רעיון לדיון...,עבודה לנוער?

JORGEN

New member
רעיון לדיון...,עבודה לנוער?

תגידו...מעניין לשמוע דיעות של אחרים בנושא שחלק מההורים רוצים שילדים שלהם ילכו לעבוד בזמן שהם עוד לא סיימו את לימודיהם בבצפר,וחלק מהילדים אף הולכים בעצמם לעבוד,מה אתם חושבים על זה?,האם זה צודק שההורה יכריח את הבן שלו לעבוד על מנת ש"ילמד שכסף לא נופל מהעצים" או שלחילופין הילד ילך לעבוד לבד על מנת שיוכל לחסוך לעצמו ולחיות ברשות עצמו. ויכול להיות שזה בעצם ימנע ממנו להתקדם בחיים על ידי שציונים יפלו בעקבות העבודה ו... סליחה על הזיבולי מוח הרבים,לא ידעתי יותר מדי טוב איך לנסח את זה...,ו אני גם עייף,אחרי עבודה מורתת עצבים במקדונלס..

SpyKid

New member
לדעתי...

ההורה לא יכול להכריח את הילד לעבוד כשהוא עדיין קטין, בגלל שבתקופה הזאת חלה על ההורה אחריות לממן את צרכיו, אבל אם לילד לא מספיק הכסף שההורים נותנים לו (מה שקורה ברוב המקרים) אז זה רעיון טוב אם הוא ילך לעבוד וירויח כסף שהוא יוכל לבזבז בעצמו ולא יצטרך להיות תלוי בהורים. אגב, איך זה לעבוד במקדונלד'ס? :)

wildgirl1

New member
אני מסכימה איתך

ואממ בקשר לעבודה במקדונלס וכול מיני מקומות כאלה זה חרא של עבודות!

JORGEN

New member
חרא של עבודות...?

איזה עבודה את יכולה להציע לבן אדם חסר השכלה שרק סיים תיכון,את חושבת שמישהו יציע לו שכר יותר ממינימום? העבודה קשה,אבל לפחות הזמן עובר מהר...זה מה שחשוב.

wildgirl1

New member
העבודה במקדונלס

וכול החרטא הזה זה עבודה חרא! אלא אם כן אתה איזה סופרוויזר

חחח.. אהממ..

כמובן שלסחור בג'אנק פוד זה באמת לא איזה עבודת-על! אבל מצד שני לתיכוניסטים, זה ממש נוח! את לא מחויבת במתן משמרות מסוים בשבוע.. וסופרוזיאר????? WTF??? לשלוח 700 לחמניות מסניף אילון לסניף רמת אביב בגיל 30 +??? בטח בשביל זה למדנו 12 שנים בבית ספר!! מק' זו עבודה לתיכנוניסטים ותו לא!!! לבנות קריירה במקדונלדס?? זה כמו חרדי שישתקע בלב שכונת מכוני בריאות!

wildgirl1

New member
מה? על מה אתה מדבר?

סופרוויזר הוא בערך בגיל שלנו, הוא פשוט עובד טוב ויודע טוב את העבודה ואני דווקא חושבת שעבודה במקדונלס או ברגר קינג\ראנץ היא לא מתאימה לנו

סופרוויזר??

זה מישהו שהיה מנהל משמרת/ סגן מנהל/ מנהל, ואז קידמו אותו לסופר וויזאר.. למה לדעתך היא לא מתאימה??? ואני חלק מהמין ה"יפה" ד"א....חחח

wildgirl1

New member
אופס סורי!

אגב גם יפה וגם חזק וגם חכם!!! היא לא מתאימה לנו משום שזוהי עבודה מסוכנת, שממש לא מתאימה לילדים בגיל 16 ואמממ לא נכון בקשר לסופר וויזר , לפחות בברגר קינג זה לא ככה , סופר וויזר זה אחד שהיה עובד רגיל ובעצם עובד רגיל, רק שהוא יודע טוב את העבודה וכאלה אז מינו אותו לסופר וויזאר והוא עושה טיפה יותר מעובדים רגילים ויש לו זכות לשתות מהשתייה כמו קולה וכאלה... ופעם גם היו לו ארוחות צוות בחינם. אבל סתם שאלה: את שותפת כלים בסניף?

חחחח.. במק' שיט זה אחרת..

בשביל להיות סופר ווזיאר, צריך מינימום נסיון של 5 שנים בסחר בג'אנק פוד.. לאאאאאא!!! למזלי, ואצלנו גם לא שוטפים רצפה, או מטאטאים..אז יצאתי בזול.. עבדת בברגר קינג???

wildgirl1

New member
וואו איזה כיף לך

יענו את רק קופאית? פששש כיף לך! כן אני עבדתי בברגר קינג... אבל אולי אחרי הבגרות בקולנוע אני יחזור, למרות שלנקות שירותים אחרי קיא של אנשים או לשטוף טונה כלים זה לא הכי כיף שבעולם

AeroSlash

New member
אני עובדת מגיל 13

כי הייתי להוטה להשיג עבודה, אז אני חושבת שהעמדה שלי בנושא די ברורה לא?

beatman

Member
אני לא עובד כבר הרבה זמן

גם בא לי לסיים קודם עם הרשיון (כבר חצי שנה
,רק בישראל) וגם לא ממש מוצא. אבל בקיץ עבדתי ועדיין יש מעט תקציב.

דעתי...

אצלי ההורים שלי תמיד היו נגד שאעבוד לפני שאסיים את הלימודים בבית ספר..למרות זאת תמיד עבדתי לא כי לא היה לי מספיק ממה שהם נותנים לי אלא כי רציתי להיות אחראית על עצמי... לפני שנה עבדתי בדיסקוטק בתור ברמנית,ההורים שלי היו נגד לא רק בגלל שאני עובדת אלא בגלל מקום עצמו,עבודה הייתה שם משעה 11 בערב עד 7 בבוקר וההורים שלי לא היו מוכנים לקבל את זה...למרות זאת עבדתי... עכשיו אני ממלצרת...ההורים שלי נגד כמובן אבל אני רוצה להיות יעילה במשהו ולעזור להם... אז לדעתי נוער שעובד זה סבבה...

Tottanka

New member
אני

בעצם עבדתי בקיץ השנה פעם ראשונה ועשיתי 8 אלף שקלימים בחודשיים במוסך של דוד שלי... עבדתי כל יום איזה 8 שעות.... השגתי בעבר שתי עבודות של בניית אתרים וגם עליהן עשיתי קצת... עכשיו אני הולך לבנות עוד אתר למספרה כלשהיא... כמה פעמים גם כתבתי לסטודנטים עבודות גמר בוורד...הם הביאו לי איזה 70 דפי דפדפת ואני הקלדתי הכל...8 שקל לדף... לדעתי, הכל צריך לבוא מיוזמת הילד... אני מכיר מישהיא שגרה לבד מגיל 15 בשכנות להורים שלה...

the freaky girl

New member
well..

גם אצלי ההורים שלי רוצים שאני אלמד את ה"חיים"... ושטויות בסגנון.. אני בעצמי עובדת מגיל 12.. :] ואני שמחה שאני לא צריכה להיות תמיד תלויה בהורים שלי בעיניין של הכסף, כי זה טוב להיות עצמאית ואחראית בעיניין הזה.. לדעתי ולעניינים שלי :] זה אולי פסיכולוגית פוגע כי צריך להיות שקועים בלימודים (לפי דברי הוריי..)
אבל זה לא מפריע לי אישית.. אולי לאנשים אחרים שצריכים להתכונן הרבההה זמן, אז יש סיכוי שזה יפגע, אבל לא לי בכל מקרה
זה מעייף, אבל זה משתלם :)

האאאאאא!!! מישהו שמכיר את מצבי??

באיזה סניף אתה עובד?? נעים להכיר! << גם אני נאלחת מקדונלדס..בעזריאלי..>> בכל מקרה, אני שמחה שפתחת שרשור שכזה, אני חושבת שמחשבה כזאת עברה במוחי כמה וכמה פעמים.. בכל מקרה, לפי דעתי ההורה לא יכול להכריח את הבן/בת שלו לעבוד, כלומר במידה והוא יאיים עליו שלא יתן לו דמי כיס, כסף ליציאות בימי שישי וכו'.. כלומר עם לנער/ה עצמו אין התובנה הזאת שבגיליאים 17-18 << אני מדברת בזמן לימודי הילד בתיכון>> אז אין בכוח הוריו להכריח אותו.. אני חושבת שהורה שחושב על עתיד ילדיו, בצורה אובייקטיבית ושאפתנית לעולם לא יכריח אותם לעבוד בעבודות שגוזלות מבנו/ בתו שעות יקרות.. אבל מצד שני אני חושבת שזה חשוב מאוד שנער/ה ידע למזג את זמן הלמידה בבית ספר, זמן התכוננות למבחנים ושיעורי בית עם עבודת משמרות, מכמה סיבות.. 1. רובנו [ אני מדברת על בני הנוער ] מתכננים לרכוש השכלה גבוה באחד המוסדות בין עם זה אוניברסיטה, מכללה או קורסים מסוימיים.. שכר הלימוד במוסדות אלה כידוע לכם הוא גבוה מאוד! נניח והורינו/ סבינו וסבתנו/דודינו חסכו ביזע ודמעות כל ימי חייהם את ה 50,00 ש"ח למען נרכוש השכלה גבוהה.. אך בו בזמן אנחנו צריכים כסף לקיום עצמי- מזון /בגדים/ אביזרים כמו דפדפום, עטים קלסרים, צילומים.. במידה, ואותו מוסד רחוק מביתנו, והחלטנו לגור במוענות או בדירה מושכרת, או שפשוט הרצון לעצמאות אפף את עולמנו, והחלטנו לעשות כך.. כאמור, חשבונות, רהיטים ואפילו סון כלים הם כולם דברים שעולים כסף! סביר להניח שנצטרך לעבוד כדי לממן לעצמו קיום בסיסי, וכסטודנטים נרצה גם מעבר לזה = 60 ש"ח להופעת סטנדאפ פעם בחודש 20 ש"ח לכוס קפה, להזמין את ההיא שהקדישה לך מזמנה הפנוי , לעזור לך במבחן סמסטר בסטטיסטיקה.. סביר להניח, שתצטרך לעבוד! ואם רכשת את הנסיון כי עבדת בהיותך בתיכון, ואני לא מדברת רק של לעבוד כי רובינו עובדים לפני הגיוס או בתקופה של בין השחרור מהצבא, הטיול בדרום אמריקה ותחילת הלימודים הגבוהים.. אני מדברת על נסיון בלשלב עבודה עם לימודים. זה אתגר מסוים שמציבים לשכל.. 2. אני חושבת שעבודה מעידה מאוד על העצמאות שלנו, ועל רמת המודעות שלנו לכסף.. ואולי המשפט הזה של " כסף לא גדל על העצים".. אני באמת לא מנסה לדבר בו בקלישאות, אני רק יודעת שמאז שאני התחלתי לעבוד .." או .קיי קניתי עכשיו טוסט ב10, זה קצת יותר מחצי שעה של סחר בפרות צליות לישראלים פלצנים.." אני חושבת שאלו, שמנסים לראות איזשהו "דווקא" להורים, ומזלזלים בלימודים כיבכול להראות להם " הנה זה בגלל שהכרחתם אותי לעבוד".. הרי מי שמבין את החשיבות והאחריות שתי הצדדים, יצליח לתמרן בינהם בלי לתת לאף אחד מהם לפגוע אחד בשני.. כי הרי חוץ מהתימרון בין עבודה-לימודים, נצטרך לעשות בחיינו עוד אינספור תימרונים, וחפיפות ולא בכרח בין שני תחומים.. אבל מצד שני, אני מדברת מהצד שלי, אני עובדת במקדונלדס, אני קובעת לעצמי את המשמרות ואם אני לא מחיובת במס' מסוים של משמרות בשבוע.. אבל יש מעסיקים שדורשים מהעובדים, לתת מספר מסוים של משמרות בשבוע.. 3. יש לי בכללי דעה רווחת, בקשר להבנה כלכלית בסיסית.. הרי תחשבו על זה, אנחנו יוצאים בתחילה ממסגרת בית ספרית, לעבר מנגנון צה"ל, אחריו ללימודים גבוהים או עבודה.. ובאף מקום, לא הסבירו לנו ניהול כלכלי בסיסי.. נניח שזוג מסוים בגיל 24, מתחתן רוצה להקים משפחה לקנות בית, לפתוח קרן חסכון.. רובנו בכלל לא מבינים את המשמעות, של השקעות כסף, ריביות דריביות, משכנתא.. אבל אני חושבת שזה לא כל כך קשור לנושא <<< חחח.. עילגת שכמותי!>> ואני חושבת שזאת אחת הסיבות, שרבים שעומלים קשה בעבודה מסוימת, ומנהלים אורח חיים שאינו שואף לבזבזנות יתרה, אנשים כאלו מוצאים את עצמם, באוברדרפאט, פשוט בגלל שאין לו הבנה כלכלית בסיסית.. ובקשר אליי, התחלתי לעבוד לפני בערך 10 חודשים.. פשוט בגלל שמאוד רציתי כסף לבזבוזים קטנים, שאח"כ הצטברו לרשיון, לחופשה בסיני, לשלם 600 ש"ח לעבודת מחקר שאני עושה בגן חיות << ביוטופ>>, וידעתי שהוריי לא יממנו אותו..אומנם זה לא מצבם של רבים..אני פשוט ממש התביישתי שישבתי עם ידידים בפאב, ולא היה לי כסף להזמין קוקטייל, כשהלכתי עם חברות לסרט ואח"כ הן הן רצו ללכת לגלידריה ופשוט לא היה לי יותר כסף.. זה לא שלהוריי אין כסף, הם פשוט בגישה שאני לא צריכה.. ועל ערכים של חסכון, שיוון וצניעות הם גודלו אי שם במוסקבה הקומוניסטית.. אני יכולה להצהיר שהעבודה לא פגעה לי ולו פעם אחת בלימודים, כי פשוט לא נתתי לזה לקרות! וגם כשלמדתי בחופש הגדול, והגשתי עבודות בביולוגיה ועבדתי 9 שעות ביום.. אני אוהבת לעבוד בת"א, אני ממש אוהבת את העיר הזאת.. אני עדיין נהנית מנסיעת ה-3 שעות באוטבוס, מהריצה לתחנה, הכרתי המון אנשים באוטובוסים האלה.. ולמרות זאת, אני חושבת שאם נער/ה עדיין לא הגיעו לצורך הזה בעצמאות ואחריות, בהבנת משמעותן המלאה.. אז כנראה ששלב זה עוד יגיע..

חחחח.. נושא כאוב!

וסתם כי אין לי כוח לקרוא על " מאהביה של אמה בובארי" << מבחן בספרות, או לחילופין להוריד כביסה.. מה שלומך??

למעלה