"רמת-שרת / בית-וגן"

"רמת-שרת / בית-וגן"

כמו המאבק שהחל לפני כמה שנים בקרית-יובל - כך עכשיו ברמת-שרת, אלא שהפעם יש עירייה אחרת - ראש עיר חילוני, אבל עם מועצה וקואליציה עם רוב (או כמעט-רוב) חרדי.

ושוב, לא מפתיע שהכותרת בעיתון מתמקדת בפרט שהוא לא הכי מרכזי בגוף הידיעה - הפעם זהו יידוי אבנים לרכבים חילוניים. זה אומנם לא עניין של מה בכך, אבל זו ממש לא ליבת הסיפור, מה גם שזה מעורר זיכרונות ואמוציות מהאייטיז, מכבישי רמות ובר-אילן המיתולוגיים.

הפעם יש התארגנות חילונית שקמה בזמן - בינתיים זה לא מספיק. ולא לשכוח - אנחנו כבר בשנת בחירות.

amit1270

New member
על איזה רוב ועל איזה כמעט-רוב אתה מדבר?

במועצת העיר 31 חברים, מתוכם 12 משתייכים למפלגות חרדיות. זה יוצא 38.7%. זה לא רוב אבל זה עדיין גבוה משיעורם באוכלוסיה היהודית בזכות אחוזי ההצבעה הגבוהים.

אני מאוד מאוד מקווה

שההתארגנות שם תצליח. אני לא מכלילה וכותבת ממה שראו וראות עיניי - ההתחרדות ברמות לא עשתה לשכונה טוב
.

ציוניסט

New member
יותר מפחיד אותי שברקת שורף את עצמו

ובבחירות הבאות ייבחר לנו ראש עיר חרדי שוב. לא משנה כמה ברקת טוב או לא הוא עדיף מזה.

אתם ממש

מפחדים אה...?!

טוב..אולי אתחיל להסתכל על עצמי כייצור כובש ומאיים...

עצוב שזה כך..מכל כיוון שלא מסתכלים עלזה.

אתה יודע היטב למה אנחנו מסתכלים על זה ככה

מאוד קל לקחת את זה לכיוונים האמוציונליים של הקוזאק הנגזל, שלפיהם החרדים הם "יצורים כובשים ומאיימים" וכו', כאשר אתה יודע שלא כך אנחנו מסתכלים על זה.

זו לא פעם ראשונה שבה בשכונות חילוניות לא נבנים מוסדות שמתאימים לצורכי השכונה, אלא דווקא לאוכלוסיות שלא גרות בשכונה - אוכלוסיות חרדיות. ומה נשאר לאוכלוסיה המקורית, החילונית?
אם כבר - זו דרך בדוקה להשנאת שני הצדדים זה על זה.

קודם כל

אני בחורה..נעים מאוד!

דבר שני יש וועדה שקובעת הקצאת קרקעות לפי צורך וכו,ונכון שיש פעמים שיש אי צדק מסויים ותמוה בהחלטות שלהם,
אבל רוב הפעמים הם בודקים היטב ,ומחליטים בהתאם.

ו..אני לא בקיאה בכל נתוני מיגדר האוכלוסייה בשכונה אבל בכתבה עצמה רשום ש% 33 הם חרדים..נו..??.אז לכאורה גם הם 'צריכים' קרקעות.

לא כל קרקע שמקצים לחרדים לקחו אותה מהחילונים...חלאס עם הרגשת ה'בעלבית'..והרגשת הזה שלי וזה שלך..

'מה נישאר לאוכלוסיה החילונית..'? ליבי ליבי ממש...

בוא תיראה באיזה (ריבעי) קרקעות נמצאים מוסדות חרדים ואז נדבר מה נישאר למי!!

את יודעת שיש לזה תקדימים יותר מדי רבים

ובמיוחד בירושלים. ביותר מדי שכונות הוקצו מוסדות או קרקעות לחרדים, הציבור החילוני חשב שזה לא חשוב, או שזה לכל היותר יתרום לפלורליזם, ומצא את עצמו בשכונה שהפסיקה להיות שלו. רמת-אשכול, גבעת-מרדכי, נווה-יעקב, רמות, וכמעט גם קרית-יובל - שם רק מאבק אזרחי ממושך איפשר הקמה של מבנה למכינה קדם-צבאית ולישיבה החילונית (זה צפוי בקרוב) במגרש ורבורג, שבו כמעט הוקמו לפני כארבע-חמש שנים קרוואנים לגני ילדים חרדיים פיראטיים (!) בחסות העירייה.

אפשר להתווכח אם את הקרקע ברמת שרת "לקחו" מהחילונים או לא, אבל אין שם עוד מקום למבני ציבור לשכונה, מינהלת השכונה משוועת למבנים אבל את השטח שיש מקצה העירייה למוסדות חרדיים לאוכלוסיה שלא גרה בשכונה - וזה מיועד לא רק לאותם 33%. ואגב, אם לשיטתך חשוב לבנות ל-33% מבני ציבור - מה עם ה-67% שאינם חרדים ושגם גרים בשכונה?

ותתארי לך שמישהו רק היה מעיז לכתוב "מה נשאר לאוכלוסיה החרדית? ליבי ליבי ממש
". הרי לא היו עוברות חמש דקות עד שהוא היה זוכה לכינויים כמו "גזען", "שונא חרדים" ואפילו יותר גרוע. אילו רק היית נזהרת בכבודם של החילונים כמו שהחילונים יודעים להיזהר בכבודם של החרדים.

כן - יש לחרדים צרכים. אולי אפילו צריך לבנות להם שכונות חדשות - כנראה שהשכונות הקיימות אל מספיקות בגלל גידול האוכלוסיה שם. אבל - לבטל את צרכי החילונים ולבנות בשכונות החילוניות לחרדים - זה לא פתרון. זו דרך חד-צדדית לדאוג לצרכים של אוכלוסיה אחת בלבד.

שוב...

עיקר נימת הדברים שלך זה -'אלו הקרקעות שלנו..ואלו שלכם..

אתם השתלטתם..ואנחנו היינו פה קודם..'

וזה מה שמציק לי!

ההסתכלות שלכם כאילו החרדי מייצג השתלטות ולקיחה בכוח!

אם הקרקע היתה מוקצת לחבר'ה דתיים גם נימת דברייך היתה כך?!?

וכמו שידוע לכולנו יש וועדה שמחליטה ופעם זה לטובת אלו ופעם לאלו..

ולסיום אני מאוד מכבדת את החילונים כמו שאני מכבדת כל אדם באשר הוא אדם.

ולצערי גם ככה הגיזענות כלפי החרדים חוגגת..וזה ברור לכולנו.

אנחנו עם גיזען..

ממש, אבל ממש לא

ואני חושב שפירשת את תגובתי עוד לפני שהיא נכתבה, כי כבר הנחת מראש שתהיה בזה נימה של "השתלטתם" וכו'. אבל - כמובן שלא כתבתי את המילה "השתלטתם", ואם תעייני היטב במה שכתבתי לא תראי לזה אפילו רמז (אלא אם כן זה מה שתחפשי). לא במקרה לא התייחסת כלל לחלק בהודעתי שמתייחס לצרכים של החרדים, שבאמת אין להם מקומות בשכונותיהם הותיקות. כשבוחרים להיעלב - רואים רק את המעליב.

רק להבהיר - הטענה שלנו היא לא כלפי החרדים, אלא כלפי אותה ועדה שאת נתלית בה. ההחלטה של הועדה לא נכונה, חד-צדדית, וחד-סטרית. אנחנו חוששים שמכאן אין דרך חזרה, ושיהיה קשה להביא אוכלוסיה חילונית לרמת-שרת אם הקמת המוסדות האלה תעודד לשם הגירה חרדית.

ולשאלתך על האפשרות התיאורטית של הקצאת הקרקע ל"חברה' דתיים" - שאלה טובה. אבל אותם "חברה' דתיים", כלומר - הציבור הדתי-לאומי, הם יותר פלורליסטיים, ורובם נוקטים יותר בקו של "חיה ותן לחיות". לא במקרה בכל שכונה חילונית יש גם ציבור דתי-לאומי גדול, וזה לא מגיע לחיכוכים כמו ברוב (ולא כל) השכונות שבהן יש חרדים וחילונים. ייתכן שגם לציבור הדתי-לאומי מגיעות שכונות נוספות משלו (אגב - השתיים העיקריות הקיימות, קרית-משה ובית-וגן, עוברות גם הן תהליך של התחרדות בשנים האחרונות) אבל כשהוא חי בשכונות מעורבות עם חילונים - הוא לא קובע שם סדרים חדשים.

אם את מאמינה שיש לך את הכבוד לכל אדם באשר הוא אדם - הימנעי מתגובות כמו "מה נשאר לאוכלוסיה החילונית? לבי לבי ממש...
". זה לא מראה על כבוד. זה מראה על זלזול.

והכי חשוב - כל החשש הזה שיש לנו מכניסה של ציבור חרדי לשכונות חילוניות, הוא בגלל אנשים קיצוניים מהסקטור שלך, שאולי לא מהווים שם רוב אבל מכתימים את הציבור כולו. כאלה שמתגרים בשכנים החילוניים שלהם, שמשסים את הילדים שלהם בילדים במשחקים עם כלבים בגנים ציבוריים, שתובעים הפרדות כאלה ואחרות בבריכות שחיה, בגני משחקים (למשל - במגלשת המפלצת בקריית-יובל), ובשאר מרחבים ציבוריים, ושתובעים שיתחשבו בהם, שהופכים כל אי-התיישרות לפי דרישות ההתחשבות בהם ל"אנטישמיות", אך לא מעלים בדעתם שהתחשבות היא הדדית, ושגם בציבור החילוני צריך להתחשב.
זה לא מביא לאהבת חינם - זה מביא להתססה.
וזה מוציא שם רע לציבור החרדי כולו, גם לזה שכן מוכן לכבד את החילונים.

giba70

New member
שכחת להוסיף על יידוי אבנים...

מתי שמענו על חילונים שמיידים אבנים לעבר דתיים/חרדים?

danielya

New member
סליחה שאני מפריע, אבל..

כמה שאני נגד התחרדות אני לא יכול להתעלם
שכל הכתבה מתבססת על עובדה שבכלל לא נכונה,
השטח המדובר נמצא בשטחה של בית וגן.

וזה לא הפעם הראשונה שיוצא קמפיין כזה נגד השתלטות של חרדים כביכול ברמת שרת ובפועל השטח המדובר שייך לשכונת בית וגן.

מלכתחילה הבעיה היא שדיירי הרחובות הסמוכים לרמת שרת כבר כמה שנים טוענים שהם גרים ברמת שרת בגלל שיקולי יוקרה ומעמד , ועכשיו מנסים לשנות את המצב דה פקטו,
השתלטות של החרדים? תחשבו שוב!

danielya

New member
ודרך אגב

אני תושב בית וגן קרוב ל30 שנה שמסתכל בעצב איך אחת השכונות היפות של ירושלים מתפוגגת לה עם השנים. ועם כל העצב שבדבר צריך להצמד לעובדות שכנראה לרחל עזריה (שאני בדרך כלל מעריך) לא חשובות.

איך זה מתבטא שהיא מתפוגגת?

ולאילו עובדות (שלא חשובות לרחל עזריה) אתה מתכוון?

danielya

New member
בפסקה האחרונה בכתבה

רחל עזריה טוענת שעסקנים חרדים כלשהם טשטשו את גבולות השכונות

זו דווקא התערבות חשובה

אני לא מכיר היטב את האזור (אני לא גר באף אחת משתי השכונות האלה) אבל בכתבה דווקא מצויין (אם הבנתי נכון את הכתוב) שהשטח הוא על גבול שתי השכונות האלה. בכל מקרה - גם לשכונת רמת-שרת חסר שטח למבני ציבור, וזו בעיה בפני עצמה.

giba70

New member
אם מדובר במתחם על הגבול בין רמת שרת

לבית וגן, אז זה מתחם "בני ברית" שנבנו בו לאחרונה עשרות דירות לחרדים, (לפי תכניות מאושרות 12087 ו-12087א, למי שרוצה להתעמק) ולכן טבעי שהשטח הציבורי אמור לשרת אותם.
ברמת שרת עצמה יש שטחי ציבור אחרים שאמורים לשרת את האוכלוסייה הכללית, חלקם באמת לא נבנה עדיין, ואולי גם בשל כך התרעומת.

danielya

New member
לא מדובר בבני ברית

אלא במתחם צמוד אליו מכיוון מזרח ונגמר ברחוב דוד מרץ.

בזמנו גם בבני ברית עשו רעש ומיכאל בן אבי הגדיל לעשות עם אמרה הזויה שהמתחם נמצא בלב שכונת רמת שרת..

giba70

New member
במתחם בני ברית - פרויקט המגורים עליו דיברתי

השטח הציבורי נמצא ממזרח לו

אני רק מקווה

שיידויי האבנים האלה הם מקרים נדירים - אני, בכל מקרה, לא שמעתי על מקרים כאלה חוץ מהידיעה שאליה קישרתי. יש כל-כך הרבה סוגים אחרים של מקרים של חיכוכים, אבל לא ידויי אבנים.
אבל - מספיק מידה אבנים אחד כדי שזה יידבק בציבור שלם.

למעלה