רעיון למחקר מעניין

זו באמת שאלה קשה

האם אושר הוא רק מדד סובייקטיבי או שיש לו גם חלקים אובייקטיביים?

ז"א, האם האושר נמדד רק לפי תחושתו הסובייקטיבית של הנשאל, או שצריך לצרף לכך גם נתונים אובייקטיביים?

למשל, לפני הפמיניזם, אין לי ספק שרוב הנשים היו מאד מאושרות. היה להן ברור שטבע האישה הוא להשאר בבית, לרקום, לצייר, לנגן ולשעשע את בעליהן. אבל כיום, בעיניים פמיניסטיות, הן נראות אומללות, ללא יכולת למצות את עצמן ולהיות בני אדם בזכות עצמן.
אז מה הן באמת היו?

וכן עוד דוגמאות ללא ספור.

חלושעס

New member
לא מדויק

אוכלוסיות דתיות נוטות להיות עניות, חולניות, ובורות באופן משמעותי מהאוכלוסיה הכללית.

רק שיותר נחמד

להאמין שהסבל והעוני משרתים מטרה עליונה ונעלית ושיש לך אפשרות להשפיע ולשנות את המצב ע"י תפילות, קיום מצוות או תרומה מספיק גדולה לקופת העיר.

יש משפט בגמרא

יאה עניותא ליהודאי כי ברזא סומקא לסוסיא חיורא (= נאה עניות ליהודים כמו רסן אדום לסוס לבן).

בקיצור, הרבנים רוצים אותנו עניים.

יש מגמה לגרום לעוני מלכתחילה

אחרת איך ישלטו על ההמון התלוי בחלוקות ובנדבות?

ראו את הודעתו של מטפחת ספרים בלינק המצ"ב - פשוט חוצפה לשמה - קבעו משכורות נמוכות לנשים במטריקס בקרית ספר - מלכתחילה - כדי שרמת החיים לא תהיה גבוהה מדי וכדי שהגבר יישאר מאן דאמר בבית....

זיגי13

New member
לא נראה שיש מגמה כזו

והעובדה שבארה"ב של אמריקה המציאות היא אחרת לחלוטין במגזרים חרדיים רבים, הם עובדים ומתפרנסים וחיים ברמה חיים טובה (למעט חצרות חסידיות מסויימות שמעדיפות את העתקת חיי השטאטאל ), הבעיה שההנהגה החרדית פה בארץ ממשיכה את דרכו של היישוב הישן הירושלמי לחיות על בסיס ה"חלוקה" בגירסא הישראלית שלה. במקום לשלוח את מי שאינו עילוי בתורה לעבוד לפרנסתו.
המציאות הכלכלית המסובכת כאן בארץ תחייב את החרדים לצאת לעבוד בין שההנהגה תרצה בכך בין שלא,ממילא גם רמת החיים תעלה,

קראת את הלינק שהיא צירפה?

יש שם ציטוט ידוע מהרב לפקוביץ' שלפיו נשים שעובדות בהייטק לא צריכות להרויח הרבה כדי שלא יפתחו פער גדול מול בעלים!

זיגי13

New member
קראתי ואכן זו דעתו

של הרב לפקוביץ, זה קשור יותר למוסכמות ישנות שאם האשה מרוויחה יותר מהבעל אז הגבר הוא לוזר(תמצא מגמה כזו גם אצל הרבה גברים חילונים שלא יתנו לנשותיהם לעשות קרירה רק בגלל זה שמא היא תתנשא עליו)
לפי מדד לפקוביץ אם אתה מרוויח 13kאז זוגתך תהיה פחות מכך וכן הלאה, יחד אתם יכולים להרוויח מאוד טוב ולא להיות עניים כלל. זה קשור למוסכמות ושובינזם ולא לרצון שהקהל יישאר עני.
,

זיגי13

New member
למה את חושבת

שחברת מטריקס רוצה לממן חד גדיא או חד שונרא? זו חברה עיסקית לחלוטין שמקבלת עובדים על בסיס כישוריהם, ואם הבנות הללו מוכשרות ועושות עבודה טובה ויש להן מוסר עבודה גבוהה למה שלא יקחו אותן .אולי הרב לפקוביץ לא התכוון לכך אבל הוא משרת את האינטרס של החברה המעסיקה, היינו מיקסום רווחים

במקומות אחרים

מטריקס משלמת היטב לעובדים
עצוב שחרדיות מרויחות מעט בגלל התנהלות החברה החרדית

זיגי13

New member
במקומות האחרים

העובדים מגיעים עם ידע מקדים בתחום? חרדיות מרויחות מעט יחסית כי הן מגיעות עם ידע מאוד אפסי בתחום, לעומת סטודנטית למחשבים שנה שלישית את לא חושבת ?

השכר ההתחלתי לסטודנט שלא סיים לימודים

וחסר נסיון, גבוה משל חרדיות בעלות נסיון שבוחרות לעבוד במקומות שמיועדים לחרדיות
אגב חרדיות שבוחרות לעבוד במקום עבודה רגיל נהנות משכר נורמלי
כך שהשכר כן נקבע ע"פ נורמות החברה החרדית אגב לא רק במטריקס
מעט מאד חברות המחזיקות מקום ייעודי לחרדיות, נותנות שכר הזהה לשכר השיגרתי

זיגי13

New member
בואי ואסביר לך

אם חברה כמו מטריקס מחפשת סטודנטים עם ידע במחשבים, זה בדרך כלל לפרוייקט של כתיבת תוכנה מסויימת. הם מגייסים סטודנט כזה לשנה שנתיים אולי שלוש וכשהפרוייקט מסתיים, הם בוחרים את המוכשרים ביותר והשאר הולכים לחפש עבודה במקום אחר. הם מקבלים שכר גבוה יחסית בידיעה של "גומרים הולכים"
כשהם מעסיקים חרדיות נשואות, הסיפור שונה לחלוטין, א. רוב הבנות מגיעות חסרות הכשרה מנימלית, וודאי שלא ניתן לומר להן שבו וכיתבו קוד או תוכנה. כי אין לרובן שמץ מושג מה זה. החברה למעשה מכשירה אותן על חשבונה.
החברה מעסיקה אותן כ-"פועלות שחורות" (סליחה על הקוננטציה השלילית, אבל זה הסולגן) בידיעה שהן מפרנסות משפחות, ולא ניתן לומר להן להתראות אחרי שנה שנתיים. לכן שכרן נמוך.

כנראה שאתה לא כ"כ מתמצא בתחום

אני מכירה עשרות נשים שעובדות בתחום
הן במקומות חילונים והן בחרדים
והמצב הוא כמו שתארתי לעיל
וההבדל בשכר יכול להגיע לפי 2 או יותר

זיגי13

New member
את מתארת מצב

שבו רק אותה חברה מסויימת קרי "מטריקס" גמרה אומר לקפח את שכר העובדות החרדיות שלה? ואילו שאר החברות בשוק שעובדות באותו תחום מדוייק שעוסקת בו מטריקס לא עושות כן?

זיגי13

New member
רק כדאי להוסיף

שמטריקס לפי מה שידוע לי נותנת קורס הכשרה לאותן נשים, שאורכו 12 שבועות בערך, ואני לא מכיר חברה בשוק הפרטי שנותנת הכשרה כזו. היא גם מאפשרת לנשים הללו להגיע ל-8 שעות עבודה שזה כמעט לא קיים בהיי טק (מתכנת ממוצע עובד 13-15 שעות ) והיא נמצאת קל"ב כך שאין להן הרבה הוצאות רכב ונסיעה.
בשוק הפרטי המשכורות כפולות אבל התנאים שונים בדרך כלל, אז בואי נעשה השוואה הוגנת. ולמען הסר ספק אין לי קשר או מניות במטריקס ולא בחברות הבת שלה:)

מטריקס הכניסה סטנדרט

ועכשיו כל החברות מהסגנון משלמות שכר דומה +-.

ולמרות זאת, אני לא משמיצה את מטריקס. אני חושבת שהם נותנים הזדמנות לנשים להיכנס לתחום רווחי. אני רואה בה מקפצה - הרבה בחורות חרדיות תמימות התחילו לעבוד במטריקס, התבגרו קצת, ראו שיש עולם בחוץ, והופ קפצו לחברות שאכן נותנות להן הזדמנות שווה.
זה מבחינת החברה.

אבל מבחינת הציבור החרדי, הרצון להשאיר את הנשים עם משכורות נמוכות, הוא מכעיס ופתטי כאחד.

למעלה