רעידת אדמה בסין

happydog23

New member
רעידת אדמה בסין

מישהו מוכן להסביר לי את הפיסקה האחרונה של הכתבה? משאלת לב של הכותב? קצת עיצבן אותי שתוקעים כזה דבר בכתבה שאמורה להיות עניינית.

guanyin

New member
אבל הוא צודק!

אסונות טבע קדמו לחילופי שליטים, כנ"ל מגיפות. מגיפות אחרות תועדו כמחלות הרבה פחות חמורות , ואפילו ליקויי חמה שיודעים שהתקיימו לא מופיעים בתיעודים הסיניים כדי לשמור על שלטון הקיסר. הוא רק שכח לציין שהסינים כיום אתאיסטים ברובם, ותחושת הלב שלי אומרת שהם בזים למסורות כאלה, בעיקר בכל הנוגע להחלפת השלטון. בנוגע לכתבה - מעניין איפה התמוטטו בתי הספר. מצד אחד לא נראה לי שוון צ'ואן מאכלסת 900 תלמידים, ומצד שני כתבו שבניינים בצ'נגדו לא ניזוקו.

nitzano

New member
איפה אתאיסאים?!

חבר סיני טוען שיש דת (המפלגה), תנ"ך (הספר האדום שנלמד בבתי הספר) ואלוהים- מאו (לא זה שמת, זה שעל שטרות של 100 יואן).

GnomeBubble

New member
רק 100 יואן? על כל השטרות!

זה אלוהים מרובה פנים וערכים. אבל לא כל בני האדם נבראו שווים, ולא כולם זוכים להחזיק באלוהים של ה-100 - חלק נאלצים להסתפק באלוהים של ה-10, או, כמה נוראה, של ה-1.

guanyin

New member
שאלות לרחל: בנוגע לנושא הקרוב לליבך...

נתקלתי בכתבה הבאה: http://news.yahoo.com/s/ap/20080514/ap_on_re_as/china_earthquake ותהיתי אם את יכולה לבאר (או לנחש) מה מצב הסכרים הגדולים (ז"א - כל אותם הסכרים שאנחנו מאאאאאאד לא אוהבים)... חוצמזה - יש לך הסבר ללמה הסינים שעד לפני כמה שנים לא דיווחו על אסונות טבע בסין (זכור לי שבזמן שהיינו בסצ'ואן ב2004 היו אין ספור הצפות שם, סופות גשמים, בתים שנהרסו, הרוגים וכו', והמקומיים לא ידעו מכלום, וטענו שאם יש משהו, אז רק בטאיוון. מיותר לציין שבכל רשתות השידור המערביות היו דיווחים על אסון הטבע, שמאד הדאיגו את ההורים...) נותנים לאסון את הכבוד הראוי לו? מפתיע אותי הסיקור המאסיבי שיש לאסון, במקום לדבר שוב ושוב ושוב על האולימפיאדה או הכלכלה. האם התקשות בסין התבגרה? הצנזורה נחלשה? הממשל בעצם מנסה להראות עד כמה הוא כן פועל לטובת התושבים? או שמימדי האסון כ"כ גדולים שפשוט כבר לא ניתן לטייח? מסקרן אותי...

renjintso

New member
כן, אני חובבת סכרים ידועה ../images/Emo3.gif

על המצב שלהם כרגע אני לא יודעת יותר ממה שקראתי היום בלינק שהבאת או בדומים לו. על המצב שלהם באופו כללי נכתב בלי סוף. ביאנגצה העליון וביובלים שלו, מסכר שלושת הערוצים ומערבה, בנו הרבה יותר מדי סכרים ללא הצדקה, בלי מספיק סקרי השפעה על הסביבה, ובאיזור שמועד לרעידות אדמה. קשה להאמין שהסכרים יצאו מרעידה בעוצמה כזאת בלי נזקים. בקשר לדיווח, נראה לי ששתי התשובות נכונות. אי אפשר להסתיר. הרגישו את הרעש בכל סין, חוץ מזה, רעידה בעוצמה כזאת מורגשת בכל שירות סייסמוגרפי בעולם ואי אפשר להסתיר אותה (וכל ניסיון להסתיר היה מחמיר עוד יותר את האסון ועולה בהרבה חיי אדם נוספים). אבל סין לדעתי בהחלט עוברת תהליך אמיתי של היפתחות. התקשורת התבגרה וגידלה שיניים קטנות. הצנזורה, לא הייתי אומרת שהיא נחלשה, אלא אולי שהיא הפכה להיות יותר ממוקדת וזהירה עם הכוח שיש לה. הם מפעילים הרבה יותר שיקול דעת ולא מנסים להעלים מידע באופן גורף. גם בגלל שהמימשל מנסה להיות עם הפנים לעם, וגם בגלל שהסתרת מידע מ-200 מיליון גולשי אינטרנט הופכת להיות משימה בלתי אפשרית.

יש אומרים

שהפתיחות של התקשורת הסינית כלפי התקשורת בעניין רעש האדמה קשורה גם ברצון לקבל סימפטיה לפני האולימפיאדה אחרי כל הסיפור העולמי סביב טיבט...

renjintso

New member
אני יודעת שזה יהיה שוק

בשביל כמה אנשים אבל לא כל דבר שקורה בסין קשור לאולימפיאדה. (עכשיו רק צריך לחכות למאמר באפוק טיימס שיסביר שהרעידה בכלל אורגנה על ידי המק"ס בניסיון לשפר את תדמיתה).

happydog23

New member
מה זאת אומרת? זה לא ברור - הכל בויים מראש

הם פוצצו כמה בתים, זייפו סדקים על הסכרים ושיחדו את המכונים הסייסמוגרפים. הם גם עשו יד אחת עם החונטה במיאנמר כדי להוריד מהם את הלחץ בעקבות הציקלון.

../images/Emo196.gif למען הסדר הטוב-

אני לא אומרת שאני מאמינה בזה, זה פשוט משהו ששמעתי בחדשות.

guanyin

New member
גם הציקלון נעשה ע"י הממשל!

את ענני הגשם שהיו אמורים לחרב את האולימפיאדה הם גררו עד למינאמר. כאילו ד'ה?

GnomeBubble

New member
אפילו הציקלון שלקח את דורותי לארץ עוץ

נעשה בגלל הממשל, כהכנה לקראת האולימפיאדה שתבוא ביום מן הימים. האמת שזאת היתה בכלל סופת טורנדו, ורק בעברית קראו לה ציקלון, אבל גם בזה אשם הממשל!

kogawa

New member
אגדה סינית עתיקה

מספרת על אב ובן וסוס, ומסקנתו היא "מכל דבר רע יצא דבר טוב ולהפך" מצר על אובדן אלפי האנשים אבל מצאתי נחמה באמרה בכתבה: "הטלוויזיה המקומית בישרה כי לא נגרם נזק לעיר צ'נגדו, בה חיים כ-10 מיליון תושבים, כמו גם לסכר החדש הסמוך, בערוץ הנמר המדלג.." כל נזק לסכר ב'נקיק דילוג הטיגריס' הוא טוב, ולוואי ויהרס כולו ביחד עם סכר שלושת הנקיקים.

xfwind

New member
../images/Emo10.gifאיך שלא תסתכל זו טרגדיה

בד"כ הנפגעים הם מקריסת בניינים רעועים. בניינים רעועים מאוכלסים בד"כ ע"י אנשים עניים.

guanyin

New member
כתבה יותר עדכנית

בשביל מי שוואלה הוא לא עמוד הבית שלו... ככל שמתבררים מימדי האסון, כך מובנת הטרגדיה. מישהו יודע מהיכן הנפגעים? מצד אחד - נאמר שכוחות ההצלה מגיעים לוונצ'ואן, מצד שני, לפני מה שזכור לי מדובר בעיירונת קטה עם בניינים נמוכים, ללא מפעלים, איזורי תעשייה וכו'. הייתי מצפה דווקא לנפגעים בפרברי צ'נגדו... בכולופן - חברי הפורום שאינם סטודנטים של רידמן מצ'נגדו (ז"א רועי ופלפלת, ואולי עוד מישהו?) מתבקשים ליצור קשר במהרה!

למעלה