רמות מנשה רבתי - סופ"ש

רֶשֶף

New member
רמות מנשה רבתי - סופ"ש

הרעיון המתבשל כרגע הוא לעשות טיול באיזור שמורת נחל שופט בשישי, כנראה משהו המבוסס על המסלול של שחר שטייף בהרים "נחל שופט, ג'וערה וחרבת ראס". יכול להיות שנשרשר הרחבה שתכלול גם את נחל דליה, גבעת הרקפות והאיזור, אם זה לא יצא ארוך מדי. א. מי יודע מה מצב השטח בעונה זו? יש מים? יש קוצים? יש שבילים? יש עליות? יש סינגלים? יש טעם? ב. מי יודע מה מצב השטח מבחינה בטחונית? יש שטחי אש? יש בני-דודים? יש קרבה מסוכנת למרבצי שהידים? יש מעבר דרך כפרים עויינים? ג. טיפים, עצות, רעיונות, שיפורים, הובלה - חופשי. בברכה, 1 רֶשֶף + 1 ג'מוס בלי סדק + צ'יפסלט

bisley1

New member
דיווח מהשטח.......

אני מבקר במסלול פחות או יותר אותו הדבר לפחות פעם בשבוע, אבל לאחרונה פשוט הרכיבה הופכת למן סיוט, המקום מוצף קוצים יבשים שגומרים את הרגליים, ידיים, צמיגים ופנימיות, אז....קח איתך הרבה פנימיות ספייר ! לגבי סינגלים: באזור טייפון (היכן שהייתה אליפות הארץ)ישנם המון סינגלים משובחים, חלקם בעליות וחלקן בירידות (מעניין מה אני מעדיף)-מומלץ--> הסינגל שיורד מבקתת הציידים לכיוון הר גחר, וליידו ישנם עוד כמה שבילי פרות שהוסבו לסינגלים מאולתרים ! עליות --> תמיד יש ובאזור הזה הם לא ממש ארוכות (חוץ מהר גחר), אין ממש מים חוץ מכמה שלוליות בוציות שמזכירות את הימים הטובים. עכשיו לגבי המצב הביטחוני--> עמק השלום בטוח ב100% אבל בכל רכיבה שאני חוצה את קו ג'וערה דרומה (כיוון גבעת הכלניות וחרבת ראס) אני דואג לא לרכב לבד וכמובן נשק שמרגיע קצת ..... נחל דליה --> מסלול נחמד ולא ממש טכני אלא אם כן רוכבים אותו ממערב למזרח ואז הוא דורש קצת ידע טכני (לא רציני), גם הוא מסלול נחמד (לפני כמה חודשים העלתי לאתר הרים את המסלול "נחל דליה ויובליו". בקיצור עם כל הסבל הנובע מהקוצים והדרדרים - האזור מומלץ בחום ! מתי ביום שישי אתם מתוכננים לרכב שם ? אולי נפגש ! BISLEY1 ואם יש שאלות (אנסה) אשמח לעזור

Eyalee

New member
../images/Emo92.gifאז ככה:

נכון לרגע זה התשובות לשאלותיך: א. 1. אחלה. 2. לפעמים. 3. כמו בכל מקום. 4. יש הרבה ומכל סוג. 5. יש איכותיות ויש רגילות. 6. כן. 7. מאוד. ב. 1. שקט לחלוטין. 2. לא (פרט לגוארה בימי חול). 3. לא חוץ מהמנגליסטים הקבועים. 4.ממש לא. 5. לא. ג. 1. יתקבלו בברכה. 2. לחבוש קסדה, מי שנופל נוצר, בלה בלה. 3. לרכב ולרכב עוד רצוי בבוקר מוקדם ולא בשעות החמות. 4. להחליף מערכת הינע לXTR - זה הרבה יותר קל. 5. רצוי מסלול עם 2 מכוניות. יחסוך כמה עליות מיותרות. לתוספת ופרטים...

akivab

New member
רעיון לשינוי

לדעתי כדאי שתתחילו מהמרכז המסחרי ביוקנעם, צמוד מתחיל יער אליקים והשביל מתחיל מהמרכז המסחרי עוקף את המגרש כדורגל כאשר אתם מסיימים בבנה ביתך ביוקנעם ומשם ישנה ירידה לכיוון נחל שופט. 3.5 ק"מ העלייה ביער אליקים ומסלול מאד יפה. במקרה שתרצה יותר פרטים אתה יכול לבקש ממני או גם משחר שטיף. את הסיום עושים דרך שמורת נחל שופט והמושבה , יוצאים לכביש הראשי ולמרכז המסחרי.

viczan1

New member
../images/Emo67.gif עקיבא,שכחתה לציין ../images/Emo70.gif

שכחתה לציין שפוגשים הרבה "עדנה" בדרך וצריך ליהיות נחמדים אילהן.

steiff

New member
חם בכנען

תשמע - אם הרעיון מתבשל ברצינות אז יכול לתאים לי להצטרף אליך להתבשלות בחמה היוקדת של פארק מנשה. גבעת הרקפות לא בדיוק פורחת בעונה זו למרות שהמסלול שמוליך אליה מכוון 105 נחמד ויפה (והעיקר - בירידה!!!). העניין הוא שזה קצת באופסייד למי שרוצה לטפס גם לחירבת ראס. אפשר לנסות משהו קצת יותר יומרני וזה לטפס מנחל השופט לדרך הרומית ומשם דרך ג'וערה לחירבת ראס. לרדת משם לעין כפר ומשם לגבעת הרקפות. אחר כך לאורך נחל תנינים וקצת לפני עמיקם לחתוך ימינה לנחל דליה ולטפס לאורכו בחזרה לכוון דליה. משם תוכל לטפס על הר גחר (רק אם ממש תרצה) או להמשיך על הדרך הרומית לעמק הנעלם ובחזרה לרכב. כדאי להתחיל מוקדם מאד ואני אפילו אנסה להתעורר בזמן. אני "קופץ" מחר לביקור נימוסין בניקוסיה השכנה ואחזור מאוחר בלילה ואני יכול רק לקוות שהשעון יצליח לנער אותי. אם אני אסע בזיג-זג זה סימן שהיין ש CYTA הגישו לארוחת צהריים היה באמת טוב. כמה תשובות לשאלות: מים יש בעיקר בברזים ועל הגב. אולי נמצא עוד קצת מים בנביעות של נחל השופט ונחל תנינים. בריכות לטבילה מצננת (סטייל עין אלון) אין. קוצים יש בשפע ומי שלא מצליח להתפנצ'ר - אני מוכל להשאיל לו מסמר 10. מבחינה בטחונית השטח בטוח להפליא. השאהידים היחידים שתמצא בדרך הם רוכבי אופניים ז'ק שמנסים לטפס את "הדרך הרומית" בישיבה.

akivab

New member
היי רשף

האם קיבלת מייל ממני? ולענייננו, "טייפון" זה מקום של פארק אתגרי לילדים שממוקם מתחת לקיבוץ רמת-השופט. באם יש לך ילדים , זה מקום לא רע לג'מפר אותם. בכל מקרה , המסלול עובר צמוד למתקן הזה

איתי נ

New member
"טייפון" פארק אתגרי ברמת השופט

ומגרש החניה שלו גובל בדרך הרומית.

akivab

New member
נ.ב.

שמעתי שניתן לטבול במעגר המיים בעין פרחה

איתי נ

New member
דווקא עברתי ליד המאגר השבוע

ביום שלישי בסיבוב עמיקם-גלעד-דליה-חורשן. המאגר מגודר (ולא חיפשתי פירצה).

איתי נ

New member
אם ככה אז...

מה עם משמר העמק > עין כפר > גלעד > ג'וערה. אחרי ג'וערה להשתעשע קצת בסינגלים ליד הטייפון ואם החזאים טעו אז אפשר גם לעלות להר גחר. אופס... המסלול שאני מציע עובר קרוב לנחל שופט אבל לא ממש מגיע אליו. בינתיים התחזית לשישי - חם מאוד, לשבת - חמסין. אם הטיול בשמורת נחל השופט אז כדאי להתחיל ביוקנעם המושבה או בהזורע (שלש משאלות) ואת הקטע דרומית מג'וערה אפשר לדחות לפעם אחרת (כמה שזכור לי יש שם קטעים ארוכים בלי צל). הסיבוב ה"קלאסי" עליה בדרך הרומית וירידה בנחל גחר קצת פחות מ 20 קילומטרים. אם זה לא מספיק אז אפשר לשלב קצת סינגלים וגם עליה להר גחר. וגם אני אשמח להצטרף...

רֶשֶף

New member
אני לא רוצה לנקוב בשמות

אבל יש כמה אנשים פה בפורום, שאני חותם על זה שהם לא חושבים פעמיים לפני שהם קופצים ראש לתוך הדבר הזה. בעירום כמובן.

maoz277

New member
זאת לא התקופה

המקום חנוק אין תנועה של אויר, הרבה זבובים וברחשים רוחשים באויר דרדרת בלי סוף מ-4X4 אוהבי הסביבה למינהם ונינג'ות כמובן.

רֶשֶף

New member
לא מבין על מה אתם מדברים

בשישי שעבר הייתי בטיול רגלי בשמורת נחל שופט. אמנם התחלנו ב-15:00 אבל היה חם מאד בחוץ. בנחל (האיתן) היתה זרימה ואנחנו דישדשנו בו עד מעל הברך. לכל אורך הנחל היו עצים חסונים והרבה צל. היה ממש נעים. בצמוד לנחל יש "מזח" עץ כזה נחמד ובקטע מסויים אפילו חלף על פנינו רוכב על NRS-3 (מי זה היה?) ועשה פנאק-פנאק-פנאק על לוחות העץ. היו הרבה זבובים (בעיקר בקטע של המנגל), אבל היתה דוקא רוח נעימה. זה לא מייצג את האיזור? זה רק בשמורה בקטע קטן ככה?

steiff

New member
העמק הנעלם

זהו שאם אתה ממשיך 3-4 ק'מ במעלה נחל השופט (שהוא באמת מוצל וקריר ונחמד אפילו בחַרבוֹנֶי הקיץ) אתה מגיע ל"עמק הנעלם" ושם נעלמים הצל והקרירות ונשארים העליות, הקוצים והדרדרות. אולי פשוט נקנן שם באיזו "זולה", נקשיב לרוכבים מזדמנים וטיולים של תינוקות לבית רבן "מפנאקנקים" להם על הפלטפורמה ונמתין לבוא החורף?

bisley1

New member
אכן כן, לפי התאור שלך אני משער

שביקרת בשמורונת סמוך לקיבוץ הזורע ואכן שם יש מים וגשרי עץ אבל כשיוצאים קצת יותר מערבה לכיוון עמק השלום הסיפור הרטוב נגמר מהר מאוד והנוזלים היחידים שתראה הם אגלי הזיעה שלך ושל השותפים ! אבל אם אתה מתעקש -->ממש מעל השמורונת ישנו הר נחמד שנקרא הר גחר, ואחרי טיפוס נחמד לפיסגה אפשר למצוא המון סינגלים יפים ואם כבר סינגלים -->מסלול התחרות כולל כמה סינגלים טובים ! BISLEY1

למעלה