רנו קליאו 172 ספורט

sronis

New member
מזל טוב ../images/Emo13.gif

אנחנו המטיפים הכי גדולים להרצה ברכב חדש, על מה אתה מדבר
דרך אגב, נשמח אם תודיע לנו האם המליצו לך בקראסו לחכות דקה לפני נסיעה ואחריה, בשביל לקרר את הטורבו, וגם לא לעבור 4000 סל"ד כי הגיר לא בנוי לזה. (אני רציני לגמרי, דברים אלו נאמרו על ידי קראסו לשניים מחברי הפורום בנוגע לקליאו ספורט...) רוני

tommythecat

New member
אתה צוחק, נכון?

לקרר את הטורבו? אבל אין מגדש טורבו בקליאו. לכל דגמי הקליאו, ספורט או לא ספורט, יש מנוע אטמוספרי. דרך אגב, אם תסתכל באתר הרשמי של רנו בישראל, במפרט של הקליאו ספורט, תראה שהם כותבים שלקליאו ספורט יש מערכת בלימה של דיסקים מקדימה ותופים מאחור, כשברור לכל אחד מאיתנו שיש לה 4 דיסקים. החובבנות לא פוסחת על שום דבר... יוסי

sronis

New member
ברור שאין טורבו, אבל מתברר שיש

אנשים בקרסו שמשוכנעים שיש... נקודה למחשבה על מידת המקצוענות... נ.ב - שים לב באתר שגם נכתב כי לקליאו ספורט הגה חשמלי כמו לשאר הקליאו החדשות... רוני

tommythecat

New member
חובבנות...

מדהים כמה שהחובבנות טבועה בנו, לא? האתר הישראלי של רנו הוא גיבוב של שטויות וכנראה שאם אתה רוצה תשובות רציניות אין לך ברירה אלא לחפש באתרים בחו"ל. דרך אגב, אני שלחתי דואר אלקטרוני למנהלי האתר וידעתי אותם על הטעות לגבי הבלמים בקליאו ספורט, אבל באופן מפתיע כלום לא תוקן. יוסי

OmerE

New member
דווקא בספר רכב שלי מוזכרת הרצה

(וגם בזה של ה-Mk1) הספר רכב של הקליאו ספורט (ובעצם, כל דגמי הקליאו, שכן הם חולקים את אותו ספר) מצוין, ומתורגם מילה במילה מהספר המקורי. הוא גם נראה בדיוק אותו דבר, מלבד השפה כמובן. לעניין, מספר הרכב: 1000 ק"מ, לא לעבור 3000 סל"ד\120 קמ"ש, ולא לנסוע בסל"ד קבוע לאורך זמן. אגב, לי יש Mk2, אבל מהראשונות שהגיעו (כלומר, מודל 2002). אני מרוצה מאוד. הרכב עשה 3000 ק"מ, ומרגישים שהמנוע מתחיל להשתפר לעומת מצבו אחרי 1000 ק"מ בלבד (הוא כבר יותר מעודן).

tommythecat

New member
אם הבנתי נכון

אז אתה טוען שMK2- הוא מודל 2002? אם כך, מודל 2003 שאני אקבל הוא MK3? או שאולי אתה טועה ובעצם MK2 יגיע לארץ רק עכשיו, ומה שיש ברשותך הוא MK1? יוסי

sronis

New member
אנחנו ממש מנהלים פה שיחה ../images/Emo8.gif

הגיעו מעט MK2 לארץ בשנת הרישוי 2002. אין קשר בין שנת הרישוי ל-MK2 או MK1. אל תבלבל בין השניים. ה-MK2 היא הקליאו ספורט החדשה לאחר מתיחת הפנים, וזו שאתה עומד לקבל. כמובן שאין MK3, הרי בדיוק לפני כמה חודשים יצאה ה-MK2
רוני

tommythecat

New member
תודה רוני

על ההבהרה. לי עדיין לא יצא לראות בארץ את הקליאו MK2. בעיר מגורי (חיפה) ראיתי קליאו ספורט MK1 בודדות ואף לא MK2 אחת לרפואה. כנראה שאני אצטרך להזד**ן בסבלנות עד שאקבל את שלי. ואז אני אצטרך להזד**ן בסבלנות במשך עוד כ1000- ק"מ בזמן ההרצה. אח"כ מן הסתם אני אקח אותה ליום השתלמות במגרש החלקה, כדי ללמוד אותה לעומק בסביבה בטוחה, ורק אחר כך אני אתחיל להרגיש נוח עם הרכב.
יוסי

sronis

New member
כמו שצריך!!

הלוואי וכל מי שהיה קונה רכב ספורטיבי היה חושב כמוך! גם אני לא ראיתי בחיפה ולו קליאו ספורט אחת לרפואה (אני לומד שם, לפחות בינתיים...) אבל כבר ראיתי שתי מיני קופר חמודות
רוני

tommythecat

New member
תודה

בתור מישהו שסיים קורס נהיגת מרוצים בביה"ס Winfield בצרפת, אני מודע מאד למגבלותי כנהג. לצערי רבים האנשים שרוכשים מכוניות ספורט מבלי להיות מודעים למצב שבו האוטו גדול עליהם בכמה וכמה מידות. תשאל מוסכניקים שמתקנים אימפרזות טורבו ותראה. מכיוון שכן נהגתי על מסלול גם בחד מושביות וגם הזדמן לי לקחת רנו קליאו RSi למגבלות על אותו מסלול, אני יודע מה מצפה לך אם וכאשר אתה תאבד את המגבלות, וחס וחלילה להיקלע למצב כזה על כביש עם נהגים והולכי רגל. אני חושב שאני אוכל להפיק הרבה מאד הנאה מהקליאו ולנצל את מה שיש לה להציע לי (לדעתי האימפרזה טורבו היא אוטו גדול עלי ואני אגיע למגבלות שלי לפני שאגיע למגבלות הרכב), אבל אני מעונין לעשות את זה בצורה בטוחה ומהנה, ולא בצורה מסוכנת ולא מהנה. אז, יום השתלמות במגרש החלקה זו בהחלט התחלה. אני כמובן לא מתכוון ליום השתלמות סטנדרטי שבו מלמדים נושאים חשובים מאד אבל אני כבר מכיר ומיומן בנושאים אלה, ולכן מתכוון להתמקד בדברים ספיציפים יותר. בזמנו העברתי יום כזה עם ג´וני ולסברג ביקום. זו היתה חוויה של תישכח! אגב, מה אתה לומד?
יוסי

tommythecat

New member
בהחלט

אני חושב שכל אחד ללא קשר לגילו, נסיון הנהיגה שלו או הרכב שלו צריך להתנסות בנהיגה במגרש החלקה כדי ללמוד יותר. אומנם ניסחתי את המשפט בלשון זכר, אבל הוא נכון לגברים ונשים כאחד. אגב, הנה רעיון לשרשור: קורסי נהיגה מתקדמת בארץ ובחו"ל יוסי

be_roo

New member
היו כבר לא מעט דיונים בנושא, אבל...

אני לא חושבת שהקורס שאתה עברת הוזכר בצורה מפורטת. יש לא מעט אנשים בפורום שעברו הכשרות שונות בארץ ובחו"ל, אבל נשמח לשמוע על שלך: היכן בדיוק, סוג המסלול, דגמי רכבים, מה נלמד, מדריכים, תיאוריה, תרגול מעשי, סיפורים ואנקדוטות מבדחות. SI
שיר, שמתכווצת בכל פעם שמוזכרת קליאו בקורסי נהיגה

tommythecat

New member
קורסי נהיגת ראלי

היי שיר, לא התכוונתי דווקא להחליף רשמים על Winfield ואני בטוח שישנם אחרים בפורום שעשו את הקורס וישמחו לשתף אותנו בחוויות. אני סקרן לגבי אנשים שעשו קורסים של נהיגת ראלי ויכולים לספר עליהם. ואגב, למה את מתכווצת בכל פעם שמוזכרת קליאו בקורסי נהיגה? ב-Winfield הלימוד מתבצע על חד מושביות. העובדה שנהגתי על קליאו על המסלול היתה בעקבות בקשה מפורשת שלי ולא חלק מתוכנית הלימודים. יוסי

be_roo

New member
היסטוריה

רשמים ומידע על קורסים שונים שעברו כאן אנשים תוכל למצוא בקלות בעזרת מנוע החיפוש של הפורום, פשוט מדובר בדיונים ארוכים והודעות מגילה שחבל לפתוח שוב, כי פה הרוב כבר מכירים את הנושא. לגבי הקשר שלי לקליאו, גם את זה תוכל למצוא בהיסטוריה או אם תתקל באחד מה-טאגליין שנושאים את שמי.

magician

New member
מגבלות ושליטה ועוד ...../images/Emo96.gif

מס´ הארות והערות לגבי הנושאים שהועלו בדיון בענין הקליאו ספורט: "הקליאו ספורט ודגמיו" לקליאו ספורט 172 הסטוריה קצרה אבל מענינת... אציין בהתיחסותי הקצרה את ההבדלים הנראים לעין... הקליאו ספורט 172 (MK1) התחיל להיות משווק בסוף 2000 בחמש צבעים ו עם ג´אנטים של "OZ".. בשנת 2001 הוצאה סידרה מיוחדת של 172 יח´ לשוק האנגלי שכונתנה "EXCLUSIVE " בצבע ירוק -טורקיז(גוון שלא היה בסידרה הרגילה),גאנטים של BBS ,שונים כמובן בעיצוב... ליקראת סוף הרבעון הראשון של שנת 2001 הוצג הקליאו ספורט 172 (MK2) בעיצוב שונה חיצוני ופנים שכללו שינויים בזויות המיתלה ,גודל גאנטים וצמיגים,מיפוי חדש ושונה של ניהול מנוע ביחידת הECU ,הגה בעיצוב חדש ויחידת מחשב לשליטה על האקלים ברכב. פנסי אקסנון...צורה חדשה לKNOB מוט העברת הילוכים...ועוד כמו כן בזמן האחרון מוזכר קליאו ספורט MK3 ,בשם LIGHT ,CUP,RALY ... לפי האינפורמציה שבידי מדובר על דגם שמיועד שוב לשוק האנגלי כאשר השינויים המשמעותיים המוזכרים : הפחתת משקל - ע"י שינוי בסוג החלונות\זכוכית, שינוי נוסף במילים והנמכת הדגם, צבע דומה בדאש בוארד ובהגה -כמו הצבע החיצוני של הרכב והורדת רמת הטיחות ע"י הוצאת מערכת הABS .... שינויים אלו למעשה מהווים בסיס לבניית רכב ראלי תואם קבוצת N . רכבי קליאו ספורט תואמים לקבוצה כבר קיימים ובנוסף לשינויים והתקנת כלוב בטיחות יש להם את יחידת הגיר של הקליאו ספורט V6 מותאמת בעלת 6 הילוכים.. מגבלות וקושי נהיגה ושליטה כישורי הנהיגה שונים מאדם לאדם ותלויים בהרבה גורמים כגון: למידה,נסיון,זמן נהיגה, אופי ועוד... לעומת זאת אציין שמתוך נסיון נהיגה על סובארו אימפרסה טורבו GT במשך כשנה יום, יום הרבה יותר קל לישלוט על הרכב קרוב למיגבלותיו מאשר לישלוט על הקליאו ספורט קרוב למיגבלותיו ואחת הסיבות ולדעתי המשמעותית ביותר היא שהסובארו יש לה הנעה על כל 4 הגלגלים ולא רק הנעה קדמית, לכן היא הרבה יותר יציבה ונוחה בהיגוי גם בנסיעה מורכבת בכביש סלול או בכבישי עפר ובמיוחד בפניות. תיקון קל - ג´וני ולסברג שמו הנכון :ג´וני וסטברג נוהג כיום במיצובישי EVO6 ....

tommythecat

New member
תודה רבה על

תודה רבה על ההערות ועוד יותר מזה על ההארות יוסי

tommythecat

New member
ג´וני וסטברג

היי Magician, נתת לינק שמביא לאתר שלך, אבל לא הצלחתי למצוא את הקשר לג´וני וסטברג. תוכל להיות יותר ספיציפי בבקשה? יוסי

magician

New member
../images/Emo92.gifהקשר לג´וני ועוד משהו, MK3../images/Emo41.gif

כנס ללינק הבא ועיין ב:"הסטוריה..צעד אחד קדימה ללגליזציה הספורט המוטורי בארץ-לחץ על התמונות ותבין,כמו כן תוכל להינות מהכתבה בנושא הראלי בארץ... הלינק באתר:http://www.carinfocus.com/news202.ht כמו כן מצ"ב תמונת הדגם ה"קל" של הקליאו ספורט. אשמח אם תישלח לי את האימייל שלך על מנת לישמור על קשר.

למעלה