רנו קליאו 172 ספורט

tommythecat

New member
רנו קליאו 172 ספורט

שלום לחברי הפורום, אני עומד לקבל בקרוב את הרכב החדש שהזמנתי, רנו קליאו ספורט מודל 2003. כידוע, יבואני הרכב מזלזלים בנו ציבור הלקוחות ולכן אינם טורחים לפרסם בספר הרכב את הדרך הנכונה לבצע הרצה למנוע חדש. לכל אותם אלה שעכשיו קופצים כי הם אכלו את הלוקש "שמנוע חדש לא צריך הרצה, כי כבר עשו לו הרצה במפעל" אני ממליץ לקרוא את המאמר פה. האם מישהו כאן יודע את הדרך הנכונה לבצע הרצה למנוע של קליאו ספורט? באותה הזדמנות, אשמח לשמוע רשמים מהדגם החדש (שנת 2003) מכיוון שהוא עבר מספר שינויים שאמורים לשפר אותו לעומת הדגם היוצא. המגזינים בחו"ל שאני קראתי מהללים כולם את הקליאו 172, ואני כבר חסר סבלנות להתרשם ממנה בעצמי. יוסי

© DrorZi

New member
הרצה ועוד

1000 ק"מ ראשונים על תעבור את ה 4500 סל"ד, סע רגוע, סע בסל"ד משתנה ולא קבוע . לגבי איכות, לא יודע, דווקא אני קראתי ההפך, כמי שנוהג מדי פעם על ה 172 הקודמת וממש אוהב אותה אני פוחד להתאכזב, אני צריך לעשות סיבוב כדי לדעת, לכל אחד דעה משלו.
דרור זי .

tommythecat

New member
סל"ד משתנה...

שלום דרור ותודה על התשובה. קודם כל אני מניח שיהיה קשה לנסוע בתקופת ההרצה בסל"ד משתנה מדי. בסך הכל, סקאלת הסל"ד תהיה צרה מאד (כמו שכבר אמרנו, עד 4500 סל"ד). האם נסיעות ארוכות ומישוריות, כמו למשל חיפה-ת"א יזיקו? בפורום קליאו 172 נאמר לי לא לעבור את ה3500- סל"ד בתקופת ההרצה ולכן, אם אני צריך לבחור בין 3500 או 4500 סל"ד, אני אבחר בנתון הנמוך יותר, רק להיות בטוח. לגבי הקליאו ספורט החדשה, ידוע לי שג´נטים גדלו מ-R15 ל-R16, החתך ירד מ50- ל45-, יחסי ההעברה התקצרו והגאומטריה של המיתלים שונתה. כנראה שהתוצאה טובה מאד, מכיוון שירחוני הרכב הצרפתים והאנגלים מהללים את הדגם החדש.

sronis

New member
לא הייתי דואג במיוחד בקשר

לסל"ד המשתנה, יותר חשוב שלא תעבור 120 קמ"ש ו-3500 סל"ד. בכל מקרה כשאתה נוסע בנסיעות ארוכות תשתדל לנסוע במהירויות מתחלפות, לעלות ולרדת בין 90 קמ"ש ל-120... לא שזה משנה במיוחד, ואני בטוח שזה אפילו מעצבן, אבל לא צריך לקחת את זה קשה
תשתדל גם להיות עדין עם הגיר, אצל הרבה בעלי קליאו ספורט הוא עושה בעיות לפחות בהתחלה (ולפעמים גם בהמשך) בכל מקרה - אחלה מכונית
רוני

magician

New member
הרצה לקליאו ספורט MK2

עם כל הכבוד והיסתיגויותי מהשירות של קרסו...אבקש לציין שלקונה רכב חדש ימסר "ספר הנהג" בו יפורט בין השאר את אופן ההרצה של הרכב! בספר שנימסר לבעלי הקליאו כולל הספורט ההוראות הן : עד 1000 ק"מ-אל תחרוג ממהירות של: 130 קמ"ש בהילוך הגבוה ביותר או 3000 עד 3500 סל"ד. מעבר ל 1000 ק"מ- אפשר לנהוג במכונית ללא הגבלה (במגבלות החוק), אך המכונית לא תגיע למלוא ביצועיה עד אשר תגיע ל 3000 ק"מ.ץ במהלך תקופת ההרצה יש להימנע מהאצות מהירות בשעה שהמנוע עדיין קר ואין להאיץ את המנוע במהירויות סיבוב גבוהות בהילוכים הנמוכים. לגבי הקליאו החדשה יש שינוי כיוון מיתלה ועקב כך היגוי שונה,הוגבלה המהירות המקסימלית, שונתה מערכת יניקת האויר כולל מסנן ורגש מצערת והפעלת המצערת ע"י דוושת הגאז. מידות הצמיגים והחישוקים שונו מ195\50\15 ל 195\45\16 . מיפוי יחידת המחשב שונה. הדאש בורד כולל השעונים השונים עוצבו מחדש, ההגה עוצב מחדש ובעיקרון סביבת הנהג הפכה ליותר פונקציונלית. הארות נכתבו על בסיס ידע ונסיון וכבעל קליאו ספורט (מודל 2001 )MK1 והידוע גם כקליאו ספורט 172 להבדיל מהקליאו ספורט V6 בנפח מנוע 3000cc ! כמו כן אתה מוזמן ליגלוש לאתר שלי למכוניות ספורט בישראל:www.carinfocus.com ובעמוד הפתיחה תוכל לראות את הקליאו ספורט שלי... וגם אם תמשיך לגלוש באתר יש עוד כמה נושאים הקשורים לקליאו ספורט!
לרגל רכישת ה
!

tommythecat

New member
תודה Magiciain

על תשובתך המפורטת. אני שמח לשמוע שחברת קרסו בניגוד למספר יצרנים אחרים אכן טורחת לפרסם את ההליך הנכון לביצוע הרצה למנוע חדש. יחד עם זאת, אני אשמח במיוחד אם הם יספקו לי גם את ספר הרכב המקורי כדי שאוכל לראות בעצמי. לפעמים התרגום לא ממש דומה למקור. הסיבה שהניעה אותי לשאול מלכתחילה היתה שישנם יבואנים שפשוט לא טורחים לציין את השיטה הנכונה להרצה, אחד מהם הוא היבואן של סיאט. לגבי ההבדלים בין הקליאו ספורט החדשה לעומת הישנה, מעבר לאפקט הנהיגה של הצמיגים והגלגלים במידות החדשות, ישנו כמובן האפקט הויזואלי. ג´נטים של "15 נראים קטנים מעט על הקליאו, ונראה שהג´נטים במידה "16 ימלאו בצורה נאה יותר את הקשתות. כמו כן, הבנתי שיחסי ההעברה בקליאו ספורט החדשה קוצרו ויתכן שזו הסיבה למהירות הסופית הנמוכה יותר. ואם הזכרת כבר את הקליאו V6, גם תגובתי הראשונית היתה של התלהבות ורגשות דג´ה וו כלפי מכונית אלמותית אחרת בשם רנו 5 אלפין, אבל הביקורות שקראתי כלפי הV6- היו פושרות ומטה. כל זה נכון לגבי ה-V6 שנוצרה בסדנאת TWR, אבל לפי מה שהבנתי הדור החדש של ה-V6 פותח ושופר בסדנאות רנו ספורט עצמה ולכן יש למה לצפות. באופן אישי אני מאוהב ברנו קליאו מאז שנהגתי באמצע שנות ה90- אל רנו קליאו RSi במסלול Magny Cours בצרפת. יוסי

Platinum

New member
אל תהיה כל כך בטוח...

ספרי הרכב שמפרסמים היבואנים הם לא תמיד מדייקים... אלו כסת"חים למי שמשתולל עם האוטו בהרצה להפך לפי מה שאני שמעתי הרצה בסלד שהיצרן מצהיר יכולה להזיק.. ותתחדש :)

tommythecat

New member
נשמע לי תמוה

אני אנהג לפי המלצות היצרן וההמלצות שקיבלתי מחברי הפורום שנראות לי הגיוניות וסבירות בהחלט. יוסי

tommythecat

New member
ל-Magician

שכחתי להוסיף שביקרתי באתר המרשים שלך ודווקא התכוונתי לפנות אליך. האמת היא שרציתי להתייעץ איתך על שיפורים פוטנציאלים שאפשר לבצע בקליאו. אני לא מעונין בשיפורים ויזואלים כי זה ממש לא מדבר אלי. ההיפך הוא הנכון, אני אוהב מכוניות שנראות מופנמות וסולידיות. את מה שיש להן להראות הן מראות כשסוחטים את דוושת הגז. מה שכן מעניין אותי זה אם אפשר לשפר אותה בתחום הכח (אני מהמר שלא, ואם כן אפשר אז השיפור יהיה קטן מאד), ומה שמעניין אותי עוד יותר הוא שיפורים למערכת הבלימה. ככלל אני מאד שמרן לגבי עד כמה רצוי להתערב בשיקולי יצרן הרכב, במיוחד כשמדובר ברכב ספורט ששם השיקולים היו לכיוון נהיגה תובענית מלכתחילה.

© DrorZi

New member
אתה ממש יקיר הפורום

סוף סוף מישהו שלא רוצה לשפר דיהו רייסר ע"י הוספת מדבקות נייקי. לגבי הרצה : א. לא אני עשיתי לה הרצה כך שה"סבל" נעשה ע"י הבעלים המקורי (כי זה ממש קשה להיות באוטו ולהיות מתחת ל 4000
) ב. לגבי הסל"ד, אני היתי 100 ק"מ ראשונים נוסע עד 3500 ואחרי זה לאט לאט עולה, סל"ד משתנה כמו שהוסבר לי פעם מביא לשחיקה אחידה של הבוכנה מול הצילינדר, ולכן דווקא הרצה בעיר עדיפה למשל מאשר נסיעות לחיפה על 110 קבוע. שיפורים: יש מה לשפר במנוע תמיד. מערכת בלימה של MK1 טובה מ-א-ו-ד, למעשה לא נהגתי על מערכת בלימה סדרתיתטובה יותר והיא מספיקה די והותר לקליאו במצבה הנוכחי (אלה אם אתה הולך לשפר אותה ל 300 כ"ס ולנסוע קבוע בסדום ערד לא היתי נוגע בה) התנהגות: אני לא יודע מה האהבה שלך בנהיגה, הMK1 צריכה הקשבה תמידית לישבן, לא מרחמת ולא סולחת על טעויות ואני מוצא בזה כיף גדול להיות על המשמר כל הזמן, אני מקווה שלא הרסו את זה כי אחרת זו תהיה עוד מכונית זריזה בטוחה ו-מ-ש-ע-מ-מ-ת יש ליצרנים נטיה להרוס את התכנון המקורי (שהצליח מעל ומעבר ב MK1 לדעתי). אם יש לך זמן ואתה רוצה לקרוא התרשמות שלי אתה מוזמן לקרוא את זה. (4 חלקים להודעה והיא הולכת מלמטה למעלה, אני בטוח שתסתדר) אשמח אם תשאר חבר קבוע בפורום.
דרור זי,

tommythecat

New member
תודה רבה על ההזמנה

היי דרור, אני אתחיל מהסוף. חבל שקראתי את ההתרשמות שלך מהרנו קליאו, כי ככה פרק הזמן שאני צריך לחכות עד שאקבל אותה נראה לי קשה מנשוא. הידיים מתחילות לגרד לי ואני מתחיל לספור את השניות והדקות. אבל יש לי כבר רעיון לנקמה בך - אני אכתוב את ההתרשמות שלי מה-MK2
רעיון נוסף לנקום בך יהיה לתת לך לנהוג על ה MK2 ולכוון את הגבלת הסל"ד ל-3500 סל"ד. לגבי השיפורים, התחושה שלי היא שאין יותר מדי מה לשפר במנוע של הקליאו מהסיבה שכבר בקונפיגורציה הנוכחית שלו, הספק של 172 כ"ס ממנוע של 2000 סמ"ק הוא גבוה מאד. יתכן שע"י עבודה מאסיבית אפשר יהיה לסחוט אי אילו סוסים נוספים מהמנוע. אולם אז נוצרת בעיה נוספת שכל הכח הזה מועבר לגלגלים הקדמיים ולא האחוריים. כמו כן עלייה משמעותית בכח דורשת גם חיזוקים בשילדה, החלפת מצמד ועוד ועוד. בסופו של דבר אתה לא יודע לאן תגיע. מה עוד שבמקרה של מכונית משובחת כמו הקליאו ספורט, לשפר אותה זה כמו להוסיף קצת צבעים לציור של פיקאסו. שיפורים של בלמים הם לעניות דעתי השיפורים הבטוחים ביותר תרתי משמע. אלו שיפורים שהופכים את הרכב לבטוח יותר וגם לא מקלקלים דברים אחרים בהתנהגותו. ובסופו של דבר בלמים חזקים יותר משמעותם בלימה מאוחרת יותר שמשמעותה נסיעה מהירה יותר. לגבי האהבה שלי בנהיגה, אני מעדיף כיול ניטרלי עם נטיה קלה לתת היגוי. אני לא מקצוען שרכש את טעמו מנהיגה בדגמים אקזוטיים, ואת הטעם שלי קיבלתי בעיקר מהקורס ב-Winfield. שם, המכוניות מכוילות לתת-היגוי חזק והבלימה מתבצעת עמוק לתוך הסיבוב. לאור הרשמים שקראתי ה MK2 אמורה להציע שיפור על חווית הנהיגה של ה MK1 ואם היא תצליח בכך, דיינו. אשמח לחלוק עם הקוראים את החוויות לכשאקבל את האוטו, ובמיוחד לאחר שאשחק עם הקליאו קצת מגרש החלקה. תודה על ההזמנה להשאר חבר בפורום יוסי

© DrorZi

New member
"דברי הוצאו מהקשרם"

אז ככה, אני הראשון שיגיד שהדבר הכי חשוב באוטו זה הבלימה ולכן דבר ראשון כשחושבים על שיפור צריך לשאול "האם הצמיגים שלי הם הכי טובים
" האם הברקסים שלי הם הכי טובים שצריך
" והתשובה במקרה של הקליאו - כן. הצמיגים והברקסים של הקליאו ברמה שאינה מצריכה שיפור כל עוד לא משפרים שום דבר אחר. אני לא היתי משפר בה כלום, ואני איתך בכל מה שכתבת, אך רציתי לציין כי יש לא מעט שיפורים לדגם זה, זה הכל. לגבי תת היגוי, נו טוב, פה זה כבר טעם אישי, תת היגוי סתמי זה משעמם לדעתי, אני אוהב שהישבן "חי" קצת (306) או יותר (156) או שבכלל כל האוטו בועט (קליאו MK1)
דרור זי.

tommythecat

New member
תת היגוי

אני חושב שגם אם הבלמים הם טובים מאד (ואני מאמין שבקליאו הם אכן כך) תמיד אפשר לנסות ולשפר אותם. רפידות טובות יותר, דיסקים בקוטר גדול יותר ועוד ועוד, בבחינת כל המרבה הרי זה משובח. לגבי ההעדפות, אני מסכים שלכל אחד יש את הטעם האישי שלו. נהיגת מסלול, בניגוד לנהיגת ראלי, אינה מעודדת החלקות מכיוון שזהו בזבוז זמן של נסיעה. כמה שהקו שלך נקי יותר, כך תהיה מהיר יותר. כמובן שהסגנון המתקבל שונה לגמרי מסגנון נהיגת ראלי. אבל, אין טעם להתחיל פה ויכוח, כי כל אחד נהנה מדברים אחרים. וחוץ מזה, יתכן שדווקא בזכות הקליאו אני אתחיל להעריך יותר את הנטייה של להיגוי יתר. בכל מקרה אני שוקל לבצע קורס נהיגת ראלי (המלצות על בתי ספר, מישהו?) ואז לטעום משני העולמות יוסי

falou

New member
לא אותה גלקסיה

אני סבור שאתה כבר יודע שניסיון במכונית מסלול מלמד מעט על איך נוהגים מכונית כביש. כפי שציינת, מכוניות מסלול, ביחוד חד מושביות, מכוונות לתת היגוי בלבד, והיכולות שלהן רחוקות מלהזכיר מכוניות כביש רכרוכיות, מתנדנדות וחסרות דיוק. האמת היא שגם נהגי הראלי היו מאוד שמחים לא להחליק כלל, אבל העובדה שהם לא מכירים כל ס"מ במסלול בע"פ מכריחה אותם קודם כל לוודא שהמכונית נכנסת לסיבוב (בהחלקה) ורק לאחר מכן לכוון ליציאה. לגבי המלצות - אני מכיר את ראם סמואל ולדעתי הוא מדריך מצויין.

tommythecat

New member
ראם סמואל

ראם סמואל הוא אכן מדריך מצויין וגם אדם חביב מאד. ביקרתי באתר שלו וקראתי על ביה"ס שלו והקורסים שהוא מציע. אכן נראה מרשים יוסי

wiz

New member
מישהו פרסם את זה

מזמן, חשבתי שאולי זה יעזור לך...

erezfuchs

New member
to Tommytecat

In Belgium wher I live there is a product called POWER SYSTEM that in your case will increes power to 185 HP & Torque by 15NM the cost is about 400€ if you are interrested let me know & will be glad to help you. Erez

למעלה