רעידת אדמה בסין

guanyin

New member
למה זה היה טוב?

אולי אני זקנה, ואנאכרוניסטית ולא מעודכנת במה שקורה בעולם, אבל מישהו יכול להסביר לי למה לעזאזל ישראלים תמיד צריכים לצאת גבר גבר, ולתקוע את האף שלהם למקומות הכי מסוכנים שיש? רק בריאות...

xfwind

New member
../images/Emo66.gifחולק עליך

כי מההתרשמות שלי מהברנש הנ"ל הרי שהוא שקול, כתבותיו שנונות ומרתקות, וזו עבודתו (גם) כעיתונאי. הסכנה, כנראה כבר חלפה ועכשיו עסוקים בהצלת אנשים ושיקום.

guanyin

New member
זאת לא עיתונאות

זאת הרפתקנות מיותרת ורדיפה אחר כותרת! אין לי שום בעיה עם הכתבות שלו, וכבר כתבתי את זה בעבר, וכמה פעמים (חלקן אגב, היו מעולות לדעתי). מצד שני, אף אחד לא אמר שהסכנה חלפה, ואין לאף אחד אפשרות לדעת את זה, ולכן ליסוע לכזה איזור, ולא לצורך מטרה מוגדרת, הוא (לעניות דעתי הפולנית) התגרות מיותרת מאד בגורל. אם רוצים להיות כתבים, יש דרכים טובות יותר לעשות את זה, וגם שקולות יותר... ד"א עבודתו אינה עיתונאות, אלא הוא סטודנט לסינית שמפרסם טור (ואת זה שמענו במפגש האחרון ממישהי שלומדת איתו).

happydog23

New member
זאת לא הרפתקנות לשם הרפתקנות - כשקורה

אירוע כזה חריג אז עושים דברים שלא היינו עושים במצב רגיל. אני די מזדהה עם הפעולות שלו - אני לא חושב שהן היו מטורפות. הוא אומנם לקח סיכון, אבל לא מוגזם...

GnomeBubble

New member
עיתונאי או לא

או מתנהג כמו כל עיתונאי טוב - כשקורה אסון, רצים למקום האירוע, לא משנה כמה זה מסוכן... שכחת כבר את הצלם היפני שנורה בהפגנות בבורמה? את חושבת שהוא הלך לצלם אותם מתוך הרפקתנות? לא יודע, בשבילי הרפתקה מצטיירת בתור משהו כיפי - ללכת ולראות הריסות של רעידת אדמה לא מצטייר לי כדבר כל-כך כיף - אני מניח שהוא פשוט עשה את זה כמשלמים לו טוב, וכי נראה שהסכנה שככה (ואולי היא לא, אבל בדרך כלל זה המצב - רעידות המשנה לא כל-כך מסוכנות). יש סיכוי טוב שלחצות את הכביש בצ'נגדו זה דווקא יותר התגרות בגורל

renjintso

New member
אני לא בטוחה

שמשלמים לו בכלל, ובטח שלא טוב, . אבל יש לו כנראה את האינסטינקט שמחפש להיות במרכז העניינים ולדווח על הדברים בזמן התרחשותם (ולקבל על זה קרדיט ולבנות מוניטין. זה חלק מהענין). באמת שאני לא מבינה מה רע בזה. הסיקור שלו היה טוב מאד. וגם, מה הקשר לישראלים? עיתונאים מכל העולם ניסו להגיע לשם וחלק הצליחו וכל הכבוד להם. לשמוע עדות ראיה עוזר להבין מה קורה ולהתחבר רגשית הרבה יותר מאשר עוד דיווח יבש.

GnomeBubble

New member
ועוד כתבה

על שני החבר'ה שיצאו לחפש את הנעדרות, ואיך הסינים (שלא מכירים את מושג הרחמים) עזרו להם. מסתבר שלפעמים צריך לתת מילה טובה לסינים כשמגיע להם.
וכמובן שכרגיל, כמו בכל כתבה ב-Ynet, אני אוהב את התגובות - אפילו כשהתגובות חיוביות, אתה לומד כמה צרי אופקים האנשים שכותבים שם. כל התגובות טורחות לציין איזה עם נפלא הישראלים. בלי שום ציניות, זה באמת נפלא ששני אנשים יצאו לחלץ את בנות עמם, אבל אני חושב שזה קצת יותר נפלא שא שנהרס להם הבית עזרו לחלץ שתי בחורות מעם שבכלל לא קשור אליהם (אלא אם אתם מקבלים את התיאוריה שהסינים זה אחד מן השבטים האבודים או משהו כזה...)

GnomeBubble,קראתי ומרוב התרגשות לא הבנתי ,

האם שני המחלצים מכירים את הבנות או ש,,,, זה כמו בסרטים,גדולללללל לא צריכים תמיד להתייחס לכל התגובות,יש תגובות(לאו דווקא רק מפה) דפוקות שיוצאות מהקשרן,

בתי טסה במאורגן לסין ביום שני בצהריים,

וכל מה שרציתי שהמטוס יעשה סיבוב פרסה בחזרה לישראל
היא מדווחת שהם לא באיזור המוכה גורל והם נהנים,,אז נרגעתי קצת ואני מחכה לשלישי הבא שיחזרו,

xfwind

New member
../images/Emo47.gif

הכתבה הזו מוסיפה מימד חדש לדיון שהתנהל למעלה באשר לנחיצות עקשנותו של מדזיני. לא פראפרזה ולא אגדות - פשוט ואת האמת (היפה במקרה הזה).

guanyin

New member
זה דבר אחר לגמרי!

לחלץ אנשים (ולא משנה לאיזה עם הם שייכים) זה מעשה מדהים, נאצל וחיובי בכל מובן שהוא. לרדוף אחרי כותרת (כשגם ככה הכל כבר כתוב באין ספור אתרים, זה לא שהכתבה ההיא חידשה משהו) ולהסתכן לשם כך, זה סיפור אחר לגמרי. אגב - נראה לי שאת ענת בילו פגשתי באחד משיטוטי בסין לפני כמה שנים...

GnomeBubble

New member
רגע רגע

זה לא היה רונן מדזיני שחילץ את הבנות, אבל הוא הצליח ליצור קשר עם המחלצים ולהשיג לנו כתבה יפה. אני לא יודע אם זה קשור לגיחה הקצרה שהוא עשה, או לא, אבל אני חושב שאת סתם מאשימה אותו יותר מדי. נראה לי שכמעט כל כתב, רבע-כתב או עשירית-כתב שהיה בסצ'ואן באותם הימים רץ לאיזור מוכה האסון כדי לדווח. זה כ"כ טבעי... את חושבת שזה לא טוב? אולי, אבל ככה זה בחיים, ופה מדובר בסך הכל בדוגמה קטנה שאני לא יודע אם יש טעם להיטפל אליה.

kogawa

New member
סטנלי רק סיפר שהוא הולך לחפש נעדרים

הוא חיפש מימון להרפתקאה שעשויה להביא לו כסף וכבוד רב! אבל אני זוכר את הסיני האמיץ שהתנדב לנסות לשחרר את גיא פלג שרגלו נתפסה בין סלעים ב'נקיק דילוג הטיגריס' לפני כארבע שנים ומצא גם הוא את מותו בטביעה. הוא היה גיבור אמיתי ביותר שנהרג בנסיון חסר סיכוי להציל אדם!

guanyin

New member
אני עדיין חושבת שזאת היתה הסתכנות מיותרת

אבל מה פולניה מזדקנת כמוני מבינה? אני אשב בחושך (אמנם גרה במדינת ת"א, אבל חברת החשמל החליטה להשבית לנו את החשמל מ11:30 בערב היום! עד מחר) ואסרוג גרביים. אגב - למישהו יש רעיון איך אפשר להעביר ערב ללא חשמל?

למעלה