כתבה מעניינת מאוד.
כל הכבוד למי שמעודד ולמי שעושה מחקרים כאלה. בושה וחרפה שאין מקום לשלוליות חורף, כאשר לקניונים, ספורטקים, פארקים מלאכותיים, כבישים וכו' יש מקום בשפע, גם כשמידת הנחיצות שלהם לא ברורה. תראה מה עשו מאיזור פסי הרכבת בהרצליה, למשל. כדאי לשים לב לשתי נקודות: 1. בכתבה מדובר על חוסר מקום לשלוליות חורף מלאכותיות. הדבר מתקשר לדברים שכתבתי: הולך ונעשה כאן צפוף, ובעתיד (הרחוק, אני מקווה) הדבר עשוי להפריע בצורה משמעותית מאוד לשימור מיני זוחלים שונים בסביבת המחיה הטבעית שלהם. מהסיבה הזו, כך טענתי, יכול מאוד להיות שנצטרך להסתמך על שימור אוכלוסיות שבי גדולות. 2. אני לא מבין גדול מדי בנושא, אבל נדמה לי שהמחקר על קרפדות ירוקות נעשה בזמן: עדיין יש מספיק קרפדות, ואפשר יהיה להציל את האוכלוסיה שלהן. אבל במקרים אחרים, המצב עלול להיות שונה. נניח למשל שיגלו שאוכלוסיה כזו או אחרת של זוחל כלשהו נמצאת בסכנת הכחדה, ושהפתרון האפשרי היחיד הוא שימור של המין הרלוונטי בשבי. במקרה כזה, המועד שבו מתגלה שהמין המתאים נמצא בסכנת הכחדה עלול להיות מאוחר מדי לפתיחת תכנית של ריבוי בשבי: מין הזוחל שבו מדובר עלול להיות כזה שאין מספיק מידע לגביו, ולא ידוע כיצד לגדל אותו ולהרבות אותו בשבי לאורך זמן. הנקודה שלי היתה, שאת המידע הזה צריך לאסוף עכשיו, לפני שיהיה מאוחר מדי. טענתי שגנים זואולוגיים וגני חיות לבדם לא יצליחו לעשות את כל העבודה, כי מספר החיות שהם יכולים להחזיק מצומצם מאוד.