רעיון חדש-ישן
כמה חברים יש בנוער מרצ? איזה סניף הוא הכי גדול? צריך לשלוח מכתבים לכל הפעילים... איפה יש רשימה של כולם? אני רוצה לדבר עם כ-ל פעילי נוער מרצ... איפה אוכל למצוא את מס´ הטלפון של כולם? למה המפקד מעודכן לבחירות 92´? אני פעיל מסניף סאסא (פעם היה) והתאהבתי בפעילה מסניף הערבה התיכונה (היה תכנון לפתוח!) ביקשתי מהש"ש שלי למצוא את הטלפון שלה והיא לא מצאה אותו במפקד. לבי נשבר! כולנו מכירים את המפקד, אותו קובץ עתיר נתונים שנמצא על המחשב במרכז ובמחשב של אלון (הוכחה לזה שהוא לא מעודכן-
) כולנו גם מכירים את דפי-הקשר או את הרשימות הטרמיות שכל יו"ר עושה לעצמו. בואו נעשה סדר בבלגאן. אני מציע להעלות לדיון רעיון שהיה נהוג בנוער בתקופתו של אסף דנון: כל פעיל בנוער שילם סכום סמלי של 10 שקלים לנוער, "דמי התפקדות". אין צורך אמיתי בכסף הזה, אני גם משוכנע שאסור לנו לקחת אותו לעצמנו ושהיו תורמים אותו אז למען מטרה נשגבת. אך בכל זאת, דמי ההתפקדות עוזרים לשמור על סדר-מי פעיל בנוער ומי לא, ויעזרו במקרים שהוזכרו לעיל. הסכום יכול להשתנות אפילו ל-5 אגורות. בנוסף יכולים דמי-ההתפקדות להגדיר מיהו חבר ועידה ומיהו לא, לא פעם הועלתה בפני התהייה "אם לכל פעיל יש זכות הצבעה בועידה, מתמודד יכול להביא את כל המשפחה שלו כדי להצביע בשבילו" ואפילו היה מקרה שנה שעברה שמתמודד ליור סניף טען שהמתמודד השני הביא איתו חברים שאינם פעילים ע"מ שיצביעו בשבילו. כך אפשר להגיד שכל מי ששילם את דמי-ההתפקדות רשאי להצביע בבחירות השונות. אני לא תומך ברעיון אך הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם.
כמה חברים יש בנוער מרצ? איזה סניף הוא הכי גדול? צריך לשלוח מכתבים לכל הפעילים... איפה יש רשימה של כולם? אני רוצה לדבר עם כ-ל פעילי נוער מרצ... איפה אוכל למצוא את מס´ הטלפון של כולם? למה המפקד מעודכן לבחירות 92´? אני פעיל מסניף סאסא (פעם היה) והתאהבתי בפעילה מסניף הערבה התיכונה (היה תכנון לפתוח!) ביקשתי מהש"ש שלי למצוא את הטלפון שלה והיא לא מצאה אותו במפקד. לבי נשבר! כולנו מכירים את המפקד, אותו קובץ עתיר נתונים שנמצא על המחשב במרכז ובמחשב של אלון (הוכחה לזה שהוא לא מעודכן-