רכישת לואיזיאנה

Boogieman

New member
סביר להניח שלא.

למרות שחבר'ה ניאו-שמרנים מסביבתו הקרובה של הנשיא הנוכחי צועקים את זה כבר כמה זמן. בכל אופן, נוכחות חיילים אמריקאים קיימת בסעודיה מאז מלחמת המפרץ הראשונה (זאת העילה, לפחות המוצהרת, לפיגוע בתאומים). אני מסכים שאף אחד לא יהיה דפוק מספיק להפציץ את מכה (למרות שאני כבר לא מופתע מכלום), אבל פעולה מוגבלת לתפיסת מקורות הנפט, כאשר המצב מתחרבן וכל האמצעים האחרים כושלים, תהיה. מחוייבת המציאות. כל העולם המוסלמי יתחרפן? אז כל חסידי "התנגשות הציוויליזציות" יוכלו להגיד "אמרנו לכם".

הנוכחות האמריקנית בסעודיה כיום

היא לפי הזמנת ממשלה מוסלמית שנתפסת בעיני רוב המוסלמים כליגיטימיות ושומרת על ערכי האיסלם. אנחנו יודעים שהשלטון הסעודי צבוע ומושחת... זה שונה מפלישה. לדעתי שום מחסור בנפט לא יגרום לכזה דבר ,רק אולי הפיכה בסעודיה ותפיסת השלטון ע"י בין לאדן ודומיו עלול להוביל לזה. ואולי בעוד כמה שנים יהיה תחליף לנפט ,אני חושב שסוף סוף עובדים על זה ברצינות.

לא מדוייק

מערכת היחסים של ארה"ב ושל סעודיה החלה במהלך והתחזקה לאחר מלחמת העולם השנייה שנוצרה מעין "הסכמה" שבו ארה"ב מספקת הגנה מסויימת לערב הסעודית והשנייה מספקת נפט במחירים נוחים למדינות העולם זה ההסכם בגדול שלא כולל את שתי משברי הנפט של 1973 ושל 1979. הדבר נובע מחוסר הרצון של ארה"ב לבזבז את עתודת הנפט שלה ..... עכשיו מספר הערות טכניות 1.סעודיה היא לא המדינה המקודשת לאסלאם אלא בתוכה שוכן אזור הח'יגאז שהוא האזור המקודש לאסלאם והוא כולל את מכה ומדינה. 2.בסיס לגיטימציה של הסועודים הוא ההחזקה באזור הח'יגאז, אבל כיום ישנם קולות שקוראים להחליף את השלטון הסעודי ואחד מן הסיבות הוא השחיתות שפשתה בממלכה.

Boogieman

New member
על זה אני מדבר.

השלטון יוחלף בשלטון לא ידידותי לארה"ב. לגבי תחליף לנפט, אין מה "לעבוד על זה", הסיבה שזה לא קורה לא קשורה לטכנולוגיה אלא לאינטרסים כלכליים וליחסי כוח.

טשאפק

New member
בטיסטה ואיינדה לא קשורים

איינדה לא היה דיקטטור אלא שליט דמוקרטי, והוא לא נתמך ע"י ארה"ב. בטיסטה לא נזנח (ככל הידוע לי) ע"י פטרוניו האמריקנים, אלא פשוט נוצח ע"י מורדים מבית שלא נתמכו ע"י גורמים חיצוניים.

Boogieman

New member
לגבי בטיסטה.

הוא לא בדיוק נזנח, אבל גם לא קיבת את התמיכה שהיה צריך. לארה"ב היו בעיות עם בטיסטה והמורדים, בראשות קסטרו, היו גורם לא ידוע ובשלב ההוא לא היתה להם אג'נדה קומוניסטית כך שארה"ב נשארה לשבת על הגדר. היא לא סייעה לקסטרו, אבל גם לא טרחה להתערב כדי להציל את בטיסטה.

טשאפק

New member
באפריקה, צרפת דומיננטית הרבה יותר

שליטים מערב-אפריקניים מאז העצמאות בשנות השישים שולטים בחסדי צרפת וחברות צרפתיות. לארה"ב אין בדרך-כלל השפעה חזקה ביותר.

hastings

New member
הבעיה היא

שלאותה "פוליטיקה על הנייר" היו תוצאות מאוד מעשיות בשטח - הרסניות ביותר בעיקר לגבי התושבים הילידים. אוליבר וונד הולמס, אדם מבריק שהיה שופט בית המשפט העליון של ארה"ב בראשית המאה העשרים אמר פעם לעורך דין שטען מולו "אנחנו עוסקים כאן בחוק, לא בצדק" (אני מצטט מהזיכרון). למרבה הצער מכיוון ששתי האומות הכירו בחזוה הזה ומכיוון שהיה להן כוח לכפות אותו בשטח זו אינה רק פוליטיקה על הנייר.

nitsansh

New member
הסכם טורדסילאס היה ב-1494

כלומר רק שנתיים אחרי המסע הראשון של קולומבוס, כשבכלל לא היה ידוע שמה שהוא גילה זו יבשת "חדשה"... מה שאתה טוען בעצם זה שכל ההשתלטות האירופית (ובשלב מאוחר גם האמריקנית) על הקולוניות היתה בלתי-חוקית... זה נכון לפי החוקים המקובלים היום, אבל לפי החוקים באותה תקופה זה היה מקובל...

למעלה