רעיון גאוני

מקסים 45

Well-known member
לא פעם בבתי חולים, רוצה חדעת מה שם הרופא, האחות. ואיני מצליח מהסיבה שהתג הפוך.

בא רופא ועשה מעשה

מה שנתן לד"ר רוב את הרעיון הגאוני. הוא כתב את שמו על המצח כדי שכולם ידעו בקלות מי הוא.

in bal1

Well-known member

בא רופא ועשה מעשה

מה שנתן לד"ר רוב את הרעיון הגאוני. הוא כתב את שמו על המצח כדי שכולם ידעו בקלות מי הוא.

לי יותר הפריע לפני כמה שנים שאמא שלי היתה מאושפזת שלא ידעתי מי ובאיזה תפקיד.כיוון שפעם רופא לבש חלוק לבן.רופא מנתח לבש מדים ירוקים.
אחות לבשה מדים לבנים.כבר הבנת את הרעיון.אבל גם היה להם תג עם שם התפקיד.שאמא שלי היתה מאושפזת לא היו תגים וזה מה זה היה מבלבל.

Harrington

Well-known member
מנהל
לי יותר הפריע לפני כמה שנים שאמא שלי היתה מאושפזת שלא ידעתי מי ובאיזה תפקיד.כיוון שפעם רופא לבש חלוק לבן.רופא מנתח לבש מדים ירוקים.
אחות לבשה מדים לבנים.כבר הבנת את הרעיון.אבל גם היה להם תג עם שם התפקיד.שאמא שלי היתה מאושפזת לא היו תגים וזה מה זה היה מבלבל.
לפני כמה עשרות שנים נחבלתי בראשי באיזה עניין. בביה"ח שלחו אותי, לאחר ביצוע צילומי ראש במיון, למחלקה. זאת מאחר והיה אמצע הלילה וזה היה מהיר יותר כנראה מלהוריד את הרופא למיון. ישבתי לי שם בכסא הגלגלים שהם הכריחו אותי להתנייד בו, ובזמן שהמתנתי לרופא (שישן כשהגעתי) הסתכלתי בעצמי על הצילומים, כנגד התאורה בעמדת האחיות. עובר ערבי צולע עם מדים כחולים, כאלו שהיה נדמה לי שהם של צוותי הנקיון, ושאל מה דעתי על מה שנצפה בצילום. השבתי לו בעצבים קלים שזה לא עניינו. מסתבר שהוא היה הנוירוכירוג הבכיר שהמתנתי לו...

מאז אני יודע:
א. לא לדבר לא יפה לאחרים גם אם אתה עצבני.
ב. לא לזלזל באחרים ולא משנה מיהם (גם בגלל שאינך יודע תמיד מי הם, אבל גם בגלל שלאף אדם לא מגיע שתזלזל בו).
ג. אין כל קשר מחייב בין צבע המדים שאיתם הולכים עובדי מערכת הבריאות למקצועם/תפקידם. כל מקום נוהג אחרת או יכול לנהוג אחרת מבחינה זו.

משתפרת1

Well-known member
לפני כמה עשרות שנים נחבלתי בראשי באיזה עניין. בביה"ח שלחו אותי, לאחר ביצוע צילומי ראש במיון, למחלקה. זאת מאחר והיה אמצע הלילה וזה היה מהיר יותר כנראה מלהוריד את הרופא למיון. ישבתי לי שם בכסא הגלגלים שהם הכריחו אותי להתנייד בו, ובזמן שהמתנתי לרופא (שישן כשהגעתי) הסתכלתי בעצמי על הצילומים, כנגד התאורה בעמדת האחיות. עובר ערבי צולע עם מדים כחולים, כאלו שהיה נדמה לי שהם של צוותי הנקיון, ושאל מה דעתי על מה שנצפה בצילום. השבתי לו בעצבים קלים שזה לא עניינו. מסתבר שהוא היה הנוירוכירוג הבכיר שהמתנתי לו...

מאז אני יודע:
א. לא לדבר לא יפה לאחרים גם אם אתה עצבני.
ב. לא לזלזל באחרים ולא משנה מיהם (גם בגלל שאינך יודע תמיד מי הם, אבל גם בגלל שלאף אדם לא מגיע שתזלזל בו).
ג. אין כל קשר מחייב בין צבע המדים שאיתם הולכים עובדי מערכת הבריאות למקצועם/תפקידם. כל מקום נוהג אחרת או יכול לנהוג אחרת מבחינה זו.
זה לא רק ערבי שאיננו עובד ניקיון כפי שמצופה ממנו. פעמים רבות מתיחסים לאישה במדים כאל אחות, ורק כשמבקשים ממנה לקרוא לרופא מסתבר שהיא רופאה. הכללים שציינת- טובים.

קר לי בך

Well-known member
זה לא רק ערבי שאיננו עובד ניקיון כפי שמצופה ממנו. פעמים רבות מתיחסים לאישה במדים כאל אחות, ורק כשמבקשים ממנה לקרוא לרופא מסתבר שהיא רופאה. הכללים שציינת- טובים.
יש להם סימן ברור, לרופאה יש סטטוסקופ על הצוואר.
סימן אחר, אח או אחות יהיו כמעט תמיד 100% על מדים לבנים, רופאים יש להם קודים אחרים כמו חלוק על בגדים אזרחיים.
יש גם כל מיני סימנים לרמת הבכירות שלהם.
למשל אם תראי אישה לובשת חצאית, מעליה חלוק, נועלת נעלים לא ממש נוחות לעבודה וסטטוסקופ על הצוואר - רופאה בכירה, אולי מנהלת מחלקה. לא אחות.

משתפרת1

Well-known member
יש להם סימן ברור, לרופאה יש סטטוסקופ על הצוואר.
סימן אחר, אח או אחות יהיו כמעט תמיד 100% על מדים לבנים, רופאים יש להם קודים אחרים כמו חלוק על בגדים אזרחיים.
יש גם כל מיני סימנים לרמת הבכירות שלהם.
למשל אם תראי אישה לובשת חצאית, מעליה חלוק, נועלת נעלים לא ממש נוחות לעבודה וסטטוסקופ על הצוואר - רופאה בכירה, אולי מנהלת מחלקה. לא אחות.
גם אחיות רבות (לא בקופת החולים, בבתי החולים) נושאות סטטוסקופ על צוארן

קר לי בך

Well-known member
גם אחיות רבות (לא בקופת החולים, בבתי החולים) נושאות סטטוסקופ על צוארן
נכון, אבל אז הן בלבן מלא.
כשאני מתייחס לאחיות אני מתייחס כמובן גם לאחים.

לא מדובר במדים צבאיים, ברור שלא כולם מתנהלים בדיוק לפי איזשהו סדר צבאי מופתי,
אבל יש איזשהו סדר בסיסי גם אם לא רשמי

Harrington

Well-known member
מנהל
אכן, הבעיה גורפת ונכונה כלפי אנשים/נשים אחרים ולא בהכרח ערבים. אגב מה שגרם לי לחשוב באותו מקרה היה גם היותו ערבי על-פי המבטא, אך גם הצליעה המאוד קיצונית שלו (מסוג הצליעות שמעוותות את כל הגוף בהליכה) וכמובן בהקשר שלנו, גם צבע המדים. משום מה כל הנ"ל ממש לא התחבר לי לאפשרות שהוא נוירוכירורג בכיר וגם הצורה שפנה אלי לא רמזה על כך, אלא גרמה לי לחשוב שהוא פשוט חצוף שהוא מתערב. פשוט התנשאות שלי שלא היה לה כל בסיס (אולי טיפ-טיפה הצדקה בגין הנסיבות שהביאו אותי לשם, אבל זה בוודאי שלא תירוץ).

in bal1

Well-known member

בא רופא ועשה מעשה

in bal1

Well-known member

בא רופא ועשה מעשה

קר לי בך

Well-known member

בא רופא ועשה מעשה

אני רואה את השם על כיסוי הראש, לא על המצח,
אבל הקליקבייט עבד עלי

למעלה