רעיון חדש-ישן

א.א.אפל

New member
רעיון חדש-ישן

כמה חברים יש בנוער מרצ? איזה סניף הוא הכי גדול? צריך לשלוח מכתבים לכל הפעילים... איפה יש רשימה של כולם? אני רוצה לדבר עם כ-ל פעילי נוער מרצ... איפה אוכל למצוא את מס´ הטלפון של כולם? למה המפקד מעודכן לבחירות 92´? אני פעיל מסניף סאסא (פעם היה) והתאהבתי בפעילה מסניף הערבה התיכונה (היה תכנון לפתוח!) ביקשתי מהש"ש שלי למצוא את הטלפון שלה והיא לא מצאה אותו במפקד. לבי נשבר! כולנו מכירים את המפקד, אותו קובץ עתיר נתונים שנמצא על המחשב במרכז ובמחשב של אלון (הוכחה לזה שהוא לא מעודכן-
) כולנו גם מכירים את דפי-הקשר או את הרשימות הטרמיות שכל יו"ר עושה לעצמו. בואו נעשה סדר בבלגאן. אני מציע להעלות לדיון רעיון שהיה נהוג בנוער בתקופתו של אסף דנון: כל פעיל בנוער שילם סכום סמלי של 10 שקלים לנוער, "דמי התפקדות". אין צורך אמיתי בכסף הזה, אני גם משוכנע שאסור לנו לקחת אותו לעצמנו ושהיו תורמים אותו אז למען מטרה נשגבת. אך בכל זאת, דמי ההתפקדות עוזרים לשמור על סדר-מי פעיל בנוער ומי לא, ויעזרו במקרים שהוזכרו לעיל. הסכום יכול להשתנות אפילו ל-5 אגורות. בנוסף יכולים דמי-ההתפקדות להגדיר מיהו חבר ועידה ומיהו לא, לא פעם הועלתה בפני התהייה "אם לכל פעיל יש זכות הצבעה בועידה, מתמודד יכול להביא את כל המשפחה שלו כדי להצביע בשבילו" ואפילו היה מקרה שנה שעברה שמתמודד ליור סניף טען שהמתמודד השני הביא איתו חברים שאינם פעילים ע"מ שיצביעו בשבילו. כך אפשר להגיד שכל מי ששילם את דמי-ההתפקדות רשאי להצביע בבחירות השונות. אני לא תומך ברעיון אך הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם.

DRYICE

New member
התנגדתי מקודם, אני עדיין מתנגד.

אחד מהדברים שייחד את נוער מרצ מתנועת נוער אחרות מאז ומעולם הוא העובדה שלא היה צריך לשלם דמי חבר דמי סניף דמי קן איך שאתה לא רוצה לקרוא לזה. אפילו אם הם סימליים. אני מאמין שחשוב מאוד שאנשים יוכלו לבוא לפעולות ולפעיליות שונות של התנועה מבלי שידרשו להחליט האם הם רוצים להיות חברים מן המניין. לגבי הטענה על זכות הצבעה הרי זאת שטות, שכן הוועידות נערכות בפעילויות ארציות שונות, סמינר,מסע ,סמיבה, מרתון וכו. פעילויות אלו עולות כסף למשתתפים מהותית יותר מ10 ש"ח(או 5 אגורות). מכאן שמי שמגיע לוועידה ממילא החליט להשקיע מזמנו ומכספו. מה התועלת בדרישה נוספת? גביית תשלום סימלי לא תפתור את הבעיה של רשימת חברים מעודכנת, שכן התשלום יהיה חייב להיות מספיק סימלי בשביל שרובם המוחץ של חבריי התנועה יהיו מוכנים להיפרד ממנו ללא מחשבה מרובה, ואם הם ישלמו בפעולה הראשונה והאחרונה שלהם הם יהיו רשומים. אני ראיתי רשימות של אורי, שעקב אחרי חניכים שמגיעים לפעולות וחניכים שלא ממש מגיעים, וזאת נראית דרך מוצלחת. DRYICE

א.א.אפל

New member
מאיר

בנוגע לבחירות, התכוונתי לרצף- כלומר שאולי פעיל שהפעילות הראשונה שלו בנוער כוללת ועידה (ויש הרבה כאלה) לא צריך להיות בעל זכות הצבעה בה. כך אפשר לקבוע מינימום זמן לפעילות לציר בועידה וגם לבחירות סניפיות וקבוצתיות, שלא נערכות תוך-כדי סמינרים תוכל לפרט על המצב בתנועות אחרות? דיברת על כך בתחילת ההודעה שלך. תודה.

הגינגי

New member
אני נגד אבל...

אני נגד הרעיון של לקיחת דמי חבר מחניכי התנועה מסיבות שונות ומשונות. אבל עם זאת אני מוכרח לציין שיש בעיה רצינית במבנה הארגוני הקיים ובצורה שהתנועה מתייחסת לפעילים. לדוגמא בסניף שלי יש גג שמונה פעילים שראויים להקרא כך. זאת אומרת שבאים לפעולות, כנסים והכי חשוב פעילויות שטח. חניך חדש שבא לסניף יכול בהנף יד לקחת את הרשימה של הסניף ולראות לפחות ארבעים חברים בסניף. מה שכן הוא שמרבית מהלא פעילים הללו בסניף דרשו למשל להדריך שנה הבאה ולצאת למסינר מד"צים. מצד אחד יש אנשים שקורעים את התחת שלהם ועושים את כל העבודה השחורה (טלפונים, צמתים, נקיון הסניף) ומצד שני באים חניכים וטוענים שמגיע להם לצאת לפעילויות שונות בהם המקומות שמורים. צריך למצוא פתרון אולי למשל שחברות לתנועה תהיה כרוכה בהגעה מינימלית לאיזה צומת או פעילות שטח אחת. או מנגד שחניכים שרוצים לקבל על עצמם תפקידים יוכיחו קודם לכן שהם מסוגלים לתרום מזמנם.

DRYICE

New member
אתה לא יכל א צריך לקבע מגבלות.

במצב נורמאלי רובם המוחץ של הפעילים במקום כלשהוא הם פעילים בעלי וותק כלשהוא שגם אם הם אינם פעילים במיוחד הם יודעים מה קורה סביבם. אני לא חושב שיש בעיה של אנשים לא ראויים מגיעים לתפקידים שונים שכן לא יבחרו אותם. (נפלאות הדמוקרטיה). אני חושב שאנחנ צריכים לאמץ אלינו פעילים חדשים, ואני לא חושב שהבעיות השונות עליהן מדברים כאן באמת קיימות. DRYICE

הגינגי

New member
בעניין הבחירות

לפחות אצלי בסניף נבחרים אנשים על פי קשריהם עם החברים כביכול של הסניף ולו על פי תועלתם האמיתית לסניף. סתם דוגמא : עשיתי ספירה קטנה והשנה הגיעו די הרבה פעילים פוטנציאלים לסניף (יחסית לגודלו הריאלי) ירושלים. לרוע המזל כמעט כולם לא נשארו בסניף ובמהרה עזבו למרות שהביעו נכונות רצינית לקחת חלק בפעילויות הסניף. לפי דעתי זה נובע מהרושם שהם קיבלו שגם אלו שכבר פעילים לא עושים בקושי כלום, פרט לכמה יחידי סגולה. לפי דעתי יש כאן בעיה רצינית לצריך למצוא איזשהיא דרך לפתור אותה, זאת אומרת לפחות לתת רושם לאנשים שיש פעילות של הנוער מסביב לשעון ושאנחנו אנשים רציניים. אם נעשה יותר פעילויות כלל ארציות שימשכו יותר מעשר אנשים וכל פעם נביא לשם כמה פעילים חדשים זה יכול לעזור. אני יודע מנסיונו הקצר שעצם הפגישה עם אנשים שחושבים כמוך מכל חלקי הארץ הוא הדרך הכי טובה להפוך חניך לפעיל.

יש לי רעיון יותר טוב...

אולי תדאגו שכל פעיל בנוער וכל פעיל שרוצה להצטרף לנוער יענה לשאלון הצטרפות (מבחני כניסה!)

אני חושב שזה יפסיק את הדיונים...

המיותרים על ערכיות בנוער או יותר נכון העדרה. פשוט מאוד מי שלא מתאים מבחינת רמה לתנועה הכל כך אינטיליגנטית הזאת. לא יתקבל.

למעלה