רעיון עוועים מטומטם

רעיון עוועים מטומטם

החינוך בארץ הולך ומדרדר והנה נמצא הפתרון: תגבור לימודי התנ"ך. בכל בוקר יתקיים בבתי הספר הממלכתיים מסדר תנ"ך, כך המליצה ועדה חשובה ושרת החינוך קיבלה את המלצותיה. נראה לי רעיון מטומטם וארכאי, וגם בלתי ישים. האם מסדר התנ"ך יהיה על חשבון שעות הלימוד המקוצצות בלאו הכי, או בתוספת להן? אין לי התנגדות לשינוי תוכנית הלימודים בתנ"ך, אבל לתגבר אותו באופן מאסיבי, כאשר כל השאר קוצץ? רק כדי לסבר את האוזן, תוכנית הלימודים בפיזיקה מוגברת היום, כוללת הרבה פחות ממה שנלמד בזמני, והיא מגיע לכל היותר למה שנלמד באמצע המאה ה19! במתמטיקה, היסטוריה , כימיה וביולוגיה, לומדים הרבה פחות, וכנ"ל גם באנגלית, לפחות במה שנוגע לספרות ושירה.

אטיוד5

Active member
לא כ"כ מטומטם

אינני יודע אם אופן התגבור שתואר בכתבה הוא המתאים ביותר. אבל עצם הרעיון לחזק את הקשר של הצעירים אל הארץ ואל ההסטוריה שלהם ואל מקור התרבות העברית נראה לי טוב מאוד. גם אם זה על חשבון שיעורי דמורטיה, תקשורת ועוד כל מיני כאלה. נכון, הילדים לומדים פחות ופחות. וזה נורא. אז אם קמה יוזמה ללמד אותם יותר אני בעד. במיוחד כשזה תחום לימוד שנחשב בעיני לחשוב. אני מקווה שזה לא על חשבון מתמטיקה, פיזיקה, לשון, אנגלית.

המסדר יעבור לדום - מיסדאאאאאאר דום!

כיתה גימל שניה, תשור לימין ליאאאאאמיןןןןן שור!!!! המורה שרה בבקשה המורה שרה, אוספת שערה, מרכיבה ומשקפיה, וקוראת בפתוס א שִׁמְעוּ-זֹאת הַכֹּהֲנִים וְהַקְשִׁיבוּ בֵּית יִשְׂרָאֵל, וּבֵית הַמֶּלֶךְ הַאֲזִינוּ--כִּי לָכֶם, הַמִּשְׁפָּט: כִּי-פַח הֱיִיתֶם לְמִצְפָּה, וְרֶשֶׁת פְּרוּשָׂה עַל-תָּבוֹר. ב וְשַׁחֲטָה שֵׂטִים, הֶעְמִיקוּ; וַאֲנִי, מוּסָר לְכֻלָּם. ג אֲנִי יָדַעְתִּי אֶפְרַיִם, וְיִשְׂרָאֵל לֹא-נִכְחַד מִמֶּנִּי: כִּי עַתָּה הִזְנֵיתָ אֶפְרַיִם, נִטְמָא יִשְׂרָאֵל. ד לֹא יִתְּנוּ מַעַלְלֵיהֶם, לָשׁוּב אֶל-אֱלֹהֵיהֶם: כִּי רוּחַ זְנוּנִים בְּקִרְבָּם, וְאֶת-יְהוָה לֹא יָדָעוּ. ה וְעָנָה גְאוֹן-יִשְׂרָאֵל, בְּפָנָיו; וְיִשְׂרָאֵל וְאֶפְרַיִם, יִכָּשְׁלוּ בַּעֲו‍ֹנָם--כָּשַׁל גַּם-יְהוּדָה, עִמָּם. ו בְּצֹאנָם וּבִבְקָרָם, יֵלְכוּ לְבַקֵּשׁ אֶת-יְהוָה--וְלֹא יִמְצָאוּ: חָלַץ, מֵהֶם. ז בַּיהוָה בָּגָדוּ, כִּי-בָנִים זָרִים יָלָדוּ; עַתָּה יֹאכְלֵם חֹדֶשׁ, אֶת-חֶלְקֵיהֶם. {ס} ח תִּקְעוּ שׁוֹפָר בַּגִּבְעָה, חֲצֹצְרָה בָּרָמָה; הָרִיעוּ בֵּית אָוֶן, אַחֲרֶיךָ בִּנְיָמִין. ט אֶפְרַיִם לְשַׁמָּה תִהְיֶה, בְּיוֹם תּוֹכֵחָה; בְּשִׁבְטֵי, יִשְׂרָאֵל, הוֹדַעְתִּי, נֶאֱמָנָה. י הָיוּ שָׂרֵי יְהוּדָה, כְּמַסִּיגֵי גְּבוּל; עֲלֵיהֶם, אֶשְׁפּוֹךְ כַּמַּיִם עֶבְרָתִי. יא עָשׁוּק אֶפְרַיִם, רְצוּץ מִשְׁפָּט: כִּי הוֹאִיל, הָלַךְ אַחֲרֵי-צָו. יב וַאֲנִי כָעָשׁ, לְאֶפְרָיִם; וְכָרָקָב, לְבֵית יְהוּדָה. יג וַיַּרְא אֶפְרַיִם אֶת-חָלְיוֹ, וִיהוּדָה אֶת-מְזֹרוֹ, וַיֵּלֶךְ אֶפְרַיִם אֶל-אַשּׁוּר, וַיִּשְׁלַח אֶל-מֶלֶךְ יָרֵב; וְהוּא, לֹא יוּכַל לִרְפֹּא לָכֶם, וְלֹא-יִגְהֶה מִכֶּם, מָזוֹר. יד כִּי אָנֹכִי כַשַּׁחַל לְאֶפְרַיִם, וְכַכְּפִיר לְבֵית יְהוּדָה; אֲנִי אֲנִי אֶטְרֹף וְאֵלֵךְ, אֶשָּׂא וְאֵין מַצִּיל. טו אֵלֵךְ אָשׁוּבָה אֶל-מְקוֹמִי, עַד אֲשֶׁר-יֶאְשְׁמוּ וּבִקְשׁוּ פָנָי: בַּצַּר לָהֶם, יְשַׁחֲרֻנְנִי. תודה למורה זיוה, סליחה שרה, המסדר יעבור לנוח, המסדר יעמוד עמידה חופשית, את שם עם החולצת בטן כן את גשי למזכירות חופ-שי!!!!!

יוסי ר1

Active member
../images/Emo127.gifלא ברור לי כל כך אפיו של המסדר

הזה, ולמה כל נושא לימודי חייב לעבור בפינות עבודה למיניהן, אבל בגדול העמקת הקשר וההזדהות עם התנ"ך מבורכת. כמו כן ראוי שטיולים בעקבות מקורות ודמויות תנכיות ייערכו בשיתוף כל התלמידים ולא רק כפרס לזוכים כלשהם. אשמח גם אם יותר תלמידים ידעו לצטט קטעים נבחרים, גם אם היום לא כל כך מקובל לדרוש לימוד על-פה. אני חושב שבהחלט צריך להקנות לתלמידים את הערכה שאדם שמסוגל לשרבב ציטוט מתאים תוך כדי שיחה, מעיד על ידע נרחב ותרבות רחבה, ולא דווקא על השתייכותו למסדר הלפלפים.

אני מסכים לכל מה שאתה אומר

אך למרות זאת, הרעיון של מסדרי תנ"ך בבוקר נראה לי הזוי , מוזר, ומחטיא את מטרתו.

זה נראה לך מטומטם?

אז הנה משהו שלידו רעיון העוועים הזה יראהלך כשיא הגאונות. ראיתי רק כותרת של העיתון "ידיעות" ולא התעמקתי בכתבה- תכנית למסלול לתואר ראשון ל- תחזיק חזק- מפגרים. אחר כך תבוא בטח התכנית למתן רשיון נהיגה לעוורים ורשיון טיס לסובלים מפחד גבהים.

למה אתה קורא להם מפגרים?

אלה אנשים רגילים , נחמדים, משתלבים יפה בקהילה. העובדה שהם מתקשים ללמוד במסגרות האוניברסיטאיות הרגילות מתביעה על המאובנות והשמרנות של מגדל השן האקדמי. בימינו, לאניתן להצליח בחיים בלי תואר קאדמי, ויש לאפשר לכל אחד ללמוד ולהצליח המוסד המותאם לכישוריו המיוחדים. הרעיון של הישגים והשגיות כבר פשט מזמן את הרגל וזהו שריד ארכאי לעידנים שקיווניו שכבר חלפו מכאן. הרעיון לפיו ניתן "למדוד" ו"לכמת" כישוריו של אדם דומה לרעיון לפיו ניתן למיין אנשים לפי צורת גוגלגלתם או גזעם. לא כל אחד רוצה ללמוד מתמטיקה, ארכיאולוגיה או פסיכולוגיה. אם אדם רוצה להתעמק, נגיד, בבהייה בחלל האווויר, בתיפוף על פחי אשפה או בהכנת מחזיקי מפתחות, יש לאפשר לו לחקור את התחומים הללו. אין "יותר חשוב" או "פחות חשוב" ולהוריהם של הבחורים והבחורות הללו ילדיהם מצטיינים כאילו היו איינשטיינים. הצעד הראוי הבא יהיה ללא ספק לימודים למי שאינו בן אנוש. האם העובדה שמישהו מולד עם זנב ואבע רגליים צריכה למנוע ממנו חינוך גבוה?

יחבא

New member
תמו"ש ידידי היקר לי מכל

רעי להתקוטטויות וחברי למאבקי כוח פוליטיים ואחרים. מדוע אתה מתייחס לידיעה בלי לציין שיש בידי המנהלים הרשות לא לבצע המלצה זו? אתה יודע מהי המשמעות של החלטה כזו? כלום לא יבוצע בוודאי לא בתיכוניים. באיזה בתי ספר מקיימים "מפקד בוקר" מתי יהיה להם זמן, כשחלק מהתלמידים מאחר ברבע שעה לשעה הראשונה, החל מכיתה אל"ף. קול צעקה על כלום, בחיי. אגב התוכנית לכשעצמה נשמעת נחמדה מאוד, לדעתי ראויה מאוד מאוד. מורים לספרות, לתנ"ך, להיסטוריה וללשון [בטח בעוד מקצועות] צריכים לעסוק חלק מהזמן בהוראת התנ"ך כמקור לשוני-תרבותי, כי לתלמידים אין שמץ של מושג על שפת התנ"ך. לא נראה לך מגוחך, שתלמיד דובר עברית יחפש בקונקורדנציה הוירטואלית כל מילה שנשמעת לו תנ"כית מבלי שאולי ידע אותה לאחר תהליך של למידת השפה כמו שצריך? תראה, אתה יודע שאני מורה לספרות, ואתה יודע שיש לי תלמידים, כמו למורים אחרים, שמה שמעניין אותם בסיפור זו העלילה, ולא המשמעויות הנצברות ונוצרות בתהליך קריאה מעמיק המבוסס על ידע לשוני נרחב. הרי הקריאה שלך, כאדם שקיבל חינוך תנ"כי אחר מילדיו שונה לגמרי מהקריאה של ילדיך בעברית. הרי אתה ואני יכולים לשוחח על ספר בהתיחסות לשונית רחבה, ילדינו יעמדו לידינו ולא יבינו כלום. על החלק הלשוני-התרבותי הזה אני מצר. ואם, אם התוכנית הזו תוביל לשפה עשירה, רחבה ומורכבת יותר- דיינו.

יחבא חברי כאח לי

(טוב שנינו מגזימים, אבל חוץ מהניק החדש והמעפן אתה באמת בסדר) אין לי ספק שהתנ"ך הוא מיסודות התרבות העברית והיהודית, אך ההמלצה המוזרה הזו (כן אני יודע שהיא לא תיושם, בגלל שהיא כה ארכאית ומנותקת המציאות) על מסדרי תנ"ך בבוקר, נראית לי מטופשת להפליא.

mucool2

New member
אבל אין המלצה כזאת

כך לפחות טען השופט (בדימוס?) חשין, חבר הוועדה, הבוקר בגל"צ.

אני לא מבינה אותך

אפשר לומר רעיון בלתי ישים אפשר לומר מיותר, בזבוז ועוד כהנה וכהנה אבל למה עוועים? [=מטורף] אה, זו שוב השפה שלך? כך אתה נוהג לכתוב? מה אני אגיד לך? אולי טוב ללמוד עוד פרק בתנ"ך כדי לראות מה אפשר לעשות עם אוצר המילים העשיר של שפתנו, מלבד להשתמש בו לצורכי הקצנה ודמגוגיה. אה, ואני מסכימה עם מה שכתבת בגוף ההודעה. אלא שזה לא סותר את הרעיון שבעיני - אם ייושם מתוך מחשבה ותכנון - ולא מתוך כפייה - הוא רעיון מבורך

הו שיבולת - את בן אדם כזה טוב...

ואני כבר הצהרתי קבל עם ועולם על היותי רשע מרושע.... לעניות דעתי הנכלולית, הנהגת "מסדרי תנ"ך" בכל בוקר בבתי הספר, היא אכן רעיון עוועים.... לגבי אופי לימוד התנ"ך - יש כנראה בעיה רצינית, כי כיום מי שבוגר בית ספר לא יודע ולא זוכר כלום, והשיטות החדישות (בלי שינון אלא הבנה של רעיונות) דווקא משניאות את התנ"ך על הנוער. עדיין אני הייתי משקיע קודם בתגבור מקצועות אחרים, ובהחזרת השעות הגזולות

אלי ו.

New member
מצטער הג'וב תפוס

כבר יש לנו רשע אחד. אנחנו עדיין מחפשים מועמדים לחכם, תם, ושאינו יודע לשאול.

יוסי ר1

Active member
אני הייתי מגדיר דרושים:

חכם, רשע, ותם שיודע לשתוק... . . אגב, רשעים יש כאן כמה שהגדירו עצמם, ויותר מהם - שאחרים הגדירו...

יחבא

New member
אאוצ' - זה אני

למעלה