רעיון מטורף

רעיון מטורף

בעקבות הדיבור והבעת הרצון לשחזור קרב בסגנון ימי הביניים והדעה (שאני מסכים איתה) שאין יותר מדי פעילות חשבתי לעצמי "למה שלא נשחזר את אחד מהקרבות בשיר?" הדבר יכול לתרום מאוד לקהילת הששאו"ק בארץ ולספק את הרצון של אלה שרוצים לנופף קצת בחרב מממ.. ההודעה נכתבה בהבזק הרגע ולכן אני מניח שאצטער על הכתיבה מאוחר יותר אבל עכשיו זה נראה רעיון לא רע

myochay

New member
זה רעיון מצוין

האמת שפעם הייתי צחובר עם קהילת הרול פליירים של ירושלים עדין יש לי חרב ספוגית. אם רוצים לארגן דבר כזה צריכים לעשות את זה בשיתוף עם מישהו שמקיר אנשים בעמותה למשחקי תפקידים כי שך הכול אני לא בתוך שמעריצי השיר הם מספיק אנשים.

ממש לא נראה לי ../images/Emo4.gif

אם אנחנו רוצים לקרב את הסדרה לקהל הרחב, שחזור קרב יעשה בדיוק את ההיפך. זה יגרום לאנשים לראות את מעריצי הסדרה כ"פריקים שמשחקים בחרבות" ולא כאנשים רציניים שדנים בצורה תרבותית על הספרים. ואז גם לא יהיה לאותם אנשים חשק לקרוא את הספרים.

esfe

New member
דיד איי אֶבֵר סֶאייד האו איי הֶייט

פיפל דֶאת ספיק אינגליש אין היברו?
לצערי אני נאלץ להסכים עם בראנדון. עד שאנשים לא יקבלו שיחזור קרבות כתחביב לגיטימי (מה שלא יקרה בעתיד הקרוב. או הרחוק. או בכלל ככל הנראה), עדיף להימנע מדברים שירחיקו קהל יעד פוטנצייאלי.

קהל יעד

השאלה היא כמובן איזה קהל יפנה לקריאת השיר-חובבי פנטזיה,חובבי היסטוריה,וובבי ספרים בכלל. אנשים שמעדיפים לראות סרטים לא יתלהבו מהספר גם ככה-ואני לא רואה איך הקבוצות שהזכרתי למעלה יורחקו ע"י שחזור של קרב

myochay

New member
אני לא מבין מה הקשר

שאתה משחזר קרב אתה לא מודיע לכול העולם זה בטוח לא היה משהו גדול כי אין מספיק אנשים.מה שיוצא בסוף זה שכמה אנשים מוזרים נפגשים משחזרים את הקרב ונהנים. עכשיו שמישהו נתקל בספר ומחפש אליו חומר הוא לא מחפש על שיחזור קרבות שלו. זה בטח לא היה לזה פירסומות בערוץ שתיים אז אני מנייח שמי שידע על השיחזור היו או כאלו שקראו כבר את הספר או רופלירים שזה בטח לא יגרום להם לא לקרוא את הספר אלה להיפך.

Tiryon

New member
אפשר לעשות את זה בתוך הקהילה

שלנו של שיר של אש ושל קרח ואז מי שמחוץ לקהילה שלנו לא ידע ולא יחשוב שאנחנו פריקים או משהו כזה..

nedisrael

New member
RD&D כזה כבר נעשה, ותגובה

עוד בתקופת הפורום הקודם של שאוש"ק ארגנו אושר פרנק וחבריו מהאגודה לקידום משחקי תפקידים (אל תתפסו אותי במילה, כי אני ממש לא זוכר את שם האגודה, אבל את שם הבנאדם אני זוכר היטב) אירוע כזה בגני יהושע בתל אביב. ה- RD&D נקרא "משחקי הכס" והכיל עלילה דומה לאירועי הספר, עם שינויים עבור נוחות המשחק. יש לציין שהאירוע היווה הצלחה לא רעה בכלל, כי הגיעו הרבה מאוד אנשים. יש לציין, רובם היו חובבי RD&D ולא חובבי שאוש"ק (למרות שגם אלה היו בשפע). האירוע הסתיים כאשר חבורת רוסים שיכורים וחמושים התנפלו על כמה ילדים ששיחקו באירוע, ומפאת הבטיחות, האירוע הופסק לקראת סיומו. לטעמי, אם מישהו שואל, זה היה דבר נחמד שיכול להיות שעשה קצת יחסי ציבור ונתן חשיפה לסדרה. וזה גם היה כיף, למרות חוסר היכולת העצום שלי להניף חרב. בראנדון, אני לא מסכים לחלוטין. אל תיעלב, אבל לדעתי אתה מציג בתגובתך סנוביזם לא קל. העובדה שאנשים בפורום הזה קוראים פנטסיה אומרת במידה מסויימת שהם לא הולכים לגמרי עם המיינסטרים. ויסלחו לי כל הנעלבים, אבל לפי דעתי פנטסיה מעולם לא הייתה המיינסטרים בספרות (הייתי אומר גם קולנוע, אלמלא טירוף סרטי הפנטסיה\קומיקס\מד"ב לאחרונה). לדעתי, ניסיון לשלול רעיון כזה, רק בגלל ש"אנחנו עלולים להיראות כמו פריקים שמשחקים עם חרבות" קצת מוזילה את כל הז'אנר שאנחנו מעריצים. אם אתה לא אוהב להניף חרבות ודברים כאלה, זה משהו אחר. הז'אנר הזה יצא מתוך שבירת מוסכמות, לכן התירוץ שסיפקת איננו מספק. אני חושב שניסיון להסיר את הפנטסיה (מבחינה שיווקית) משאוש"ק, הינו גם כן כניעה למוסכמות ופגיעה בסיפור המקורי כמו שהוא נכתב. אני לא חושב שצריך לשנות את הכריכה של ספרי שאוש"ק (מכיוון שככה הם יצאו בחו"ל) ואני לא חושב שצריך להסתיר את העובדה ששאוש"ק היא קודם כל סדרת פנטסיה. ניסיון להציג זאת אחרת גובל בצביעות. לאנשים שקוראים פנטסיה אין במה להתבייש, אנשים שמשחקים במשחקי תפקידים לא אמורים להתבייש. הייתי מצפה דווקא מקהל שקורא פנטסיה לנהוג בפחות סנוביות בקטע הזה ד"א, אני אינני שחקן משחקי תפקידים, אם מישהו שואל, זה לא הקטע שלי. אבל אני לא שולל את זה כי זה עלול לגרום לי או לכל אהודי ספרות הפנטסיה להיראות רע, אלא כי אני פשוט לא כל כך נהנה מזה.

בוא אני אסביר...

בדיוק דיברתי על זה עם מישהו היום... אני אוהב לקרוא את כל סוגי הספרים. אבל רוב האנשים שאני מכיר שקוראים פנטזיה ומד"ב, לא אוהבים לקרוא ספרים שהם לא פנטזיה, ולהיפך: רוב האנשים שאני מכיר שקוראים ספרים שאינם פנטזיה, לא אוהב ספרי פנטזיה ומד"ב. לכן, בתור אחד ש"אוהב הכל", אני מוצא את עצמי קצת "קרוע" בין שני הצדדים. הרבה פעמים מצאתי את עצמי מנסה להסביר, בעיקר לחובבי "ספרים רגילים" (נקרא לזה כך מעתה למען הנוחיות) למה אני אוהב פנטזיה (וגם להבהיר שאני לא אוהב רק פנטזיה). לעומת זאת, עם חובבי הפנטזיה אני לא יכול לדסקס על "ספרים רגילים". מכאן נובע הרצון שלי לנסות לסווג את שא"ק כ"לא פנטזיה". לא חלילה מתוך סנוביזם כלפי מעריצי פנטזיה, אלא מתוך רצון "לשבור את החומות" בינם לבין חובבי "ספרים רגילים". כי הרי פנטזיה היא ספרות לכל דבר, מלבד בעובדה שהיא מתרחש בעולמות דמיוניים. ניתן גם למצוא אלמנטים פנטסטיים ב"ספרים רגילים". אבל עצם העובדה שבכל חנות ספרים ספרי המד"ב והפנטזיהנמצאים במדף נפרד היא מזיקה לדעתי, כי אנשים שאינם חובבים פנטזיה אוטומאטית לא ייגשו לשם, וחבל. אחרי הכל, "ספרים רגילים" אינם מקשה אחת, וגם בהם יש סוגים שונים. אז למה דווקא הפנטזיה והמד"ב צריכים להיחשב כתחום נפרד?

Tiryon

New member
לדעתי אפשר לעשות את זה...

רק צריך ארגון ולהשקיע קצת כסף מצד כל אחד מאיתנו,וגם למצוא מקום טוב...ולא כלכך פומבי.. אישית הייתי מעדיף לעשות את זה רק עם הפורום שלנו,ולא עם חבורה של פריקים או רוסים שיכורים שירהסו הכל!

myochay

New member
אם אנחנו עושים משהו רק הפורום

אאז זה לא יכול לכלול קרבות של יותר מיחידים כי פשוןט אין מספיק אנשים אבל אפשר בהחלט לארגן רול פלי שמבוסס על תחחי חצר בסגנון הספר הראשון או הספר השני במעלה מלך

אהה-ואפשר

לעשות את עשרת הדו-קרבים הגדולים בשיר 1)קוהורין-ג'ון 2)אוברין-גרגור 3)אדארד -משמר המלך 4)רוברט-רהיגר 5)סאנדור-דונדריון 6)ברון-אייג'ן 7)סיריו-משמר הלאינסטרים ומאנדון 8)דרוגו-קוהו 9)באלוואס השמן-גיזי ממוצע 10)רוב-הפראים ביער הזאבים חחח.. גם רעיון

למעלה