רעיון!! רעיון!!

רעיון!! רעיון!!

טוב אז נכון נעה ואלעדי ביקשו שנשרשר פעולות, כדי שיהיה למדריכים חסרי אונים וחסרי אחריות פעולות לרגע האחרון? חחח סתם סתם.. אז הנה תשרשרו לפה כל מיני פעולות אתם זוכרים, שהעבירו לכם או שהעברתם! ואח"כ אם זה יהיה שירשור טוב ומוצלח ותשתפו פעולה וזה יהיה יפה זה יוכל להכנס לטאג-ליינס, וזה יוכל לא :)

טוב-פעולות-

אז...אני זוכרת אחת, כיתה ו' עם נוגה המדריכה שלי - זאת הייתה פעולת חושים... זה לקטנים יותר לא לכיתות ז ח ט....חחחח אמממ אני לא זוכרת הכל, אבל הקטע הוא שזה לא פעולה שמעבירים בה ערכים וכאלה כפי שבוודאי הבנתם אלא סתם כזאתי.... אוקי אז יש כל מיני - (זו יכולה להיות תחרות עם פרסים שקשורים או משהו כזה...איך שבא לכם...)) שמכסים את העיניים, ונותנים דברים להריח. מכסים את העיניים ונותנים לטעום... " " " " " " " " " למשש... " " " " " " מקלייטם דברים, כל מיני קולות והם צריכים לזהות מזה הקול. וכו' וכו' וכו' וכו' ואפשר לשחק עם זה איך שרוצים...מלנתא אפשרויות..... כשאין זמן/כוח/רצון טוב אז אפשר לעשות את הפשוט ביותר - פעולת סתם משחקים! שזה...עושים אאאאלף, ואז סטופ - והאות שיוצאת, עושים משחק עליה.... ואני לא זוכרת כמובן את הרשימה, מה שאני זוכרת זה אלה בנתיים ... א - ב-בבונים בבונים/בנג בנג ג- ד-דברים על זמן - להסתדר לפי צבע עיניים מידת נעלים וכו וכו. ה- ו- ונעבור לאות הבאה... ז- ח-חפש ת'מטמון (בשביל זה משקיעים! או משחק אחר כמובןןן טוב??) ט- י- ים יבשה כ- ל- מ- נ- ס- ע- פ-פירמידה אנושית בהכי הרבה קצת זמן. צ- ק- ר- ש-שרשרת בגדים ת- תופסת....?? פעולת לחץ חברתי יש המון, המוון גרסות וסוגים לפעולה הזאת! עשו לנו אותה מלאאא פעמים וכל פען בסגנונות אחרים עם דברים אחרים.... פעם עשו לנו לדוגמא, שאיזה אחת יוצאת למלא ג'ריקן , ובנתיים המדריכה סיפרה לנו לעשות כאילו גלולת צחוק חדשה משפיעה עלינו....וכשירדן (זאת שיצאה) חזרה, אז שתינו יענו חחח כאילו מהמים עם הגלולה, והתחלנו להתגלגל מצחוק, והיא כזה "זה משפיע עליי! זה משפיע עליי!!!" וצחקה...חחח זה היה מצחיק אבל זה אכזרי ביותר.... אפשר למצוא עוד דרכים....זה לי יפה לדעתי. אם אין מה לעשות והם קטנים תלמדו אותם לכפות
זה בזבוז זמן (בעצם זה לא!!) טוב. אבל זה מאוד חשוב ויעזור להם בעתיד בצופים וגם מחוץ, חחח, אז יופי של פעולה דווקא!! פעולה על שיתוף פעולה...היו לי כאלה אבל שכחתי....כל מיני משחקים וסיפורים על זה וכאלה, לא זוכרת......
אבל זה רעיון, תחשבו על משהו כבר אם אתם צכים בכלל. נגיד תנו למישהו משימה שהוא צריך עזרה, אבל את לא נותנת / לא נותן להם הוראה לעזור, ותראו אם הוא מצליח.....זתומרת אם הם עוזרים לו בכל זאת. טוב זה סתם דברים שעלו לי.... וואי אני לא זוכרת פעולות משנה שעברה!! איזה עיצבון זה!!! וזאת הייתה השנה הכי כייפית עד עכשיו בצופים!! אההההההההההההההההההה!! נזכרתי. אבל את זה עשינו במחנ"ק 2002, כאילו...במחנ"ק הקודם והכייפי והמדהים של שנה שעברה...כיתה ז'. היה לנו חםםם והם הביאו בצידנית ארטיקים קרטיבים קולה לימון וכו', והשאלה הייתה... מה ייתם מוכנים לעשות בשביל....?? אז תאלתרו משהו....תקנו דברים טימים או משהו בסגנון הזה, כזה לפחות.... אבל דבריעם נועזים ומפחידים ומגעילים ובלעעעים כאלה!!! לא סתם! טוב??

MajorGad

New member
פעולה שהייתה מאוד חביבה עלי..

הייתה פעולת הכדורגל. ציוד: כדור כדורגל זמן: פעולה שלמה מספר חניכים דרושים: 1 ומעלה מהלך הפעולה: לוקחים 4 אבנים, מכל שתי אבנים בונים שער (שני השערים צריכים להיות שווים בגודלם)..מתחלקים לכוחות.. ומתחילים לשחק כדורגל..

MajorGad

New member
שכחתי לציין את הערכים.

ערכים: שיתוף פעולה, קבוצתיות, תחרותיות, גאוות יחידה.

אני כל כך מקווה שזה היה בצחוק...

ערכים, הם החומר בניה החשוב ביותר בפעולה.בתנועת הצופים קיימים ערכים שלא אמורים רק להיות כתובים על חתיכת נייר בשביל משרד החינוך. אנילא מדברת על פעולות יבשות כמו בהדרכה אלפיים... אנימדברת על היכולת האדירה הזאת שלכם ושלי כמדריכים לקבל בתחילת שנה משהו אחד,ולהסתכל על חניכים בסוף שנה במחנ"ק ולהגיד:ואלה, הצלחתי
זה לדעת שכל פעולה שהעברת נגעה בהםולא חלפה על יד המוח. והערכים של התנועה, כל כךחשובים בגלל שאם לאהיינו פועלים עלפיהם,אם היינו מכניסיםמה שבראש שלנולפעולות...אם לא היוערכים בתנועת הצופים...תחשבו מה היה נשאר
תחשבו שהיטלר היה מדריך בצופים. תחשבו שהיטלר יכל להעביר לחניכים שלו מה שבראש שלו. תחשבו שהיטלר,עם כוח ההשפעה העצום שלו כדמותנערצת על ילדים, היה יוצר קבוצת היטלרים קטנים...תחשבו שחלק מההיטלרים האלה היו הופכים בעצמם למדריכים בצופים. אם לא יהיו בתנועת הצופים ערכים שלא כתובים רק על הדף היא לא תהיה שונה משאר תנועות נוער
אם לא יהיו בתנועת הצופים ערכים אנחנו נהפוך את התנועה ממשהו שהתגאינו בו לחברת מתנ"סים שלא שמה על ההתפתחות האישית של כל אחד ואחד מחניכיה. אם לא יהיו ערכים-לא יהיו צופים

חחחחח...../images/Emo6.gif

הרגת אותי...טומטומים....חסרי ישע...נק! מצטערת שזה לא עכשיו אבל את ההעברה של הפעולות החלטתי שאני אקח כפרוייקט וכשיהיה לי זמן אני אעביר אותן לוורד ואכניס לכאן... בינתיים...מבחן מסכם במתמטיקה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1אאאאאאאאאאאאאאאאההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה!!!!!!!!

S u B

New member
טוב אז ככה..

עשיתי את הפעולה הזאת השבת לחניכים שלי והיא פעולה מתוך מערך תקשורת. נושא הפעולה הוא תקשורת בינלאומית וזהו מהלך הפעולה: משחק 1: תופסת ארץ-עיר, כדי להכיר קצת את הארצות והערים בעולם. משחק 2: חפש את המטמון עם כל מיני שאלות, על כל מיני ארצות ובסוף תהייה שאלה שהיא: מיהי הארץ שמייצרת את השוקולד - שוויץ כמובן והמטמון הוא שוקולד! משחק 3: משחקים סלט פירות רק שהפעם זה רוטב, בצק, גבינה צהובה והמשחק עצמו קשור לאיטליה. משחק 4: משחקים עם קלפים את המשחק לשון ומי שמפסיד שם את הראש בתוך קערה עם מים וקרח, המשחק קשור לאלאסקה בגלל הקרח וליגוסלביה בגלל שהמשחק לשון נקרא גם פיג (חזיר) וביגוסלביה יש הרבה דירי חזירים משחק 5: משחקים את המשחק האבנים עוברות מיד ליד רק שהפעם זה עם כוסיות קטנות ובתוכם יש קולה, ואז כשמפסיקים אז מקפיצים כמו טקילה ו-וודקה, הקולה קשור לאמריקה וההקפצה קשורה לרוסיה. משחק 6: משחקים סנייק אנושי וכל פעם שמישהו נתפס הוא מצטרף לסנייק רק שהפעם הוא מצטרף עם בעיה כלשהי למשל: עיוורון או רגל חסרה, זה קשור לאפריקה ולעבדים ששם. בסופו של דבר מסכמים את הפעולה בכך שישנם ארצות שונות בעולם וכל ארץ שונה מחברתה אך כשמחברים ביניהם יוצא דבר נחמד ואפשר באמת ליצור תקשורת בין אחד לשני ובין ארץ לארץ. זהו לבינתיים..יום טוב

למעלה