רעיון

• פותח הנושא 1L
  • פורסם בתאריך

Eldad H

New member
עבודה בחקלאות ותרמילאות...

אני עבדתי באוסטרליה בעיירה בשם Donnybrook שם היה הוסטל שבו עובדים בחקלאות. בישראל יש המון חקלאות, בעיקר בגליל ובאזור ירושלים. חשבתי שהיה מעניין לאפשר לתרמילאים לעבוד בחקלאות תמורת כסף במקום להביא תאילנדים ופיליפינים שיעבדו בחקלאות. יש בזה חסרונות כמובן (שהמעסיקים לא יוכלו לשלם כמו לתאילנדי וגם שזה לתקופה קצרה יותר), אבל יש בזה יתרון שזה יביא תרמילאים לישראל (ויותר איכותיים, אם קיים מושג כזה) וגם ישאיר את הצעירים בפריפריה ובעסקי החקלאות כי זה ייתן להם ערך מוסף יותר מכסף! הבעיה העיקרית זה להסדיר את העניין מבחינת החוק. למשל החוק בניו-זילנד מאוד מתאים לישראל. שם אפשר לקבל ויזה מיוחדת משירות התעסוקה שלהם לעבודה של עד שבועיים בחקלאות בלבד. נכון לעכשיו בישראל לא מכירים בעבודה של תיירים.

syair

New member
מתנדבים

שכחת את כל המתנדבים שהיו מגיעים לקיבוץ, ועובדים בעבודות חקלאות. היום נדמה שפרוייקט זה כמעט נפסק. מצאתי קישור גם שעוסק בזה.

Eldad H

New member
יש מתנדבים בקיבוץ שלי

הם עובדים גם בענפים אחרים לא חקלאיים. בכל מקרה, אני בטוח שתיירים מארצות אירופה הקרות היו שמחים לבוא לישראל כדי לעבוד בקטיף תפוחים בחורף.

1L

New member
התנדבות

האמת שזה רעיון מוצלח במיוחד, יש לו ערך מוסף דווקא בגלל שזה בארץ. קרוב לוודאי שהיתה זו ההתנדבות בקיבוצים בארץ שהולידה ארגונים כמו ה- wwoof. זה רעיון מעניין שאולי יהיה מי שימצא בו עניין. לדוגמא, התנדבות עבור החברה להגנת הטבע/רט"ג/קק"ל. ידוע לי לפחות על פרוייקט אחד, פרוייקט הנשרים, בגמלא שבאופן קבוע נמצאים בו מתנדבים מחו"ל לתקופות של מינימום חודש. בכל מקרה, אני מניח שזה דברים שמקבלים פרסום ויחסי ציבור בחו"ל באמצעות הגופים שהזכרתי. אם כן ואם לא, זה יותר אינטרס שלהם ופחות מקום לתרומה שלנו כתרמילאים מקומיים (אני מתנצל אם זה נשמע כמו גישה שלילית, ללי, לא זו הכוונה).

syair

New member
חוברות

אחי חזר זה מכבר מדרום אפריקה, והביא חוברת, שמרכזת את כל העסקים (טיולים, אכסניות, אוטובוסים וכו') לתרמילאים. אני מתאר לעצמי שחלק מהעסקים משלמים תמורת פרסום בחוברת.

Eldad H

New member
גם לי יש חוברות כאלו על אוסטרליה

ויותר על ניו-זילנד, אבל אלו לא גופים התנדבותיים...

1L

New member
חוברות ומידע

לפי דעתי זה אחד הרעיונות הטובים. גם אצלי שמורות כמה וכמה דוגמאות לחוברות ואני אשמח לשמוע מאחרים שטיילו מסביב לעולם במה הם נתקלו אבל רעיון של כרטיס תרמילאים - על משקל כרטיס סטודנט - שניתן יהיה לרכוש (אלדד, משהו דומה ל- BBH, רק לצערנו בלי האכסניות...) תמורת סכום סימלי ויוכל להקנות הנחה בסוגי אטרקציות/שירותים שונים עבור תיירים בארץ: החל מכניסה לאתרי רט"ג ועד תחבורה ציבורית, ויכול להיות גם כרטיס חיוג בינלאומי. במידת הצורך, זה יכול להיות כרטיס מקומי של רשת תרמילאים בינלאומית קיימת (VIP?). לכרטיס כזה יכולה להיות מצורפת חוברת מידע שמתעדכנת כל תקופה ותכיל את פירוט ההנחות, פרסומים של החברות השונות ובכלל מידע שימושי לתרמילאי בישראל. ואם כבר עסקינן במידע ומסלולי טיולים קודם- כשטיילתי בניו-זילנד (אותו טיול שהזכרת כבר וכנראה אמשיך להזכיר שוב) היה לי נוח שהיו במרכזי המידע עלונים לכל מסלול (או אזור מסויים עם מספר מסלולים) עם כל הפירוט הדרוש למי שמעוניין לטייל שם. יש לעתים דברים כאלה בכניסות לשמורות (גם לכאלה שאינן בתשלום) - אבל למרות שגם בניו זילנד אפשר לקנות מפות דומות למפות סימון שבילים (במחיר זול בהרבה) של כל רשת המסלולים, פשוט לא היה צורך בכך (מעבר לסימון המוצלח בשטח, שיש גם בארץ). מספיק אותו עלון שמופיעה בו מפה קטנה של המסלול עם הפירוט (כולל אורך מקטעים בק"מ ובזמן, מקורות מים, חניוני לילה וגם אינפורמציה על חי/צומח/גיאולוגיה וכו') ויוצאים לדרך. ולמי שדואג, העלונים האלה היו ברובם בתשלום של NZ$1 (כ- 2.5 ש"ח).

syair

New member
מעניין באמת

כמה מהמידע שקיים בארץ. קיים גם באנגלית כמו למשל מפות סימון שבילים. האם יש גירסה מקבילה באנגלית?

1L

New member
אנגלית?! שפה רשמית שנייה...

גם הנושא הזה צריך היה לעלות מתישהו, ואני יכול לספר שמאז שחזרתי לארץ אני הרבה יותר מודע לנושא ופשוט מופתע בכל פעם מחדש איך בדיוק תיירים שלא יודעים מילה בעברית מסתדרים כאן... אמנם בזכות העובדה שאנגלית שפה רשמית שנייה בארץ, יחסית למקומות אחרים בעולם, ניתן לדבר עם רוב אזרחי ישראל באנגלית שיחה ממוצעת. אבל פחות מרבע מהשילוט/פרסומים רשמיים בארץ מתורגם גם לאנגלית -וזה לדעתי מקור לצרות אם מצב התיירות היה טוב יותר... (לא, לא צרות של עשירים!) ואם אי פעם יתחילו לטפל בזה - אין לי מושג מאיפה אפילו צריך להתחיל

Eldad H

New member
אני אתן לך דוגמא קולעת:

תייר נוסע ברכבת ישראל מחיפה לתל-אביב ורוצה לרדת בתחנת "השלום" (מרכז ת"א... לגיטימי). הוא יצפה שיודיעו לו באנגלית, או לפחות שיהיה שלט עם שם התחנה. להגיד באנגלית - אין מצב שיעשו דבר כזה - שלט באנגלית? בחלק מהתחנות יש שלט רק בעברית. חברה שבאמת מודעת לתיירות היא חברת "אגד" שבה כל נהג חייב לדעת אנגלית ממוצעת לשירות התיירים.

syair

New member
תחבורה ציבורית

גם ברוסיה אין כל כך התחשבות בתיירים, ואני חושב שאותו הדבר גם בסין. בכלל מטיילים נוהגים הרבה פעמים לשאול את המקומיים היכן התחנה שלהם, רק אני מקווה שרוב הישראלים אם ישאלו יענו בצורה נאותה.

רק של הרי אילת

היתה כוונה לתרגם לאנגלית מפות נוספות, אך אין מספיק ביקוש ולכן זה לא יצא לפועל - אך אין לי ספק שאם יהיה די ביקוש, תתורגמנה עוד מפות לאנגלית (בראש הרשימה יש דווקא את הגליל התחתון, עם הרבה אתרים נוצריים ותוכנית מגירה לשביל צליינים מנצרת לכפר נחום, ואחריה מפת מבואות ירושלים).

Eldad H

New member
רוב האכסניות בארץ שייכות לרשת

רוב האכסניות בארץ שייכות לרשת YHA (שלאחרונה שמה שונה לHI - Hostelling International) ואין סיבה שבמקומות אטרקטיביים לתיירים ואפילו בחברות תחבורה פרטיות (כמו זו של מודיעין או מטרופולין באר-שבע) לא ייתנו הנחות לחברי HI, כמו שInterCity וAtomic Shuttle עושים בניו-זילנד. חברות ציבוריות לצערי לא יכולות לעשות זאת מתוקף חוק.

1L

New member
לא מדויק

רשת אנ"א (YHA) פרושה בארץ באופן יחסית טוב, אך לפי הרשימה שלי רחוקה להוות חלק ניכר ממספר האכסניות הכולל בארץ. לא ידעתי שיש חוק שמונע מחברות ציבוריות (אגד, דן) לתת הנחות - מישהו הזכיר קודם שלפחות בקו ת"א-אילת ניתנת הנחה למחזיקי תעודת סטודנט בינ"ל.

Eldad H

New member
זו שאלה לעורכי דין...

גם לסטודנטים בכלל ולזקנים יש הנחות על כל הקווים, אבל פה מוגדר ציבור ולא בעלי חברה פרטית מסויימת.

syair

New member
הנחות באוטובוסים

אני לא יודע לגבי שאר החברות, אבל באגד ישנן הנחות לסטודנטים ממחיר נסיעה מסוייים (בסביבות 15 ש"ח). אני יודע שבנסיעה מחיפה לת"א יש הנחה לסטודנטים. אין כפל הנחות לסטודנטים אם קונים כרטיס הלוך ושוב.

shaishoo

New member
כן אבל 10%

ההנחה היא בסביבות ה10% וכן רק מקוד מסויים.. ת"א ירושלים לדוגמא אין הנחה.. אבל ירושלים הוד השרון או ירושלים חיפה לצורך העניין יש 10%

מריושי

New member
שכחתם את שביל

ישראל. עד כמה שזה מוזר יש טרק של חודש בארץ שאין בו בדיוק אכסניות לאורך הדרך.... (כמו נפאל לדוגמא) וגם האתרי טיולים שאתם חושבים עליהם באופן טבעי הם האתרים היותר פופולריים (יהודיה ודומיו) יש עוד הרבה אתרים שישראלים לא ממש מגיעים לשם בגלל חוסר מודעות (יש בגליל/גולן נחלים מסומנים שרואים מטיילים בודדים בשנה, למרות שהם מתחרים בכבוד בנושא יופי עם נחלים יותר פופולרים)

syair

New member
שבילים בארץ

השאלה מה מיוחד בשבילים אלה? ואיך מושכים תיירים למקומות אלה? קשה לי להאמין שהרבה תרמילאים יבואו לחודש לטייל בשביל חוצה ישראל, ללא משהו שימשוך אותם לבוא לשם. לפי דעתי הדבר המיוחד בארץ הזו, הוא ההיסטוריה, ולכן אם אפשר לשלב טרקים שאפילו אין שם עתיקות, אבל אפשר להעביר היסטוריה עליהם, כמו קרבות מהתנ"ך וכו'. זה נראה לי גם יהיה יותר מעניין מלקחת תיירים למקומות שבהן נלחמו מאז קום המדינה, ואם כבר לוקחים תיירים לראות אתרי קרבות, לפי דעתי המעניינים ביותר יהיו אלו ממלחמת השחרור, ולא האחרונים.

1L

New member
מסלולי טיול / טרקים

אני באותה דעה איתך ועם כל כמה שאני פטריוט (ופטריוט אמיתי) קצת קשה להשוות את האטרקציה התיירותית שבין טרקים כמו האנאפורנה/אוורסט בייס קמפ לשביל ישראל, כשהמדובר במסלולים של חודש (חודש בלי אכסניות/בקתות...). מה גם שעד כמה שאני מקבל את הרושם, תרמילאים שמגיעים לארץ לא מגיעים אפילו לתקופה של חודש. זה לרוב תקופה קצרה יותר שלמעשה מהווה גשר בין ירדן למצרים למשל. סוג של הפסקה במדינה קצת יותר מערבית שיש בה מוקדי משיכה היסטוריים-דתיים. יעניין אותי לשמוע באמת ממטיילים שמגיעים לארץ אם מעניין אותם מורשת קרב על מלחמות שהדיעה הבינלאומית יכולה לפעמים להיות חלוקה ולאו דווקא השליכו על ההיסטוריה הבינלאומית (מעבר לזו של המזרח התיכון). אני נוטה להאמין שרובם יעדיפו לראות טבע ונוף יחודיים, למרות שאפשר בוודאי לחבר בין השניים (ורמת הגולן זו דוגמא מצויינת, שלא תמיד נמצאת במסלול התיירים הקבוע בארץ).

למעלה