רמטכל המחדל

שרוף

New member
רמטכל המחדל

הרמטכל מתנגד בתוקף להסכמים שממשל ברק טווה עם הפלשתינים בהרצאה שנתן בקבינט הבטחוני אמר במפורש הרמטכל שמסירת שכונות בירושליים לידי הפלשתינים תגרום ללבנוניזציה של האיזור. הוא גם הוסיף שויתור עך הבקעה הינו מסוכן לבטחון ישראל. והנה מספר שרים יורדים עליו חזק מבזים אותו ומורידים אותו לדרגת זנות פוליטית כאילו והוא פוזל לליכוד. שום התיחסות בכובד ראש לדבריו של הרמטכל אלא הכנסתו למדמנת הפוליטיקה. ואני אומר לך הרמטכל קום ותתפטר מיד. אולי לך יש עור של פיל אבל לנו אזרחי המדינה יש עור של דג. כך פוליטיקאים רקובים ומושחתים שהאמת לא הולכת ביחד עם תכניותיהם הפוליטיות מחסלים את כוח ההרתעה של צה``ל.

אלוני.

New member
מסובך

דברי הרמטכ``ל, כל זמן שהוא מכהן, אינן מיועדות לציבור הרחב. תפקידו לייעץ ולתת חוות דעת בטחוניות לדרג המדיני ולבצע את הראות דרג זה. אין הדרג המדיני מחוייב לקבל המלצות הרמטכ``ל והוא אף רשאי ל``הזמין`` מהרמטכ``ל חוות דעת אד הוק. אם כבר התפרסמו הדברים בציבור הרי שלדעתי הרמטכ``ל ,אם אכן אמר את מה שמצוטט, צריך להתפטר. להתפטר לא בגלל שאסור היה לו להגיד הדברים, נהפוך הוא , להתפטר בשל חומרתם של הדברים. ועוד כמה דברים, הרי אם הרמטכ``ילך לפוליטיקה, כפי שעשו רבים וטובים לפניו( למעט משה לוי ודן שומרון שטבל את הזרת בלבד) הרי שיואשם שדבריו היו פוליטיים. ולגבי הפוליטיקאים- כל מילה נכונה, משני הצדדים מכל המחנות וכמעט כל האנשים שם.

שרוף

New member
ברור שהוא צריך להתפטר

לא בגלל שלא קיבלו את דבריו אלא בגלל חומרתם של הדברים.אם הוא מאמין בדבריו הוא חייב ללכת אסור לו להיות חלק בכשלון הזה. אבל הפוליטיקה או המשרה הציבורית מחכה לאפס הזה והוא מעדיף להרכין ראש ולתת לרוחות הרעות לחלוף. הנזקים הנגרמים לישראל מהניואנסים האלו חמורים שבעתיים מכבודו האבוד של הרמטכל. יחידות המודיעין של האויב שחלקן יושבים בכנסת ישראל מנצלים את הנקודות החלשות האלו שמחבלים בכוחו של צה``ל.

אלוני.

New member
לא מכובד

האיש הוא לא אפס ואל תיתן לדבריהם של פוליטיקאים לבלבל אותך, הם יודעים שהוא מנוע מלהגיב. שנינו לא יודעים מה יעשה לכשישתחרר וגם אם ילך לפוליטיקה זה לא הוך אותו לאפס. הוא רשאי וחייב להחזיק בדעה משלו והיא לא חייבת להיות תואמת את דעתו של מישהו אחר. אם הוא אכן חושב את הדברים שיוחסו לו הרי שהוא צריך לעזוב את תפקידו בשל הדברים שציינת ואסור לו להיות שותף לדרך שלעתו מסוכנת למדינה, אם אכן הדברים נאמרו על ידו. שמת לב אגב שהפלשתינאים טוענים שהרמטכ``ל מנהל מולם מדיניות עצמאית ואלימה מדי? ושוב, אל תגרר אחרי פוליטיקאים זולים שתוקפים אותו בגלל שידיו כבולות

שרוף

New member
רמטכל שהוציא את צה``ל

מלבנון בבריחה מבישה תוך כדי הפקרת נשק ותחמושת ואמצעי לחימה אחרים הוא אפס בעיני. בוודאי שהפלשתינים טוענים כך זאת בדיוק הנקודה שאמרתי קודם. הרי ידוע שהרמטכל ניבלם עיי הדרג הפוליטי באופן עיקבי הצעותיו למלחמה בטירור רובם לא מתקבלות.האוייב מזהה את הבלוק הזה בין הצבא לדרג הפוליטי ותוקף את הרמטכל כדי לדוגמה להפסיק את מדיניות החיסולים. שדרך אגב נפסקה מאז תחילת השיחות האחרונות. ככה אי אפשר לנהל מדיניות עיקבית נוכח פני האויב.

אלוני.

New member
כמה דברים

לדעתך הוא הוציא את צה``ל בצורה מבישה. ישנן עוד אפשרויותף האחת שזו לא הייתה החלטה שלו מתי להוציא את צה``ל השנייה שלמרות דעתך זו לא דרך כל כך מבישה , בעיניי זה המעשה הכי חשוב שעשה ברק בכהונתו . צה``ל יצא את לבנון שנה לאחר שברק הבטיח שהוא יוציא את החיילים משם, זה שאף אחד לא האמין זו בעייה שלהם. תן קרדיט גם לאנשים שאתה תומך בהם שאם במשך שמונה עשרה שנה כולם חשבו שאין פתרון אחר הנה בא ברק ונהיה פתרון אחר. ופתרון נבחן במבחן הזמן, גבול הצפון שקט למרות כל האיומים . קראתי את דבריך בדבר נוכחותם של החיזהאללה ליד גבול הצפון, אז מה? אנחנו אמורים לכבוש כל מקום שבו יושבים אנשים שדורשים רעתנו? מלחמת לבנון החלה ב 1982 כדי להביא שקט לישובי הצפון, היום יותר שקט שם מאשר בכל שמונה עשרה שנות המלחמה ובחמש שנים שקדמו לה. אגב, במאמר מוסגר , בזוכרי את הארועים שקדמו למלחמה הרי שלא הייתה ברירה אז אלא לצאת למלחמה ההיא, זה שהיום נוח לכל מיני פוליטיקאים ל``תקוע`` לשרון זה בגלל שזכרון ההמון קצר . ומילה לגבי כח ההרתעה של צה``ל , כח ההרתעה לא נבנה על ידי שהייה בלבנון או על ידי נסיגה מכל סוג. שים לב שאת המלחמה העקובה מדם קיבלנו לאחר המלחמה הכי מוצלחת שלכאורה כח ההרתעה היה אמור להיות הגדול ביותר

שרוף

New member
אני חולק עליך בגדול.

א. ההחלטה להוציא את צה``ל מלבנון הייתה שגוייה מיסודה. האמת היא שמדיניות רבין בלבנון ונתניהו שבא אחריו הייתה שגוייה מן היסוד צה``ל לא נלחם באמת בחזבאללה משיקולים של פחדנות והססנות מצד הדרג הפוליטי שלא רצה להסתבך עם סוריה.מלחמה אמיתית בתשתית הטירור, הכפרים של האזרחים שנתנו לוגיסטיקה לחזבאללה הייתה מפנה את אזרחי דרום לבנון נגד החזבאללה.ואכן צה``ל ספג וםפג אבדות קשות.היום החזבאללה יושב על גבול המערכת ומאיים לא רק על קרית שמונה אלא גם על חיפה.נכון שגבול הצפון שקט עכשיו אבל מי שמשלה את עצמו שהוא ימשיך להיות שקט טועה בגדול. לגבי הרמטכל. הביצוע של ההחלטה היה כושל ומביש ובטח שלא העלה את כוח ההרתעה של צה``ל ועל זה אחראים שר הבטחון והרמטכל שדרך אגב התנגד נחרצות לעיתוי החפוז שנקבע על ידי שר הבטחון. היה חייב הרמטכל לקבל אחריות על הבריחה המבישה הזאת ולהתפטר מתפקידו.ולו רק כדי להציל את כבודו וכוח הרתעתו של צה``ל.

אלוני.

New member
התאוריה הזו נוסתה

על ידי צה``ל, אינני יודע מה גילך ( ואני לא שואל כדי להעליב) אבל את התאוריה הזו של נשמיד תשתיות ונגרום לאוכלוסייה לעשות כך או אחרת כבר ניסינו, אפילו הכתרנו נשיא ללבנון, הכל עשינו בחושבנו שאנחנו הגאונים שבאנושות. אלא שתמיד יש עוד צדדים למהלכים והם לא עושים מה שאנחנו רוצים. העובדה היא שמה שאתה אומר נוסה לפני כעשרים שנה וגם רבין וגם נתניהו וכמה רמטכ``לים לא הלכו יותר בכיוון. מעבר לזאת , רמטכ``ל יכול להתפטר פעם אחת ויכול שהוא חושב שונה ממך, אי אפשר לנהל את החיים עם אצבע על כיסא המפלט ולאיים בהתפטרות בכל צעד שלא נראה לך, החוכמה היא להישאר ושלנות. אגב, בן כמה אתה באמת ?

שרוף

New member
אני מספיק גדול

השתתפתי במלחמת יום הכיפורים ובמלחמת לבנון.אבל אני לא מבין את הרלוונס של שאלתך לגבי גילי.מה שעשינו בלבנון זה מדיניות של פחדנות. מדובר בתקיפות מסיביות של שבוע אחר שבוע חודש אחר חודש בתשתיות של אזרחים מים חשמל כבישים מפעלים שדות הסמים של ברוני הסמים הסורים. במצב זה הלבנונים בעצמם היו מעיפים את החזבאללה לכל הרוחות.את זה לא עשינו. להפציץ גשר או תחנת כוח או בארות מים פעם בשנתיים זה אקמול לחולה סרטן.ופה אני מסכים איתך. התפטרות הרמטכל היא חובה של כל אדם בתפקיד שמרגיש שכל אמירה הצעה שלו נדחים על הסף עיי הדרג הפוליטי. אין לי צל של ספק שבלבנון לא נלחמנו באמת בחזבאללה יש לי אישית הוכחה חותכת לכך שאינני מעונין לספר אותה פה בפורום הזה.

למעלה