רן, את זה אתה ראית?

naja

New member
רן, את זה אתה ראית?

במסגרת הדיון על שימור זוחלי א"י, אני טענתי שהדבר צריך להיעשות בעזרת מחקרים באקדמיה. למחקר מהסוג הזה התכונתי.....

רן333

New member
כתבה מעניינת מאוד.

כל הכבוד למי שמעודד ולמי שעושה מחקרים כאלה. בושה וחרפה שאין מקום לשלוליות חורף, כאשר לקניונים, ספורטקים, פארקים מלאכותיים, כבישים וכו' יש מקום בשפע, גם כשמידת הנחיצות שלהם לא ברורה. תראה מה עשו מאיזור פסי הרכבת בהרצליה, למשל. כדאי לשים לב לשתי נקודות: 1. בכתבה מדובר על חוסר מקום לשלוליות חורף מלאכותיות. הדבר מתקשר לדברים שכתבתי: הולך ונעשה כאן צפוף, ובעתיד (הרחוק, אני מקווה) הדבר עשוי להפריע בצורה משמעותית מאוד לשימור מיני זוחלים שונים בסביבת המחיה הטבעית שלהם. מהסיבה הזו, כך טענתי, יכול מאוד להיות שנצטרך להסתמך על שימור אוכלוסיות שבי גדולות. 2. אני לא מבין גדול מדי בנושא, אבל נדמה לי שהמחקר על קרפדות ירוקות נעשה בזמן: עדיין יש מספיק קרפדות, ואפשר יהיה להציל את האוכלוסיה שלהן. אבל במקרים אחרים, המצב עלול להיות שונה. נניח למשל שיגלו שאוכלוסיה כזו או אחרת של זוחל כלשהו נמצאת בסכנת הכחדה, ושהפתרון האפשרי היחיד הוא שימור של המין הרלוונטי בשבי. במקרה כזה, המועד שבו מתגלה שהמין המתאים נמצא בסכנת הכחדה עלול להיות מאוחר מדי לפתיחת תכנית של ריבוי בשבי: מין הזוחל שבו מדובר עלול להיות כזה שאין מספיק מידע לגביו, ולא ידוע כיצד לגדל אותו ולהרבות אותו בשבי לאורך זמן. הנקודה שלי היתה, שאת המידע הזה צריך לאסוף עכשיו, לפני שיהיה מאוחר מדי. טענתי שגנים זואולוגיים וגני חיות לבדם לא יצליחו לעשות את כל העבודה, כי מספר החיות שהם יכולים להחזיק מצומצם מאוד.

tal901

New member
כרכן כרינים.

אני לא יודע אם יצא לרובכם לראות פרט כזה בחיים אבל אני יודע על איזה 2 נחשים כאלה שנתפסו בטבע ב-20!!! שנה האחרונות. לפי דעתי זה נחש שכבר נעלם הארץ היפה שלנו ומאוד מאוד חבל... לגבי המין הזה אין הרבה מה לעשות אבל עם כל ההתישבות החדשה בעיקר בנגב ובגליל [גם כל המתנחלים שיפונו יצתרכו לגור איפושהו וזה היעדים הממשלתיים המועדפים להם] אני צופה עתיד שחור לאוכלוסיית הזוחלים המדהימים והלא כל כך מובנים של ארצנו היפה. אולי אם מישהו היה לוכד ומגדל כרכני כרינים כשהם היו יותר נגישים היה לנו היום עוד מין שזוחל על אדמתנו...[נקודה למחשבה לא??]

naja

New member
כרכן קרינים?

לא כזה נדיר!!! עד כמה שזכור לי, רק בשנה האחרונה התפרסמו שתי תצפיות בפורום שמירת הטבע. באוניברסיטת ת"א יש לא מעט כאלה והם אף מתרבים כל שנה, אבל כשהם פונים לרט"ג ומבקשים מהם להגיע ולאסוף את הצאצאים ולשחרר אותם, הם נענים בשלילה.

איך ההתיישבות בנגב ובגליל מפריעה

לנחש שחי כמעט רק בחרמון (נדמה לי שקראתי מצאו פעם אחד בגולן)?

naja

New member
מסכים איתך לגבי סעיף 2.

אין ספק שכשישימו לכך לב זה יהיה כבר מאוחר מידי. רק רציתי להביא דוגמא לשיטה שבה אני דוגל-להתחיל מחקר אקדמאי ואז לבוא עם הוכחות מבוססות\מוצקות שיצדיקו איזושהי פעולה.

יצא לי לראות זוג

בחי פארק קרית מוצקין היה בתצוגה כרכן קרינים,מה שלא יצא לי לראות אפילו בתמונות מהשנים האחרונות זה צפע חרמון

tal901

New member
טוב לדעת..

לא ידעתי שיש כל כך הרבה אני שמעתי רק על 2 עד עכשיו אבל שוב טוב לדעת. יונתן: התכוונתי לכל הנחשים לא לכרכן כרינים [שעד שקראתי לא ידעתי שיש כאלו...] וכן אני חושב שגם ככה אין מספיק מקום בנגב [לזוחלים] ובטח שאחרי שתהיההתיישבות מסיבית של כמה עשרות או מאות אלפים של אנשים.

בנגב אין מקום?

למה אתה מדבר? דווקא אצלנו יש הכי הרבה מקום יש פה איזוריים ענקיים בשאין אנשים במרחק של קילומטרים. ולכן הרבה מאוד זוחלים משגשגים כאן ההתיישבות בנגב קטנה מאוד יחסית למרכז ולצפון.

הכל יחסי

וקילומטרים זה לא נחשב לשטח גדול. אל תשכח שההתיישבות לא מתרכזת בנקודה אחת אלה מפוזרת ברחבי הנגב וככל שהזמן יעבור נקודות ההתיישבות יתרבו ויגדלו. דבר שיפריע מאוד לאוכלוסיות הזוחלים בנגב ובהמשך גם יכחיד את רוב המינים שלא יסתגלו לחיים במחיצת האדם, כמו שממיות בתים, חרדונים מצויים וצפעים ארצישראלים.

אני לא אומר שקילומטר זה שטח גדול

אבל רק שתדע שבינתיים לא בעתיד יש בנגב ממש ממש הרבה שטחים ענקיים . שגדלים בהם זוחלים רבים אם תרצה תבוא לפה אני יקח אותך למקום שאתה יכול ללכת שעות בלי להגיע לשום מקום ישוב. שטחים ענקיים.

שוב, זה הכל יחסי

כבישים יש קצת בנגב וגם שטחי אש בהם מסתובבים טנקים בימות השבוע. נכון שיש יותר שטחים פתוחים בדרום מאשר בצפון אבל עדיין המצב שונה ממה שהיה לפני 20 שנה ויותר.

razyho

New member
כרכן קרינים לא נדיר בחרמון

ויש כמות גדולה של בוגרים בגן הזואולוגי באונ' ת"א וגם פרט אחד באבו כביר. לדעתי כדאי שימשיכו להרבות אותם וימכרו לחו"ל כי במילא אין מי שיקח את הצאצאים. הפקחים לא משחררים את הצעירים בטבע ובגן כבר נמאס להרבות אותם

כרכנים אירופאים גדולים אינם מבוקשים

בארה"ב ומחירם הוא כשל נחש מלך קליפורניה ברוב המקרים. והרעיון של רביית נחשים לצורך מכירה שלהם לחו"ל הוא לא ממש מעשי.

רן333

New member
ומה לגבי מינים אחרים?

האם אין שום ביקוש לחנקים שלנו, לצפעים או לשפיפונים? (אני לא מנסה לטעון שיש; אני פשוט לא יודע.)

שפיפונים הם מביאים ממיצריים

נדמה לי שלא ראיתי חנקים ישראלים למכירה אבל יתכן מאוד שהם לא אטרקטיביים מספיק לטעמם, אחרי הכל יש להם מגוון גדול של חנקים ממקומות שונים בעולם. צפעים הם הכי יקרים אני מניח וגם כאן אני לא בטוח שהביקוש כל כך גבוה. ראיתי באיזה מחירון לפני שנה שנתיים צפעיים עם פס ב175$ אם אני זוכר נכון. הנחשים הישראלים הם לא מהסוגים המבוקשים מכמה סיבות: רובם קטנים יחסית, עצבניים, מהירים, והרבה מהם לא צבעוניים במיוחד כמו ששוק הזוחלים מחפש. אני חושב שבמקרה ויתחיל ריבוי מסודר של חנקים משריצים בשבי נגיע בכלל למצב שיש עודפים כאלו שגם אפשר לייצא ולא רק לשחרר בארץ...

סתם שאלה..

למה לכל הרוחות האנשים שמרבים את הקרינים בכמויות לא יכולים לסוע יום אחד אם הנחשים ולשחרר אותם?

רן333

New member
אני לא יודע, אבל אני יכול לנחש:

אולי האוכלוסיה של הנחש הזה אינה קטנה במיוחד. או ליתר דיוק: אולי הצפיפות שלהם בבתי הגידול הטבעיים המתאימים להם אינה נמוכה במיוחד. במקרה כזה - שחרור פרטים רבים מהשבי עשויה להפר איזון כלשהו שקיים באותם בתי גידול, ולא בטוח שזה דבר חיובי.

למעלה