הערות לכך..
למרות כל "הרצאתי" הקודמת, 1.רוב השייטים קונים בכל זאת סירות לא חדשות,משומשות במצב סביר, במחיר 50%-60% בלבד ממה שציינתי קודם כמחיר לחדשה בגודל זה.. 2.מי שהנאתו בשייט עצמו,ים,מפרשים,FUN ,טבע וכו' , אבל מוכן לוותר על הפלגות חו'ל רחוקות - אותן אפשר לבצע באותה פעם בשנה בממוצע בסירה גדולה יותר של חברים או להשכיר בחו'ל-יכול בהחלט להסתפק בסירה 27-30 רגל של העשור האחרון.עלויות רכישה ואחזקה של סירה כזו משמעותית זולות יותר,בעשרות אחוזים, אך היא כבר "סירה" יציבה, עם מנוע דיזל פנימי 12-18 כ"ס, שמפליגה מהר ויפה על מפרשים או מנוע,שיש בה את כל הנוחיות (מטבח/תנור/מקרר/שירותים ומקלחת ,גובה עמידה בסלון ו4-6 מקומות שינה). תאמין לי הייתה לי כזו 6 שנים ונהניתי איתה מאד , ואף הפלגתי איתה ליעדים קרובים בחו"ל. מי שבאמת נהנה מהמפרשים המלאים ברוח,החרטום המפלח בחדווה בים ב 5 - 6 קשר,רחש הגלים הנפרדים בשובל מהירכתיים ( ועוד אמירות "פלקטיות" מתקתקות-אבל אמיתיות-כאלה..) אבל גם ירצה להתרווח בקוקפיט עם חברים אחרי שחיה בים ,איזו ארוחת בריאות ל 6 בסלון לחיזוק המערכות ,וכוס תה צמחים (אמיתי) ביד עם עוגה בשקיעה..שישאל אותי איך עושים זאת בכיף בסירה פחות מ 30 רגל..( אולי הגזמתי עם התה..) זה שווה , שווה מאד , אם האלטרנטיבה היא ..כלום ..!!.?? פגשתי יותר משייט אחד, כולל חבר קרוב בעל סירה 34 רגל( ודי ותיקה אך לא ישנה)שלאחר שנים רבות של השקעות כספיות בלתי פוסקות בתיקונים,שיפוצים ,הרמות,והחלפת מערכות-ממש בור בלי תחתית-הוא מתגעגע לסירתו הקודמת הקטנה יותר ,שבה הכל היה פשוט וזול יותר, אך עדיין באותה תחושה מהנה מיד שפתחת ( לבד,גם בלי להיות שרירן מצוי) את המפרשים.. ה- Rat Race - הגיע גם כאן , ומי שחכם -ובעל יכולת כלכלית מוגבלת-ידע להבחין בין עיקר ותפל ,בין חשוב למישני גם בהגשמת "חלום" זה.. וכמו שבת-ים ציינה, להמשיך להחזיק בחלום ..