רעיון שאהבתי

perhay

New member
רעיון שאהבתי

באתר אינטרנט מארגנטינה, קראתי את הרעיון הבא שאהבתי. מספרת הסיפורים אמרה לילדים: בואו נדמיין שבמרכז השולחן הזה יש סיר ענקי. אנו נמלא אותו עם כל המרכיבים שנצא למצוא בסיפורים שלנו. על פי התשובות של הילדים, הסיר התמלא עם קסם, צבעים, טעמים, מעשי שובבות, מיסתורין, צחוקים, עכבשים...ועוד ועוד. מה דעתכם על רעיון זה? האם תרצו ליישם אותו? איזה מרכיב הייתם רוצים לראות בסיר? שבוע טוב לכולכם!

הרעיון מאד יפה, פרי, ותודה שאת

מביאה לנו דברים מדהימים מהעולם. אני הייתי שמה בסיר אהבה, שירים וסיפורים. ריחות וטעמים. וכל הדברים היפים כמו פרחים ופרפרים ועוד.. רעיון נהדר להפעלה עם ילדים גם. ושוב תודה לך.

ועוד על הרעיון עם הסיר.

אפשר לרשום את מה שהילדים שמים ולחבר מזה סיפור, ביחד עם הילדים.

perhay

New member
תודה על התגובה, שחרזדה

גם אני חושבת שבעצם זה יכול לשמש פתיחה לפעילות. כמו שאת אומרת, ניתן לבקש מהילדים לחשוב על סיפורים שמתאימים למרכיבים. בשעת סיפור אולי אפשר לחלק אותם אחר כך לקבוצות, כשכל קבוצה מקבלת מאגר של חלק מהמרכיבים ומנסים איתם "לבשל" סיפור. אולי יש למישהו עוד רעיונות? אשמח לקרוא.

שלום לך PERHAY

בקשר לסיר. זה רעיון מקסים. אולי אוכל להוסיף עוד לרעיון הזה, לי יש תיבה שקישטתי במיוחד, לקופסה יש גם קופסונת קטנתונת מלאה בעיגולים צבעוניים מפלסטיק, בעיגולים יש תמונה או ציור מצד אחד ומצד השני מילה, כמו מלך, ילדה, חתול, חרב ועוד, אצל ילדים שיודעים לקרוא אני מוסיפה גם רגשות. כאשר אני רוצה שילדים ימציאו סיפור כקבוצה שלמה, אני מבקשת מהם למלא את הקופסה במרכיבים שאותם הם רוצים לסיפור שנמציא, זה מוסיף דיון לפני השלחת העיגול לתוך קופסת הפלא, מערבבים את הקופסה ואז יושבים סביבה ויוצא הסיפור ממעגל המספרים.

מספרת הלילה, שלום ושאלות הבהרה?

ראשית לא ברורו לי מה תפקיד התיבה הגדולה.? ועוד, האם המילה צריכה להיות תואמת לתמונה? איזה קופסה הם ממלאים במרכיבים, הגדולה או הקטנה? ולא ברור לי הקטעת של השלכת העיגול לתוד קופסת הפלא? אנא הבהירי לי כדי שאוכל להשתמש בזה. הרעיון מתאים לאוכלוסיה שאני עובדת איתם , והוא יפה בעיני? תודה לך . ומה שלומך?

שחרזדה יקירה, שלומי טוב וכל הזמן |ב

נהנית מן הסיפורים שלך. ובקשר לעיניננו, לעיגולים הקטנים התמונה והכתוב חייב להיות שווה, כדי שילדים שעדיין לא יודעים לקרא יוכלו להשתתף בסיפור שהולך להיוולד.התיבה הגדולה היא "הסיר" בו הסיפור "מתבשל". הילדים משליחים את העיגולים לתוך התיבה תוך כדי דיון - האם זה מתאים? כי לאט לאט יש למילים שמושלחות לתוך הסיר משמעות, אם הסיפור יהיה על ארמון, על ילד בגן, על חיות יער, ככל שתאספות יותר מילים יש יותר אחריות על משליך המילה, להתאים עצמו למה שהולך להתרקם. ברגע מסויים, אני מפסיקה את השלחת המילים ואז מתחילים לספר את הסיפור, לא חייבים להשתמש במילים, אבל חשוב להשאר באוירה שהמילים יצרו. אני מקווה שעכשיו זה יותר מובן ואם לא , תשאלי

תודה חברה יקרה, ברור

ואנסה ליששם, קודם אכים את קופסת הפלאים. אם הבנתי נכון, אז היא הסיר שבו מבשלים והקטנה . היא המזווה שמכיל את המילים ושומר עלים. עושד שאלה? האם לפזר המילים ו או התמונות על הרצפה_ שולחן וכל אחד בוחר? או מושיטים יד לתוך הקופסה ומוציאים בצורה מקרית? בכל מקרה שווה ניסוי . המון תודה.

למעלה