רעיון..

../images/Emo41.gifד מ ג ו ג י ה ו ש ט ו י ו ת../images/Emo41.gif

תראי רננה, לא כולם סטודנטים זרקנים כמוך שלומדים מקצועות קלים במכללות עלומות. סטודנטים למדעי המחשב, הנדסת אלקטרוניקה, פיזיקה, מתמטיקה, כימיה ועוד הרבה מקצועות כמעט ואינם מסוגלים ללמוד ולעבוד במקביל (ואינני מדבר על עבודה במשרה מלאה אלא על פחות מחצי משרה). אלו שמצליחים לעבוד עושים את זה לרוב על חשבון הלימודים (הממוצע צונח) ועל חשבון בריאותם (פחות שעות שינה). הסיבה היחידה שתלמידי הישיבות אינם עובדים (חלקם, רבים מהם כן עובדים בשחור) היא שהם לא צריכים, המדינה מממנת אותם. היי בטוחה שאם המדינה תפסיק לממן את לימודיהם, אלו מהם שירצו להמשיך ללמוד ימצאו (במפתיע) את הזמן וההתירים ההלכתיים לצאת לעבוד. ככה זה שאין טמבלים (אנחנו החילונים) שמפרנסים אותך. לגבי תלמידי הישיבה - מעטים הם תלמידי הישיבה שאכן לומדים מבוקר עד לילה וגם לימודיהם אינם אמורים להקנות תואר אקדמי (ראי דוגמאת MA בחיטוט באף). אם היו רוצים להעניק תואר אקדמי לתלמידי ישיבה היו צריכים להציב קריטריונים אקדמיים מסודרים מטעם המועצה להשכלה גבוהה. במקרה שכזה אני בספק אם מרבית הישיבות היו מסוגלות לעמוד בדרישות ואם מרבית תלמידי הישיבה היו מצליחים לעמוד בקריטריונים. ובנימה אישית - אני מצטער שאני צריך לציין על כל הודעה שלך שהיא דמגוגיה. אם תנסי ותצליחי להעלות לכאן הודעה שאינה דמגוגיה אשמח לחסוך מההודעה את התואר.

רננה 18

New member
בכל השירשור הזה, אף לא אחד ענה

לשואל, לאורן. כולם התייחסו לתשובתי. בעיקרון זה מאוד מחמיא אבל אורן לא קיבל תשובה. מה יהיה?

../images/Emo80.gifדמגוגית יקרה ../images/Emo80.gif

אולי האינטלקט האדיר שלך התעייף מהלימודים ולא שמת לב אבל השאלה הייתה שאלה רטורית הנשאלת מתוך תסכול וכל תפקידה הוא למתוח ביקורת בצורה צינית ולהדגים כיצד החילונים יכולים לנצל את השטיקים המסריחים מבית היוצר החרדי. אם אין לך מה לעשות - אל תעשי את זה כאן.

תלמידי הישיבות גזרו זאת על עצמם

מוסכם על הכל שחייהם של חרדים קשים יותר; אם של האישה כמכונת ילדים, ואם של הבעל שאמור ללמוד מבוקר עד ערב או לעבוד בעבודה שחורה ולהתרוצץ מחור לחור כדי להשיג מעט אוכל לילדים. אך עם זאת, תלמידי הישיבות גזרו זאת על עצמם, ולכן המדינה לא צריכה לממנם בשום דרך שהיא. אין מה להשוות בכל מקרה בין סטודנט לבין אדם שבחר מרצונו החופשי ללמוד ספר המשתווה ל"שלגייה ושבעת הגמדים" במשך כל ימי חייו. כמובן שאין לי דבר נגדו, אך אין שום סיבה שאפרנס אותו, ליתר דיוק, מבחינתי שימות מרעב. אין זה עניני.

אשרת

New member
אני יכולה לשתף אותך במערכת השעות

שעומדת להיות לי החל מיום ראשון הקרוב בתור סטודנטית בבר אילן- אני יכולה להגיד לך שאני לומדת במשך שלוש ימים ברציפות 10-12 שעות!!! אז את לא יכולה לבוא להגיד שהסטודנטים משקיעים פחות - והמערכות של חברות שלי דומות מאוד לשלי , כך שאיני יוצאת דופן! דבר אחר, חשבת למה יש סטודנטים שלומדים חלקים? אולי משום שהם צריכים לפרנס את עצמם, כי אולי הם בניגוד לבחורי הישיבה לא מקבלים קצבת הכנסה שתוכל להעלות להם אוכל על השולחן??!! ממתי האוניבסיטאות ממנות בעקיפין את שכר הלימוד ומאיפה הבאת את הנתון שמכללות פרטיות גובות יותר מאשר אוניבסיטאות ואני מדגברת על מכללות אקדמאיות שלא פועלות מטעם אף אוניברסיטה? יש לי חדשות - השכ"ל הוא אותו שכ"ל!

פלסטיק

New member
Follow the money

כי לסטודנטים אין נציגים שלוקחים שוחד - לכן אין לפוליטיקאים משלמי השלמונים למי לשלם (גם לא בטוח שהסטודנטים היו מוכנים לקחת שוחד). לגבי השאלה הראשונה - מדוע רוצים שרב יחשב תואר אקדמי: הרי גם לאלוהים וגם לאמינים של הרב לא חשוב אם התואר הוא אקדמי. זה פשוט חלק מתשלום השוחד: כל רב בשירות הציבורי (ואין שיות אחר) יקבל יכנס לסולם שכר של אקדמאי ו/או יקבל תוספות שכר של אקדמאי. זה קצת דומה לתואר אקדמי מאוניברסיטת לטביה אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות אבל כמו שאמרו בסרט "כל אנשי הנשיא" בקשר לפרשת ווטרגייט: Follow the money

למעלה