רעיון

• פותח הנושא 1L
  • פורסם בתאריך

1L

New member
רעיון

ישראל ידועה (תקנו אותי אם אני טועה) בתור אחת מאומות התרמילאים הגדולות בעולם (במיוחד ביחס לאוכלוסין). ולמרות זאת, לא ידועה בתור מדינה לתרמילאות (גם אם קשה להשוות לדר'-מז' אסיה/דר' אמריקה וכו'), וגם על אף הערות הציניקנים באשר הם בעניין המצב הבטחוני שמפחיד כל אדם שפוי מלהתקרב לאזור. ובכל זאת, אולי זה הזמן לתרום קצת מהידע/נסיון שלנו כמטיילים ברחבי העולם וכתושבי הארץ הזו, מה אנחנו כתרמילאים ישראלים יכולים לעשות לטובת התרמילאים שמגיעים מרחבי העולם לבקר כאן (ואולי כך יגיעו אחרים נוספים). אני מכיר אתרי אינטרנט דוגמת GlobalFreeLoaders, Hospitality, Travelhoo שמאפשרים לתרמילאים לארח אצלהם תרמילאים אחרים, אבל אני מאמין שניתן לעשות משהו מעבר לכך (כנ"ל לגבי נושא האכסניות/קמפינג). למעשה, אולי אם מישהו מכיר תרמילאים מחו"ל שטיילו כאן ויוכלו לחוות דעתם על טיול מהסוג הזה בארץ יעזרו לנו לראות מה ניתן לשפר/להוסיף/לשנות בארץ. בנוסף, יש לקחת בחשבון שטיול תרמילאים בארץ הוא בעייתי גם מפני שישראל יקרה... לסיכום, אני אשמח לשמוע מה דעתכם בעניין (אני חשבתי על נושא המרכזי מידע לתיירים) ואולי אם יהיה עניין נוכל גם להוציא משהו לפועל.

shaishoo

New member
../images/Emo127.gif רעיון טוב... צריך מנהיג

יש לי ידידה שבארגנטינה הגתה רעיון... אירופאים ואמריקאנים בצ'ילה ארגנטינה מטיילים רק עפ"י הספר "TREKING IN PATAGONIA" אז היא אמרה למה לא לכתוב ספר TREKING IN THE NEGEV AND THE GOLAN HIGHTS" אולי אז אנשים יבואו לטייל..אולי הבעיה היא שתרמילאים עוברים בישראל בגלל אתרי הקודש וירושלים ולא מודעים למקומות הנהדרים שאנחנו יכולים לספק... צריך רק מישהו רציני ולא עצלן כמוני שינסה חהתחיל להרים את הפרוייקט הגדול הזה... (ואני לא מדבר רק על הספר) יאללה נתראה בטיול פורום הקרוב תומר
אם יש רצון יש דרך..טיול פורום 17/5 יוצא לדרך

1L

New member
"לטייל בישראל"?

אמנם לא בדקתי את הנושא ממש לעומק (כלומר, הצצתי בrough guide של ישראל וזה אכן מעניין לראות את הדברים מנקודת המבט הזו) אבל די ברור לי שישנם לא מעט ספרים המיועדים לתיירים בישראל (ברמות עדכון שונות) וכנראה שאפילו עוד יותר אתרי אינטרנט. למעשה, יתכן שבמידה מסויימת אפילו עדיף המצב בו מי שכותב את הספרים הנ"ל הם למעשה תיירים באותה מדינה, ולא תושביה... למרות שככל שאני חושב על זה יותר, כנראה שזה בהחלט נתון לויכוח... האמת היא שאני חשבתי על איזה שהוא רעיון מקורי שעדיין לא קיים ועצם החדשנות תהיה מקור המשיכה/שינוי האמיתי. אני אשמח לשמוע מה יתר האנשים חושבים בעניין.

shaishoo

New member
...................->

טוב אם אתה צריך תמיכה או סתם קריאות "יאללה L1" אני איתך

syair

New member
תרמילאות

הרעיון שלך נשמע רעיון מאד חיובי, ואני מצרף שני קישורים. הראשון של דף שאלות ותשובות (פורום) על טיולים במזרח התיכון באתר של לונלי פלנט. הדף באתר שלי על טיולים בישראל (באנגלית), ואני מצטער אם זה פוגע במישהו הזכרת השם פלסטין ליד ישראל. לגבי האתר travelhoo אני צרפתי את שמי שם, ומעולם לא פנו אלי משם. לגבי אכסניות יש קצת בארץ. במיוחד בת"א ובירושלים. כלומר ההוסטלים. בירושלים רוב התיירים הולכים לאכסניות במזרח העיר, שהם הרבה יותר זולים. ישנן גם אכסניות נוער, אבל חלק מהן מחייבות לקחת ארוחת בוקר. דבר המייקר את מחיר הלינה. לעומת זאת מחירי התחבורה בארץ הם די זולים. נסיעה של 400 ק"מ, מאילת לחיפה עולה 70 ש"ח, שהם פחות מ-20 דולר אמריקאי, ויש גם הנחה של 10% לסטודנטים. עוד מקום שאני יודע, שיוצאים ממנו טיולים, ויש גם אכסניה היא עכו, שבעצמה היא מקום מדהים, וחבל שמזניחים אותה. העיר אפילו זכתה בתור אתר מורשת עולמי של UNESCO. תפרט קצת יותר על מה איזה סוג של פרויקט בדיוק חשבת, ונראה מה אפשר לעשות.

1L

New member
תרמילאות בישראל

אני בהחלט מצליח להזדהות עם פתיחת ההודעה שלך וחוששתני שזה נכון גם לגבי לפחות 90 אחוז מהתרמילאים הישראלים - בוגרי סיירות קרביות שהסתערו על האנאפורנה או על מאונט קוק אבל לעלות למירון זה כבר 'סיפור'... בעניין עלות טיול תרמילאים בארץ, אני מאמין שהכל יחסי: אכן, לינת אכסניות יקרה בארץ וזמינה/מסודרת פחות מבמקומות אחרים ותחבורה ציבורית למרחקים ארוכים יחסית זולה ונוחה אבל אני מאמין שאם איסלנד (שהיא המדינה היקרה ביותר בעולם, יחד עם נורבגיה, עד כמה שאני יודע) הצליחה להפוך ליעד תרמילאים זה אפשרי גם בישראל. אגב, אני קיבלתי מספר פניות מאתר ה- GlobalFreeLoaders בעבר והתחלתי לעיין בקישור שהוספת לפורום של הלונלי פלנט ונראה לי שזו דרך מצויינת ליצור קשר עם תרמילאים המבקרים בישראל (באופן צפוי, אין הרבה כאלה אבל ישנם שם לפחות שניים או שלושה ישראלים שעושים כמיטב יכולתם לעזור). שוב, כמו שהזכרתי בהודעתי הראשונה אני בעיקר חשבתי על נושא מרכזי המידע לתיירים שכנראה לא מספיק מפותח בארץ אבל לצערי, בשל נסיוני המצומצם (יחסית לאנשים אחרים שאני רואה בפורום) בטיולי תרמילאים בעולם קשה לי להצביע על רעיון כזה או אחר שהייתי 'מייבא' לארץ. אולי אתה, שכבר ראית עולם, תוכל לספר על משהו שנתקלת בו בטיוליך והפך את הטיולים לנוחים/מהנים יותר. אני חייב להודות שככל שאני חושב על זה יותר, אני מגיע למסקנה שדווקא תרמילאים מחו"ל המגיעים לבקר בארץ יוכלו לעזור לנו יותר.

syair

New member
הבהרה קטנה

שיניתי את ההודעה שלי, לכן תחילת דבריו של 1L לא מובנים כל כך. פשוט ציינתי שבחו"ל הישראלים מתרמלים, אבל כשהם חוזרים הבייתה, כמו ש-L1 כבר אמר, מתעצלים לטפס על המירון.

syair

New member
הוסטלים

אחרי הטיול הראשון הארוך שלי, שהיה באפריקה. חזרתי ונתקע לי בראש רעיון פתיחת אכסניה. ניסיתי לברר את העניין, ואפילו התקשרתי למשרד התיירות, אבל מלבד מלהעביר אותי מאחד לשני לא יצא כלום. נדמה לי גם שפניתי בכתב, ופשוט הם נתנו לי הוראות איך עם היה לי 10 מיליון דולר הייתי יכול לפתוח מלון 5
. כנראה שזו השאיפה. להביא תיירות עשירה, אבל נראה לי שזו טעות-ראו למשל תיאלנד. אני מתכוון שהתרמילאים של פעם, הם העשירים שהמדינה חפצה ביקרם של העתיד. כיום שאין כמעט תיירים בארץ, נראה לי היה כדאי לנסות למשוך תרמילאים, שאם הם לא פוחדים ממלריה. לא נראה לי שיפחדו מאוטובוס מתפוצץ. עכשיו לנושא ארגון של משהו כזה. דבר כזה לא יכול לרוץ אם אין לו גב כלכלי או תמיכה ממשלתית. אחרת זה סתם יהיה עוד נסיון קטן ליצור משהו כזה.

1L

New member
אכסניות

תארתי לעצמי שהנושא יעלה ואני מודה שהרעיון עלה גם בראש שלי בעודי מטייל בניו זילנד שאפילו ידועה בזכות האכסניות שלה (כמה מהן מהוות יעד ביקור בפני עצמן!). הייתי שמח לבדוק את הנושא בארץ כמו שהוא היום ולצורך העניין יש ברשותי רשימה של כמה וכמה אכסניות כאלה (ועד כמה שזה ישמע מפתיע, אין כ"כ הרבה אכסניות אבל יש בהחלט מספר מכובד ביחס לגודל המדינה ולכמות התיירים שהיא רואה בימים אלה). למעוניינים להשוות למצב בחו"ל אפשר לבדוק לפי ה- YHA (אנ"א בישראל). אבל ככלל, קשה לי להאמין שכולן זכו לגב/תמיכה ממשלתית, אני כמעט משוכנע לחלוטין שהם כולם עסקים פרטיים שמנוהלים באופן עצמאי אפילו לא כחלק מרשת כזו או אחרת. קשה לי לראות הקמת אכסנייה כפרוייקט של קבוצת אנשים... בכל מקרה, אני בהחלט מסכים עם הגישה שיש למשוך תרמילאים - אלה אותם אנשים שבד"כ קוראים תיגר על דברים כפי שהם משתקפים דרך מהדורות החדשות ונחושים דיים כדי לחקור ולגלות את פני הדברים כפי שהם - דבר שבאופן מדהים לטעמי פשוט כנראה שלא מבינים שם במשרד התיירות הממוזג... אין ספק שביקור בישראל כמעט תמיד מקושר לפן ההיסטורי-דתי, כל תייר באמונתו. אסור לזנוח את זה, אבל חשוב לדעתי להראות גם את כל יתר הדברים המרשימים והייחודיים לארץ. כמו שזה נראה לי, יקשה אפילו על תרמילאים מנוסים שמקורם בחו"ל לספר על טרקים בישראל...

syair

New member
בארץ

נראה לי שהאכסניות של YHA הן לא פרטיות. לא מזמן עברתי בבית שאן, וראיתי שפתחו שם אכסניה חדשה, ולא נראה לי שהיא פרטית. דרך אגב אכסניות משמשות גם בטיולי בי"ס. אתה צודק שזה לא רעיון טוב שקבוצה גדולה תפתח אכסניה, אכסניה היא כמו כל עסק אחר, אבל עדיין המדינה יכולה לעזור קצת בנושא, ולא רק למלונות השרד. בחו"ל גם אוניברסיטאות משתמשות באכסניות בטיולי מחקר. לא חושב שרוב התרמילאים שמגיעים לארץ זה מענייני דת, אלא שההיסטוריה מעניינת אותם. לגבי טרקים בארץ, קצת קשה להביא משהו מיוחד, ושלא יהיה יקר לתרמילאים. למשל הנגב הוא יפה, ונראה לי אפשר למשוך תיירים למצפה רמון, אבל סיני למשל הרבה יותר זולה, ויש את ואדי רום בירדם, ויש עוד הרבה מדבריות בעולם שמושכות את התרמילאים יותר. אז לנו זה יפה, כי אנו גרים כאן, ולא כדאי לסע רחוק אם יש רק סוף שבוע, אבל תיירים מחפשים את היחוד בארץ, וזה בד"כ המקומות העתיקים. אני הייתי מנסה אולי לחפש טרקים שאפשר להכניס בהם קצת היסטוריה כמו עין עבדת בנגב. יש עוד בעיה שאפשר היה לעשות טרקים מעניינים שעוברים דרך השטחים, אבל תראה לי הרבה אנשים שיהיו מוכנים לעשות שם טרקים.

Eldad H

New member
ומה בעניין טיולי מורשת קרב ברמה ../images/Emo35.gif

לדעתכם טיולים בסמוך לשדות מוקשים ואתרי קרבות ממלחמת יום הכיפורים (כמו עמק הבכא) יעניינו תיירים מגרמניה ומאנגליה

shaishoo

New member
שידרוג

אפשר לשתף את הצבא ובסיוע חיל ההנדסה לארגן סיורים מודרכים בתוך שדות המוקשים "משמאל אתם רואים מוקש M15אם תסתכלו טוב בוודאי תבחינו..."

Eldad H

New member
יש טעמים של ביטחון שדה...

צה"ל לא יישלח אף קצין מחיל שיריון (או כל חיל קרבי אחר), לפחות בעת הזו, כדי לפתוח פעילות אטרקציה תיירותית מטעמים של ביטחון שדה וגם מטעמים של בזבוז זמן (יותר חשוב לעשות אימונים). היחידים אולי שאפשר "להלביש" עליהם את זה הם חיילי וקציני חיל החינוך, אבל לא נראה לי שיתחשק לקצין חינוך ראשי להתחיל לבנות תוכניות של אטרקציות תיירותיות...

shaishoo

New member
אההה...אההה... מה ?????

שמעת פעם את המושג " הערה צינית" ????????????????????????????????? וד.א. אני כקצין הנדסה הייתי צריך לארגן מופע פירוטכניקה לקבוצה של כמה מתנדבים יותר מפעם אחת.. מה שגרם לדחייה של המחלקה שלי בירידה לשטח.... צהל יודע לבזבז ולהתחנף כשהוא רוצה

Eldad H

New member
מצטער, אני לא ישראלי מצוי... ../images/Emo10.gif

אני לא מבין ציניות ואני גם בד"כ נוהג שלא להשתמש בה.

shaishoo

New member
דווקא

ציניות זה משהו עולמי שמאפיי יותר קומדיות בריטיות ואמריקאניות מישראלי מצויי... !

syair

New member
אבל

לא עשיתם את זה בד"כ לקבוצות של יהודים עשירים מחו"ל, שמקווים שיתרמו כסף או איך שהוא ישפיעו במדינתם שיתמכו בישראל? פשוט נראה לי שרוב התרמילאים לא בעלי השפעה במדינתם, אבל אי אפשר אף פעם לדעת. אפילו ג'רי סיינפלד, היה מתנדב בקיבוץ בארץ.

shaishoo

New member
לא בדיוק

פעם אחת זה היה לקבוצה של בני 17-19 בנים ובנות שהתנדבו לעזור בסידור של אחד מהמחסני ביצורים הקרוב (תלתליות,בזנטים,פח גלי ושאר מיני טובים) ופעם שנייה לקבוצה של 14-16 שאין לי מושג מה הם היו העירו אותי עפוץ אחרי תרגיל ארוך של כמה ימים.. באתי,פוצצתי חזרתי לישון.. מקווה אף אחד לא נפצע בדרך...

גישה שלילית...

לא הביאה אף אחד לשום מקום טוב, את זה אתה צריך לדעת כבר סלע יקירי... מה רע בנסיון קטן? הרי האוקינוס כולו הוא ים של טיפות... ולהוגה הרעיון, ישר כח, רק חבל שהכרטיס שלך ריק. אולי תצ'פר אותנו ותגלה משהו על עצמך, או שפספסתי? וברור שאני אשמח לעזור אם אוכל.

למעלה