רעידת אדמה ?

לא רעידה, ובטח שלא אדמה. שום דבר מרגש

או מעניין לא עומד לקראת.
הם שניהם יודעים שאין להם דרך להביס אחד את השני ומלחמת מחירים תהיה ירייה ברגליים של עצמם.
הם ישמרו על רמת מחירים דומה וינסו למשוך קונים בעזרת ליקוקי ישבנים, קייטנות, טריידיאין מפתה (וממלכד), לכלוכים הדדיים וכו'...

משהו בסגנון של אורנג'-סלקום טרום מהפכת הסלולר.

idana30

New member
באמת?

אני רוצה לקוות שהם יהיו חכמים מספיק כדי לתת אלטרנטיבה לכל אלה כמוני שרוצים לקנות מוצר ולא חבילה ויספקו כתום בצבע לבן במחיר אטרקטיבי בלי "ליקוקים", "חבילות", "מתנות" ו"כרטיסי ברכה ביומולדת".

בתכלס, כולנו חיים את השוק הזה ושוחים באי-ביי ובחנויות און-ליין.
לכולנו יש דוד שגר בחו"ל ומביא לנו דברים שהזמנו אליו.

שיחזיקו מחסן חלפים מצומצם, מבוסס על מלאי שחלקו פיזי וחלקו וירטואלי (כמו שדל"ב עושים היום) יש לאבניר גם ככה מוסכי שרות ברמה הארצית והם לא יצטרכו לפתוח עוד בנוסף אלא רק להכשיר מכונאים.

ככה הם יוכלו למכור מוצר מנצח במחיר מנצח עם שרות ואחריות

למעט גאסגאס שנתנו מתקפת מחירים לא מהעולם

שאנחנו רגילים,וגם מוכרים כלים בהתאם,כל שאר היבואנים מיושרים יופי יופי.
לא מניח שתהיה כאן בשורה,יכול להיות אפילו שהיה עדיף שדלב יביאו את הוסקוורנה,הרי גם ככה
90% מהחלקים כבר שוכבים להם במדפים,והמוסכים שלהם מכירים את המוצר יפה מאוד.

ראייה מסחרית קצת צרה יא מפקח :

הרי אם 90% מהחלקים משותפים ...למי זה טוב ? ככה היצרן יכול למכור 2 !! מלאים ומגוונים של חלפים !! אחד לדלב ,בכתום ,והשני לאבניר בצהוב לבן כחול....היצרן מוכר פי 2!! במקום לקמבן חלפים מאותו מחסן ל 2 מותגים ,ככה הם מוכרים הרבה יותר חלפים

מאיפה הבאת את זה?

הם מוכרים בדיוק אותה כמות חלפים בטווח הארוך בתוספת זניחה של עתודות החלקים במחסן.
ליצרן זה חסר משמעות.

אני ? לא הבאתי כלום ! זו הדרישה מהיצרן שרוצה

הפרדה מוחלטת בין המותגים על מנת להגדיל נתח שוק.

מעבר לבריאות שבתחרות והגדלת האופציה אמנם מבית KTM...אבל כל מה שסובב סביב המיתוג וחלקי החילוף יגדל ,לא יודע אם יוכפל לדעתי ישאף לכפול.

מי שהיה נכנס לדלב היו לו 2 אופציות באותו אולם ,או KTM או האסקי ,עכשיו הקהל יוכל לבחור מחוץ לאולם ,זו אסטרטגיה שהם החליטו לנקוט בה ,בטח ובטח שאחרי 2016 שהיא תפתח מנועים ועוד דגמים בצורה עצמאית.

תחשוב על זה כמו VW ולמבורגיני....כמו פורד ומזדה...כמו ניסן ורנו.

להמשיך ?

enigo

New member
רק שבכל הדוגמאות שהבאת מדובר במוצרים שונים

מאוד, ולפחות VAG דווקא מתעקשים על מפיץ אחד לכלל מוצרי הקונצרן, כפי שאפשר לראות בארץ.

ה ט ו ח ן

New member
לא ירדת לסף דעתו של גזי ...

בשורה התחתונה, כמות החלפים ש KTM ימכרו, תהייה כמות החלפים שיצרכו רוכבי KTM+האסקי.

זה לא תלוי אם יש למותגים הנ"ל יבואן אחד או עשר ....

a c t i v e X

New member
הדוגמאות שנתת הן של יצרנים אמיתיים שונים

עם פלטפורמה משותפת, לפעמים באמת ייצור במפעל משותף.
ההוסקוורנה החדשים הם בדיוק כמו ההוסברגים 2012, קיט מדבקות ומספר פיצ'רים מקטלוג השיפורים. אותו יצרן, אותו מפעל, בטח יש 2 חבר'ה בחדר שמתפעלים את תכנון המדבקות של שנה הבאה

אני גם מהמר שלא נראה שום בידול בין המותגים

גם בעתיד.
בדיוק כמו שהרדימו את הוסאברג עד שגנזו אותם ככה יהיה עם הוסקווארנה. מהר מאוד האוהדים השרופים יבינו שאין סיבה לקנות קטמ ביוקר ויעזבו את המותג ואז קטמ יגידו לקהל שבגלל שהמותג לא נכשל הם גונזים אותו.
שקוף לגמרי.

ikelner

New member
אבאל'ה, זה לא הימור שלך או שלי או

או של הרב האדום.
ב 2016 האסקי יהיו עם דגמים עצמאיים לחלוטין!
הדיפולט של האסקי היה להשאר בידיים של דלב תוך שהאוסטרים רצו ייצוג שונה ברמת הסוכנויות הראשיות (לא ברמת המוסכים). בזמן שבדלב חלמו על איך לבצע את זה (בכל זאת עוד סוכנות ראשית זה לא פשוט), ניגשו החבר'ה מאבניר אל האוסטרים ובעצם פתרו להם את ההתלבטות, שכן חוזה עדיין לא היה מול אף נציג בישראל.
עד כאן זה דברים שאני יודע.
מה אני מעריך:
נראה לי שאם מוציאים את האף קדימה מעבר לדגמים שיש לנו כאן עכשיו (וב 2015) אז המצב החדש הוא WIN WIN WIN (יצרן, יבואנים, צרכן).
היצרן בטוח במאה אחוז שהוא קיבל את מה שלתפישתו (הנכונה לטעמי) רצה.
היבואנים- דלב לא צריכים להחזיק פי שתיים דגמים, שגם מתחרים אחד בשני, מוכרים לך לפי מה שיש ולאו דווקא טוב/מתאים יותר לך כלקוח, ולמרות שהיו אולי רוצים יותר מוצרים על המדף - בפועל היו נותנים שירות פחות איכותי.
לאבניר כמובן יהיה סופסוף מותג אנדורו אירופאי שכנראה יהיה טוב.
הצרכן... כמו שאמרתם - עוד תחרות, עוד ייצוג עצמאי והולם לעוד מוצר. עוד מישהו שירדוף אחרי הלקוח וירצה את הביזנס שלו.
הערכה אחרונה שלי היא שכשדגמי ההאסקי יהיו הדגמים החדשים לגמרי (2016), אז ההכלאה של ההוסקוואברג של היום תהפוך להיות דגמי הסיקס דייז, או פרמיום בשם אחר של קטמ.

אני לא מבין על מה נשענת הפסקנות הזו שלך

אבל ימים יגידו.
אני לא מוצא שום סיבה או היגיון מצד קטמ להשקיע במותג שמתחרה בדיוק על אותו נתח שוק. זה לא יגדיל להם את המכירות אפילו באופנוע אחד.
ולמכור קטמים עם קצת הארד פרט ומדבקות בצבעים אחרים זה לא בדיוק "דגמים עצמאיים לחלוטין!"

רמז נשומה:

אף אחת מהדוגמאות שהזכרת לא משקיע בדגמים שמתחרים בדיוק על אותו הסגמנט. מדובר במותגים שנועדו להרחיב את קשת הדגמים של החברות.

עם קטמ-הוסקווארנה הסיפור לגמרי שונה. שתי החברות יתחרו -בול- על אותו השוק ובגלל זה אין שום היגיון כלכלי מצד קטמ להשקיע בפיתוח 2 ליינים מקבילים שיתחרו על אותו השוק. זה יהיה פשוט מהלך מטופש מבחינתה.

המהלך מאוד הגיוני ,פשוט לא יבוא אחד על חשבון

השני באותו אולם.

בעתיד אלו יהיו 2 אופנועים שונים לחלוטין ,וזו דרך לבדל את 2 הליינים ,POWERPARTS שונים ,מיתוג שונה...אממה ,שניהם פונים לאותו קהל יעד ,הרי ברור שמי שמתלבט לא יוכל לרכוב גם וגם אלא או...או ...

מעניין יהיה לשמוע את מנהלי השיווק שלהם ואת ההגיון שמאחורי המהלך ,אבל רק המגוון (כאילו) הוא צורך מערכי שיווק שונים ,הלוגיסטיקה גם תסתבך כי ההפצה לא תהיה לאותם סוכנים תחת קורת גג אחת...

בטח יש להם סיבה טובה למהלך.

תגיד, אתה עד כדי כך נאיבי? הם מצהירים על

כוונה להחיות את האסקי רק בשביל לא ליצור אנטי כלפיהם על כך שהם קונים ומכחידים את התחרים שלהם (כמו שעצבניים על צוקרברג שקנה את וואטסאפ).
הם יתנו למותג לדעוך שנתיים שלוש ויהרגו אותו. אין להם צורך בו, הוא רק מזיק להם.

הם לא צריכים להתחרות בעצמם באותו הסגמנט. אין אף יצרן בעולם שעושה את זה.

נאיבי ? נחייה ונראה אם דין הוסקווארנה כדין

הוסאברג.

בהוסאברג הם לא מי יודע מה השקיעו אז היה קל יותר להרוג את המותג ,ואם BMW היתה ממשיכה להקיעה והוסקווארנה לא היתה נמכרת...אז אולי הוסאברג היתה ממשיכה.

בכל מקרה ,לא נראה לי במיוחד אחרי שהצהירו שב2016 הוסקווארנה תהיה מותג עצמאי עם מנועים מפיתוח עצמי...יבוא פיארר ויהרוג את המותג,אלא אם לא תהיה לזה הצדקה כלכלית הנתמכת בגרף המכירות.

זיכרון קצר יש לך. הם הבטיחו ב-ד-י-ו-ק את אותו

הדבר בהקשר של הוסאברג. ב-ד-י-ו-ק.
ומה הם עשו? הרדימו את המותג והרגו אותו.
רוצה להיזכר? הנה ההבטחות שמכרו לנו על הוסאברג:
http://www.fullgaz.co.il/home/p/38709/

שאף אחד לא ימכור לנו בולשיט. גם על הוסאברג אמרו שזה מותג פרימיום שיבודל ויתפתח.
http://www.fullgaz.co.il/home/p/38278/

למעלה