רן, את זה אתה ראית?

רן333

New member
גם את התשובה לשאלה הזו אני לא יודע,

אבל לא הייתי אומר שהגידול של כרכני קרינים הוא מיותר. לכל הפחות נצבר כאן ידע אודות הגידול והריבוי של הנחשים האלה.

naja

New member
לא משקיעים מאמץ בריבוי.

פעם השתמשו בהם לצרכי מחקר ולכןהרבו אותם . כיום הם מוחזקים כמה פרטים בכל כלוב ולכן יש מידיי פעם הטלות, ואם יש מוטיבציה אז מדגירים את הביצים.....

razyho

New member
מה שצער אותי זה שפעם היתה

נחשיה יפה של נחשים ארסיים בגן ולפני כעשור שחטו את כולם (יותר מ 50 פרטים. הנחשים גודלו עבור הארס וכאשר לא היה צריך יותר ארס לא שחררו את הצפעים אלא כרתו את ראשם ואספו את הדם למחקרים. אני הייתי מאכיל אותם ולכן כואב הלב עד היום.

naja

New member
לא ערבבת במקרה שני סיפורים?

את הצפעים הרגו בהקפאה עד כמה שידוע לי, לאחר שהמחקר הסתיים ואת הנחשיה עם הארסיים "תוצרת חוץ" הרגו לכבוד מלחמת המפרץ, לפני 15 שנה בערך.

naja

New member
הם פחדו מהטילים.

אם טיל היה נופל קרוב לנחשיה הוא היה עשוי לנפץ את כל הטרריומים שבה, ואני מכיר רק מישהו אחד שהיה מוכן במקרה הזה להיכנס לשם ולנסות לאסוף את הנחשים........

gaichuk

New member
תתפלאו כמה הנחשים שלנו כן מבוקשים!

לפני 15 שנה לפחות היה ביקוש לא קטן לצפעים,עכנים מקרינים,אפעים, חנקים משריצים,זעמנים יפיפיים ועוד... לפעמים הביקוש לנחש מסוים קיים לא בגלל שהוא יפה או מרשים או נוח לגידול אלא מכיוון שהוא אינו בר מסחר ונדיר (בשוק,לא בהכרח בשטח). המחיר של צפע רגיל (בהשוואה ללינטי) היה פי שניים ממה שהוא שווה היום. אני מאמין שבמידה ויפתח שוק חדש לנחשי ישראל (שיהיה מוסדר ומושתת על עודפי רביה ולא איסוף מהשטח), יהנו כולם . גם מההיצע וגם מהביקוש... אגב,איפה עומד נושא האירוח של דובר הרשות?

naja

New member
ממש לא מבוקשים.

מה שהיה לפני 15 שנה, בתקופה ש"ההוא" היה "מיצא" אותם לחו"ל, נגמר מזמן. יוצא לי לראות מידיי פעם מינים מקומיים למכירה בחו"ל ומלבד אחד שנמכר במחיר מטורף, כל השאר נחשבים לזולים מאוד. אני לא חושב שיש לאמריקאים בעיה להשיג את המינים שקיימים אצלנו דרך ציידים-סוחרים מהמדינות השכנות. אם ניצור ביקוש למין מסויים והמחיר שלו יהיה אטרקטיבי, האמריקאים כבר ימצאו את הסוחרים שימכרו להם את החיה בגרושים.

gaichuk

New member
וכמו שאמרתי...

"לפני 15 שנה לפחות ..." היום אין לי מושג מה קורה בשוק. איזה מינים ראית למכירה? והאם ה"מחיר המטורף" מתייחס לצפע?

naja

New member
מינים שזכור לי שראיתי-

צפע, אפעה, שפיפון, עכן גדול\קטן\חרטומים, מטבעון מדבר, זעמן אוכפים או דק(לא זוכר....) כמה סוגי לטאות וצבים ובטח עוד כמה שברחו מזכרוני. בקשר למחיר-מאחר ואני לא רוצה לתת רעיונות מיותרים לכל מיני חארות שחלקם קוראים ואפילו גולשים כאן, אני אשלח לך מסר......

למעלה