רכישת ספינה

רכישת ספינה../images/Emo93.gif

מה דעתם של חברי הפורום בנושא רכישת ספינה בחברת השכרה בחו"ל?רמת מחירים,תחזוקת הספינה,וכו'.

Alex33

New member
יש לא מעט משתנים , אבל..

אם אתה רוצה אחת במצב טוב יחסית, אז לא יותר מבת4-5 שנים, ומחברה ידועה המתחזקת היטב את הסירות בשיגרה ומוכנה לשפצם קלות לפי הצורך לקראת המכירה על חשבונה. יוון ותורכיה הן האופציות הנויות -והזולות- לשוק שלנו, אבל הייתי בודק גם קרואטיה, מדינה בה נושא זה תפס תנופה אדירה בשנים אחרונות.. מאידך תבדוק היטב האם בהתחשב בכל ההוצאות "מסביב" ברכישת סירה בחו"ל ( 2 טיסות שלך, טיסות לצוות אולי גם לבודק/שמאי/מתווך מהארץ, איבזור נוסף ושיפורים,בדיקה , שמאי מקומי שם,שיחרור מדגל וכו') ובעובדה שמחירי סירות "פס יצור" חדשות רבות נמצאים בשנים אחרונות בירידה או בהקפאת מחירים..האם ה"רווח" הכספי עדיין משמעותי , מול הבלאי של סירת צ'רטר...זה צריך להיבדק לגופו של עניין/סירה ספציפית בצורה זו או אחרת..פה אתה זקוק לידע לא מועט ,או לשמאי מקצועי אמין מטעמך לבדיקת הסירה וסידורי ה"מנהלה" מסביב. אם אתה הולך על סירות "וותיקות" יותר 7-10 שנים וכמובן זולות עוד יותר, הרי הן ודאי עברו יותר מ"יד" אחת בצ'רטר ובהתאם הבלאי..סירה כזאת תהיה זקוקה-יותר מוקדם ממאוחר..- לשיפוץ מנוע, מפרשים חדשים, ונטות חדשות, ריפודים חדשים,אולי טיפול נגד אוסמוזיס..ודאי מצברים חדשים ,אולי ההגה האוטומטי וציוד אלקטרוני מיושן או בסוף חייו...בקיצור פה מדובר על השקעה רצינית יותר, 10000 $ ויותר לסירה 35 רגל בערך,הערכה זהירה... אבל מי שמוגבל בתקציב,אולי אין ברירה אחרת..בעיקר שהמצאי בארץ של סירות יד שניה "נורמליות" קטן ולא מגוון. כמובן מדובר על סירות 30 רגל ומעלה, מתחת לגודל זה המבחר בצ'רטר מצומצם מאד..כמו גם הנוחות להפלגה בינלאומית בהן..

אלכס, מה טווח המחירים של יאכטה חדשה

שלומלום לך, מה הוא טווח המחירים של יאכטה חדשה 36 פיט? משהו בדומה לבוואריה של מועדון השייט? כמו כן מה העלות החודשית של אחזקת היאכטה, הוצאות קבועות והוצאות משתנות? כמה זמן דורשת אחזקת יאכטה, האם זה שיעבוד מוחלט? אולי נארגן ליפה שלי איזה יאכטה.... בעתיד כשהמצב ישתפר נכון שמותר לחלום? שלומלום

Alex33

New member
נתחיל מסוף...

לא רק שמותר אלא רצוי לחלום..ואולי בתחומים אלה זה אפילו הכרח...חלום אותו מממשים בהמשך לפי היכולת .צריך לחלום גבוה "מספיק" כדי שגם מימוש חלקי ישאר משהו בעל משמעות..ולא גבוהה מדי , שהמרחק הגדול מהיכולת מתסכל ומייאש... בלי להתחייב לרמת דיוק של DEALER , אני מעריך שמחיר סירה חדשה בגודל זה מאובזרת במידה סבירה,ומצויידת ומוכנה להפלגה בינלאומית נע סביב 85-95 אלף יורו , לפני מע"מ , תלוי ברמת האיבזור.. הוצאות קבועות: ביטוח, עגינה וטיפול תחתית(עבודה עצמית!!) + כושר שייט פעם בשנתיים, בחלוקה ממוצעת, כ1200-1600 שח' לחודש הערכה גסה ואופטימית..(שהרי בלי אופטימיות זה לא ילך..), תלוי במקום העגינה (הרצליה יקר, אשדוד זול, תל-אביב באמצע..)זאת, לפני קניה של מטר חבל או תפירת כיסוי כלשהו.. בסירה יד שניה ההוצאות השוטפות יהיו גדולות אף יותר : אומנם עלות הביטוח-לפי ערך הכלי- מעט קטנה יותר אבל הוצאות התיקונים, החלפת חלקים והשיפוצים הנדרשים, כל פעם משהו נוסף, משמעותית גדולות יותר ואף קשה להעריך אותן.. ..אז צריך לתכנן ממוצע של 1500 שח' לחודש ..אולי כאלה שעושים זאת "מקצועית" יעריכו זאת גבוהה יותר.."תפרנים" ינסו זאת בפחות ( אבל לדעתי לא יצליחו). עכשיו שאני מסתכל על זה.. זה באמת הרבה , אבל ככה זה עם חלומות של (35-37 רגל אורך)... אז אני מקפיד לא לעשות לרוב חשבון מדוייק אם אני לא ממש חייב.. לגבי זמן , זה לגמרי אישי, תלוי בזמן הפנוי ויותר מכך במידת האנרגיה וההתלהבות ..רוב האנשים שאני מכיר שעובדים ומחזיקים סירות, עושים זאת במסגרת עבודה יומ-יומית , 5-6 ימים בשבוע,ומצליחים בכל זאת להסתדר..לרוב רק בסופי שבוע ...אז לא מפליגים כל סוף שבוע כי צריך גם עבודות אחזקה, ויש-לפעמים-גם עולם שלם מחוץ למרינה ( הגם שהוא נראה לעתים פחות אטרקטיבי..). זה באמת אישי...(למזלי אני שייך למיעוט שסוג העבודה מאפשר יותר זמן פנוי ). לא , זה לא חייב להיות "שיעבוד מוחלט" ( אבל קצת חייב!!..זה בא עם ה"שריטה"), זה בהחלט עניין של החלטה אישית, רוב ה"משתעבדים" עושים זאת לדעתי מתוך בחירה אישית...ולעתים בחדווה.. סירה לא תפליג פחות טוב אם יהיו קצת כתמים על הנירוסטה ,או פחות ואקס על הגוף..אלא אם בהמשך לאווירת "סלחנות" תבוא גם הזנחה בנושאים חשובים. לעניין זה איש צוות שגם מוכן מדי פעם לתת יד ( לפעמים כל מה שצריך שמישהו שיחזיק "קונטרה" בצד שני של הבורג) או לשתות איתו/ה בירה יחדיו בהפסקה בין צביעת שכבות אנטיפאולינג..תורם רבות לעניין. אז זהו זה, בהחלט חלום..אבל לא בשמיים...

תודה על התשובה המושקעת

שלומלום לך, אמממ...... הסיפור יקר משחשבתי. בכל מקרה תודה על התשובה ומי יודע אולי ביום מן הימים החלום של נילה יתגשם. שלומלום

Alex33

New member
הערות לכך..

למרות כל "הרצאתי" הקודמת, 1.רוב השייטים קונים בכל זאת סירות לא חדשות,משומשות במצב סביר, במחיר 50%-60% בלבד ממה שציינתי קודם כמחיר לחדשה בגודל זה.. 2.מי שהנאתו בשייט עצמו,ים,מפרשים,FUN ,טבע וכו' , אבל מוכן לוותר על הפלגות חו'ל רחוקות - אותן אפשר לבצע באותה פעם בשנה בממוצע בסירה גדולה יותר של חברים או להשכיר בחו'ל-יכול בהחלט להסתפק בסירה 27-30 רגל של העשור האחרון.עלויות רכישה ואחזקה של סירה כזו משמעותית זולות יותר,בעשרות אחוזים, אך היא כבר "סירה" יציבה, עם מנוע דיזל פנימי 12-18 כ"ס, שמפליגה מהר ויפה על מפרשים או מנוע,שיש בה את כל הנוחיות (מטבח/תנור/מקרר/שירותים ומקלחת ,גובה עמידה בסלון ו4-6 מקומות שינה). תאמין לי הייתה לי כזו 6 שנים ונהניתי איתה מאד , ואף הפלגתי איתה ליעדים קרובים בחו"ל. מי שבאמת נהנה מהמפרשים המלאים ברוח,החרטום המפלח בחדווה בים ב 5 - 6 קשר,רחש הגלים הנפרדים בשובל מהירכתיים ( ועוד אמירות "פלקטיות" מתקתקות-אבל אמיתיות-כאלה..) אבל גם ירצה להתרווח בקוקפיט עם חברים אחרי שחיה בים ,איזו ארוחת בריאות ל 6 בסלון לחיזוק המערכות ,וכוס תה צמחים (אמיתי) ביד עם עוגה בשקיעה..שישאל אותי איך עושים זאת בכיף בסירה פחות מ 30 רגל..( אולי הגזמתי עם התה..) זה שווה , שווה מאד , אם האלטרנטיבה היא ..כלום ..!!.?? פגשתי יותר משייט אחד, כולל חבר קרוב בעל סירה 34 רגל( ודי ותיקה אך לא ישנה)שלאחר שנים רבות של השקעות כספיות בלתי פוסקות בתיקונים,שיפוצים ,הרמות,והחלפת מערכות-ממש בור בלי תחתית-הוא מתגעגע לסירתו הקודמת הקטנה יותר ,שבה הכל היה פשוט וזול יותר, אך עדיין באותה תחושה מהנה מיד שפתחת ( לבד,גם בלי להיות שרירן מצוי) את המפרשים.. ה- Rat Race - הגיע גם כאן , ומי שחכם -ובעל יכולת כלכלית מוגבלת-ידע להבחין בין עיקר ותפל ,בין חשוב למישני גם בהגשמת "חלום" זה.. וכמו שבת-ים ציינה, להמשיך להחזיק בחלום ..

אלכס, אתה איש חמוד

שלומלום לך, החלום שלי ביחס ליאכטאות מסתכם פחות או יותר בלהסב לנילה אושר עד כמה שאני יכול, עבורי אישית הייתי שם את היאכטה על היבשה ויושב שותה בה תה צמחים בכייף בלי שיתנדנדו לי העגולים....... אני מצטער שלא יצא לי להצטרף להפלגה שלכם בשבת אולי הייתה לי חוויה מתקנת מהשייט הקודם שלי. בפעם האחרונה שהייתי בים גובה הגלים היה משהו שאתם מכנים אותו "ים 5" ואילו אני מכנה אותו "מזהדה" (לא האוטו אלא ראשי תיבות - מה זה הדבר הזה). אמנם לא הקאתי אך הייתי די מסטול כך גם היו כל השאר חוץ מנילה שהייתה מאושרת ברמות שלא יאמנו. אז לסיכום העיקר זה שנילה תהיה מאושרת, התפל זה האורך (כנראה שגם ביאכטאות זה לא העיקר) ומה שהכי חשוב זה להמשיך לחלום. אם כבר חלומות, תגיד לי אין אפשרות לבנות את היאכטה על איזה ג'יירו ענק כך שיקזז את הגלים? או לסלול איזה שובר גלים קטן מכאן עד קפריסין? שלומלום

בת ים

New member
להחזיק בחלום, בכל הכוח../images/Emo24.gif

מאלכס קיבלת תשובה פרקטית. ממני תקבל תשובה יותר רגשית. החלום הזה ששמו סירה על הים, רשום כ"שריטה" בפני עצמה, כעולם ומלואו. לא תמיד *כדאי* להחזיק סירה, אבל בהחלט *שווה* להחזיק סירה. אפשר כמובן, לשכור סירה ולטייל ברחבי העולם, בכל פעם במקום אחר, אבל לפי ראות עיני, אין תחליף לסירה שהיא *שלך*. כמובן שיש אלו שיחלקו עלי, כאלו שהגישה שלהם שונה לחלוטין, כלומר סירה=כלי שרות ותו לא. בעיני סירה היא דרך חיים, מקום מפלט מהחיים היומיומיים. נכון שיש לי חברים נפלאים עם סירות (שהכרתי בפורום הזה) ואני מפליגה די הרבה, אבל תמיד יקנן בי הרצון ביום מן הימים לקנות שוב סירה.

olahav

New member
בקיבוץ אומרים:

"אם אתה רוצה כוס חלב - מה תקנה פרה?" כמייצג את בעלי היכולות המוגבלות ואלו שאין להם את כל הזמן שבעולם להפליג ולא פחות חשוב - לטפל בסירה משלהם, אני דווקא בעד השכירויות. מתי שבא לך - פעם או פעמיים בשנה אני טס ושוכר סירה. אני מקבל אותה ברמת תחזוקה גבוהה. מפליג ,נהנה וכמובן מחזיר נקי ומסודר. אני מפליג במקומות אקזוטיים ונהנה גם מהמקום וגם מההפלגה. אולי ביום מן הימים ארכוש לי פרה כדי להשקיע בה את הזמן (והכסף) שיהיה לי, אבל עד אז - חלב מהסופר - נקי מפוסטר ומרווה.

sailorman

New member
פרה ../images/Emo80.gif???????

אכן ישנם שייטים שהפלגה פעם בשנה מספקת אותםת אבל אלה אינם יאכטונרים אלא טוריסטים ימיים במקרה הטוב!! אצל יאכטונרים אמיתיים המחשבה על כך שאהובתם השניה וביתם השני לא מחכה להם מתנדנדת מעדנות במרינה, גורמת להם נדודי שינה קשים. הכל תלוי בעומק השריטה !!!

olahav

New member
תקרא לזה איך שתקרא

לפעמים כדאי להתאים את הציפיות למציאות. זה חוסך כאבי לב. עומק השריטה שלי לא רדוד יותר משריטות אחרות של בעלי סירות. פשוט אני שם לה תרופה שתקפה לחצי שנה והיא הרבה יותר זולה מהתרופה לחיים שלמים. מנסיון - הרבה יותר כואב לדעת שמחכה לך סירה במרינה שאין לך זמן ללכת לטפל בה ומצבה הטכני מתדרדר מאשר לפנות לעצמך חופשה וליסוע להפליג.

Alex33

New member
זה נכון, זה עניין של השקפה..וגם..

של יכולת כלכלית. בהינתן יכולת כלכלית מסויימת,ופנאי סביר(וזה כבר עניין של עדיפויות ולא רק של זמן פנוי בפועל..) אני מאמץ מילה במילה את דברי SAILORMAN ,של "בית שני " על המים.. ולו הייתה לי יכולת פחותה הייתי עושה זאת בסירה קטנה יותר ( ואני הרי התחלתי מ..גלשן רוח..), אבל שלי ולרשותי ,מחכה לי ולחברי, "מתנדנדת מעדנות (מה זה ?) במרינה". זה גם לא עניין של "יאכטונרים אמיתיים" . רבים היו שלב כזה בעברם אך כיום-לרוב מתוך פנאי ובעיקר אנרגיה פחותה (ילדים,עסקים,ותירוצים אחרים..)- ממשיכים להפליג רק פעם-פעמיים בשנה בסירות שכורות. כל אחד ודרכו.

soso_sami

New member
אני דווקא בחרתי להעלב מהתגובה

לא איכפת לי שאני לא יכטונר בעינך או על פי השקפתך ואפילו לא אכפת לי שתבטא את זה בקול רם אבל לקרוא לי "טוריסט" זה כמעט כמו טרוריסט וזה.... חוץ מזה שהיכטונרים האמיתיים האלה שאתה מדבר עליהם - פגשתי אותם!! זה היה בברמודה אחרי שאכלנו ים 10 והגענו תשושים ממלחמה בטורנדו. הם עמדו על הרציף במועדון היכטות המלכותי עם מכנסי ברמודה לבנות וכוס פימס ביד וסימנו לנו לא לעגון חלילה לצד "אהובתם השניה וביתם השני המתנדנדת מעדנות במרינה". אני לא יודע מתי מי מאותם יכטונרים אמיתיים יצא עם אהובתו השניה וביתו השני והתנדנד מעדנות או שלא מעדנות מחוץ למרינה. זה לא הכלי שעושה את האדם ולא השריטה או עומק השריטה. לא! אין לי שריטה וגם מפצעים אני נמנע. אבל בכל זאת יש לי למעלה מ-10,000 מיל מתחת לקיל למרות שהקיל מעולם לא היה שלי. אני דווקא מצטרף לראייה המפוכחת לטעמי של אורי . גם אני משתדל לצאת לפחות פעם בשנה לשייט חביב ולצבור עוד כמה מאות מילים ולהתנדנד מספיק כדי שאוכל להיות יציב על קרקע מוצקה. גם אני נהנה מרמת התחזוקה והשרות ופריסת התשלומים. לצערי אני חושב שגם לו הייתה לי יכטה לא הייתי מצליח לנצל אותה הרבה יותר מכך אלא שהייתי צריך להשקיע הרבה יותר. ואגב, כן. אני כן חולם וכן מקווה אבל גם רוצה שיחד עם היכטה יגיע גם התורן שיתחזק אותה או הבוכטה שתאפשר לי להיות איתה ולתחזק אותה בעצמי. על פי השקפתי ומנסיוני בעבר זו כמעט השתעבדות ואני מעדיף להשתעבד לילדי ומשפחתי בינתיים ויום אחד... יום אחד אפרוש מפרשים ואשוט למרחבים ואז גם אחיה ואתנדנד מעדנות על הגלים.

בת ים

New member
מזכיר לי ../images/Emo26.gif

את הפעם הראשנה שבה הגעתי למרינה אחרת, חוץ מת"א שבה למדתי . יצאנו להפלגת "שעות ים" (לפני כ9 שנים, על מנת להוציא רשיון בינלאומי לא הייתי צריכה להוכיח יציאה או כניסה לארץ, אלה רק 28 שעות ים)והגענו למרינה בעכו. בילינו, היה נחמד. ביציאה מהעגינה, בין שני ברזלים אימתניים, חלודים וכמה צמיגים בלויים, רצינו לדחוף את הסירה (שלימים הייתה שלי) באופן מאד עדיין מסירה שעגנה לידינו. לפתע פתאום זינק מתוך הסירה בעל הסירה ופשוט אסר עלינו לגעת בה בשום צורה, אפילו לא להתרחק בעזרת הידים. אני הייתי המומה, יצאה הרוח מתוך מפרשי אחוות היכטונרים, ממש לנגד עיני המשתהות. בסופו של דבר, מאחר שהאדון המכובד ראה שאנחנו לא מצליחים להסתובב ולצאת מהמקום, הוא ירד לזירה שלו, הביא גנץ ארוך, החזיק אותו מעל לרייל והסכים שנאחז בו על מנת להסתובב במקום. זה היה משעשע ומעצבן בעת ובעונה אחת. כולנו היינו די המומים ובברכת "העולם עגול" (אנחנו עוד נפגש...) עזבנו את המרינה. יש ויש-גם בים, מסתבר.

Alex33

New member
מה יש להגיד, יש אנשים כאלה...

וכאלה בכל מקום.לפעמים זה חוסר תרבות, לפעמים סתם אנשים קטנים מרוכזים בעצמם..יש כאלה בכל מקום. יש לי רק כמה אלפי מיילים בודדים מתחת לקיל, לא ממש ספרתי..אבל מהתרשמותי בהפלגות חו"ל (לא רבות מאד..),ולא פחות מכך ,מ"שיטוט" ושיחות עם יאכטונרים בכל מרינה שנקרתה בדרכי(לרוב לא במיקרה..) בטיולים "יבשתיים", בעיקר בחוף המזרחי בארה"ב (למעט המרינות ה"יוקרתיות" שם הרציפים סגורים למבקרים..) ,אני חושב שלרוב "אחוות יאכטונרים" כן עובדת. ( אבל באמת פחות אצל צ'רטריסטים הממהרים לנצל עד תום את הזמן המועט עבורו שילמו הרבה..). ואם נחזור לנושא "בית שני" על הים, שהות קצת יותר ממושכת ונינוחה בסביבה זו,בהפלגה כמו גם במרינה זרה,יכולה לעזור לאדם להשאיר מאחור-לפחות זמנית- את צדדים הפחות "יפים" של החיים ב "Fast Lane" .. נ.ב. ואם לא יצאתי ב"פוקוס" לגמרי פה,זה בגלל הסרט הנהדר "הלוחש לסוסים" ברקע בYES" .

sailorman

New member
סף עלבונות גבוה../images/Emo98.gif

חברים שלומלום של נילה שאל שאלה הבעתי את דעתי ותחושותי, אין מקום לעלבונות ולכניסה להתקפות, לכל אחד מותר לחשוב אחרת. אבל בכל זאת קצת נעלבתי שקראת לחברה שלי פרה, היא דווקא יותר סוסה מפרה ואתה בכלל לא מכיר אותה. חבר'ה קצת פרופורציות והרבה רוחות טובות

Alex33

New member
מה אורך קו המים שלה..??../images/Emo151.gif

..וכמה כוח סוס ..?? אצלי היא עושה דוקא עושה מההה..ונותנת צפתית 5%.. והעיקר הכל ברוח טובה... ..וחלומות נעימים...

למעלה