רסקיו

לא הבנתי.

מוזיקה זה חומר ביוכימי? מרחבים ירוקים הם חומר ביוכימי? גם גרך חלון? או בסרט? ואם אני רק מדמיין אותם? נראה לי שאפילו רופאים יעריכו חיבוק, בדיחה טובה, מוזיקה, סרט טוב, חדשות, עדות לאירוע רגשי, ואפילו עיצוב תאורה- כמשהו שיכול להשפיע על הנפש. תבחר לזה את השם שאתה רוצה, לא תשכנע אותי ששום דבר מזה לא באמת משפיע.
 

nadaval56

New member
הי, לא אמרתי שזה לא משפיע,

גם אני משתמש בכל הדברים האלו כמטפל. רק אמרתי שיש להם השפעה ביוכימית במוח. תן לאדם לשמוע מוזיקה מכל סוג שהוא ותהיה לזה השפעה ביוכימית במוח, תן לאדם לצאת ולשבת מול הים ותהיה לזה השפעה ביוכימית במוח, בדיחה? השפעה חזקה ביוכימית ללא שום ספק. רק התעניינתי האם אי פעם נבדקה ההשפעה של פרחי באך על החומרים הביוכימיים השונים (הנוירוטרנסמיטרים) במוח שלו.
 

0 אור 0

New member
האם זו השאלה המעניינת??

אם אתה חוקר מוח שועסקת בהבנתהמנגנונים הביוכימיים, אז בודאי שכן. נניח שאפילו חוקר מסויים יזהה את המנגנון הזה, אז זה יעניין גם אותי לשמוע - כידע כללי. אבל האם זו באמת השאלה החשובה כאן? בראיה הוליסטית? בראיה פרקטית? מבחינת המטפל? מבחינת המטופל? אני אישית חושבת שגם אם לעולם (או בימי חיי) לא יבינו איך "עובדות " הצ'אקרות, מה הקשר הביוכימי המדויק בין צבע/קול/מגע למוח ולבריאות, ואיך בדיוק נוצר המנגנון שבו תזונה X פוןגעת באדם Y זה עדיין לא פוגע בתקפות של הדברים האלו, בשלמות שלהם וביכולות שלהם ככלי טיפולי
 

hal767

New member
צודקת

וכאן אצטט את המורה הגדול שלי, ד"ר רזון, שטען: "המציאות היא האמת המדעית". רצה לומר שגם אם אין הסבר מדעי מדוייק לתופעה (ע"פ אמות המידה של הרפואה הקונבנציונלית) הרי אין זה אומר שדרך טיפול מועילה אינה טובה. כאן אוסיף שהוא גם טען, ובצדק לדעתי, שהרבה דברים שמוכחים מדעית כביכול ברפואה המערבית הם הרסניים ומרחיקים את האדם מהבריאות. ד"ר רזון בעצמו (שסבל רבות בחייו) ידע להביא את עצמו לשלווה ורגיעה באמצעות האזנה למוסיקה שאהב, באמצעות תרגילי נשימה ומספר דברים שלמד מהיוגה, באמצעות אמבטיות שמש וכד'. רבים שהיו במצבו בוודאי שהיו צורכים תרופות שונות לרגיעה (מלאכותית כמובן) ולשינה. אז איזו מהשיטות יותר טובה, המדעית עם התרופות המדעיות המסוכנות או הלא מדעית בשיטות שהוא בחר? בנקודה זאת אוסיף שחלק גדול מהמחקרים המדעיים (עם או בלי מרכאות) נעשים ע"י גורמים אינטרסנטיים כמו תעשיית התרופות והתוספים, תעשיית המזון למשל, במטרה לאפשר להם למכור יותר. "מחקרים" אלה אינם בהכרח לטובת בריאות האדם, ורבים מהם קשורים להתרחקות הרפואה מתורת הבריאות האמיתית. מכאן שהמילה "מדעי" אינה קדושה. המציאות היא לעיתים מדעית יותר ממה שנחשב למדע, ואם ישנה דרך (כמו הטבעונות ההייג'יניסטית למשל) שבאמצעותה מצליחים לרפא אנשים ממחלות כרוניות (סוכרת, מחלות פרקים, קרוהן וכד'), הרי דרך זאת היא יותר מדעית מדרכה של הרפואה המערבית שמשאירה את החולים במחלות אלה במחלתם, את החולים הופכת לתלויים בתרופות רעל מסוכנות ומחליאות, ואינה עוסקת כלל בריפוי.
 

0 אור 0

New member
כפי שראית ודאי מתגובתי הראשונה

איני ממליצה על שימוש גורף בתמציות, אלא על שימוש מושכל ועם התאמה של מטפל שמבין בשיטה. למרות ש"מדעית" אין שם שום חומר שיכול להזיק (וגם אם שכחתי את אחוז האלכוהול הזעיר שבמים), באיזשהו מקום אני חשה שמשהו שיש לו עוצמה לעזור, עלול גם להפריע בשימוש יתר, או בשימוש לא מדויק - אם לא להזיק ממש, אז לפחות לתת תחושה של "טיפול" כאשר בגלל אי הדיוק של התמצית היא בעצם אינה עוזרת. יחד עם זה, זו לא סיבה לפסול את השיטות של התמציות (הומאופתיה, באך ) מכל וכל - כפי שנעשה בתגובה שאליה הגבתי. בידיו של מטפל מיומן, הן יכולות לקלוע ולעזור. לשאלותיך - לגבי1 - אין לי מושג, סביר להניח שכן. לא יודעת אם מישהו בדק. לגבי 2 - תמציות באך, בדומה להומאופתיה או לשיטות אנרגטיות אחרות, דרושות כוונון של התדר של הטיפול לפי הצורך של המטופל. אין מצב שאותה תמצית תתאים לכל אדם בכל עת. וגם סוג של תמצית חירום כמו הרסקיו , מיועד להשתמש בעת הצורך, ולא באופן קבוע. אגב, אני אישית רכשתי את הרסקיו בתקופת הלימודים באוניברסיטה, עקב פחד מבחנים מצמית - לי זה לא עזר.
 

יעל ND

New member
שלום הילית,

רסקיו לא מסוכן בהריון ולא לאחר הלידה. הוא גם לא מסוכן לחולי סוכרת ולאף חולה אחר. מדובר בתכשיר שידוע כבטוח לחלוטין. נכון שיש שם קצת אלכוהול, אך מדובר בכמות זניחה שאין לה חשיבות - לכן גם הדגשתי, שמותר גם לסוכרתיים. רסקיו זה תכשיר יעיל ובהחלט יכול לעזור לך להתאזן לאחר הלידה, בתקופה, בה עקב שינויים רבים ועקב שינוןי דרסטי במצב ההורמונאלי, מצב הנפשי בלתי מאוזן באופן טבעי. אפשר גם למרוח טיפה על מצחו של תינוק - גם הוא עבר טראומת הלידה וזקוק לאיזון. זה לא יזיק. אבל אם את מדברת על בעיות רגשיות אחרות, שמלוות אותך במשך ההריון ובכלל, רסקיו זה לא הפתרון. רסקיו זהו תכשיר שמיועד לטיפול במצב אקוטי של טראומה ולא מתאים לטיפול ממושך כלשהו וגם לא מותאם לך אישית. בנוסף לכך, לעומת הרסקיו, יש תכשירים בין פרחי באך שיש להם תופעות לוואי. זאת בגלל שמדובר בפוטנציות נמוכות ותהליך הכנה שלא כולל פוטנטיזציה. את גם לא תוכלי בצורה עצמאית להרכיב לעצמך פורמולה או להתאים תכשיר בודד מתוך תמציות פרחי באך, ללא ידע מוקדם וניסיון. אני ממליצה לך לפנות ליעוץ/טיפול מקצועי. טיפול הומאופתי/בפרחי באך/בקריסטלים יכול לפתור את הבעיות שציינת בקלות.
 

הילית111

New member
תודה על התגובות

אכן אפנה למטפל לגבי התינוק איך טיפה יכולה להשפיע עליו הרי החומר במגע עם העור לא משפיע אלא רק בבליעה
 

ilan91

New member
את מוזמנת לנסות...

את בהחלט עשויה להרגיש אנרגיה וחוסר עייפות באופן ז מ נ י , ואז לבוא ולספר פה בהתלהבות על נפלאות החומר. (כשם שלא מעט מטופלים, שמרגישים הקלה זמנית לאחר תרופה \ טיפול מסויימים, ממהרים לכתוב על נפלאות השיטה שהיטיבה עימם) אך במוקדם או במאוחר הגוף ידרוש את שלו, מנוחה ושינה. אלו הם הדרכים היחידים אותם מכיר הגוף. כל דבר אחר מדרבן את הגוף לפעילות יתר, מפחית את האנרגיה העצבית ומוביל במוקדם או במאוחר לתשישות. אין ולא יכולים להיות שום קיצורי דרך...
 
למעלה