רמת המורים

bimbo.

New member
דליה, אכן את ברת מזל מאין כמוך,

שיש לכם מורים כאלה ומנהלת נפלאה. אבל בעניין ה"עונש" שראויים לו הורים ש"אינם עושים כלום": דבריך קשים מאוד, ואיני מבינה מדוע את מתבטאת כך. האינך יודעת שבמערכת החינוך קשה מאוד לעשות משהו? האינך יודעת שמורה הוא כמו מסמר בלי ראש - נתקע ואי אפשר להוציא? תמהני...

vered4

New member
זה מזכיר לי, שכשלמדתי לתואר ראשון

יעצו לי להוציא גם תעודת הוראה, על כל מקרה. שאם תהיה לי בעיה אוכל להתפרנס. זה שלא מתאים לי המקצוע הזה בכלל ואני לא מעוניינת לעסוק בו, לא הטריד אף אחד.

התמזל מזלו של בני

ולאחר בעיות בכיתה א´ העברנו אותו באמצע ב´ לכיתה שהמורה שם היתה במקור משכונת עזרא בתל-אביב (ולמי שלא מכיר - אחת משכונות המצוקה בתל-אביב ומהקשות שבהן). והלוואי על כל ילדי ישראל מורה ומחנכת כדוגמתה...... מורה שמצד אחד כל כך יודעת להעביר את החומר שהיא אמורה להעביר......... ויודעת לדרוש ובגדול מהילדים..... - החל מכבוד הדדי וחברות, דרך שמירה על רכוש הכלל והפרט, דרך כבוד ללמידה דרך שלילת האלימות על כל סוגיה... ויודעת לחבק ולעודד תמיד הן את הילדים והן את ההורים ויודעת גם להלחם עבור הילדים מול כל מערכת אטומה שיש....... כך שמקוממת אותי הסטיגמה שנקבעת על אדם ויכולותיו בגלל מקום מגוריו והמצב הסוציו-אקונומי של משפחתו. נתקלתי בהרבה מורים שהם תת-רמה שבאו משכבה סוציו-אקונומית גבוהה. וכמו שסיפרתי בתחילה - גם הפוך.

vered4

New member
נראה לי שתלוי איזה מקצוע המורה

הולך ללמד. מתמתיקה לבית ספר יסודי, חטיבת ביניים, אפשר ללמד גם אם לא באים מרקע ש"אכלו" בבית מתמתיקה. אם למורה אכפת מהתלמיד והיא אכן לומדת ומיישמת איך להעביר חומר, בצורה מכובדת ומכבדת. מורה למוסיקה או ספרות והיסטוריה, כדאי שתאהב את הנושא, ובדרך כלל מגיעים עם אהבה כזו מהבית. לדעתי המורים הלא טובים, פשוט לא מתאימים להוראה, לא בגלל הרקע שלהם, אלא בגלל האישיות שלהם. והבעיה היא שדרישות הקבלה מאפשרות לאנשים לא מתאימים ללמוד הוראה. לא כל אחד יכול להיות מורה, צריך קודם כל לאהוב ילדים ואנשים.

sshoshan

New member
אני למדתי בלוינסקי יחד עם שתי .....

תלמידות שבאו מרקע דומה לבחורה המתוארת.כל שאר התלמידות היו מרקע אחר :בנות למשפחות די מבוססות,אשר תמכו בהן כלכלית לאורך כל השנים(וגם בשנות ההוראה הראשונות.) שתי הבנות עליהן אני מדברת היו חדורות אמביציה אולי דווקא בגלל השוני הזה. הן היו מורות מעולות ושתיהן כיום במרומי האקדמיה. להיות מורה זה משהו מולד ובלתי הפיך,ולכן אין להביט בזלזול אלא בהערכה בבנות שמאד מתאמצות להגיע למקצוע הזה-שלא סובל מעודף פירגון גם אם המורה היא בת למשפחה מבוססת של אקדמאים,העובדים במשרות בכירות וגרים בשכונת יוקרה,כמו שאני הייתי,למשל.

אני ממש מזועזעת מהכתבה ומהכתב

במאמר מוסגר רציתי לציין שאת המשפט הזה של הבינניות בהוראה אמרתי אני כאשר היתי במסגרת הזאת בערך שנתיים.. ומזלי שהיה לי לאן לברוח ומה לעשות (למדתי במקביל ספרנות..) וגם אם לא היה לי מקצוע היתי מוצאת משהו.. לענין הכתבה הכתב פשוט חי בסטיגמות מי אמר שבחורה שלא גרה בלב תל אביב או גוש דן תהיה מורה בינונית ? בעיני זה ממש להיפך בגלל האמבציה שלה אולי היא תתקדם עוד ועוד ותנסה ללמוד עוד חומר ועוד מידע !! הרי האדם עצמו הוא הקובע מה יהיה אתו ולא רק הסביבה ובכלל ממה שאני נתקלתי בתקופה בה עבדתי באיזה בית ספר שהבינוניות היתה נחלת החלק ה"עשיר" של המורים.. היו מורות שבתכלס´ לא היו צריכות לעבוד כי הבעל מביא הביתה מיליונים.. והן עשו את עבודתן בצורה כל כך חפיפניקית שכל שניה לא הבנתי מה הן עושות בבית הספר בתור מורה
ולהיפך מורה שבאה משכונה לא יוקרתית מאד, היא מאד משקיעה בשעורים כל שעור שהיא מעבירה בספריה שלנו פשוט פנינה..

גליה13

New member
את מזכירה לי את השאלה

מה יותר טוב להיות עשיר וחולה או עני ובריא- ובכן ברור שהכי טוב להיות עשיר ובריא והכי טוב מורה שגם יש לה ידע כללי נרחב והיא גם משקיענית- גם מסורה לילדים- וגם וגם וגם- מורה מבית עשיר לא בהכרח מחפפת בעבודה ולהפך- לצערי ולצערי שוב- רקע תרבותי - ובית הגידול- יש להם השפעה רבה על אופקים רחבים וידע כללי- לא אומרת שאי אפשר להדביק את הפער הזה- אבל זה יצריך מאמץ רב מאד. וכל מי שיגיד שמי שגומר בית ספר אחד- שווה למי שגומר בית ספר אחר-והידע שלו זהה (בכוונה לא מציינת מאיפה ) עושה שקר לעצמו. רק דוגמא קטנה- הילדים שלי לומדים בבית ספר בפריפריה- וחלק מהמורים שלהם הם כאלו שלא הצליחו למצוא עבודה בבתי ספר במרכז. עובדה

ביררת איפה הם למדו אותם מורים ????

כי יש הרבה בתים בפירפרייה שנותנים פי אלף השכלה ותרבות מהרבה בתים ב"מרכז" וחבל שגם את עושה כאן הכללות...

לאיילת, די מדכא היה לקרוא את תגובות

חברי הפורום שרובם ביקרו בחריפות את מערכת החינוך ובעיקר את המחנכים והמורים במערכת החינוך. מעניין שבקרב חברותיי וחבריי אני שומע ביקורת דומה, אולם כשאני מציע להם להצטרף למערכת החינוך ולהחליף את המחנכים והמורים הכושלים אני נתקל במבטים נדהמים האומרים: השתגעת?! אני אהיה מורה?! אז תמשיכו לקטר ולגדל את ילדיכם ולטפטף לו בעדינות את המסר: תהיה רופא, עורך דין, כלכלן, למד מינהל עסקים רק אל תהיה מורה. התוצאה לטווח ארוך תהיה שילדי ילדיכם יזכו למורים גרועים יותר ו"סמרטוטיים" הרבה יותר מהמורים הנוכחיים שאינכם מרוצים מהם. ולסיום, כדאי לקרוא בתשומת לב את דברי ח"כ יוסי שריד בכתבה שהופיעה ב"הארץ" שעם תוכנה אני מזדהה כמעט לחלוטין. "את הכל מגלגלים לפיתחה של מערכת החינוך, ובמיוחד לקראת שנת לימודים חדשה.מערכת החינוך אחראית לכל, ולכן היא גם תפתור את הכל. יש אלימות בחברה הישראלית – על מערכת החינוך לטפל. יש סמים, יש תאונות דרכים, מה לא. נישא עינינו אל בתי הספר כי משם יבוא עזרנו. לאחר כל אסון, בעקבות כל "חשיפה", מראיינים פוליטיקאים ושואלים אותם מה צריך לעשות. איש, מיותר לומר, לא ייקח על עצמו את האחריות, ולפוליטיקאים גם אין, בדרך כלל, תשובה אינטליגנטית ומאירת עיניים: אז כשאין תשובה, יש תשובה חוזרת ונשנית, דפוס קבוע, מצוות משיבים מלומדה – "זה עניין של חינוך". מי זה ומה זה החינוך הזה שהכל משליכים עליו את יהבם. החינוך בסופו של דבר הוא המורה בכיתה ועל פי רוב המורה וכיתתה. זה החינוך שישועתו כהרף עין. על הכתפיים הצרות של המורה או המורה מטילים את כל צרות האומה ותחלואיה. היא, המורה, מתמודדת עם כיתה עמוסה לעייפה. לפעמים 40 ו- 41 תלמידים בחדר, לפעמים חדר זיעה, לא ממוזג עדיין. היא מרוויחה שלושת אלפים שקל בחודש, ואולי קצת יותר - זה מה שמרוויחה מורה בישראל ! ההורים תובעים ממנה להיות מושלמת, יורדים לא-פעם לחייה, כי הילד או הילדה שלהם הם תמיד מושלמים. והגרוע מכל, לכל זב ומצורע יש מה להגיד על המורה שלנו, שהוא נירפה ועצל, לא עובד די הצורך, ובעיקר – המורים הם בורים, וכהוכחה, מפעם לפעם מתפרסמים משאלי-אקראי שנועדו מראש להוכיח את בורותם של מחנכי הדור, ומשום שנועדו להוכיח, הם גם מצליחים. אבוי, אוי לאוזניים ולעיניים שכך שומעות וראות, המורה לא ידעה מי היה שר-הביטחון במלחמת ששת הימים, אז איך היא יכולה בכלל להיות מורה? היא בהחלט יכולה, והיא אפילו יכולה להיות מורה טובה ומסורה, שמשקיעה בתלמידיה ובתלמידותיה הרבה מאמצים פדגוגיים שראויים להערכה. ובעיקר, שלמורה הבורה הזאת אין כל-כך תחליף. לא רבים מדי רצים להוראה, ולא כל מי שרץ עושה זאת מתוך בחירה חופשית וכהעדפה ראשונה. גם הוא וגם היא, גם הם רוצים אולי לעבוד בהיי-טק ולהרוויח פי כמה וכמה. ההורים, שיש להם כל כך הרבה טענות למורים, גם הם לא בהכרח מאחלים לילדים שלהם שיהיו מורים כשיהיו גדולים. אפשר לחשוב שההורים ממלאים את כל חובותיהם כלפי ילדיהם, מחנכים אותם אך ורק למצוות ולמעשים טובים, וחוץ מזה ההורים כולם הם משכילים, כידוע, והם מכירים בעל פה את כל שרי-הבטחון שכיהנו כאן, כאילו באמת זה כל כך חשוב. כאשר הייתי שר-חינוך, והייתי נוסע בהשכמת-הבוקר לעבודת-היום, הייתי חושב על מאה ושלושים אלף מורות ומורים, מטופלים בילדיהם האישיים, שיוצאים עכשיו מן הבית לעבודתם המפרכת וכפויית-הטובה והתודה. לו רק הייתי יכול, הייתי לוחץ את ידם, יד כל אחד מהם, לאות הזדהות והוקרה. מעת לעת, שימשתי גם מורה בישראל, בהתנדבות. לאחר יום עבודה בבית-הספר, הייתי חוזר הביתה ואומר לבני ביתי – יותר קל להיות חבר כנסת מלהיות מורה. אז יש לי הצעה לכל אימא ואבא ולמנכ"ל משרד ראש הממשלה, לפקידי האוצר ואפילו לשרת החינוך. במקום להוציא את דיבת המורים רעה, במקום להציג אותם כשובתים סדרתיים, במקום להאשים אותם בכל תחלואי החברה, נעודד אותם ונחזק אותם וניתן להם גיבוי ונכבד אותם ונודה ונפיק מהם את כל מה שניתן, וזה לא מעט. מורה מושמץ מגשים לפעמים את ההשמצה, למה לו להתאמץ. מורה מוערכת תרצה להצדיק את ההערכה, למה לה לאכזב ולאבד אותה. היא אפילו תצא בחשק להשתלמות כדי להשתפר. אם אנחנו נאמין במורים, הם יאמינו בתלמידים, ומורה שמאמין בתלמידו כבר יצא ידי חובתו."

../images/Emo52.gifלא שמתי לב שההודעה נקלטה,

ולכן היא מופיעה פעמיים-פעם כתגובה ופעם כהודעה חדשה.

לאיילת, תגובה מאוחרת ל "רמת המורים"

די מדכא היה לקרוא את תגובות חברי הפורום שרובם ביקרו בחריפות את מערכת החינוך ובעיקר את המחנכים והמורים במערכת החינוך. מעניין שבקרב חברותיי וחבריי אני שומע ביקורת דומה, אולם כשאני מציע להם להצטרף למערכת החינוך ולהחליף את המחנכים והמורים הכושלים אני נתקל במבטים נדהמים האומרים: השתגעת?! אני אהיה מורה?! אז תמשיכו לקטר ולגדל את ילדיכם ולטפטף לו בעדינות את המסר: תהיה רופא, עורך דין, כלכלן, למד מינהל עסקים רק אל תהיה מורה. התוצאה לטווח ארוך תהיה שילדי ילדיכם יזכו למורים גרועים יותר ו"סמרטוטיים" הרבה יותר מהמורים הנוכחיים שאינכם מרוצים מהם. ולסיום, כדאי לקרוא בתשומת לב את דברי ח"כ יוסי שריד בכתבה שהופיעה ב"הארץ" שעם תוכנה אני מזדהה כמעט לחלוטין. "את הכל מגלגלים לפיתחה של מערכת החינוך, ובמיוחד לקראת שנת לימודים חדשה.מערכת החינוך אחראית לכל, ולכן היא גם תפתור את הכל. יש אלימות בחברה הישראלית – על מערכת החינוך לטפל. יש סמים, יש תאונות דרכים, מה לא. נישא עינינו אל בתי הספר כי משם יבוא עזרנו. לאחר כל אסון, בעקבות כל "חשיפה", מראיינים פוליטיקאים ושואלים אותם מה צריך לעשות. איש, מיותר לומר, לא ייקח על עצמו את האחריות, ולפוליטיקאים גם אין, בדרך כלל, תשובה אינטליגנטית ומאירת עיניים: אז כשאין תשובה, יש תשובה חוזרת ונשנית, דפוס קבוע, מצוות משיבים מלומדה – "זה עניין של חינוך". מי זה ומה זה החינוך הזה שהכל משליכים עליו את יהבם. החינוך בסופו של דבר הוא המורה בכיתה ועל פי רוב המורה וכיתתה. זה החינוך שישועתו כהרף עין. על הכתפיים הצרות של המורה או המורה מטילים את כל צרות האומה ותחלואיה. היא, המורה, מתמודדת עם כיתה עמוסה לעייפה. לפעמים 40 ו- 41 תלמידים בחדר, לפעמים חדר זיעה, לא ממוזג עדיין. היא מרוויחה שלושת אלפים שקל בחודש, ואולי קצת יותר - זה מה שמרוויחה מורה בישראל ! ההורים תובעים ממנה להיות מושלמת, יורדים לא-פעם לחייה, כי הילד או הילדה שלהם הם תמיד מושלמים. והגרוע מכל, לכל זב ומצורע יש מה להגיד על המורה שלנו, שהוא נירפה ועצל, לא עובד די הצורך, ובעיקר – המורים הם בורים, וכהוכחה, מפעם לפעם מתפרסמים משאלי-אקראי שנועדו מראש להוכיח את בורותם של מחנכי הדור, ומשום שנועדו להוכיח, הם גם מצליחים. אבוי, אוי לאוזניים ולעיניים שכך שומעות וראות, המורה לא ידעה מי היה שר-הביטחון במלחמת ששת הימים, אז איך היא יכולה בכלל להיות מורה? היא בהחלט יכולה, והיא אפילו יכולה להיות מורה טובה ומסורה, שמשקיעה בתלמידיה ובתלמידותיה הרבה מאמצים פדגוגיים שראויים להערכה. ובעיקר, שלמורה הבורה הזאת אין כל-כך תחליף. לא רבים מדי רצים להוראה, ולא כל מי שרץ עושה זאת מתוך בחירה חופשית וכהעדפה ראשונה. גם הוא וגם היא, גם הם רוצים אולי לעבוד בהיי-טק ולהרוויח פי כמה וכמה. ההורים, שיש להם כל כך הרבה טענות למורים, גם הם לא בהכרח מאחלים לילדים שלהם שיהיו מורים כשיהיו גדולים. אפשר לחשוב שההורים ממלאים את כל חובותיהם כלפי ילדיהם, מחנכים אותם אך ורק למצוות ולמעשים טובים, וחוץ מזה ההורים כולם הם משכילים, כידוע, והם מכירים בעל פה את כל שרי-הבטחון שכיהנו כאן, כאילו באמת זה כל כך חשוב. כאשר הייתי שר-חינוך, והייתי נוסע בהשכמת-הבוקר לעבודת-היום, הייתי חושב על מאה ושלושים אלף מורות ומורים, מטופלים בילדיהם האישיים, שיוצאים עכשיו מן הבית לעבודתם המפרכת וכפויית-הטובה והתודה. לו רק הייתי יכול, הייתי לוחץ את ידם, יד כל אחד מהם, לאות הזדהות והוקרה. מעת לעת, שימשתי גם מורה בישראל, בהתנדבות. לאחר יום עבודה בבית-הספר, הייתי חוזר הביתה ואומר לבני ביתי – יותר קל להיות חבר כנסת מלהיות מורה. אז יש לי הצעה לכל אימא ואבא ולמנכ"ל משרד ראש הממשלה, לפקידי האוצר ואפילו לשרת החינוך. במקום להוציא את דיבת המורים רעה, במקום להציג אותם כשובתים סדרתיים, במקום להאשים אותם בכל תחלואי החברה, נעודד אותם ונחזק אותם וניתן להם גיבוי ונכבד אותם ונודה ונפיק מהם את כל מה שניתן, וזה לא מעט. מורה מושמץ מגשים לפעמים את ההשמצה, למה לו להתאמץ. מורה מוערכת תרצה להצדיק את ההערכה, למה לה לאכזב ולאבד אותה. היא אפילו תצא בחשק להשתלמות כדי להשתפר. אם אנחנו נאמין במורים, הם יאמינו בתלמידים, ומורה שמאמין בתלמידו כבר יצא ידי חובתו."

דמגוגיה של פוליטיקאים -כרגיל

כולי רחמנות על המורים(ות ) ברובן הגדול. אני עושה הפרדה מוחלטת בין כמה וכמה נושאים שהעלת. *כן, הבעיה אינה ה"מורה" ספציפית, במרבית המקרים, אלא המערכת החינוכית, משרד החינוך, ההפרדה בין הרשות המקומית והחינוכית, מנהלי המערכת, תזות חינוכיות, שיטת התיקצוב האנרכוניסטית,ועוד. לכן מורה מעולה אחת , שתיים עשרה כאלו, 220 כאלו לא יעשו את ההבדל. כי הן לא ישנו את פני מערכת החינוך במדינה. הן אולי ישנו את התחושה האישית של 40 ילדים בכיתה מסויימת. *המורים הם אכן שובתים סדרתיים, מה שלגמרי לגטימי במדינה שבה כל ד´אלים גבר.יש להם אירגון מקצועי חזק, יש להם כוח-והם עושים ניצול הכוח הזה לטובתם. במערכת יחסי העבודה במדינה לגטימי בדיוק כמו שביתת האחיות, שביתת עובדי בטוח לאומי ויתר האחרים. הנזק הוא ל"מטופלים" ובמקרה דנן להורים לתלמידים בכיתות הנמוכות בד"כ שצריכים את בית הספר כ"מוסד משמר ומגן" מה שקרוי בייבי סיטר, ושביתה מונעת מהורה כזה -אפשרות לצאת לעבודה. לפחות מאחד ההורים בזוג הורים. *חנוך הילדים אולי יכול היה להתבצע בבתי ספר, אם היו מורים שהם אישיות חינוכית, אבל היות ואת מספרם של אלו ניתן למנות במספרים קטנים, הרי ממילא אין להסתמך עליהם כמסוגלים לחנך. ולמען האמת-אני גם לא הייתי רוצה שיחנכו את ילדיי. אני מעדיפה לחנך אותם לבד. ולא להטיל את האחריות על אחרים, מה עוד שהאמונה שלי ביכולת של רובם בתחום החינוך מועטה ביותר. *אז שיעסקו בהוראה לפחות, שילמדו. שיקנו לילדים יכולות למידה חשיבה יצירתיות. מי שלימד אי פעם תלמידי תואר ראשון באוניברסיטה רואה את התוצרים של מערכת החנוך בתחום זה. *חלק מההורים יותר משכילים מהמורים. נכון. זו בעיה של המורה ,ולא של ההורה.הבעיה המערכתית היא שמשרד החינוך נותן "תעודת הוראה" לבוגרי סמינר למורים, ונתוני הכניסה לסמינרים אלו, נמוכים בהרבה מנתוני הכניסה למוסדות אקדמאים אחרים. וכאשר ללמוד בסמינר הופך ל"דרך הקלה",ברור שאיכות ההשכלה של הלומדים נמוכה יותר. הבורות של המורים, כמו שמשתקפת בסקרים למינהם,היא עולה על כל דמיון, והיות ולכל אחד ואחת מאיתנו יש יותר מהיכרות עם מורה בורה אחת,הרי צא וחשב את הבורות בכפולות. אני לא מדברת על חוסר ידע, אני מדברת על בורות. בזמנו-לפני אי אילו שנים, עסקתי בהערכת סיכויים של מועמדות לקורסי קצינות בצה"ל. חלק מהפרמטרים היו כמובן אישיותים, התנהגותיים,יכולות פיקוד, התמדה ועוד. אבל אחד הפרמטרים היה "שאלון בורות" ככה הוא נקרא- התפיסה הייתה שחיילת שאינה יודעת מונחי יסוד ,ערכים בסיסיים, לא יכולה להיות קצינה ומפקדת . במשרד החינוך לעומת זאת, לא חושבים כך.אם יש לך נתוני פתיחה, ואת תלמידה חרוצה בסמינר-את יכולה להיות מורה. גם אם את חושבת שרצועת עזה שייכת ליהודה ושומרון, גם אם לדעתך לאילת אפשר להגיע רק בטיסה כי היא אחרי הגבול המצרי, גם אם מדינת ישראל היא חלק מאירופה. גם אם ב"מפה עיוורת" את לא יודעת לסמן איפה נמצאת ירושלים ואיפה הכינרת. גם אם נפוליון הנהיג את המהפכה הצרפתית ויזם את הגיליוטינה, גם אם היטלר לא קשור למלחמת העולם השנייה אלא רק לשואת העם היהודי, גם אם בברלין לא הייתה חומה אלא במינכן... ואני יכולה להמשיך ולהמשיך... כל אלו הערות של מורות שאני אישית נתקלתי בהן. בתי ספר שונים, מערכות שונות. אז כן-המורות בורות . בחלקן לפחות. ובהקשר לדמגוגיה ופדגוגיה של יוסי שריד-אני לא רוצה שמערכת החינוך "תחנך"לי את הילדים.אני אחנך אותם. אני רוצה שתקנה להם יכולות למידה. וראוי שיהיה זה על ידי אנשים הראויים לכך. ואמרתי כבר פעם אחת, למרות כל טענותיי בתחום, והצעה מאד מפתה שקיבלתי מבי"ס איזורי קיבוצי לגשת למיכרז ניהול בית הספר (למרות שאין לי תעודת הוראה או למודי מינהל חנוך), וההחנפה הרבה לאגו שנבעה מכך- וויתרתי על האפשרות. כי אני חושבת(לצערי הרב) שבית ספר כפוף לנהלים, לשיטות, למפקחים, למחוז של משרד החנוך. תלוי ברשות המקומית, בארגון המורים, בתא המנהלים ועוד..שהיכולת לעשות שינוי היקפי היא מצומצמת. ולכן להיות מורה בודד בכיתה-זה לא מה שהייתי מאחלת לילדיי, אבל אם זו תהיה הבחירה שלהם שיעשו אותה מכל הנשמה ובאהבה.

לאחותו של שקספיר, רק הערה אחת:

את וויתרת על האפשרות להצטרף למערכת החינוך, חלק מחברותיי וחבריי, שהיו יכולים להיות מחנכים ומורים מעולים, וויתרו כמוך מאותן סיבות: הנהלים, השיטות, המפקחים, המחוז של משרד החנוך, הרשות המקומית, ארגון המורים, תא המנהלים ועוד...ולכן להיות מורה בודד בכיתה - זה לא מה שאת וחברותיי וחבריי מאחלים לילדיהם. אז מה נשאר לנו לעשות: לילל, לקטר, להיאנח, להאשים את כל העולם בפורומים וירטואליים, לכבות את המחשב וללכת לישון בהרגשה שעשינו את שלנו ומחר יום חדש. חבל, היה יכול להיות אחרת. יש לי כמה רעיונות לריפורמה בנושא הכאוב, רעיונות אותם אעלה בהזדמנות אחרת.

היי איש-אין לך מושג מה כן או לא

עשיתי בתחום הזה או תחומים אחרים עבור חינוך, חברה, נוער צבור ,מדינה ועוד. היות ואינך מכיר אותי כלל אני מרשה לעצמי למחוק את ההערה המיותרת, ואת הטון של ההטפה הנילווה בצידה.

היי אישה-מתנצל אם נפגעת. את מוזמנת

למחוק כל הערה שלא נראית לך. כוונתי לא היתה להטיף אלא לעורר למחשבה ואולי גם למעשים. וכן, נכון, אין לי מושג מה עשית או לא עשית עבור חינוך, חברה, נוער, צבור, מדינה ועוד. לא כיוונתי את דבריי אלייך אישית אלא לציבור רחב יותר שאולי חלקו יקום ויעשה מעשה.

זיכרון של../images/Emo54.gif שכחתי כבר../images/Emo140.gif

וברמה העקרונית -אתה צודק לחלוטין. ואני לוקחת את האמירה רחוק יותר מהחינוך כי בהחלט יכול להיות שאם ארבע האמהות היו ממשיכות לשבת בסלון ולקטר היינו עדיין בלבנון. (ואני לא רוצה לעורר את הדיון על אם זה נכון או לא נכון לצאת מלבנון) אלא החובה שלנו כאזרחים לקחת חלק אקטיבי במקומות שחשובים לנו. אם זה חינוך, או איכות הסביבה, או חופש הדת, או כל נושא אחר.

למעלה