רעיון..

זויות

New member
הסכמה היא נקודת מוצא טובה...

בנוגע לסיפור של לטביה - התקשורת חשפה, המשטרה טיפלה (אחרת גם את לא היית שומעת עליו ולא היית יכולה להביא אותו כדוגמא, נכון?). ובנוגע לתארים - כסטודנטית את בודאי יודעת שתואר אקדמי לא ניתן לפי מעלות רוחניות ולא בתמורה ללימודים רוחניים ברחבי הארץ. אוניברסיטה מעניקה תארים אוניברסיטאיים לפי קריטריונים אוניברסיטאיים לסטודנטים שלומדים באוניברסיטה לימודים אוניברסיטאיים וזכאים לקבלת התואר לאחר שעמדו בדרישות האוניברסיטאיות (או במוסד אקדמי - אני מדגישה - במוסד אקדמי מוכר אחר שבו מלמדים מרצים בעלי תארים אוניברסיטאיים חומרי לימוד אוניברסיטאיים ועומדים בדרישות שנקבעו ע"י האוניברסיטאות המקנות את התארים). לדוגמא: בוגרי הקונסרבטוריונים ללימודי מוסיקה שלמדו מוסיקה בצורה ממוסדת במשך שנים רבות, סיכמו בשיעורים והגישו עבודות וערכו בחינות, גם אם הם סיימו את לימודי המוסיקה שלהם בהצטיינות, גם אם הם מוסיקאים מחוננים, ידועים ומדהימים בתחומם שיושבים ומשננים ומתרגלים מוסיקה בכל רגע פנוי בחייהם, למרות כל זאת הם אינם זכאים לקבלת תואר במוסיקולוגיה מהאוניברסיטה כי הם לא למדו מוסיקה באוניברסיטה. רק סטודנט שלמד מוסיקולוגיה באוניברסיטה ועמד בדרישות לתואר, זכאי לקבלת תואר במוסיקולוגיה מהאוניברסיטה. נקודה! מה הקשר בין לימודים בישיבה רננה, לבין קבלת תואר מהאוניברסיטה? מה הקשר? חוץ מסחיטת כספים אין קשר! הקשר בין לימודים בישיבה לבין קבלת תואר אוניברסיטאי הוא בדיוק כמו הקשר בין חיטוט באף לבין קבלת תואר אוניברסיטאי - אין שום קשר כזה! פשוט אין!

רננה 18

New member
אני מוכנה לבדוק את הקשר.

אני אתקשר הערב לזבולון אורלב- זה שנדמה לי הציע ההצעה- לבדוק איתו מה הנימוקים להצעתו. דעתי ממילא לא חשובה כי אם ההצעה תעבור או לא, מה "דעתי" תשפיע? תשובה מאוחר יותר. אגב, כל הדוגמאות הללו ממש ממש מתאימים לאלו שקיבלו תואר "רב". הם למדו שנים. פוסקים. הלכות. משניות. גמרא. ראשונים. אחרונים. שו"ת. ועוד ועוד. ורק לאחר מכן עמדו לפני מבחן "יורה יורה" כדי לקבל תואר רב. מגיע להם או לא מגיע להם תואר אקדמאי? תיק"ו. (תשבי יתרץ קושיות ובעיות...)

gershon17

New member
כמו יועצי השקעות, נגיד?

שלמדו שנים, עובדים עם אנשים, עוזרים, מייעצים והכל, אבל לא נחשבים כאקדמאים? תואר אקדמאי מגיע למי שלמד באקדמיה. זה מופיע בכותרת.

רננה 18

New member
יועץ השקעות ותואר אקדמאי

יועץ השקעות לומד שנתיים ועומד לפני מספר בחינות.עבר אותם--יקבל תעודת יועץ ויוכל לעבוד במקצועו זה בשכר מתאים. כנ"ל סוכן ביטוח. לומד בקורס במכללה לביטוח כשמונה חודשים עובר בחינה של המפקח על הביטוח . עבר--יקבל תעודת יועץ וישולם לו עמלות תמורת הפוליסות. סטודנט, לומד כך וכך שנים. עובר בחינות. מקבל תואר ראשון וכן הלאה. הצעת ח"כ להעניק תואר אקדמאי-דוקא, לרב שלמד שנים לימודי תורה ועמד בבחינות לקבלת תואר "רב" ראויה לבדיקה. וזה מה שכבר כתבתי לעיל שאני עומדת לעשות.

Prince of Wales

New member
הצעת חוק כזו לא רק שאינה ראויה

לבדיקה, אלא שמקומה בניגוב עכוזם של תינוקות. לא יתכן שמי שאינו בוגר לימודים אקדמיים יקבל תואר אקדמי, נקודה.

זויות

New member
יהיה מעניין לשמוע את התשובה

ובקשר לשאלתך - האם לשניהם מגיע תואר אקדמאי? 1. האם לפרופ´ ליהדות מגיע תואר רב? 2. אם למוסיקאי שלמד בקונסרבטוריון לא מגיע תואר במוסיקולוגיה (למרות שאולי גם הוא נבחן על אותו החומר כמו באוניברסיטה), אז למה לרב שלמד בישיבה מגיע תואר אקדמאי? 3. וזה החלק המהותי ביותר מבחינתי - תואר אקדמי מקבלים לא רק על בקיאות במקורות, אלא גם, אם לא בעיקר, על הפנמת תהליך מחקר אקדמי וגישה ביקורתית (ביקורת במובן המחקרי, לא הערכי) שאינה יכולה להימצא אצל מי שבוחן טקסטים בתוכנית הלימודים שלו במונחים של קדושה ואמת אבסולוטית וככאלה שאלוהים נתנם לבני האדם. אני רוצה לראות את בחור הישיבה שיזכה בתואר רב אחרי שיצהיר שמשהו שכתוב בתורה לא מתאים לאיזשהו מימצא ארכיאולוגי או לטקסטים קדמוניים אחרים מאותה תקופה ולכן לדעתו הטקסט בתורה הוא שגוי... גם רב שמאד מאד מתמצא במקורות יהודיים, הינו חסר גישה, מידע והכשרה בעריכת מחקר אקדמי לגבי אותם תכנים בדיוק. מה לו ולתואר אקדמי? למה שיקבל אותו? צורת החשיבה האוניברסיטאית והגישה שלה לתכנים היהודיים שונה ביסוד מצורת החשיבה הישיבתית והגישה שלה לתכנים אלה. סטודנט ותלמיד ישיבה המתעמקים באותם טקסטים, עושים זאת מתוך מערכות שונות של אמונות, תפיסות, אכסיומות, תיאוריות, שיטות מחקר ודרכי הסקת מסקנות. יעסקו לומדי התורה בישיבות בענייניהם, יעסקו לומדי הטקסטים היהודיים באוניברסיטאות בענייניהם, ואל ידרשו אלה את תאריהם של אלה. אין שום קשר הגיוני בין הדברים.

רננה 18

New member
אכן. זו בדיוק הבעיה.

הבנתי את נימוקיך למה אין לתת לרב תואר אקדמאי. אבל פה, כנראה, מתפצלים השקפות העולם זה של החילוני האומר שלימודים תורניים אינם מהוים הצדקה לתואר אקדמאי לזה של הדתיים הטוענים שלימודי קודש כפי שלומד אותו רב--ולא, אני מדגישה: ולא, תלמיד ישיבה, (כי רב כבר מזמן סיים את לימודי הישיבה שלו) הם בדיוק אקדמאים כמו שאר המקצועות. אפשר להתווכח על השקפה זו או אחרת. ואין שום בעיה להסביר את הנימוקים של כל צד. יהיה זה סתם ויכוח עקר כי כל אחד נטע שורש בעמדתו ואי אפשר יהיה לעקור עץ נטוע....

Prince of Wales

New member
דמגוגיה שטותית

לא מדובר פה על השקפה חילונית או דתית אלא על שאלה אובייקטיבית, האם לימודים תורניים שווי ערך ללימודים אקדמיים, העובדה שבעולם האקדמי לא מכירים בלימודים תורניים כתנאי לכניסה לתואר שני.

זויות

New member
אם את מגדירה את הויכוח איתך כעקר

מי אני שאתווכח. וחבל, כי באמת ניסיתי לנהל דיון סביר. אולי בפעם הבאה... מי יודע? (אני עדיין אופטימית)

רננה 18

New member
להלן תשובת עוזרו של חה"כ ז. אורלב.

" זבולון הגיש הצעה להקמת ועדה להערכת לימודים למתן תואר תורני שאינו קשור ואינו מקביל לתואר אקדמאי. לא עלה כלל וכלל רעיון של הענקת תואר אקדמאי לתלמיד ישיבה או לרב. התואר לא מקנה בשלב הראשון שום הטבות שכר למקבלו. התואר ינתן לבחור ישיבה לאחר מספר שנות לימוד שיעמוד במבחנים ולאחר הגשת עבודות. היום, לשם תזכורת, משרד החינוך מכיר ברב כמי שקיבל תואר M.A וכך שכרו. משרדים אחרים אינם מכירים בכך. לסיכום: זבולון אורלב לא העלה רעון הענקת תואר אקדמאי לתלמיד ישיבה ומי שסירס- סירס" עד כאו תמצית השיחה שקיימתי עם עוזרו של ח"כ ז.א.

זויות

New member
אני לא מתאפקת מלשאול -

עכשיו כשזבולון אורלב "מרשה" לך - את יכולה להסכים עם העמדה שלא צריך לתת לרב תואר אקדמאי? האם מה שיכול להפוך עמדה שלך מעץ נטוע לעלה ברוח הוא תפקיד ודרגת מביע העמדה בעולם הדתי, או ההגיון שיש או אין בה?

רננה 18

New member
עץ נטוע ועלה נידף

אם שמת לב, לא הבעתי דעת נחרצת בענין התארים. 1. משום שלא קראתי את כל ההצעה ועל חלקיקי שמועות או הודעות אני לא בונה דיעה אישית. 2. היססתי בהבעת דיעה כי לא ניראה לי הענקת תואר אקדמאי לרב אבל הייתי משתכנעת אם היו מסבירים ומנמקים. עץ נטוע יכול להיהפך גם לעלה אם זה משכנע. במקרה שלנו, לא מדובר בתואר אקדמאי אז אין טעם לטחון מים.

Prince of Wales

New member
ואת גם שקרנית בנוסף לכל

הרי תירצת טוב את מתן התארים האקדמיים לרבנים כשחשבת שזה מה שיקרה.

רננה 18

New member
אכן. כל הכבוד לי!!!

מראש אני אומרת לך: לא אגרר לא היום ולא מחר אחרי הפרובוקציות שלך.,לענין. נכון אני קפצתי ועניתי ל"זויות" שאני מוכנה לבדוק יותר לעומק את הנושא של רב=תואר אקדמאי. וטוב שכך עשיתי. משום שתשובת חבר הכנסת משנה את התמונה ולא יתכן לעשות מטעמים מתבשיל שלא נולד.... נכון שאתה לא כועס?

למעלה