא הלאומיות, אחד נוסף הוא הדרוויניזם החברתי. ובהתחלה של הלאומיות היא הלכה עם הליברליזם. (אין לי כוח להסביר את הסיבה לכך, זה שאלת בגרות לחמש יחידות היסטוריה...).

niv1990

New member
איני אומר שלא הלכה עם הליברליזם

אני אומר שאינה תוצאה מחויבת של הליברליזם. אם גילתי את האפשרות להשתמש במתכות, ודאי שאיני יכול לקחת אחריות על כל שימוש שיעשה איתן אי פעם..

GreatGTM

New member
זה לא החוכמה, זה לא השכל

זה עצם הרעיון. כשאתה עצוב - זה היהודי, כשלא הולך לך בעסק זה היהודי וכו'. עד כאן טוב ויפה אפשר להחיל על כל אחד. אבל ליהודי אין מדינה, אין מי שיתעניין בשלומו אם אין לו ממון אז הבה נקח ממנו את הממון (זה היה שלך הרי, היהודי גנב את זה ממך בעורמתו) ונשתמש בו כשק אגרוף. עכשיו אתה מבין את החשיבות של הריבונות היהודית? וכן על הארץ הזו כי כבר בחרנו בה, אם נפסיד עכשיו ונקים מדינה במקום אחר, כבר הפסדנו, חבל על המאמץ, יקח לנו דורות לשחזר את אותה הרגשה שהיהודי כן שווה משהו.

niv1990

New member
כי האנשים שם היו

כנראה כמו שהרבה אנשים היום, שבויים בתפיסה של חלוקת אנשים לעמים ודתות. אני מאמין שלימוד של היסטוריה, ביולוגיה, פיסיקה ועוד מגוון מקצועות, הפיכת האדם למשכיל תגרום לאנשים להבין שלא כך המצב, או לפחות שלא הגיוני שכל דבר שלא הולך לך הוא בגלל המצאות יהודי בסביבה. שטויות כמו תורת הגזע היו מעופות לעל הרוחות על ידי אדם עם ידע בסיסי ביותר וחוש ביקורתי מינימלי. הבורות וחוסר המודעות היא מצע מצוין לגידול של אמונות תפילות, הסטה, תעמולה וכו'.

GreatGTM

New member
ואלה שהמציאו

את התורה המדעית? הם היו בדיוק כמו שהגדרת

niv1990

New member
אז כאן ההבדל

הנכונות או היא הנכונות של הדת נקבעת על ידי מי שמנהיג אותה. המעבר בין תאוריה מדעית אחת לשניה מתבצע על ידי חיזוי מדויק יותר של ניסויים, עמידה במבחן הניסוי, התער של אוקם, הדירות ועוד כל מיני דברים שאני בטוח שתוכל למצוא באינטרנט. אם תאוריה מאוששת מהבחינה הזו על המדע לקבל אותה גם אם היא נוגדת את הדעות של האנשים. מה זו התורה המדעית? האנשים שעסקו בפילוסופיה של המדע היו שונים ומגוונים מסוקרטס שהניח את היסודות עד לפופר לדוגמא שניסח את כלל מבחן הניסוי.

Continuum

New member
בטח

והשנאה המסורתית הזו לא גררה השמדה *המונית*, רק כמה מאות או אלפים כל פעם שאיזה חבוב סובייטי החליט לעשות פוגרום שאמנם לא כלל משרפות, אבל לשפד נשים מהרקטום על לום מחודד היה בהחלט לגיטימי. עשה טובה, טבע האדם לא השתנה בגלל הקידמה. האמצעים להשמדת אנשים וכמות האנשים שקיימים ע"מ להשמידם - בהחלט כן.

Continuum

New member
אתה לא אמרת את זה.

עזוב את העובדה שגם זה לא נכון (רצח שיטתי תמיד היה...) - מה שאמרת שונה לחלוטין. אמרת שהבסיס הרעיוני שגרם לאנשים לעשות מעשים כל כך נוראיים (לדבריך, לאומנות), הגיע רק בגלל הקידמה. ואילו אני טוען שהם מאז ומתמיד עשו דברים נוראיים - רק בקנה מידה יותר קטן (כמו כל דבר שאנשים עשו מאז ומתמיד - קנה המידה גדל כל הזמן). הלאומנות היא רק תירוץ, ולא סיבה.

למעלה