רעיון מעניין לדיון

La Gamba

New member
שמת לב שהתפיסה של רשע

הפוכה לחלוטין בבלגריאד?! (בקיצור)

python 4

New member
בד"כ הרוע מתחבר לתוהו

והטוב לסדר. אם כבר אפשר לשאול מה השתבש אצל אדינגס, ועל זה אני לא יכול להגיב כי אני לא זוכר כלום מהבלגריאד/מלוריאן חוץ מזה שהיה שם זקן מעצבן כזה שכל הזמן דיבר שטויות. אגב באלניום למשל הרוע גם מתחבר לתוהו, ודווקא הטוב מתקשר לרעיון של קיבעון.

La Gamba

New member
אבל הרעיון הוא

שלוקח זמן להבין ש... רגע? זה הפוך! מה שגורם לך לתהות, האם בעולם אחר, זה ייחשב כאילו שהרעים עם הכריזמה ושיטות הפעולה, ואורחי החיים המוכרים לנו, ניצחו?

python 4

New member
תעשה טובה, אחת בלילה

ואתם שואלים על מהות הרשע בבלגריאד ולמה לא סופרים קנדרים.

strahd

New member
צדק לא תמיד נחשב לטוב

בשביל דיון הרבה יותר מעמיק, פנה נא לעולם PLANESCAPE שמטפל בכל האספקטים של הסדר, הנייטרליות והכאוס. ובשביל לקרוא ספר שבו הסדר הוא לאו דווקא האנשים הטובים, אף על פי שהם פלאדינים ומראה שהסדר הוא גם מתכון לרשע - "THORNHOLD" של איליין קנינגהאם, הספר האחרון בסדרת ההרפרים של ה"ממלכות הנשכחות"

strahd

New member
נאה דרש רבי פייטון

התרגום של המהדורה הראשונה של מבוכים ודרקונים לא הייתה נכונה. המושג LAWFUL תורגם לצדיק. מכיוון שחיים הכט גילה שצדיקים יש מעט, במהדורה השנייה הוחלט לתרגם אחרת את המושג, מכיוון שבמהלך המהדורה השנייה התברר שאי אפשר לקטלג דמות בשלוש נטיות בלבד והוסיפו מלבד LAWFUL, NEUTRAL ו - CHAOTIC גם את המושגים GOOD, NEUTRAL וכמובן, EVIL. כך שדמות מסוגלת להיות גם LAWFUL וגם EVIL. זה אומר שהדמות מאמינה בסדר, חוק ושלטון דהינו LAW אבל היא מנצלת אותן לתועלתה האישית והמרושעת קרי EVIL ומכאן, לדוגמה, ילדי האור מ"כישור הזמן". מ.ש.ל. ב-PLANESCAPE הרחיבו את המושג והוסיפו דרגות ביניים לכל מימד ויש היום משהו כמו 12 נטיות.

NJS

New member
יש את זה גם

במחזור שער המוות שהרעים הם אלה שבעצם רוצים שיהיה סדר בעולם אבל במש"ה לא ממש ברור מי הרעים (הסארטנים או השניים שכחתי איך קוראים להם)

python 4

New member
פטרינים.. הם כמובן לא רעים

למרות שבהתחלה הפיטרינים מיוצגים כרעים בהמשך למעשה מתברר שפשוט יש להם השקפת עולם שונה. אחד מהטוויסטים העלילתיים הגדולים ביותר של מגיטריי, לדעתי. אבל במש"ה יש את התגלמות הרוע הצרוף (דרקוני הנחש) מול הטוב (דרקוני פיריאן) וכל שאר הדמויות, אם אינטרסים כאלה או אחרים, הם לא טובים ולא רעים, אלא נעים מצד לצד. אחת היצירות הגדולות של מגיטריי כבר אמרתי?

NJS

New member
עזוב את מגי

היא רק כתבה את מה שהכתבתי לה הקרדיט שייך לי!

python 4

New member
אתה אולי יוצר עולמות דגול

(אגב, אריאנוס היה רעיון פשוט גאוני. המצאה שלך?) אבל מגי היא הסופרת המוכשרת מבין שניכם!

yaarangel

New member
בעע...שונאת אותם!!

הם מעצבנים כאלה...אבל אהבתי את הקטע שאני לא זוכרת באיזה ספר.. נדמה לי מאט זרק עליהם משו וזה היה כזה מצחיק...
אבל חוצמזה צודקים באמת ילדי האור הכם ההתגלמות של הצדק<קצת הרבה יותר מדי> והם לא נחשבים לטובים..אלא לנייטרליים עד רעים..אני צודקת?

Palass

New member
אני!

מן הסתם כולם כאן ... (לא?!) הרי זה פורום רומח (אוש לא?!)

Palass

New member
באמת? התקשתי..

לשים לב... העלילה מאוד מזכירה אחת. את השניה... מאוד! אבל בדר"כ מי שאוהב פנטזיה\מד"ב אוהב את זה עד הסוף (המר..)

למעלה