רעיון כוח החזרה

ויניארד

New member
רעיון כוח החזרה

יש לי שאלה לאלה מכם שמאמינים בכוח החזרה, שאם תפגע במישהו האנרגיה תחזור אלייך ותפגע בך. קודם כל, אני לא פוסל את האפשרות שזה נכון, אבל במקרה כזה איך אתם מסבירים את חוסר הצדק של העולם שלנו? זה מגוחך להאמין שכוח החזרה פועל רק במאגיה, הרי כל דבר הוא שליחת אנרגיה, במאגיה אנחנו פשוט מטפלים באנרגיה בצורה אחרת. זו עובדה שאנשים רבים פוגעים באחרים ולא נענשים על זה, אם ניקח דוגמא קיצונית אז אפשר לקחת את סוחרי הסמים (אני מדבר על פושרים של קראק והרואין), מן הסתם רבים נתפסים, אבל בסופו של דבר האנשים שאחראים על זה (לרוב מהפשע המאורגן), להם לא קורה כלום, אחרים חוטפים את הכדור בשבילם. אז איך אתם מסבירים את זה?

ToryMaster

New member
לא קורה להם כלום?

ההגדרה שלך לדברים רעים שקורים היא לאו דווקא ההגדרה של אנשים אחרים. אני חשובת שאתה מדבר מסרטים, וזה לא נכון. צריך להיות שם במציאות עצמה, לחיות את החיים האלה באמת, בשביל להבין. האנרגיה לא חוזרת אלייך מיד, זה יכול לקחת לה גם כמה שנים לתפוס אותך ולפגוע בך ברגע הנכון. זה לא חייב לחזור בכיוון השלילי, אגב, אבל אני עייפה מכדי לנסח את עצמי כמו שצריך.

ויניארד

New member
אני לא מדבר מסרטים

אבל באמת לא צריך ללכת כל כך רחוק בשביל לראות אנשים שפוגעים ולא נענשים על כך. ולהגיד שזה יכול גם לקחת כמה שנים זה נשמע די תירוץ, סך הכל ככה זה החיים, יש דברים טובים ויש רעים, פרט לאמונה עיוורת (כמו כל אמונה), מה גורם לך לחשוב שהמעשים הרעים חוזרים אל האדם וזה לא סתם מקריות? במקרה והיה אפשר לראות חוקיות בעניין, בן אדם פוגע ותוך שבועיים - חודש נופל עליו פסנתר, או סתם פוגעת או מכונית, או חברה שלו נפרדת ממנו, או מעיפים אותו מבית ספר, וזה היה קורה באופן קבוע אצל אנשים אז היה ביסוס להנחה שזה חוזר אלייך. אבל לכל אחד יש חרא בחיים, גם אם הוא הבן אדם הכי מוסרי בעולם. אז אם מישהו פוגע במישהו, ותוך שלוש שנים חברה שלו נפרדת ממנו, אפשר לטעון שזה בגלל שהוא פגע לפני שלוש שנים, אבל אפשר להגיד גם שככה זה החיים ואין שום סיבה לחשוב אחרת.

ToryMaster

New member
אפשר להגיד

בגלל זה זה עניין של אמונה ושל הגדרה סובייקטיבית.

ויניארד

New member
אם כך

את לא חושבת שהאמונה הזו מגבילה ומזיקה לך? הרי אם תאמין שמשהו רע יקרה לך - באמת יקרה לך משהו רע. אם לא מאמינים בכוח הזה, יש הרבה יותר אפשרויות ופחות סיכויים להפגע. סך הכל זו באמת אמונה ללא הוכחות, כמו כל אמונה. אבל בהנחה שיש לך את השליטה והמודעות העצמית לשלוט על האמונות שלך, למה לבחור להאמין בכזה דבר?

ToryMaster

New member
כי אמונה זסה לא עניין של בחירה

כמו שאהבה זה לא עניין של בחירה.

ויניארד

New member
אני לא מסכים עם זה

עובדה שאנשים בוחרים לחזור בתשובה או לחזור בשאלה. הנפש של האדם תשתכנע בכל דבר עם קצת עזרה.

ToryMaster

New member
כן

הם בוחרים לעשות מעשה, אבל הם לא בוחרים אם להאמין במשהו או לא. אני אל יכולה לבוא היום ולבחור להאמין במשהו שונה מהמ שאני מאמינה בו, כמו שלא בחרתי להאמין בזה. אני יכולה ללמוד דברים שקשורים לנושא, "לחנוך" את עצמי לאיזו דת שמאמינה בדברים שאני מאמינה בהם, אבל אלה המעשים שמסביב לאמונה, לא האמונה עצמה.

ויניארד

New member
אני מניח שאת צודקת

כנראה שאני פשוט אף פעם לא באמת האמנתי במשהו. ואני שמח על כך, אמונה מגבילה אותך.

ToryMaster

New member
נמ

אפשר להתבטא בחופשיות ולהזהיר מראש שאין פה כוונה של לפגוע באפחד? תודה. ההצהרה הזו היא בין המטומטמות, ההזויות, והלא קשורות לעולם שראיתי. ועכשיו, אני אשמח אם תסביר למה אתה חושב כך.

ויניארד

New member
לא קשורה?

את יכולה לטעון שהיא מטומטמת והזויה, אבל היא בהחלט קשורה לנושא. תקראי עוד פעם את ההודעה הראשונה שלי בשרשור. האמונה בכוח החזרה מגבילה אותך מכיוון שהפחד מהעונש מגביל אותך. אפשר לראות את זה בכל סוג של אמונה. אמונה ביהדות מגבילה אותך באכילת חזיר, לא מאפשרת לך להדליק אש בשבת וכל זה. אמונה בוויקה גורמת לך לחשוב שאתה תיענש אם תפגע, ולכן אתה גם תענש באמת (פסיכולוגית). אמונה בנצרות מגבילה אותך בחופש המיני שלך. מה לא ברור בזה? דת מגבילה, אני לא חושב שזה משהו שאפשר להתווכח עליו. כמו שמוסר מגביל. את יודעת מה מחלת הנפש היחידה שאנשים לא סובלים כשיש להם אותה? הפרעת אישיות די-סוציאלית, או כמו שהרוב מכירים את זה - פסיכופטים. זה מאפשר להם חופש מוחלט בלי שהמוסר יעיק עליהם, הם יכולים לאנוס מישהי ובמקרה שהם מתחמקים מהמשטרה הם מרגישים עם זה טוב, בעוד שאנשים נורמליים היו מתייסרים על דבר כזה. חיים ללא מוסר הם חיים הרבה יותר טובים, וכך גם חיים ללא דת, לדעתי.

ToryMaster

New member
לאלא

אמרתי שבעיני היא לא קשורה ליקום, לא לדיון. הופס! דת, מסגרת, עלולות להגביל, אבל אמונה? בעיני אמונה פותחת אופקים חדשים ודברים חדשים, היחיד שמגביל את עצמו הוא האדם, לא האמונה שלו.

ויניארד

New member
אמונה

אמונה בדת מגבילה, אמונה בכל דבר מגבילה. סך הכל כשאתה מאמין אתה מאמין במשהו, וברגע שאתה קושר את עצמך למשהו אתה מוגבל. זה כמו שבבודהיזם האושר המוחלט הוא מצב שבו אתה לא קשור לכלום, אז ככה גם אני רואה את זה. בלי אמונה יש יותר חופש.

ToryMaster

New member
אה

סבבה, אז אתה מוגבל, כי אתה מאמין שמאגיה קיימת, ואתה מוגבל, כי אתה מאמין באהבה [?], ואתה מוגבל, כי אתה מאמין בישויות "על טבעיות". [כמובן, אני לא יודעת במה אתה מאמין, אבל אין לי כוח לגייס את שנינותי לערער על ההכרזה הזו, שכבר הבנת כמה מוטעית בעיני].

ויניארד

New member
את צודקת

יש אמונות שלא מגבילות, אבל רוב האמונות גם מגבילות. ודרך אגב, אמונה באהבה מאוד מגבילה. מכיוון שאצל רוב האנשים, בשלב מסויים יש שאיפה למצוא את האהבה, וכל שאיפה מגבילה אותך לפי הנקודת מבט שלי.

Tatu4Taty

New member
אז אולי עדיף להפסיק לנשום

הרי כל שאיפה לחיות מגבילה אותך. להגיע למצב שאתה מדבר עליו שבו אתה לא קשור זה אחד הדברים הכי רחוקים מהחיים המערביים וההתפתחות המיסטית והאזטורית במערב. אמונה מגבילה רק אם אתה לא מוכן לעזוב אותה כשהבנת שהיא לא נכונה. המאגיה יכולה להיות השוואתית וחוקרת, ולכן בעייתי יותר לסווג אותה תחת אמונה. לעומת זאת, אם אתה אדם שלא מכיר או למד מאגיה ואתה מאמין בכישוף, אז כן - זוהי כבר אמונה. המאגיה לא דורשת אמונה עיוורת.

imdark

New member
סתם שאלה

הנוצרים אשר רצחו את המכשפות בסילם האמינו בכישוף? התשובה הפשוטה היא כן אבל מצד שני הסיבה היחידה שבגללה הם האמינו היתה שיותר קל להם להתפלל לאל אחרי שהם מאמינם שהם עזרו לו אבל בסופו של דבר אמונה במשהו היא הבנה של קיומו ולכן עמונה באל או בכשיוף לא שונה מכל אמונה אחרת הרעיון של עמונה עיוורת הוא מובן אבל אנחנו כן מאמינים אמונות עיוורות כל החיים שלנו אנו מאמינים לאנשים שישפרו את דרכם לאחר שהם אשו משהו רע אנחנו מעמינים שהבן שלנו ישפר את הציונים שלו אחרי שהם ירדו תאמינו או לא כל החיים שלנו מבוססים על אמונה אכשיו באה השאלה האמיתית במה שונה אמונה באל מאמונה יום יומית?

ToryMaster

New member
מזקשור?

אל תשתמש בהטיות של "האמינו לי", זה לא עובד על אף אחד, אין לנו שום סיבה להאמין לך [ולא רק לך, אניאומרת את זה לכל מי שאומר דבר כזה]. מה זו בדיוק "אמונה יום יומית"?

למעלה