רכישת סוס...דיון!!!

רכישת סוס...דיון!!!

מה דעתכם צריכים להיות התנאים לרכישת סוס? פרט נמק והסבר... לדעתי : א-להיות בעל ידע מנימלי בטיפול בסוס וברכיבה ב- רצון להשקיע וגם זמן פנוי מספיק לכך ג- מספיק כסף לממן לסוס פירזול מזון ובכלל תנאים טובים ואלה לדעתי כללי הברזל העיקריים ברכישת סוס, אחרי שיש את כל אלו יש עוד מס דברים לדבר עליהם אבל אלה הדברים העיקריים...

טוי בוי

New member
אוקיי../images/Emo60.gif

ברור שקשרוכשים סוס חלק מהדברים שצריך להתחשב בהם זה ידע על הסוס וצרכיו וכמובן ידע בסיסי לפחות ברכיבה אבל יותר חשוב זה הטיפול וצרכי הסוס כי רוכשים סוס כידי להתקדם ברכיבה בעיקר אבל הסוס חייב טיפול נורמלי לא?! גם חייב להיות זמן פנוי לרכיבה והטיפול בסוס כי אז הוא היה סתם מוזנח ולא יעבוד או היה מטופל! אצלינו פירזול, מזון, ניקוי התא [מומלץ גם שאתה תנקה כי מנקים רק בבוקר ובצהריים], מאברר לקיץ לפעמים גם ציוד למי שאין [וסוסים שיש להם ציוד שהוא של פרנקי] ולוקאח פנסיון או חצי פנסיון אז פרנקי נותן אוכף וראושיה או של הסוס או אם אין לו אז מבית ספר וציוד ספייר כמובן הציוד תואם ועוד כל מיני דברים... הם באים בתור תשלום חודשי של**** $ את הספיירים אנו משלמים.... אבל כמובן שצריך מספיק כסף!

טוי בוי

New member
נכון מאוד!!!!

וזה חיסרון נורא גדול שם אבל שאלתי למה ואביבית המזכירה ענתה לי שזה בגלל המקום שהם נמצאים בו ושזה יקר להחזיק שם שטח כזה [די גדול]וגם את כל המדריכים [ויש גם די הרבה] ואת הסוסים [יש גם די הרבה] ובקיצור יש סיבה טובה לזה שזה יקר יחסית...... טוב לי לא איכפת אני אוהבת את החווה ואת המדריכים והסוסים ונורא כיף וטוב לי שם אז זה כבר הופך להיות לא כזה נורא כי המקום ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש מממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש כיף וטוב לדעתי ולא איכפת לי בכלל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ScooBy

New member
תסלחי לי, אבל אני חייבת להגיב!

דבר ראשון בשביל לקנות סוס קודם כל אתה צריך ידע בטיפול ורכיבה, אח"כ למצוא סוס שמתאים לך וכמובן אתה צריך להיות loaded בכסף.... דבר שני, הפנסיון ברשפון עולה 2200 לחודש (פנסיון מלא)+ פרזול (נע בין 400-500, תלוי בפרזול)+ וטרינר (אם צריך ושלא נדבר על המחיר, שזה לא קשור לוטרינר כי זה מחיר ארצי)+ שיעורים שעולים 120 ש"ח (שרק 50 ש"ח הולכים למדריך והשאר לחווה- גם אם הסוס שלך פרטי). עכשיו נתחיל בניתוח... הכסף שמלשמים לחודש ממש לא שווה את זה! התאים רטובים ומסריחים. שלא נתחיל לדבר על האדמה במנאז'. אה כן, אין שום קשר לגודל המגרש כי הם מרוויחים פי 8 יותר ממה שהוא שווה מכל הכסף שהם גונבים... הפרזול ממש לא משהו, אלא אם המפרזל שלך הוא רן... ומה שהכי מעצבן אותי זה שרוב הכסף של השיעורים לא הולך בכלל למורה!

טוי בוי

New member
איך ידעתי שתגיבי כל כך רע!

אני אחזור ואגיד שאת הייתי היה רע מה לעשות..לא ידעו לדאוג לסוסים ולא לכלום שם אבל עכשיו משקיעים שם לאלא לא סתם ממש ממש משקיעים ב-ה-כ-ו-ל! אז תעופי מפה עם הקישקושים האלו לך לא היה טוב סבבה לא היה טוב סבבה עכשיו טוב סבבה? פרנקי הגיעה לשם ויש שם המון סדר ונקיון עכשיו אז זובי בובי לך ולבול שיט שלך!!!! אין לי מוסג על הכסף של המורים מה לעשות זה לא עניני וגם לא עינינך!ולדעתי השטיויות שלך כל כך לא נכונות עובדה שיש שם איזה 7 מורים ופרנקי מביא מלא סוסים מצוינים מחול וגם עוד מדריך מחול. הפרזול דווקא מצוין יש מפרזל חדש שפרנקי הביא והמפרזל היה עם פרנקי הרבה זמן והוא מ-צ-ו-י-ן!!!וגם ממש נחמד!!! לא משנה כל כך מה שתגידי על הכול כי עדי זה לא פרנקי! פרנקי מאוד מאוד דואג לסוסים שלו הוא גם חבר באגודה להגנת הסוס ומציל סוסים פצועים שאף אבל א-ף חווה לא רצתה לשקם והוא משקם אותם והם הופכים להיות סוים לרכיבה של פרטי/בית ספר או שנמכרים ונותן להם תרופות יקרות וטיפול וטרינרי והוא דואג כך לכל הסוסים שלו אז פשוט תהיי ב-ש-ק-ט אם את לא יודעת במה מדובר!!!! את היקרת את הסיפורים על פרנקי סקיי בוי הסוס בית ספר הכי אהוב שהיה ובלגן ועוד מלא סוסים שפרנקי הציל?! גם בתקופה שלך עדי היה בקלא ולא היה מי שידעג לחווה!עכישו יש אז פשוט ששש!!!!! אם את לא מעמינה תראי בחוברת של העמותה להגנת הסוס בתודות יש את פרנקי דהלידה [אם כך כותבים את השם משפחה שלו]!!!!!! אה החול במנג'ים משתפר מיום ליום ולפחות פעם פעמיים בשבוע עובר טיפול לגבי החול במנג' המפורק מה לעשות חסרונות יש בכל חווה ולא משתמשים במנאג'ים האלו והמנאג' דרסאג' ממש ממש ממש טוב וגם הקפיצות! משנים עכשיו את המנג'ים גם והכול ובונים מחדש הכול!!! טוב עזבי יש עוד המון המון המון מה לומר על השינויים שפרנקי עושה אבל אין לי למה לומר כי את תתבצרי בדעה שלך מוקר לך מאיפו שהוא שאמרת שאת שונאת אנשים כאלו ... טוב אז רק שתדעי את אחת כזו ולפי מה שידועה לי שאנשים אומרים שהם שונאים סוג של אדם או תכונה הם שונאים את זה כי זה אצלם!!!! טוב בקיצ קיץ אל תומרי דברים לפני שאת יודעת עליהם... ונכון החווה עוד לא מושלמת כי אין כזה דבר מושלם!ותמיד יש מה לשפר אבל אנחנו עושים מעמץ בניגוד למה שעשיתם שהיית שם ואים זה כל כך הפריע לך את את היית יכולה לעזור לזה לקרות לפני שפרנקי והקאנטרי התחברו ונכון הפנסיונים יקרים כי אנחנו מוצאים המון כסף על ציוד חדש ועל התיקונים של המנג'ים והכול לא לחינם זה כל כך יקר!וזה שווה את זה!! ממש!!!

ScooBy

New member
טוב,

אם את רוצה שזאת תהיה האמת, סבבה... ולידיעתך, לפני שפרנקי הגיע היה הרבה יותר טוב ברשפון (וגם יותר זול...), שפרנקי הגיע העלו את המחיר והחווה הייתה חרא מקום... איזה ציוד חדש ואיזה שטויות?!?! אני אישית לא מתכוונת לשלם על בניה או קנית "ציוד חדש" שלא קשור לסוס הספציפי שלי. כאילו, אני צריכה לשלם על כל השטויות שהם בונים?! לא! ורק שתדעי יש לי הרבה הערכה לעדי... ולא דיברתי על תקופת עדי בחווה דיברתי אך ורק על תקופת פרנקי... ולמה את חושבת שאת יודעת יותר ממני, אין לי מושג... אני יותר גדולה ממך, אני יותר מבינה ממך ובכלליות אין לך מושג על מה את מדברת... וכמו שאומרים את המשפט הידוע:" כשתגדל תבין..."

טוי בוי

New member
את עזב איך שפרנקי בא!

אז תסתמי את כל כך לא מבינה! אין לי כוח אליך ביי

ScooBy

New member
לא ממש נכון...

עזבתי 4 חודשים אחרי שפרנקי הגיע, לאחר שראיתי איזה בזבוז כסף זה לרכב ברשפון... וכמו שאמרתי, יש לי חופש דיבור, זאת זכות בסיסית שלכל אדם יש מעצם היותו אזרח, וכמו שאני מכבדת את מה שאת אומרת, למרות שאני לא מסכימה עם זה, אני לא אורמת לך לסתום את הפה... ואם זה לא מוצא חן בעיניך, זבשל"ך...

טוי בוי

New member
המשפט "שתגדל תבין"

גם מדבר על אנשים כמוך! ובכלל על דברים אחרים כמו שאומרים "שתיגדלי תביני" את המשמעות שלו... ורק שתדעי בחווה מחשיבים אותי כמו בן אדם מבוגר כל הזמן הם אומרים לי את זה שמרוב אחריות לא מבדילים בכלל! זואת הילה?של רולקס?

ScooBy

New member
ורק שתדעי,

לא הגבתי רע... פשוט אמרתי א האמת, את כנראה לא מבינה איך חווה אמיתית אמורה להראות, אבל אני ראיתי ועשיתי השוואות בין החוות בארץ והחווה בחו"ל, ותאמיני לי שבדקתי את העובדות שלי ובדקתי הכל... זה שאמת זה לא תמיד הדבר הכי יפה שבעולם לא אומר שזה להגיב רע, אם את לא רוצה לקבל את הדברים שיש לי להגיד, אל תקבלי, לא ביקשתי ממך רשות לשום דבר ולכל אחד יש את הזכות הבסיסית לחופש הדיבור, ואם זה לא מוצא חן בעיניך, זבשל"ך!

טוי בוי

New member
חופש הדיבור

הוא חופש הביטוי את רוצה הרצאה?, לא נכון,אז רק שתדעי אני גם לומדת אזרחות ותאמיני לי את לא רוצה סיכום על חופש הביטוי! טוב אז כודם כל לי יש אותה זכות להגיב כמו לך זכות השיוויון!בכול שפה ודרך שאני רוצה אז את יכולה להתחיל לחיות עם זה!

טוי בוי

New member
חופש הדיבור חחחח

הוא חופש הביטוי כמובן, את רוצה הרצאה?, לא נכון?,אז רק שתדעי אני גם לומדת אזרחות ותאמיני לי את לא רוצה סיכום על חופש הביטוי! טוב אז קודם כל לי יש אותה זכות להגיב כמו לך זכות השיוויון!בכול שפה ודרך שאני רוצה אז את יכולה להתחיל לחיות עם זה! ולפאמים הצעד הקשה ביותר הוא לומר סליחה ולהתנצל ולומר אתה צודק אז סליחה אם פגעתי בך. ונכון את חצי צודקת אבל "חצי" יש עוד המון דברים לומר שאת טועה בהם לגמרי ואת פשוט לא מבינה אותם ויש אפשרות שלא תביני לעולם..... הילה של רולקס זו את?

shaililo

New member
אוף דיי כבר../images/Emo39.gif

זכותה להגיד מה שהיא חושבת! ובמקום רק להתווכח תקשיבי למה שהיא אומרת לך, ואל תשארי תקועה רק בדעה אחת..... תחשבי קצת על מה שהיא אמרה... אולי יש דברים נכונים במה שהיא אומרת למרות שהיא לא בדעה שלך...

dearanita

New member
טוי בוי

אני מצטער מאוד אבל אף אני הייתי בחווה ברשפון ואיך שהחווה נראית ההחלט לא מצדיק 2200 שח בחודש... ואם החווה עוברת שיפוצים הפנסיונים הם לא אלה שצריכים לסבול מכך... ועוד שאלה? למה את לא יכולה ענות לה בשפה יפה? למה צריך גם "תעופי מפה עם הקשקושים שלך" ו"זובי בובי" אה למה צריך את זה? מה את לא יכולה לדבר בשפה נקיה? אני מבקש ממך להתנצל בפני SCOOBY

טוי בוי

New member
אני לא מבינה למה בכלל...

אף אחד מכם לא נמצא שם כל יום ורואה מה קורה שם.... אז שאני היה בשקט... ומה עם השקרים שלכם? זה חווה שרק התחילה את דרכה עם פרנקי ועדי "כצוות" ולוקאח זמן עד שרואים שינוי....

טוי בוי

New member
אולי לא שקרן

אבל אתה לא מקיר את החווה נכון 2200 זה המון והחווה בשיפוץ והכול אבל אם הפנסיונים כל כך מתלוננים על מנג' שהוא רע אז הם כן צריכים לשלם עליו פרנקי ועדי עם כל הכבוד לבד לא יכולים לשלם על הכול! וגם הבית ספר משלמים ... אתה לא שקרן ואתה לא יודע מה קורה שם זהו זה הכול והשקר היחידי זה שזה לא שווה המחיר כי הוא שווה את זה מאוד!

dearanita

New member
אף חווה לא שווה 2200 שח לפנסיון

תאמיני לי ראיתי חוות מאוד יפה עם פנסיון 1600 ו-1800 אבל 2200 זה מוגזם...

טוי בוי

New member
לא אמרתי לא לא?

גם אני אמרתי שזה אחד החסרונות הכי גדולים שלה! תקרא מההתחלה!

למעלה