"רמת-שרת / בית-וגן"

טוב,

מה אומר ומה אדבר...?

חבל שזה כך ..מבחינת 2 הצדדים.

בכל אופן אני לא מכירה חרדים שזורקים אבנים בשבת..במיוחד לא בשכונות הנ"ל מאחר וזה לא סוג החרדים הזה..הקיצוני...האלים.

החרדים הקיצוניים נשארים בשכונות שלהם,ובחיים לא יעברו לאזור חילוני!

קצת מוזרה לי הידיעה הזו..מעניין אם היא נכונה ולא עומד מאחוריה ילד בן 8.

ואם כבר משסים..אולי התכוונת לכלבים ששוסו במשפחה חרדית שבאה לבלות בפארק בבית הכרם..וסולקו משם תוך קריאות גיזעניות..?

אז מסתבר שמשוגעים קיצוניים יש ב2 הצדדים..ושוב חבל.

אני והחברה שאני נמצאת בה,מכבדים את החילוני ואת דרך חייו.

וכואב לי להרגיש את העויינות שנושבת מהצד החילוני.

בואי נניח לרגע להעלבויות

ונסי לענות בכנות:

האם חרדים וחילונים יכולים לגור באותה שכונה?
וזה, כמובן, אם מדובר במתונים משני הצדדים, שלא מתגרים ושלא עושים פרובוקציות זה לזה. האם אורחות החיים של שני הסקטורים האלה הם לא ריאקציה של שמן ומים?

דעתי

שבהחלט חרדי יכול לגור בכייף ליד שכנו החילוני!

ודוגמא לכך אני רואה בשכונת רמות..ואפילו בקרית יובל שלמעט אי אלו מיקרים בודדים העניינים מתנהלים שם בסדר..

לא רואה בעיה מהותית ש2 הסקטורים יחיו יחד כל עוד מכבדים אחד את השני,ומבינים את הצרכים השונים אחד של השני.

מה שכן זה באמת לא מתאים לכל אחד..!

כי זה מצריך יותר סובלנות..וקבלת האחר-השונה.

ושים לב..שמהות הוויכוח נהפכת להיות בגלל קרקעות שהוקצו לצד השני..קראוון שהוסב לבית כנסת בניין שאוכלס וכו..

ומפספסים את העיקר שזה השוני והקבלה בין בני האדם.

ו..יש ערים מעורבות של יהודים וערבים שחיים זה לצד זה בדוי קיום מסויים...

אז חרדי וחילוני לא?לאן הגענו?!!

(כמעט) הכל אפשרי עם סבלנות וכבוד של 2 הצדדים..

אחרת חבל על הזמן של כולנו..אנחנו נהרוג אחד את השני....ולא הבני הדודים.

ציוניסט

New member
איך בדיוק רמות היא דוגמא לשכנות יציבה?

נכון שמדובר בשכונה הטרוגנית שגרים בה ביחד כל האוכלוסיות ואני מאוד בעד זה. אבל הרי מדובר בשכונה שעברה התחרדות מואצת ועדיין עוברת. לא ראיתי שהציבור החילוני והדתי שם יושב רגל על רגל, הוא נאבק שם על קיומו - המנהל הקהילתי הנוסף, ההרחבה החדשה וכו'

זה שוב ושוב

חוזר לאותה הנקודה..

מנהל קהילתי..קרקע ובניין...

זה באמת העניין?או שמפריע לכם לגור בשכנות עם השחורים האלו?

אם העייריה תיפתור את בעיית הקרקעות שזו לב הבעיה ,לדעתך יוכלו לגור יחד?או עדיין יש רתיעה מהעניין?

ו..ברור לכולנו שהאוכלוסייה החרדית סובלת ממצוקת דיור..ובאין ברירה הם עוברים לשכונות חילוניות.

ציוניסט

New member
לא הגיוני שלא כולם רוצים לגור בשכונה חרדית?!

אין דרך אחרת למנוע התחרדות שכונה חוץ מ"מנהל, קרקע ובניין".

וכמו שכתבתי, אני בעד שיהיו גם שכונות מעורבות והטרוגניות - אבל מסתבר, כמו במקרה רמות שזה דורש מהציבור הכללי להיות כל זמן עם היד על הדופק.

giba70

New member
אבל בסופו של דבר אם חיים ביחד

מגיע מצב שבו אורח החיים החילוני "מפריע" לקבוצות של חרדים, אשר מתחילות להעיר ולהטריד כשהם מתחילים להיות מרכיב חשוב בשכונה, ועד שסוגרים רחובות בשבת, כשהם מהווים כבר רוב.
לחילונים אין בעיה בסיסית עם העובדה שחרדים יגורו לצדם, הבעיה היא אצל החרדים, ואל תגידי שאת לא מכירה את המושג "מרחב מקודש". בסופו של דבר זה עניין טבוע אצל החרדים להעדיף להיות בקהילה סגורה והומוגנית ככל האפשר

רוזהלי

New member
קומפוזיציהה

מי מפחד?
ממי מפחדים?
מה שייך לייצור כובש ומאיים?
למה אני לא יכולה להיכנס לחנות של חרדים חופשי ואילו החרדים יכנסו לחנות של חילוניים חופשי מבלי שיפגעו בהם?
באמת חבל שהיחס לא הדדי!

זה הרושם

שנוצר אצלי מקריאת התגובות..פחד מהחרדי ששוב משתלט על עוד שכונה.

אני חושבת שאת מגזימה..את יכולה להכנס לחנות של חרדים ולצאת משם בחתיכה אחת כמו שניכנסת..

אולי אם חרדי יתקל באיזה שהוא אישה לא צנועה..או אי צניעות בדיבור הוא ינעץ מבט..אבל לא מעבר לזה!

אנחנו לא נושכים..ולא בועטים.

ואל תביאו לי מיקרי קיצון.

תסתכלי על החרדי הנורמטיבי המצוי..הוא יחזיר לך חיוך..=)

ציוניסט

New member
אבל לפחד יש ביסוס מוצק...

כמות השכונות שעברו תהליך התחרדות גדולה מאוד. אנחנו רואים שהמגזר הכללי והחרדי כמעט ולא מצליחים לגור יחדיו בשכונה אחת מבלי שיקרה בה תהליך התחרדות - ורק מאבק אקטיבי של המגזר הכללי מצליח (למרות שעוד מוקדם להגיד) לשנות את המגמה הזאת.

זה לא שאת כאדם פרטי זו הבעיה אלא הכניסה של מגזר חדש לשכונה שמאלץ את האוכלוסייה היהודית הלא חרדית להתגונן מפניו.

מעניין מה היה קורה אם באותה מידה ששכונות עוברות תהליך התחרדות, שכונות חרדיות היו עוברות תהליך חילון באותה הדרך - האם החרדים היו מסכימים לבנות מבנים ציבוריים לחילונים בשכונה שהם, אפילו על קו תפר?..

אז

מה הפיתרון שלך כאדם?

החרדים סובלים ממצוקת דיור קשה!!ולכן הם מחפשים עצמם בשכונות חילוניות..

מה הם אמורים לעשות?לגור איפה?

זה באין ברירה ..תאמין לי...לגור בשכונות שאנחנו לא לגמרי מרוצים מהעניין.

ציוניסט

New member
והשאר לא סובלים ממצוקת דיור?

שיבואו לגור בשכונות חילוניות, אבל שלא יתפלאו ויכנו בשמות את מי שמתנגד, ולאור ההיסטוריה הירושלמית מתנגד בצדק, לכניסתם.

giba70

New member
בונים הרבה לחרדים

ראי כמה פרויקטים ברוממה, בגבעת שאול, ברמת שלמה, ברמות החרדית. יש לא מעט מקומות.

amit1270

New member
וגם בערים שמיועדות אך ורק לחרדים

יכול להיות שיש כאן בעיה עמוקה יותר (שאסור לדבר עליה)?

ובנוסף למה שהאחרים כבר כתבו

אל תשכחי פסקי הלכה של רבנים שאוסרים על חרדים למכור דירות לחילונים. מה זה אם לא שנאת האחר? מה זה אם לא לחסום את דרכם של החילונים לגור היכן שיבחרו, ומה זה אם לא להנציח את השסע?
אולי אלה גם מקרי קיצון, אבל כאן מדובר בסמכות שהציבור אמור לציית לה ולא במקרים פרטיים. אין לזה גם שום מקבילה בציבור החילוני.

למעלה