רעיון למפגני קפלן

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
להפגין נגד העברת כסף מיהודי לא חרדי, ליהודי חרדי.

תמונת מצב מדאיגה: ישראל הפכה לצינור כסף
מחקר כלכלי מעודכן מצביע על כך שמשק בית יהודי לא חרדי משלם למדינה בממוצע אלפי שקלים בחודש, בעוד שמשק בית חרדי ממשיך לקבל תמיכה מהמדינה - והפער רק גדל

להפגין נגד העברת כסף מיהודי לא חרדי, ליהודי חרדי.

תמונת מצב מדאיגה: ישראל הפכה לצינור כסף
מחקר כלכלי מעודכן מצביע על כך שמשק בית יהודי לא חרדי משלם למדינה בממוצע אלפי שקלים בחודש, בעוד שמשק בית חרדי ממשיך לקבל תמיכה מהמדינה - והפער רק גדל

בטח, עמיתך לניהול יאהב את הרעיון שלך ;)

Harrington

Well-known member
מנהל

רעיון למפגני קפלן​

העיקר שימצאו נגד מה להפגין. זה הרי לא באמת משנה בכלל :cool:. מטרת ההפגנות היא הפלת הקואליציה. הנושא הרשמי של כל הפגנה והפגנה חסר כל משמעות. לכל היותר קצת מסייע בגיוס תקציבים להפגנות, אבל זה לא שיש בכך צורך אמיתי [הכל ממומן מראש, עוד מהתקופה שהופעלה התוכנית המקורית להפלת השלטון (זו שכונתה אז בצחוק מחאה נגד הרפורמה המשפטית) שמאז כשלונה ממשיכים להפגין מכוח האנרציה].

הנושא המוצע כאן עם זאת, יכול דווקא לפגוע בהפגנות. זאת מאחר ובקואליציה הנוכחית אין שום בעיה לאף אחד מחבריה עם הסיפור הזה, גם לא אם הוא היה נכון (והוא כמובן לא, בוודאי לא במספרים המתוארים). כך שזה אולי יעזור לקדם עצבים על הקואליציה (מקרב תמימי לב שעדיין אוכלים את הלוקשים שמחנה הרל"ב מפיץ), אבל זה ממילא קיים ולא צריך בשביל זה הפגנות. אך זה פחות צפוי לעבוד במסגרת הנסיונות לפרק את הקואליציה מבפנים ולהסית את חבריה האחד נגד השני. כך שאני בספק אם מארגני מחאות קפלן יאמצו את הצעתך. בכל אופן בהנחה (הלא מוכחת אמנם) שעל אף שכבר אין להם את אנשי המקצוע שהכינו את התוכנית המקורית, עדיין בכל זאת יש להם שם כמה אנשים שכן מפעילים את מוחם לפני שהם יוצאים לרחוב.

ריקי זו אני

Well-known member
אני מאוהבת בהגדרות...
משהו מכניס אותנו לתבניות צפופות ולך תסביר שאתה לא...
אני מבקשת הגדרת או נכון יותר גבולות בין התבניות...
מיהו דתי ומתי ירשם במחקר כ'לא דתי'...
'שומר מסורת שנוסע בשבת לים אבל לא מדליק אש... והולך ללא כיפה... מול מי שכן חובש כיפה אבל מעדיף ללכת לבית כנסת ולשבת ליד אשתו...דתי? שומר מסורת? חילוני?
הבנו...
חרדי לומד בכולל כל חייו... עוזר ל8 בנותיו ובניו לרכוש לעצמם דירות... -.30,000 ₪ למ"ר בביתר עלית, שזה ממש אבל ממש לא ירושלים ומחיריה... ושילם למדינה בממוצא על 120 מ"ר... מול משלם מיסים כדין שרוכש דירה לשני ילדיו... כמה מע"מ משלם זה וכמה מע"מ משלם ההוא? ומי חשב כמה מע"מ מאכיל 10 נפשות למאכיל 4 נפשות... ועוד לא שאלנו ... מי הוא חרדי... והאם חרדלי זה חרדי או דתי...?

raya

Well-known member
זה לא חדש, ידוע מזה זמן רב.
רק שהרינגטון נוהג בדרך כלל לכתוב שהמצב ממש לא כך.
משלמי המסים "מפרנסים" את החרדים בכוללים, ישיבות איך שלא תקראו לזה. זו לצערי עובדה קיימת.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
זה לא חדש, ידוע מזה זמן רב.
רק שהרינגטון נוהג בדרך כלל לכתוב שהמצב ממש לא כך.
משלמי המסים "מפרנסים" את החרדים בכוללים, ישיבות איך שלא תקראו לזה. זו לצערי עובדה קיימת.
כל אחד חושב אחרת, ולדעתי אף אחד לא ישנה,את דעתו של האחר בנושא.

למעלה