רעיון להשמדה רעיונית!

יש לכם כאן דיון מדהים.

הכותרת למעלה:"לא הבנת את דבריו-הושמטה ה-ו´ שלום לכולם,אני מנהל פורום "יהדות והכרת המקורות" וקראתי מהצד את כל הדיון שלכם,מאוד מעניין,אני יכול לומר שאכן מר בן פורת יוסף צודק בנושא ההדברות עם חרדים. בתור חרדי אני יכול לומר בפה מלא שאכן יש לנו את הרצון לשיתוף מלא עם הצד החילוני-ולהדברות מלאה. לא הסכמתי עם ההדמות שהוא עשה להיטלר ולא הסכמתי עם מה שהוא כתב על עסקנים פוליטים-לדעתי ישנם "רבנים" שיושבים בכנסת ומנווטים את "ספינת החרדים" רחוק מידי מחוף מבטחים. בנוגע ל-FREEONLY מצאתי לנכון לומר לך שישנם המון דברים שאינך יודע עלינו,על התרבות שלנו,על הספרות שלנו (שהיא דווקא מסועפת להמון תחומים ולאו דווקא לנושא התורה בלבד כמו שמישהו כתב שם למעלה) אשמח לקחת חלק פעיל בדיונים כאן בתור צד חרדי-למרות שאינני משקף כלל וכלל את כלל הציבור. נ.ב-לא ידעתי שיש משגיחים חילוניים בצבא.-חידוש. שי-מרכז נטעים-פורום "יהדות והכרת המקורות".(לא להחזרה בתשובה!)

אנדרי ז

New member
עוררת את סקרנותי

האם ההידברות המלאה שאתה מדבר עליה כוללת גם את "דעת אמת"?

כוללת גם כוללת-אך לא אצלי בפורום.

מכיוון שמנהלי הפורום פתחו אותו למטרות מסויימות, אין לי שום דבר נגד הדברות איתם,הרי כל מטרתם היא להראות שהתורה נכתבה ע"י בני אדם,ושהכתובים וההלכה היהודית הינה פרי דמיון אנושי. אז למה בכלל להתדבר איתם?,הרי הם בדיוק כמו כל כת ביהדות ששמה לעצמה מטרה לשנות את פני היהדות מן הקצה אל הקצה-אין להם "אידיאולוגיה" חברתית. הם מתעסקים במסיון חילוני (לאור הכתבות בטלויזה-פריצה לישיבות וכ"ו). בגדול ולסיכום:אין לי כלום נגד הדברות מול שום גורם,רק לא אצלי בפורום. תמצאו מקום אחר (כמו פורום חופש ששם לעצמו מטרה להתדברות חילונים\דתיים). בברכה. שי-מרכז נטעים.

אנדרי ז

New member
דבר והיפוכו

לא לגמרי ברור לי מדבריך אם ברמת העיקרון אתה מוכן להידבר איתם או לא, כל משפט שני אתה אומר את הדבר ההפוך. מבחינתי בהחלט לגיטימי שהפורום שלך מיועד לדתיים בלבד, ולא לדו-שיח עם חילוניים. אני אבל לא שאלתי על הפורום שלך. הרמתי את הכפפה שאתה זרקת בעניין ההידברות, ורציתי שתבהיר אם אתה מתכוון לכל גורם חילוני, כולל דעת אמת.

תראו תראו כמה זה נחמד!

כשמבקר דתי-חרדי נכנס לפורום כאן, משמיץ, מכפיש ומוציא דיבה רעה על אנשים בשמם, מבלי להתנצל אחר כך על שקרים נבזיים, והנהלת הפורום מתרה בהם או, במקרה חריג, נועלת שערי הפורופ בפניהם - או אז קמה מיד זעקת ה"קוזק הנגזל": ככה? אתם סותמים את הפה למי שמתנגד לדעותיכם? זוהי הסובלנות החילונית שלכם? אבל אצלכם, באתר שנוטע נטעים, שם בכלל אין סתימת פיות: שם מראש לא מאפשרים לפתוח פה למי שדעתו נוגדת. כמו במרבית מוקדי תקשורת חרדית אחרת, מי שמביע דעה-נגד הוא מיסיונר חילוני. החרדים שמטיפים בקרנות הרחוב ומוכרים שקרים לילדים תמימים בקלטות - הם צדיקים. הם לא מיסיונרים. זה בסדר, שי, זה בהחלט לגיטימי שאתם לא מעוניינים להידבר עם חילונים באתר. רק הפסיקו להיות צבועים ולתקוף אתרים או פורומים חילוניים על שאינם נותנים לכם דריסת רגל. אגב דבריך "לשנות את פני היהדות" - מי שעשה יותר מכל לשנות את פני היהדות היו חז"ל. כמה חבל שהם כבר ז"ל. אתם אפשר היה לדבר.

freeonly

New member
אני מניח שזה סוג של הסבר

לתופעת מחיקת תגובות שונות שלא מצאו חן בעיני מי מאנשי פורום "הכרת המקורות היהודיים". אני מניח שאינני היחיד ששם לב לסתירה בין "הכרת המקורות והרצון להידברות" לבין אי קבלת כל דעה הסותרת את הכתוב בכתבים הילכתיים, ומיחקת איזכורה. אינני אומר זאת מתוך התרסה, אלא בכאב משהו - האם זהו סוג ההידברות שבדרך כלל מגיעים אליו עם מאמינים דתיים? זה מחזק את דברי מקודם בדבר הידברות - אך ורק וכל זמן שאינה סותרת את מה שכתבו סופרים קדמונים. כל היתר - לא מעונין לשמוע, וזה לא נכון ללא קשר לנכונותו.

ושתי

New member
תראה מה כתב אוהד ב- 15.11

על סתימת הפיות של דעת אמת בנטעים. ולהם יש עוד חוצפה להזמין אליהם חילונים - בעצם זו לא חוצפה - זו מלכודת לאנשים תמימים

Dorfl

New member
צנזורה??

אני באופן אישי בעד זכותם של בעלי פורומים לקבוע את הדיונים שיתנהלו אצליהם ולכן אני תומך בזכותך למנוע הדברות עם גורמים מסוימים בפורום שלך. באמת. אבל אני גם בעד זכותם של מבקרי פורומים להדיר רגליהם מפורומים שבהם דבריהם מצונזרים. נ.ב: "אני בעד הדברות - אין לי התנגדות להדברות איתם, רק שאני לא רוצה להיות זו שמדברת איתם. ובאותה הזדמנות אני לא רוצה שאף אחד בביתי ידבר איתם."

freeonly

New member
מי? מה? למה?

1. כן, לצערי אמרו לי מספר פעמים שאינני רצוי כאן. מפגינים חרדים צעקו לעברי שאם אני מחפש בידור ומופעים שאלך לגור בפריס. פוליטיקאים חרדים משתדלים להקשות עלי השגת דברים שאני אוהב ושצריכתם על-ידי אינה מפריעה להם. את חברים שלי שלחו לקפריסין להתחתן. את ילדי מלמדים בבית הספר היסטוריה מצונזרת ומעודכנת בנושאים מסוימים, ובשכונות חרדיות כלל לא נותנים לי לעבור ברוב ימי החופשה שלי. 2. איך אני תובע בעלות על המדינה? אני נולדתי כאן, והורי נולדו כאן, וגם הם וגם אני שירתנו בצבאה ותרמנו למוסדותיה. אינני "בעלים" של המדינה, אלא אזרח שלה בעל זכויות וחובות. ונכון, יש לעם שלי גם זיקה היסטורית למקום זה. דבר זה אינו מפחית מנכונות דברי על המרחק הרב בין הפולקלורים היהודיים של לפני אלפי שנים לבין מנהגי האורתודוקסיה הדתית של ימינו.

ושתי

New member
משגיח כשרות חילוני

אתה קצת מסתבך בהסברים פשוטים, מכניס את היטלר לעניין שבכלל לא קשור, אבל כל זה לא בעיה: הבעיה היא איך קיים משגיח כשרות חילוני. הרי כך סיפרת פעם על עצמך. מנד´ל יטען שהוא חילוני חזן בבית כנסת, וזלמן יגרוס שהוא חילוני גבאי בבית כנסת, ומוישה יספר לכל העולם שהוא חילוני גאה שמכהן כרב בבית הכנסת אור האמת. ואתה מצפה שנאמין לך?

אין אמונה,אין אמון-משגיח במיל.

אם אינך מאמינה את מוזמנת לבדוק במשרדי הקישור של בסיס בח"א 30 של חיל האויר. משגיחים חילוניים יש. נקודה. (זה מה שמפריע לך מכל מה שכתבתי?-GET SIRIUS)

ושתי

New member
זה לא עניין של אמונה

להיות משגיח כשרות צריך הבנאדם להכיר את דרישות הרבנות וההלכה. נבצר מבינתי כיצד עשוי יהודי חילוני להכיר את רזי חוסר המשמעות שבפקודות הכשרות, שאין להן שום קשר לחייו של יהודי חילוני, ואת שאר הערכותי אני מעדיפה לא לכתוב כאן, והמבין יבין, והלא מבין בלאו הכי לא יעזור לו דבר אלא "אלוהים".

ולפני 1800 הכל היה בסדר?

אתה באמת סבור שאתה אובייקטיבי כטענתך- "שהביא אותי לנקודת מבט מאוד אובייקטיבית"?? מה "אובייקטיבי" בכל ניתוח הדברים שלך? והאם אתה חושב שאתה יחיד בדור שלמד אנטרופולוגיה? וכל המדענים שלנו, אנשי הרוח, שכולם חילונים גאים לא פחות ממך, כולם סובייקטיביים? אגב חילוני גא - לפני איזה שבועיים נכנס לאתר מישהו בשם זה, אלא שהוא היה באמת חילוני גא. אתה לא מקורי, ולצערי גם אינך משכנע באובייקטיביות שלך.

Dorfl

New member
חסר דעה, לא ידעתי שאתה גם חסר דעת.

איזו בושה יש בלהיות חילוני? נכון, זו לא אמונה נכונה כמו אתאיזם-אגנוסטיות אבל עדיין... אתה אולי גאה בהיותך דתי, למעשה זה סביר. עכשיו הסתכל נא בעצמך באוביקטיביות - האם משהו אחר אינו עשוי לראות את דרכך כשגויה? איך תחשוב על אדם שיראה בך את ההדיוטה שאתה ראית ביוסף? זה מה שאני ויוסף חושבים עליך כרגע. אטימות וחוסר כבוד לדעתו של האחר גרועה מהחזקה בדעה שגויה.

ושתי

New member
מי שאיננו גאה בזהותו הוא פשוט מסכן

חסר דעה קבע שהוא איננו גאה בחילוניותו. אז מה הבעיה? שיחבוש כיפה, ימלמל מלמולים בבוקר ובערב, יקרא בתהילים בכל פעם שהוא אצל הרופא, יפסיק לאכול את גיד הנשה, יכין מראש נייר טואלט קטוע בערב שבת, ומיד יהיה גאה בזהותו החדשה. להיות חילוני זה כבוד. זו רמה. לא כל אחד יכול להיות חילוני. הרי רוב תושבי תבל אינם מסוגלים להתרומם מעל לרמת האמונה הדתית אל עולם החופש.

למעלה