רעידת אדמה

SKJUMBO

New member
רעידת אדמה

כבר מספר חודשים שמדברים בארץ על רעידת אדמה גדולה שצפויה לנו, מה ידוע לכם על זה? בנוסף רציתי לשאול כיצד ניתן לבדוק איכות בנייה של מבנה והאם בטוח להמצא בו במקרה של רעידת אדמה..? תודה.

Fucking S H I T

New member
לא ידוע הרבה על העתיד לבוא..

הרעש יכול לבוא בכל רגע, עכשיו, עוד חודש, עוד שנה, בכל רגע. בעיתונים כתבו שביניין שנבנה לפני 1980 עתיד לקרוס אם הרעש יהיה בעוצמה גבוהה. מאז הוצאו כמה חוקים וכיום בונים מבנים בצורה יותר טובה ומבנים שנבנו בשנים האחרונות לא יקרסו. ואין לי מושג איך אפשר לבדוק פרטים בנוגע לאיכות הבנייה. השתמשתי בשורש בנה 7 פעמים

SKJUMBO

New member
מה שמדאיג

במקרה שלי זה הגובה של הבניין למישהו יש מושג האם הבטיחות מושפעת מהגובה?

דנטל

New member
בנינים גבוהים לא בטוחים פחות

אלה בנינים שמלכתחילה בנויים כך שיוכלו לעמוד בפני עומסים ולחצים גבוהים (למשל, מגדל צריך לעמוד בפני לחץ אדיר של רוחות, דבר שבנין נמוך פחות סובל ממנו). לכן באופן כללי בנין גבוה לא אמור להיות יותר מסוכן מבנין נמוך, אבל זה באמת בכלליות. פחות בכלליות - מה שמסוכן בבנינים גדולים הוא כמות האנשים שהם מאכלסים. כלומר, זה לא שהם אמורים להתמוטט יותר בקלות מבנינים אחרים, הם לא, אבל אם קרה האסון והם אכן קורסים הם מסכנים כמות הרבה יותר גבוהה של אנשים. בנוסף, יותר קשה להציל פצועים במקרה כזה.

דנטל

New member
רעידות אדמה קשה לחזות

מבחינת היסטוריית הרעידות בארץ, כל 80-90 שנה יש רעידה חזקה. אם זה נתון שנכון להסתמך עליו, זה אומר שעל פי רעידת האדמה החזקה הקודמת, בקרוב צריכה להיות פה רעידה חזקה. מבחינת הפגיעה ברכוש ונפש, הבחינה נעשית על פי אחוז הפגיעות בעבר ועל פי סטנדרטי הבניה השונים של המבנים כיום. ההערכה היא ל- 16,000 הרוגים. כמו שנכתב בהודעה לפני, יש בארץ המון בנינים שלא עומדים בתקנים של רעידה חזקה (לכן ההערכה היא לכמות גבוהה כזו). לא מזמן אושרה תמא38 שהיא התכנית שעוסקת ברמה הארצית בנושא עמידת מבנים בפני רעידות אדמה. התכנית מחייבת חיזוק מבנים מסויימים מפני רעידות אדמה. בתכנית מצויין חתך המבנים שמחייב חיזוק על פי נתונים ספציפיים כמו שנת הקמה וסטנדרט בניה. הבעיה עם התכנית היא שהיא לא ממש ישימה. לגבי מבנה ספציפי, יעזור לך לדעת מהי שנת הקמתו. בנוסף, קח בחשבון שמבנה על קומת עמודים עמיד פחות ממבנים שאין בהם קומת עמודים. יכול להיות שפניה אל מחלקת ההנדסה של העירייה הרלבנטית תעזור. בכל מקרה לא הכי בטוח להמצא בתוך מבנה בזמן רעידת אדמה ומומלץ להתרחק ממבנים, אך מכיוון שברוב המקרים אין מספיק זמן לכך, כדאי לקרוא את דרכי ההגנה (יש קישור טוב בקישורי הפורום) ולעשות את המקסימום להגנתנו במעט הזמן שמאפשרת לנו רעידת אדמה.

דנטל

New member
אז הוא אמור לעמוד בתקנים ../images/Emo13.gif

זה לא אומר שאין סיכוי בעולם שהבנין יתמוטט, כן? אבל במצב סביר זה לא אמור לקרות.

SKJUMBO

New member
זה די טיפשי השאלות שלי ואני מבין את זה

ובכל זאת איך שהבניין נראה אחרי 12 שנים אין לי שום סיבה להיות רגוע... יש לכם מושג אולי אם חלק מהטכנולוגיה זה לבנות קירות חיצוניים מגבס? (ברור שחצי מהקיר זה בטון אבל יש גם גבס לבידוד)

דנטל

New member
השאלות בכלל לא טפשיות

אבל צריך לשאול את האנשים הנכונים. אלה שאלות לאנשים שעוסקים בהנדסת מבנים.

למעלה