רעיון למחקר מעניין

זיגי13

New member
כפי שאמרת

יכול להיות שהן מנוצלות בשלב מסויים של עבודתן, אבל בלי הצאנס הזה הן בכלל לא יכלו לחשוב על כניסה לתחרות בשוק העבודה
אף חברה שאני מכיר לא נותנת קורסי הכשרה על חשבון החברה(אולי אני לא מעודכן?) וקשה למצוא בהיי טק מקום של-7-8 שעות עבודה. כדי שהאשה תוכל להוציא את הילדים הבייתה או לחזור בשעות האור לבעל..
מבחינת הציבור החרדי, הרצון להשאיר משכורות נמוכות נובע מחשש שובינסטי שמא הבנות יהפכו ל"מאן דאמר" בבית ובחברה החרדית על כל ההשלכות הנובעות מכך. זה יותר שייך לשוביניזם גברי מאשר לרצון שהציבור החרדי יישאר עני ומטומטם

אתה לא מעודכן

1. אתה כנראה מדבר על בודקות תכנה - שהן אכן עוברת הכשרה מאפס.

2. המתכנתות מגיעות כולן כשבאמתחתן לפחות תעודת הנדסאי. הן מקבלות קורסים סטנדרטיים שכל חברה נורמלית נותנת על חשבונה.

2. אמנם קשה למצוא משרה חלקית בהיי טק, אבל זה אפשרי. ראה ערך בנקים/חברות ביטוח/משרדי ממשלה שמפוצצים בחרדיות.

אין לי מניות במטריקס, ולשמחתי פילסתי את דרכי המקצועית בלי צורך לדרוך שם, אבל אני מכירה את מצב העניינים די מקרוב.

זיגי13

New member
מה שאני יודע

שחלק ניכר מהבנות שעבדו במטריקס היו בודקות תוכנה
שווי קורס כזה במשק הוא כ-18- אלף ש"ח, מאיפה יש להן סכום כזה, אם הן בבית משעה 16.00?
2. קחי בחורה חרדית שיש לה תעודת הנדסאי נניח מ"מכון לב" , מי ירצה להעסיק בחורה כזו, שצריכה להיות בארבע אחה"צ בבית ואין לה בדרך כלל רשיון נהיגה ואוטו ?

3. משרה חלקית בהיי טק ? אם את חרדית (אל תשכחי שזה מרתיע מעסיקים שכבר חושבים איך היא תסתדר עם כל החילוניות במיני ושורטס והמטבחון הטרייף) אין לך נסיון של כמה שנים בתכנות, הסיכוי שואף לאפס.
4. משרה בבנק או בחברת ביטוח קשורה לענפים אחרים שאינם היי טק , ואף אחד לא מפריע לבנות מודיעין עילית או קריית ספר ללכת לעבוד שם, נא להתמקד בבקשה בתחום ההי טק
5. אני מסכים, שבחורה חרדית שבאה עם תואר ועבדה שם שנה או שנתיים ועדיין מקבלת 4000 ש"ח או פחות מכך זה ניצול , אבל מי מפריע לה ללכת לעבוד בחברות אחרות אחרי שרכשה נסיון , אני מתקשה לחשוב על גבר שיסרב שאשתו תרוויח 8000 ש"ח או יותר כשיש להם ששה שבעה זאטוטים להאכיל לגדל, ואם יש כזה הוא לא גבר מבחינתי

כמה קשה עובדים כאן להסביר לך מה קורה בשוק ההיטק החרדי..... יש תאוריות תרוצים אין סוף ויש מציאות בה נשים חרדיות מקופחות בשכרן בעידוד וביזמת הרבנים.
בטח שהן יכולות לחפש משרה בחוץ בשמונה אלף או יותר, מענין למה הרוב לא עושה זאת. מאוד מענין.

זיגי13

New member
היא הסבירה יפה מאוד

מה קורה בשוק ההי טק החרדי, אין פה שום תאוריות. את מוזמנת למצוא כרגע כמה משרות בהיי טק יש ל- חצי משרה לאשה.
אם תמצאי יותר משתיים זו תהיה הפתעה גדולה בשבילי.
אינני חושב שלמטריקס כחברה מעניין מה הרבנים אומרים על שכר הבנות, הן מחפשים עובדים זולים ומצאו.
זה קיים בכל המדינות המערביות.
היות ומשרות בשכר ראוי אינן רלוונטיות למי ששגרות במודיעין עילית , בית שמש כיוון שהן לא תגענה זמן הביתה, אז מה את רוצה ממטריקס? אם מטריקס לא משלמת על שעות נוספות זו חוצפה גדולה וניצול מחפיר

זיגי13

New member
מה קשור עכשיו השרשור?

דיברנו על העסקת נשים חרדיות אם לא שמת לב. היו טענות וטענות שכנגד, חבל שלא טרחת לקרוא

חלושעס

New member
מדהים

ואח"כ הם מזבלים את המוח שאין אפליית נשים במגזר.
"כדי שהבעל יישאר מאן דאמר בבית". לא ייאמן.

מומיה26

New member
אולי זה הפוך

אוכלוסיות עניות, חולניות, ובורות, נוטות להיות דתיות יותר.
אנשים חלשים תמיד נתונים לשליטה קלה יותר, גם חומרית וגם נפשית.

EFF8

New member
איך בדיוק את מגדירה ניסים?

בילדותי היו נוהגים לספר סיפור על אותו רב שהלך ברחוב בשבת וראה אנשים מחללים שבת
אמר הרב "שיכה אותם הרעם", אמר לו מקורבו "הלוא יהודים הם? וראויים למחילה"
אמר הרב " אמת אמרת , יחון אותם אלהים, ולא יכה בהם הרעם"
נעשה נס ולא היכה בהם .......

למעלה