טוב-פעולות-
אז...אני זוכרת אחת, כיתה ו' עם נוגה המדריכה שלי - זאת הייתה
פעולת חושים... זה לקטנים יותר לא לכיתות ז ח ט....חחחח אמממ אני לא זוכרת הכל, אבל הקטע הוא שזה לא פעולה שמעבירים בה ערכים וכאלה כפי שבוודאי הבנתם אלא סתם כזאתי.... אוקי אז יש כל מיני - (זו יכולה להיות תחרות עם פרסים שקשורים או משהו כזה...איך שבא לכם...)) שמכסים את העיניים, ונותנים דברים להריח. מכסים את העיניים ונותנים לטעום... " " " " " " " " " למשש... " " " " " " מקלייטם דברים, כל מיני קולות והם צריכים לזהות מזה הקול. וכו' וכו' וכו' וכו' ואפשר לשחק עם זה איך שרוצים...מלנתא אפשרויות..... כשאין זמן/כוח/רצון טוב אז אפשר לעשות את הפשוט ביותר -
פעולת סתם משחקים! שזה...עושים אאאאלף, ואז סטופ - והאות שיוצאת, עושים משחק עליה.... ואני לא זוכרת כמובן את הרשימה, מה שאני זוכרת זה אלה בנתיים ... א - ב-בבונים בבונים/בנג בנג ג- ד-דברים על זמן - להסתדר לפי צבע עיניים מידת נעלים וכו וכו. ה- ו- ונעבור לאות הבאה... ז- ח-חפש ת'מטמון (בשביל זה משקיעים! או משחק אחר כמובןןן טוב??) ט- י- ים יבשה כ- ל- מ- נ- ס- ע- פ-פירמידה אנושית בהכי הרבה קצת זמן. צ- ק- ר- ש-שרשרת בגדים ת- תופסת....??
פעולת לחץ חברתי יש המון, המוון גרסות וסוגים לפעולה הזאת! עשו לנו אותה מלאאא פעמים וכל פען בסגנונות אחרים עם דברים אחרים.... פעם עשו לנו לדוגמא, שאיזה אחת יוצאת למלא ג'ריקן , ובנתיים המדריכה סיפרה לנו לעשות כאילו גלולת צחוק חדשה משפיעה עלינו....וכשירדן (זאת שיצאה) חזרה, אז שתינו יענו חחח כאילו מהמים עם הגלולה, והתחלנו להתגלגל מצחוק, והיא כזה "זה משפיע עליי! זה משפיע עליי!!!" וצחקה...חחח זה היה מצחיק אבל זה אכזרי ביותר.... אפשר למצוא עוד דרכים....זה לי יפה לדעתי.
אם אין מה לעשות והם קטנים תלמדו אותם לכפות
זה בזבוז זמן (בעצם זה לא!!) טוב. אבל זה מאוד חשוב ויעזור להם בעתיד בצופים וגם מחוץ, חחח, אז יופי של פעולה דווקא!!
פעולה על שיתוף פעולה...היו לי כאלה אבל שכחתי....כל מיני משחקים וסיפורים על זה וכאלה, לא זוכרת......
אבל זה רעיון, תחשבו על משהו כבר אם אתם צכים בכלל. נגיד תנו למישהו משימה שהוא צריך עזרה, אבל את לא נותנת / לא נותן להם הוראה לעזור, ותראו אם הוא מצליח.....זתומרת אם הם עוזרים לו בכל זאת. טוב זה סתם דברים שעלו לי.... וואי אני לא זוכרת פעולות משנה שעברה!! איזה עיצבון זה!!! וזאת הייתה השנה הכי כייפית עד עכשיו בצופים!! אההההההההההההההההההה!! נזכרתי. אבל את זה עשינו במחנ"ק 2002, כאילו...במחנ"ק הקודם והכייפי והמדהים של שנה שעברה...כיתה ז'. היה לנו חםםם והם הביאו בצידנית ארטיקים קרטיבים קולה לימון וכו', והשאלה הייתה...
מה ייתם מוכנים לעשות בשביל....?? אז תאלתרו משהו....תקנו דברים טימים או משהו בסגנון הזה, כזה לפחות.... אבל דבריעם נועזים ומפחידים ומגעילים ובלעעעים כאלה!!! לא סתם! טוב??