רעיון לשירשור חדש

UnprodigalSon

New member
רעיון לשירשור חדש

עקב הדיונים האחרונים על איכות ביצוע אחד על פני ביצוע אחר, חשבתי על רעיון חדש לשרשור: נתחיל מJLP ואם ילך טוב נמשיך. כל אחד יגיד מה לדעתו היה הביצוע הכי טוב שהוא שמע אי פעם לשיר. זו דרך טובה להכיר ביצועים שלא היינו מודעים אליהם, או פשוט להשוויץ בידע הנרחב שיש לנו על אלאניס... מה דעתכם?

נקרע בין הגירסא באלבום JGD ל

גירסא באנפלגד. שתיהן מדהימות ומושלמות! אבל בסוף (חשבתי עכשיו די הרבה
) לדעתי ב-JGD הכי אהבתי את השיר...

הטובים של YOK

- הגרסה האקוסטית של הגראמי, כי אלאניס מצליחה לשמור גם בגרסה אקוסטית על טון של זעם ושל שבירת לב. - גרסה אקוסטית מארגרטינה 1996, למי שמעונין אני יכול לשלוח לו, כי היא גרסה בדיוק כמו הגראמי, רק שבפזמון שומעים את הגיטרות האקוסטיות ובסוף היא שרה שני פזמונים, כרגיל (בגראמי היא שרה בסוף רק פזמון אחד). - VMA 1995, גרסה שאלאניס ממש צורחת ולא מאבדת שליטה על הקול שלה. - VH1 STORYTELLERS, זה מתחיל בשקט עם הבאס, אלאניס שרה את הפזמון הראשון רק עם ליווי של באס וקלידים. בית שני נכנסים קצת התופים, בית שני נכנס הקצב. - והגרסה הכי טובה היא Why are you all so angry, הופעה מהולנד 1995, אלאניס מתחילה עם I want you to know.., והקהל שר לבד את כל הבית הראשון ואלאניס שואלת "למה אתם כל כך עצבניים?", הקהל נכנס להתלהבות מזה, אלאניס מקבלת מלא חום מהולנדים והיא מחזירה להם בגרסה הכי טובה של you oughta.

הטובים של AIRW

- נתחיל מהגרסה האוקסטית הטובה של Jagged acoustic, עם הכינורות והפתיחה המצוינת. - הגרסה הכי טובה היא מהופעה של אלאניס באו'טווה אוקטובר 1998, ממש בתחילת ה- TOUR של ג'אנקי, יש את זה בבוטלג מסוים וזו גרסה קלה להורדה. גרסה שלמרות כל השלווה שאלאניס מצאה בהודו - מפוצצת באנרגיה ורוח. היא שרה מהר ויפה, התופים רועשים הגיטרות ניקיות, והעליה בטונים שלה בסוף ענקית - איך היא צועקת שמה - And all I really want is some JUSTICE!! Ah ha ya ya ha hay yai ya ohhh - עוד גרסה שווה להוריד אותה היא ההופעה מראשל"צ בארץ, לא שהיא גרסה טובה, פשוט לכל מי שחובב טעויות בלייב - אלאניס שרה פעמיים את הפזמון של ה- What I wouldn't give...

הטובים של Perfect

-הופעה מה- 8 בפברואר 1996 בניו יורק, אלאניס נכנסת לקטע של ה- I live through you, כנראה שמישהו לא סידר טוב ת'הגברה (אבל זה יצא בסוף לטובה), ויצא הד מטוווורף ל- why are you cryinnnnnnn' ? ואז הניו יורקים מתלהבים להם. - גרסה מ- Anaheim, קליפורניה - 6 לאפריל 1999. המקצב הוא תיפוף מזרחי אתני-הודי משהו, ואלאניס מפתיעה ובמקום לשיר במרץ את ה- I'LL LIVE THROUGH, המקצב עוזר, ויש איזה מן א'קפלה והיא מדקלמת את הקטע, ואזזז - במקום להרגע כמו במקור - היא נכנסת לקצב - ושרה: Be a goooooood boy-yy if you're pe-er-er-er-fecctt- if you perffffffffeeect. -והגרסה הכי טובה היא סאן דייגו נובמבר 1996. אלאניס בדיוק מסיימת פורגיבן, ואז הקהל מתחיל לשיר חזק Alanis! (כפיים...) Alanis! (כפיים), ככה איזה חצי דקה. אלאניס מוחמאת כולה, מתחילה לצחוק ואז " Thank u".. ואז יש קטע יפה שיש קהל: "Alanis!" אלאניס: "San Diego" קהל: "Alanis!" אלאניס: "San Diego" חוץ מזה שזה קטע ענק ומצמרר, הקהל נכנס לטירוף מזה, ואז אלאניס נותנת ביצוע-ביצוע ל- Perfect. רק בזכות הקהל מגיע לגרסה הזאת להיות הכי טובה.

Crazy Figgy

New member
אני בהלם (לטובה) מהגרסה האוקסטית

וואו. פשוט פשוט מעולה. אין לי מילים. אני חושבת שאני מעדיפה את הגרסא המלנכולית הזו על המקורית...

הטובים של IRONIC

הכי טובה - הסטודיו. יש ביצוע לאירוניק אקוסטי מ- 1996 בארגרטינה. רשמתי לפני כמה ימים איך תגידו לקישור של זה. הביצוע האקוסטי הכי טוב במקום השני, ביצוע מעולה - היא שרה גבוה את הפזמון, והקהל לראשונה שר בית ראשון +בית שלישי לבד. - הביצוע האקוסטי הכי טוב הוא מאוטווה 1998. אין גיטרות בביצוע הזה, זה מתחיל עם האורגן שקט וצלילים (מילה מכוערת מה לעשות לא מוצא מילה אחרת...) ענוגים ומרגיעים. בבית השלישי יש קצת עיבוד עם פסנתר ושירה עםן פסנתר בלבד. הביצוע הכי מרגש לאירוניק.

הטובים של HOF

- האנפלאגד מצוינת - הדמו טוב עם ה- 2 דקות מפוחית בסוף -הכי טובה היא הופעה מהולנד אוקטובר 1995, ובכלל כל ההופעות הקטנות של 95 של הד אובר פיט טובות, כי הם שומרים על המקצב הטיפה רגאיי שיש בשיר הזה עם קצת בלוז וג'אז. תורידו ותשמעו גרסה מעולה להד אובר פיט, הפזמון נשמע מעולה משהו- Don't be surprise if i ALOOOVE you (בכוונה יש A, שתנסו להבין איך היא הדגישה ת'מילה הזאת)

למעלה