רסקיו

הילית111

New member
רסקיו

ערב טוב אחרי הלידה של בכורי נעזרתי הרבה ברסקיו הטיפות מאוד עזרו לי עם כל הכאוס של אחרי הלידה והעיפות ומה לא. בכל אופן אני בהריון שני עכשו ורוצה להשתמש בחומר הזה רסקיו שהוא טבעי גם בתקופה זו מישהי יודעת האם זה מותר בהריון ?. אני לא ממש בלחץ אבל די חוששת מהריון אפילו שבני בן 4 . מעבר לזה ראיתי בסופר פארם ממש סטנד שלם של החברה המותג הזה רסקיו שממש יש שם הרבה בקבוקונים וכל אחד מיועד למטרה אחרת למשל לטיפול בתשישות או לטיפול בחוסר ביטחון וכו' השאלה היא האם אכן כל בקבוק מטפל נקודתית בבעיות כאלו נשמע לי די מוזר טיפות לטיפול בחוסר ביטחון למשל. את הרסקיו הרגיל אני משתמשת בו לעיתים כאמור והוא עוזר לי .אבל זה די קורץ לי למשל הבקבוקון שמסיע במצבי עיפות ותשישות זה בול מה שיהיה לי כמובן אחרי הלידה ובשנה הראשונה לפחות אשמח אם מישהי ממליצה. האם הבקבוקון הזה יכול לסייע לי עם העיפות המחרידה שתהיה לי בחצי שנה ראשונה עם התי נוק החדש. תודה ושבוע טוב

0 אור 0

New member
אם כבר הומאופתיה אז עדיף בהתאמה אישית

הרסקיו איננו אמור להזיק, אך אם התמצית לא קולעת היא לא תעזור לך, לכן אם את מרגישה שהשיטה הזו עוזרת וטובה לך, אז כדאי להגיע להומאופת להתאמה מדויקת

נועיק

New member
סוגים של רסקיו - פרחי באך

רסקיו זו תמצית שבאה מתוך שילוב תמציות באך. לנוסחה הבסיסית הוסיפו כל מיני תמציות אחרות וכך יש כל מיני סוגים. הרסקיו המקורי בא עם ערכת פרחי באך, כל השאר הם שילובים עכשוויים. (טיפול בחוסר בטחון הוא אחד התחומים הבסיסיים בפרחי באך...). אם עזר לך אז אפשר להמשיך, אבל מצטרפת לאור ומציעה ללכת למטפל בפרחי באך כדי שידייק תמצית עבורך למצבך, עדיף על משהו סטנדרטי.

hal767

New member
אני לא בעד השיטה הזאת.

מה פירוש "האם הבקבוקון הזה יכול לסייע לי עם העיפות המחרידה שתהיה לי בחצי שנה ראשונה עם התינוק החדש"? כשישנה "עיפות מחרידה" חייבים לנוח ולישון. אין דרך בריאה אחרת לאזן עייפות כתוצאה מפעילות יתר ומחסור בשינה ומנוחה, אלא מנוחה ושינה. אם חומר כלשהו גורם לך לא לחוש בעייפות כתוצאה מהסיבות הנ"ל זה אומר שהחומר הזה הוא מעורר או משבש משהו במוח או במערכת העצבים. חומר כזה חייב שיהיה רעיל. העובדה שמקורו טבעי ומכנים אותו בשם "תרופה טבעית" אינה אומרת שהוא בריא ואינו מזיק. ואני מודיע לך בהזדמנות זאת שהוא תרופה לכל דבר ומזיק לבריאות. הנזק אינו רק לגוף, הוא גם לנפש. ישנה דרך טבעית ובריאה לספק לגוף חומרי אנרגיה ובניה שיחזקו אותך. דרך זאת היא תזונה טבעית נכונה בה הפירות משמשים כספקי אנרגיה חשובים. בנוסף ניתן לבצע תרגילי נשימה והרפיה שיעצימו את יכולות הגוף ויאפשרו לך להתמודד טוב יותר עם המטלות שלך. גישה זאת פירושה ללכת עם הרצונות האמיתיים והטבע של הגוף. הגישה התרופתית היא ללכת נגדו ולהחליא אותו.

0 אור 0

New member
אני ממליצה לך ללמוד יותר את נושא התמציות

מבחינה כימית מדובר במים טהורים לכל דבר, ההשפעה היא השפעה אנרגטית - בדומה למהשאנחנו עושים כשאנו מטפלים ברייקי, או ברפלקסולוגיה, או אפילו התרופה אולטימטיבית לכל צרה ומחלוא שאתה אתה בטח מסכים , שהיא חיבוק של אמא. בדיוק כפי שהתינוק שמקבל את האנרגיה האמהית מתחזק ונרגע, למרות שמבחינה פיזית לא קרה שם שום דבר כימי או בילולוגי, כך גם פעולה של טיפולים אנרגטיים שונים לרבות התמציות. הטיפולים מהסוג הזה עובדים על רובד אחר לחלוטין, שמחזק את היכולת של הגוף לקבל את אותם הטיפולים הגופניים הנכונים שאתה מציע - לנוח, לאכול טוב, לנשום ...

hal767

New member
ממליץ לך את אותה המלצה.

הלוואי וזה היה כמו שאת אומרת. אלו הם לא מים טהורים, בדיוק כמו שתרופות הומאופטיות אינם כאלה. ואגב, ברפלקסולוגיה ישנם הבטים פיזיולוגיים בנוסף לאנרגטיים. טיפולים בפרחי בך מקלקלים את יכולת הגוף לקבל את אותם טיפולים שאני מציע. ועוד משהו חשוב - אני מאד בעד טיפולים אנרגטיים למינייהם, מותנה במטפל שיודע מה שהוא עושה, אבל תמציות למינייהם זה משהו אחר. הילינג, ביואנרגיה והעברת אנרגיה באמצעות המחשבה (שזאת רמה הרבה יותר גבוהה) אלו הם טיפולים אנרגטיים שאין בהם נזק אם נעשים נכון.

0 אור 0

New member
גם אני מעדיפה טיפולים אנרגטיים ללא התמציות

העוצמות של הרפלקסולוגיה ורייקי שאני משלבת אפילו בעיסוי הכי פשוט, הן אדירות. אבל מסיפורי מטפלים עמיתים, בחיים ובפורום, ומסיפורי מטופלים שמעתי על הצלחות רבות לטיפול באמצעים אלו , וקטונתי מלפסול שיטה אשר נוגעת ומסייעת לאנשים רבים.

hal767

New member
מה ששמעת זה לא מספיק.

גם אנשים שצורכים קורטיזון מספרים על הטבה בהרגשה, ועדיין הקורטיזון עושה בהם שמות ומחמיר את מצב בריאותם. בוודאי שאינו מרפא אותם ממחלתם. אני חולק על כך שפרחי בך הם רק אנרגיה, ואת דעתי החיובית על טיפולים אנרגטיים הבעתי בתשובתי הקודמת. אין לי ספק שאם יש לך נשמה טובה ורצון לעזור את יכולה באמצעות האנרגיות הטובות שלך להייטיב עם מטופלייך. זה לא יבוא במקום התזונה הבריאה ושאר הכללים של שמירה על חיים נכונים. זאת בהחלט תוספת רצויה ומשמעותית. אני בעד כל דבר שעוזר ואינו מזיק. אני פוסל מה שמזיק גם אם נותן אשליה של הטבה במצב.

נועיק

New member
פרחי באך פותחים פתח נוסף לריפוי../images/Emo70.gif

משתמע מדבריך כאן ויותר למעלה שפרחי באך יוצרים נזק. כמטפלת בדרך אנרגטית וגם בפרחי באך אני חולקת על דבריך. יכול להיות שהאנרגיה של פרחי באך מתנגשת עם הטיפולים שלך אבל אצלי לעומת זאת הם מסייעים ליצירת בסיס מעולה להמשך, ואצל מטפלים רבים זוהי שיטת טיפול שהצילה נפשות! בתפיסה שלי כל טיפול הוא טוב בידיים הנכונות. לשים כאן הודעות שמשמיצות טיפול מסויים הוא פוגעני לכל אלו שעוסקים בטיפול זה. אגב, טיפולים אנרגטיים יכולים להזיק בדיוק ואפילו יותר מטיפולים בפרחי באך - ואין חכמה כבעלת נסיון, הרבה נסיון, של טיפולים אנרגטיים שהצליחו להזיק לי. כל טיפול צריך להיעשות ברמה מקצועית טובה (כמו כל דבר אחר בחיים) ואז הסיכון לנזק קטן יותר מהסיכוי להצלחה.

hal767

New member
את הטענות שלך טוענים גם הרופאים

בקשר לתרופות שהם רושמים. אלה וגם אלה הם טיפולים סימפטומטיים באמצעות חומרים הזרים לגוף והם בהחלט מזיקים לו. ריפוי אמיתי הוא זה שמאפשר לגוף לרפא את עצמו ולא זה שמאלץ אותו לפעול אחרת ממה שהוא רוצה וממה שהוא יכול. אין לי כל כוונה להכנס איתך לוויכוחים כי הראיה שלנו שונה לחלוטין באשר למהות המחלה, גורמיה ודרך הטיפול בה. עניתי לשואלת מזווית ראיה שלי. זה פורום ובפורום כל אחד עונה לפי הבנתו. אם נפגעת אז זאת זכותך להפגע. את טוענת שבתפיסתך כל טיפול הוא טוב בידיים הנכונות. אז אני מכיר הרבה טיפולים הרסניים שנעשים בידיים מיומנות, וזה לא הופך אותם לטיפולים מועילים. ועוד רמז - בתרופות קונבנציונאליות קיימת אמינות רבה באשר להרכב התרופות. אינני יודע מי המפקח על יצרני ומשווקי התרופות האלטרנטיביות, אבל ידוע לי על מקרים בהם הרכבם לא היה כפי שהיה אמור להיות. אינני בטוח שלמטפלים הממליצים על תרופות אלה ישנה דרך לדעת זאת.

נועיק

New member
חלילה מלשכנע אותך, רק לשים אמת שלי כאן

אנשים נכנסים לפורום וקוראים את מה שאתה כותב בתפיסה שלך, כך הם יכולים לקרוא גם את מה שאני כותבת בתפיסה שלי. למה שאפגע ממך? כי הדיעה שלך שונה משלי? אין טעם. אני מעניקה ריפוי לאנשים בכל דרך שמתאימה להם ופרחי באך זו אחת מהדרכים שפותחות פתח לריפוי. בשונה ממך, אני לא שוללת דרכי ריפוי אחרות, מבחינתי יש מקום לכל דרך ריפוי שפועלת לטובת המטופל. אני שוללת אשליות.

hal767

New member
יופי, הבעת את דעתך.

גם אני שולל אשליות ומכבד כל דרך שהיא לטובת המטופל. דעות אלו באו לידי ביטוי בתשובותי הקודמות.

0 אור 0

New member
הבעיה היא עם כך שאתה פוסל שיטה אחרת

אני מאמינה גדולה בכך שתזונה טבעית ואורח חיים נכון יכולים לשפר פלאים מצבו של אדם, אבל אני גם מאמינה ורואה הוכחות מסביבי יום יום לשיפור בריאותי ולאיתנות בריאותית של אנשים אשר נעזרים ברפואה משלימה - בין אם זו רפלקסולוגיה, רפואה סינית , עיסוי או שיטות אחרות, גם כאשר התזונה שלהם איננה מושלמת. שמנים וצמחי מרפא הינם כלים עוצמתיים במיוחד, שלמרות שלטעמך הם תרופות - הם מרפאים, ולא מסיתרים ומזיקים. אז ברור לי שאני לא אשכנע אותך, כי יש לך השקפת עולם מוצקה. ואני גם חושבת שראוי מאד שתציג את הצד שלך בפורום - זו ללא ספק דרך בריאה לחיות. אבל אנא, המנע מלפסול את האחרים.

hal767

New member
כאשר אני משיב לשאלה אביע דעתי כמו שהיא

גם אם יהיו כאלה שלא יאהבו את דעותי.

nadaval56

New member
ללא קשר לדעתי על השיטה

פרחי באך מבחינה כימית אינם מים מטוהרים. הם מכילים ריכוז לא מבוטל של אלכהול. זה לא אומר שאני נגד אבל כדאי להכיר את העובדות. ועוד שני דברים: 1. כאשר תינוק מקבל חיבוק של אמא, הן אצל האמא והן אצל התינוק מתרחשים שינויים כימיים רבים ומשמעותיים. האם אותם השינויים מתרחשים בעת שימוש בתמצית באך? 2. אם ממציא תמציות הבאך היה מספיק טוב בשבילך, למה את לא מקבלת את תמצית הרסקיו שהיא כידוע התערובת היחידה שהוא הכין?!

פרחי באך

בקבוקון של תמצית אם מכיל הרבה אלכוהול. הריכוז בבקבוקון שמקבל המטופל נמוך בהרבה- מדובר בכטיפה אחת על כל מ"ל של מים, ולחלוטין לא מורגש. לגבי 1- מדובר על תדר, שעוזר לאזן את התדר שלנו, כמו מקצב, ששומר על ה"צורה" של השיר. לגבי 2- הוא מצא את שאר התמציות, כדי להתאים את מה שהכי נכון לאדם. הרסקיו מתאימה למצבים מאוד ספציפיים, ולאורך זמן מאוד לא מתאימה לשימוש, בגלל תמצית הSOB שבה.

nadaval56

New member
אני מסכים איתך שכמות

האלכוהול שבשימוש היומיומי הוא נמוך. אבל אני מסוגל גם להבין את מי שיתרעם על כך שאלו לא מים טהורים.... אגב, בשביל הגילוי הנאות, אני משתמש מפעם לפעם בפרחי באך ובדרך כלל מרוצה. בקשר ל 1. - המילה תדר מפחידה אותי קצת: האם יש שינוי ביוכימי בעקבות השימוש או לא? ראיתי לא מעט מטפלים ברפואה המשלימה שמשתמשים במילה "תדר" על מנת להתעלם משאלות או לדחות אותן בקש. מכיוון שאני יודע שאתה לא מאותם מטפלים רדודים, הייתי שמח אם תנסה להתייחס למה ששאלתי.

אלה לא מים טהורים

כי יש שם תמצית (בכמות מזערית) של צמח כלשהו. אל חשש מהמילה תדר! מדובר במינוח שמשתמשים בו בתחום האנרגטי, כמו שתדר מסויים של אור יצור צבע מסויים, תדר מסויים בקול יצור צליל מסויים, כך גם רגשות, ומנגד- התמציות. כל אחד מאילו יכול להשפיע על התחושות שלנו, גם ללא השפעה כימית ישירה. לגבי השינוי הביוכימי- מים ידועים בבופר, כך שברגע שאתה מכניס חומר כלשהו לגוף- אתה יוצר שינוי ביוכימי. נכון, גם בתהליך הנשימה, וגם הראיה עצמה, עם חדירה קרני האור לעין. כך שבהחלט נוצר שינוי ביוכימי, אבל נראה לי שביחס למה שאתה מתכוון הוא ממש זניח, ולא הוא זה שיוצר את השינוי...

nadaval56

New member
אי אפשר להשפיע

על תחושות ללא שינויים ביוכימיים. אני חושב שאני מבין מה אתה אומר: אתה טוען שהתדר משפיע על "משהו עלום" (נפש?) ואותו משהו יוצר שינויים ביוכימיים במוח. לי זה נשמע טוב - אתה פשוט טוען שהשינוי שיוצרות התמציות הוא שינוי בנפש. לרופאים מסוימים ולאנשים שלא מאמינים בקיומה של הנפש זה ישמע לא טוב אבל למי אכפת...

0 אור 0

New member
אני לא מבינה בביוכימיה וממש לא יכולה לפרט לך

התהליך בו טיפול אנרגטי מסייע, ואם כן או לא ואיך הוא משפיע על הביוכימיה או דברים אחרים שניתן למדוד בידע של היום. אני כן מצטרפת למה שכתב לך שלומי - אל תחשוש מהמילים תדר ואנרגיה. לפעמים, לא תמיד (לא לכל אחד זה מתאים) יוצאים ממני מטופלים עם הנחיות כמו - לנסות לשים צעיף כחול על הצואר, ללכת יחפים על הדשא בבוקר, לענוד שרשרת עם אבן אדומה, לשיר ... הצבע הוא תדר, המגע שלי הוא תדר, לצ'אקרות שלך יש תדרים - בין אם אתה חש אותם או לא, אז אפשר ללכת לקיצון אחד ולהגיד שאם הדברים האלו עזרו זה היה מקרי, כי מה פתאום צבע הבדים או הליכה על חוף היום או הדוגמא שהבאתי קודם - חיבוק של אמא - בכלל שייכים לנושא הריפוי. ואפשר ללכת לקיצון השני ולהגיד שאם הם עוזרים, אז הם גם יכולים להזיק - כי אם התדר לא מתאים אז הוא יסיט את האיזון עוד יותר. אני מאמינה שטיפולים מהסוג הזה לא יכולים להזיק - גם כי למדתי ברייקי שהאנרגיה מנתבת את עצמה לרק למקומות שהיא מועילה, ובנוסף מדובר בחיזוק של מסרים שהסביבה הטבעית יכולה לכלול אותם, אז כל מה שאנחנו כמטפלים עושים זה לאזן את הסביבה לכיוון שטוב יותר למטופל. ספציפית לגבי פרחי באך או הומאופתיה , קטונתי. לי אישית השיטות האלו לא עוזרות, ואני גם לא מטפלת בהן. אבל יש אנשים שהכלי הזה מאד עוצמתי עבורם

למעלה