רעיון

• פותח הנושא 1L
  • פורסם בתאריך

syair

New member
הגולן

אני מנסה קצת לדמיין. לו הייתי תייר שהיה מגיע לארץ, האם היה מעניין אותי לראות אתרים שבהם הישראלים נלחמו עם הסורים ב-73? ממש לא נראה לי. מה שכן יכול למשוך בגולן זה למשל פרוייקט ההגנה על הנשרים. אולי דווקא טיולים בהם יהיה דגש על הצד הישראלי, וקצת אחרי זה יביאו מישהו מאחד מהכפרים הדרוזים (הם יסכימו?) שידבר על השקפת הצד השני. זה בתור תייר היה מעניין אותי למשל, אבל אולי אני טועה, ובאמת כדאי לשאול תיירים. השאלה איפה מוצאים אותם? עוד בעיה עם טיול בגולן אלו שדות המוקשים, דבר זה לא נראה לי כל כך מוכק לתייר אירופאי, ובכלל בכל טיולי בעולם לא זוכר שנתקלתי בשדות מוקשים. בכלל ישנם סוגי אנשים שונים, וכל אחד מהם מתעניין במשהו אחר. אולי יהיו כמה שיתעניינו באתרי קרבות, ואחרים במשהו אחר.

1L

New member
הגולן

כמו שסיכמת את ההודעה, אני בטוח שיהיו כאלה שיעניין אותם לשמוע על מלחמות ישראל. אחרי הכל, גם כשאני מטייל במדינות אחרות אני מאוד מתעניין בתרבות ובהיסטוריה של המקום גם אם אין לה בהכרח השפעה על תהליכים כלל עולמיים. כנראה שזה תמיד רלוונטי ויש סיכוי סביר שחלק מהתיירים שמגיעים לארץ מגיעים עם רקע כלשהו (גם אם מעוות לפעמים). זו הסיבה שגם אין צורך להשמיט שום דבר, גם לא מה שנראה לנו לפעמים כנדוש או לא מעניין בהכרח (דוגמאות שצוינו: מסלולי טיול כמו יהודיה או אתרי קודש). אני חייב לציין שבנוגע לטיולים בגולן אני ממש לא מוטרד בכל הנוגע לשדות מוקשים. אני לא מכיר שום מסלול שעובר בתוך שדה מוקשים והדבר המדאיג יותר לטעמי (במיוחד בנגב דווקא) הוא נושא השטחי אש, שקשה לי להאמין שתיירים שמעו עליו טרם בואם (אני לא מכיר שום מקום בעולם שמסלולי טיול מסומנים בתוך שטחי אימון צבאיים...)

Eldad H

New member
יש אנשים שמאוד מעניין אותם תא"י

לידיעתך, בניו-זילנד יש מקצוע זכות ל"בגרות" שלהם בתולדות ארץ ישראל! וגם בהיסטוריה כללית לומדים שנה שלמה על תולדות ארץ ישראל. את זה אני יודע מבחורה שלקחה אותי טרמפ מאומארו לדנידן בניו-זילנד וסיפרה לי שהיא עשתה את זה. היא התחילה לשאול אותי שאלות על מנחם בגין ועל משה דיין, כאילו שיש לי מושג בזה... (יש לי, אבל לא עד כדי כך...). די הגיוני שגם בעוד מדינות יש את המקצוע הזה בבית הספר. אני יודע למשל שבצבא דרום קוריאה מלמדים על צה"ל בכל קורס טירונות.

Eldad H

New member
מצפה רמון זה מקום מאוד מיוחד

אבל סביר להניח שמי שלא למד גיאולוגיה (למרות ברמת שנה א' באוניברסיטה) יכול באמת להבין ולחקור את מה שקורה שם. עבור רוב המטיילים שם זה סתם עוד קיר מדהים. רמת הגולן זה גם איזור מאוד מיוחד. אני חושב שגם הכרמל יכול להוות יעד מאוד חשוב לתרמילאים. למשל, דליית אל-כרמל זה מקום מצויין לפתוח הוסטל, במיוחד בגלל מנזר המוח'רקה (קרן הכרמל) שיש בסמוך.

syair

New member
עספיא

יש דווקא איזו אכסניה או מלון זול בכניסה מחיפה לעספיא. אין שילוט, אבל פעם שרכבתי באזור על אופניים הגעתי לשם. שם האכסניה סטלה כרמל, וזה שייך לכנסייה. ישנה גם אכסניה בחיפה וגם היא שייכת לכנסיה.

syair

New member
נכון

השם של המקום הוא נורם, ויש כניסה ממדרחוב נורדאו.

Eldad H

New member
שים לב שתחת LOCATION יש מפה

ולמרות שכל האתר באנגלית, כי הוא מיועד לתיירים, המפה בשפה העברית

מריושי

New member
האטרקציות זה ענין של גישה

אני אישית לא אוהב תיירות מלחמות וזה אחרי נסיון של ויטנאם וקמבודיה שטובות בזה מה שכן, התנך הוא מוקד משיכה די חזק ואתה יכול למצוא המון מקומות בעלי קשר מסוים לכתבי קודש (יהודיים נוצריים ואלי מוסלמיים מסוימים) הכל ענין של שיווק. בקלות אפשר לשווק את שראל בתור מקום עם נופים וטבע לא נורמלי. (מכתש רמון אחד הבודדים בעולם?)

היתה אצלי..

תרמילאית, חברה שהכרתי באפריקה והגיע לפה, זה היה דיי מיזמן אבל מה שאני זוכרת מהביקור שלה זה שהתרמילאים שמגיעים יודעים על כל מיני מקומות, אכסניות ושאר ירקות שאנו מעולם לא שמענו על קיומם, דברים שעוברים מפה לאוזן, אתם יודעים איך זה... אולי דווקא כדאי לשוחח איתם ולקבל אינפורמציה חשובה על מה באמת מגיע אליהם ובאילו דרכים. בקשר לגאולוגיה... וואי, זה מרתק,העולם ניראה אחרת כשמבינים את זה.אני ממליצה למי שמעוניין לקבל מושג , על הספר " גיאולוגיה יסודות ותהליכים " של עקיבא פלכסר. דבר נוסף שרציתי להעלות פה, הוא העובדה שתרמילאים רבים שמגיעם למז"הת נמנעים להכנס לישראל כי חותמת בדרכון מפה יכולה לגרום להם לבעיות בכניסה לארצות השכנות והם פשוט מעדיפים שלא לבוא. עם טיפת אופטימיות, גם זה ישתנה בעתיד :)

1L

New member
רק תגובה קצרה (לשם שינוי)

כמו שאמרתי כבר, אני לא יכול לחכות לשמוע מתרמילאים שהיו בארץ על דברים שאנחנו לא יודעים עליהם, ואיך הם קיבלו את המידע הזה (מפני שאין פה ממש 'סצינת תרמילאים'). בעניין החותמת בדרכון, הפתרון הוא פשוט וידוע שפשוט מבקשים במעבר הגבול שהחתימה תעשה על דף נפרד (שומרים אותו יחד עם הדרכון בזמן השהייה בישראל) אבל אין תיעוד קבוע על ביקור בישראל שיכול לפגוע בכניסה למדינות אחרות (כמובן לנושאי דרכון זר).

העניין

של הדף המצורף מוכר לי, אולי הייתי צריכה לציין זאת ובכל זאת, אני מספרת לך מנסיון שזה כן משפיע על אנשים, עובדה :) ודבר שני, אם ממש תיכנס לזה, אני מאמינה שתמצא את ה- סצינה, הרי בדיוק על זה דיברתי, היא לא מוכרת לנו והיא ממש מתחת לאף.(נכון שאולי היום פחות מתמיד, אבל הכוונה באופן עקרוני.)
ושיהיה לכולםםםםםםם שבוע טוב, מקווה שנהנתם בטיול, אוהבת }{

יונית א

New member
אורחת לרגע

תרמילאי בישראל יחפש את ה"שונה" את הייחודי- אז מה יש לנו- נוף וטבע- סביר להניח שיש מקומות יותר מרתקים בעולם. תיירות מלחמה- נוגעת לפלח שוק קטן, אינה אטרקטיבית ואינה מוצגת נכון(וראיתי אי אלו אתרים מצויינים של מלחמות אחרות-אין לנו כאלו כאן). נופים וטבע- מבלי להחשד באי לוקליות, יש נופים יותר מדהימים במקומות אחרים. אחרי התוכן- צריך גם לחיות ולהתנייד- אז ניידות בארץ קלה וזולה יחסית. מחיה/לינה -מסובכת יותר ,לא מפותחת והמידע לא בהיר. יתרונות- מדינה קטנה. אין מרחקי ענק. יתרונות- תחבורה צבורית נגישה וזולה יתרונות- אתרים ייחודים ,שונות תרבותית ואתנית במרחקי זמן קצרים. חסרונות- אין מודעות לנושא, משמע-אין שיווק-אין מידע- אין מטיילים. שיטה לפתרון(הצעה) אתר מידע באנגלית (צרפתית/גרמנית/ספרדית) או עם אפשרות תרגום של עיקרי המידע. מידע שיכלול את כל האינפורמציה הנדרשת למטיילים-תרמילאים בארץ- החל מטיסות זולות יותר, אפשרויות שונות לתחבורה יבשתית מהשכנים, נוהלי מעבר גבול, תחבורה פנימית, אפשרויות לינה ,ואתרים אטרקטיביים לביקור. לא אתר מידע פורמלי או של משרד ההסברה . אתר בגובה העיניים של המטייל התרמילאי המצוי. ואח"כ הפצתו בכל המסגרות האפשרויות בחו"ל לאוכלוסיה הרלוונטית (שיווק). אין בעיה לאסוף את המידע . או לתרגמו. או להדביק תמונות ומפות מתורגמות לאנגלית. הבעיה היא ארגון שזה צריך להיות ה"אינטרס " שלו להרחיב את תחומי השווק שלו .

Eldad H

New member
כל אחד צריך לראות בעצמו כמשווק...

אני אישית כשטיילתי בניו-זילנד ובאוסטרליה דיברתי עם לא מעט תיירים שהביעו נכונות ורצון רב לטייל בישראל, אבל לא ידעו בדיוק מה המצב. הסברתי להם שזה לא מסוכן כל עוד לא מסתובבים בשטחים. בקיצור, לא ייקרה לאף אחד שום דבר עם הוא פה ושם יזרוק איזו מילה או שתיים לטובת התיירות כאן כשהוא מטייל בחו"ל
לגבי תיירות מלחמה (אוי, זה מושג שאני שונא!), אני חושב שיש לנו כאן "תיירות מלחמה" מאוד מיוחדת. לא ניתן להשוות אותה לאתרים בצרפת על המהפכה הצרפתית ולא מול אתרי ההמחשה של קרב הפלישה לנורמנדי. חוץ מזה שנראה לי שתיירים לא יבואו במיוחד לישראל כדי ללמוד על מלחמת ששת הימים וגם לא במיוחד בשביל להיות ב"יד ושם", אלא אם כן מדובר במחקר כלשהו.

יפה...

כפי שכבר התחלתי לספר, התארחה אצלי חברה שהכרתי באפריקה,וגם אני כמו שסיפרת, עשיתי פרומו עצבני לישראל בנוסף לפרומו לאוכל של אמא שלי, שהיה בעצם מקדם מכירות, :) בכל אופן, אני חושבת שזו דרך מעולה ואני מתמידה בה בכל מסעותיי בעולם והיו כמה.אפרופו יד ושם, את החברה הזו שטיילה בעיקר לבד, לקחתי ליום בירושלים, היינו בעין כרם אך ללא ספק יד ושם היה שיא בכל השהות שלה בשיראל.(יד ושם מקום עלייתי לרגל בכל הזדמנות). מה עוד אומר... אני חושבת שזה שירשור מדהים ויפה לראות את כולכם כל כך בעניין. אולי עוד יצא מאיתנו משהו.(אולי נושא לתזה בשבילי?
)

syair

New member
יוזמה אישית היא יפה

אבל היא לא תביא לגל תיירים. משרד התיירות מנסה להביא קהילות שונות של תיירים. למה שלא ינסה לפנות גם לקהילת התרמילאים?

למעלה