כמה הערות ../images/Emo36.gif
דיברתם פה הרבה על פתטיות. אנשים בלאו הכי חושבים שכל הנסיונות של זמרי העבר למחזר את עצמם הם נסיונות מעוררי רחמים. תסתכלו על עוזי פוקס ושרי שיוצאים עכשיו במופע - נו באמת! זה לא שהייתה להם קריירה זוהרת מלכתחילה, נכון? במקרה של ירדנה - אי אפשר לראות במופע איזשהו קאמבק נואש. זאת רכיבה על הגל הנדוש של הנוסטלגיה אולי, אבל בכל זאת היא ירדנה ארזי בכבודה ובעצמה. זה כבר הופך את זה ללא פתטי. הדבר הפתטי הכי ברור שאני יכול לחשוב עליו היא התקווה שיש לכל אחד מהמעריצים, שבמידה והמופע יצליח, ירדנה תרוץ להקליט אלבום חדש ותזכה להצלחה ענקית. כנראה שאנחנו עדיין חיים בעבר. לאו דווקא בגלל הסיכויים של ירדנה להצליח, אלא דווקא בגלל שאין טעם לרדוף אחרי מצעדים ותארים כמו "זמרת השנה". מי שם על זה בימינו? זה סתם פנטזיות לא אקטואליות שלא מרגשות אף אחד. ובכל אופן, ברור שאי אפשר לשחזר את מה שהיה. אני חושב שההצלחה של ירדנה נבעה מהחיים במדינה. המוזיקה שלה כאילו השתלבה בחיים שכאן, ולא השפיעה עליהם (וזאת הסיבה שהם לא עמדו במבחן הזמן, אגב). ההסבר הוא ההסבר המוכר... שנות השבעים והשמונים היו שנים שבהן אנשים היו בהרבה יותר פטריוטים ונאמנים למולדת. אנשים אידיאולוגים שהזדהו עם שירים פשוטים ותמימים שדיברו אליהם. היום העולם הוא קר ומנוכר של תחרותיות ואלימות. אין מצב שילד בן 12 יתחנך לפי ערכים של פריחת הכרכומים ושושנת הארגמן. אף אחד לא יתלהב משמלות מיוחדות בזמן שיש בלונדיניות בנות 17 שחושפות יותר גוף מאשר בגדים. נורא קשה לכוכב לקבוע אופנה חדשה כמו שירדנה עשתה ב-88' עם השמלה של "בן אדם", כשהאופנה משתנה כל יומיים. לגבי ההיפ הופ - אני נגד כיוונים חדשים ובטח נגד הרעיון שהיא תלך על זה. לאיזה קהל בדיוק היא תפנה באמצעות היפ הופ? כל הדימוי שלה בדיוק נוגד את ההיפ הופ; היא כביכול מייצגת את כל מה שיפה וטהור בארץ, את כל הדברים שהארץ פעם הייתה מושתת עליהם, הילדה היחפה, הצמות, העיניים, המילים שיש בהם משהו שמאלצי אבל גם לאומני. אני חושב שהיא חידשה מספיק עם הביצועים החדשים במופע, ואם כבר להכנס בחזרה לתודעה (במטרה לקדם את המופע, נניח), היא יכולה להקליט את הגירסא החדשה של "הביתה", או להוציא שיר קליט ופשוט שאפשר לזמזם במכונית, ולא משהו שנשמע כאילו הוא נפלט מ"מתוך שאהבתי". בכל אופן, המקדם מכירות האמיתי של המופע הזה הוא השיווק. ירדנה באמת שהייתה כאן כל הזמן, היא לא מישהי סטייל אילנה אביטל (סליחה על עצם ההשוואה!) שישבה איזה 15 שנה בבית ופעם בשנה הלכה לקדם וקיבלה מקום שלישי מהסוף, עד שיום אחד מישהו ליהק אותה לשחק את אישתו של צביקה פיק (מי אמר פתטיות?) באיזה סידרה ישראלית זוועתית. ירדנה לא צצה פתאום מאמצע שום מקום, יש את כל הסיבות שיביאו להצלחת המופע הזה... אבל זה קצת קשה כשאנשים אפילו לא מודעים לקיומו. יכול להיות שהיא לא תגיע ל-200 הופעות איתו, אבל אם היא תגיע לכל חור במדינה כמו שגלי עטרי עשתה - אז מי יודע... המודעות שלה אולי לא יופיעו לכל אורך כביש החוף, אבל לפחות על עמודים ברחובות. אם אנשי השיווק לא מסוגלים להדביק מודעות, אז שלפחות יביאו אותם אלינו, אל אנשים מספיק פאנאטים ומשוגעים בשביל ללכת ברחובות ולתלות מודעות של ירדנה ארזי! נ.ב. אני מת על 2-3 משירי הרוק של גלי עטרי, ו"עגבניות ירוקות מטוגנות" הוא הסרט הכי טוב שראיתי.