רכישת ספינה

soso_sami

New member
אז בוא נעשה סדר והודנה וסולחה

ההעלבות הייתה פרופורציונית לתגובה ובהחלט נעשתה ברוח טובה...:) לא באמת כל כך קל להעליב אותי... אבל!!! אני לא אוהב את שיטת הציונים - לא אהבתי אותה בבית הספר ואיני אוהב אותה היום. אני מסכים עם אלון שהים מלא דגים ומלא שייטים ומלא יכטונרים ואפילו בסטונרים וכולם כולם נפלאים. לפעמים אני יוצא לשוט על סירה ואיזה ילד שהחלב על שפתיו טרם יבש צועק לי הוראות מהמים כמו: תרים הגה, תוריד הגה, תמתח תמתח, תעלה, לא לא תרד תרד, ועוד ועוד... הוא לא יודע מה אני יודע או לא יודע, מה למדתי ומה שכחתי... אבל הוא יודע שהוא יודע, והוא יודע שהוא רוצה להראות לי שהוא יודע והוא משוכנע שהוא יודע יותר ממני. אני לא יכול לכעוס עליו. גם אני הייתי כזה. גם אני חשבתי פעם שאני יודע הכל ומאז גיל 16 אני יודע פחות ופחות עם כל שנה שעוברת. אני בטוח שאם סוסה יש לך שמתטלטלת במרינה אזיי לא סתם סוסה היא אלא סוסה אצילה ובעיניך אף יותר מכך. ואם מי מקוראי הפורום נפגע מאיזושהי הודעה שהשארתי הרייני מנצל במה זו להתנצלות גורפת ובקשת מחילה. וזאת כמובן ובהחלט בפרופורציה וברוח טובה (עדיף צפונית).

>>???מה שוב הויכוח הישן??

לדעתי הויכוח קצת עקר. סקיפר לא נמדד עפ"י מיילג ולא ע"י הבעלות על ספינה. אלא עפ"י הוויתו.והוא נמדד רק ע"י עצמו. הים רחב עמוק וכחול ובו יש מקום לכל מיני סוגי דגים. כל דג בוחר או לא בוחר,להבין את הים ולחיות בו ואיתו כרצונו. אז בבקשה כבדו דרכם של אחרים ואל תשוו אורכים. ודוגמא נפלאה לסקיפר-במטבח- ניתן לראות בסרט המופלא "גבר,אישה,אוכל שתיה" בסצינה של מה קורה כיש בעיות במטבח במלון,ואיך פותרים אותם. "הדברים החשובים באמת סמויים מן העין,וניתן לראותם באמצעות הלב בלבד".

benin

New member
רכישת ספינה

מחירים של ספינות מיד שניה (רובן מחברות צ'רטר) ניתן למצוא באתר http://yachtworld.com/

סקיפר1

New member
תלוי במצב הספינה:

יש חברות שהספינות בהן מטופלות ברמה גבוהה ובעצם לא היית יודע שמדובר בספינת צ'רטר ואילו ישנם מוכרי יד שניה שבסיבוב הראשון הספינה שלהם בילתה 3-5 שנים בצ'ארטר והם לא יספרו לך, כך שתלוי במצב הספינה. איבזור ספינה לאחר צ'ארטר לפעמים יעלה יותר מ 10000$ כי בחלק מחברות הצארטרים, גם הגדולות, האיבזור והמכשירים מינימליים (לא תמיד יש GPS או הגה אוטומטי). מנסיון בחו"ל (במדינות הים התיכון:טורקיה, יוון, איטליה וספרד), תמצא ספינות במבחר גדול יותר מאשר כאן ובמחירים נמוכים יותר. וכן זה כן יהיה כלכלי יותר, כולל כל ההוצאות מסביב, לספינות שמחירן מעל 80,000 $.

למעלה