רעיון

• פותח הנושא 1L
  • פורסם בתאריך

1L

New member
כל מקום ואתר

ראשית, הרבה תודה לכל מי שמגיב - זה באמת מעניין לשמוע דעות נוספות ודברים שלאו דווקא חשבתי עליהם. מעבר לזה, אני באמת מאמין שזה דבר חשוב. שנית, אני מודאג מזה שאני רואה תגובות היום כי אני מבין מזה שלא הגעתם לטיול של סלע (מי יספר לי מה פספסתי?...). ולענייננו, באופן מפתיע, בדיוק בזמן שקראתי את ההודעה של יונית הציע לי חבר את אותו הרעיון בדיוק. אתר אינטרנט יכול מאוד להיות הפתרון, ולמרות שאני לא בדקתי את הנושא ממש לעומק, יש לי סיבה להאמין שישנם כבר לא מעט אתרים כאלה ואחרים שמשתדלים לשווק כל סוג תיירות אפשרית לארץ הקודש. אף על פי כן, אני חושב שהיום מדריכי הטיולים הם עדיין מקור המידע הנפוץ והשימושי ביותר בקרב תרמילאים ולו רק מפני שהם זמינים בכל מצב (אחרי הכל, זה לא נוח וגם בעייתי לתייר בארץ לגשת לאתר אינטרנט באותה מידה שהוא יכול לפתוח את המדריך טיולים שלו). אין ספק שיש לאתר אינטרנט יתרון משמעותי בעדכון תכוף הרבה יותר, ובכלל אופציה לאינטראקטיביות (מציאת שותפים/ציוד/פורום שאלות וכו') ולמרות כל אלה, אתר אינטרנט היום הוא בד"כ תוספת למדריך טיולים בשלב ההכנה לטיול (למי שלא מעדיף טיול ספונטני) והוא לא פתרון חזק מספיק לשיווק מפני שבסופו של דבר גם אותו יהיה צורך לשווק, אם באינטרנט ואם מחוצה לו. יכול מאוד להיות שאתר אינטרנט יכול להיות הגרסא האינטראקטיבית המורחבת של חוברת תואמת אשר מחולקת לתרמילאים המגיעים לארץ.

shapira meir

New member
ישראל לתיירי-תרמיל? בודאי.

ראשית ההגדרה של תרמילאי הוא מי שמטייל עם תרמיל, אז לי תמיד יש תרמיל לחפצים האישיים והציוד שלי בצ'ימידאן, האם אני צ'ימידנאי? לדעתי הגדרת תרמילאי מורכבת יותר לפי התנהגות ואפיון פעילויות מיוחד. בהחלט שיש לתרמילאי מחו"ל מה לעשות בארץ כיוון שיש המון מקומות יפים ביותר וגם מיוחדים שיעניינו את התרמילאי המצוי. ראשית, קודם כל שירצו בכלל לבוא (ואני מתכוון בכמות משמעותית) כי הטיעון של שר התיירות היום שבשנה שעברה הגיעו ארצה כמעט מליון תיירים, אומר זאת בנימוס, ההמצאה הזו לא שווה תגובה, כנ"ל הטענה שההשקעה בשטחים עזרה לתיירות. מי שצריך לבצע דחיפה רצינית לטובת תרמילאות נכנסת: א. חומר כתוב,מידע, מסלולי טיול, מקומות לינה פשוטים ב. עידוד לפתיחת מקומות לינה פשוטים (לא צימרים, הם יקרים) אלו תפקידי שר התיירות וצריך מישהו שילחץ עליו להתחיל לעשות משהו. כמו כן לא ברור לי מדוע מחברים אוטומטית את ישראל לתיירות מלחמה או הגולן למורשת קרב. ראשית, את התייר הצעיר יכולה בהחלט לעניין מורשת קרב וכבר נתקלתי בזה, אבל רק כאשר מדובר בקבוצות מאורגנות עם מורה דרך ולא לתרמילאי הבודד. שנית יש לספק לו חומר כתוב ולהצביע על אפשרויות, כמו מסלולי טיול רגיל (אפשר לקרוא לזה כך במקום המונח הלועזי "טרק") או מסלול טיול אתגרי. שנית, אפשר להכין רשימת אתרים מיוחדים בעלי גישה קלה או קשה ואתרים מיוחדים וייחודיים, למשל, אתר ייחודי לנו הוא אתר הפליאומגנטיזם בגולן קרוב לארמון האמיר פעור. לספר לו שהוא יכול להישען על "סלע האושר" מול טבחה שם קרא ישו את דרשת האושר. או לאתגר אותו לצפות במפל איוב אליו ניתן להגיע רק בשחיה, וכך יש עוד מאות אתרים בארץ. אבל רק משרד התיירות יוכל להרים פרוייקט כזה, אם רק ירצה, וזו כבר שאלה אחרת.

1L

New member
אני ואתה נשנה את העולם

מאיר, אני אולי נשמע לך נאיבי אבל אני בהחלט נחוש וחדור אמונה אמיתית שאפשר לעשות/לשנות דברים. אני לא חושב שזה במקום להאשים/להטיל את האחריות על משרד כזה או אחר במסגרת דיון כזה בפורום - זה בעיקר חסר משמעות. במקום, אני מאמין שאם אכן יתגבש פה רעיון חדשני וסוחף נצליח לגייס את תמיכת משרד התיירות (יש להם אינטרס) וגם להלהיב גופים מסחריים אחרים אותם נצליח לשכנע בכנות כוונותינו בכדי שיסייעו לנו. אני חושב שאין צורך להתחיל בגדול, אין שום בעיה להתחיל באמת ממשהו קטן וצנוע שעם הזמן יגדל, יתפתח ויצבור תאוצה כפועל יוצא והוכחה של הצורך בו, במידה ואכן נצליח למצוא רעיון טוב.

shapira meir

New member
אני תמיד משתדל לראות חיובי

ולמרות היותי ריאלי (עם קצת נסיון.....) בכל זאת אני מקווה שרעיון כזה יצליח, כי לדעתי אפשר וזהו עוד ערוץ להבאת תיירים גם אם הם לא מהסוג הרגיל שהיה מקובל, אז מה? אם תתחיל לזרום לארץ תנועת תרמילאות, זה בהחלט יהיה שינוי לטובה.

Eldad H

New member
אני חושב שאתה טועה

למשרד התיירות אין שום אינטרנס (לפחות כך הוא חושב) למשוך הנה תיירים צעירים ("תרמילאים"). זה סוג מסויים של תיירים שלא מוציא הרבה כסף בהשוואה לקבוצות צליינים ממערב אירופה ומצפון אמריקה. אבל... לאחרונה חל שינוי אצל בני העשרים ביפן והרבה מהם יוצאים לטייל בעולם כבודדים אחרי שעבדו זמן מסויים והרוויחו כסף במונחים יפנים. אם נדע למשוך בחוטים הנכונים במשרד התיירות ובשגרירות ישראל בטוקיו, אולי נוכל להרים פה הרים וגבעות בכל הקשור לתרמילאות יפנית בארץ הקודש

1L

New member
ארץ השמש, עולה

אלדד, לדעתי, משרד התיירות לא יכול ממש להרשות לעצמו להיות בררן בבחירת סוג התיירים אליו הוא מכוון. שנית, אני לא חושב שיש טעם לכוון לקבוצת תרמילאים מסויימת בדיוק ובאותה נשימה: בעניין כל ההצעות שעלו עד כה בעד הדגשת תחום אחד ופסילת אחר('תיירות מלחמה' או מסלולי טיול או אתרים ארכיאולוגיים)- לדעתי אין טעם בכך. צריך פשוט להשאיר את כל האופציות פתוחות בפני כל התיירים באשר הם. אין לי ספק שהם יתרשמו מהמבחר והמגוון ויוכל כל אחד לבחור בעצמו.

Eldad H

New member
לדעתי צריך להכין חוברת שיווק

להוציא אותה בכל מיני שפות ולהפיץ אותם באוניברסיטאות ובעוד מקומות שיש שם ציבור צעירים גדול.

syair

New member
לא הבנתי

למה בדיוק צריך להפיץ את החוברות לתרמילאים באוניברסיטאות?

למעלה