רכישת חליפת צלילה

niry26

New member
אני מאוד אשמח אם תרחיב על המפגש עם הזהרון

מה עשית בדקות שלפני התקיפה, אילו בע"ח נוספים היו בקרבת מקום ובאיזה מרחק היית ממנו.

rosba74

New member
עשיתי מסלול של שחייה-צלילה חופשית

על החוף בין מלון רויאל ביץ למלון הרודס וחזרה, במהלך השחיה צלילה עם קמ"ס ירדתי מספר פעמים לדגים למטה, צללתי גם בעקבות
חתול ים שלא התרשם ממני..

מול רויאל ביץ היו קבוצות של דגים שונות, מיים הרגישו קצת ארסיים, והיו גם דיי הרבה קיפודי ים למטה,

כ 30-40 מטר מהחוף, איפה שהעומק אולי 5-6 מטר, בזמן שאני סתם שוחה ליד הדגים השונים,
הרגשתי פתאום צריבה עזה מתחת לריאה שמאלית בצד של הלב, לא הבנתי מז זה, מניח שזה עקיצה מזהרון,

צריבה היתה מאוד חזקה, וחשבתי שזה התכווצות שרירים, או סימנים לפני התקף לב, התחלתי לשחות לכיוון החוף חזרה,
כאשר זה התחיל לעבור, חזרתי למיים יותר עמוקים, והמשכתי בשחייה צלילה, בדרך חזרה בערך באותו מקום
חטפתי עוד פעם צריבה חזקה במרפק של יד ימין או שמאל-לא זוכר, זה היה באותו אזור, איכן שהמיים הרגישו טיפה ארסיים.

מאז הבנתי שעדיף לצלול עם חליפה, ומלאה, לא רק בגלל טמפרטורת המיים אלה בגלל הדגים גם..

niry26

New member
אני מהמר על זרוע של מדוזה

מים ארסיים, אני מניח שאתה מתכוון לעקיצות במים אף שאין לידך נפש חיה. מה שנקרא מרק מדוזות.
למדוזות מנגנון הגנה המבוסס על תאי צריבה המכילים, במוסף לארס, צלצל זעיר דחוס בתוך בועית קטנה. בשל היותם "עצמאיים" הם פעילים גם כשהם מתנתקים מהמדוזה וכך אתה יכול לחוש צריבה למרות שאין אף יצור חי לידך. אם נתקלת בזרוע של מדוזה, אפילו אם היא כבר לא מחוברת למדוזה, התחושה שלך תהיה מאד לא נעימה ותתאים למה שאתה מתאר. אם בדקת הייתה אמור להיות מעין הצטלקות אדומה של העור שאמורה לעבור עם הזמן, היכן שחשת בצריבה.
זהרון אינו צורב. הוא עוקץ וטוב. מנגנון ההגנה שלו מבוסס על מערך קוצים חלולים כמו צינור, שכאשר הם ננעצים בלוטת ארס בתחתיתם משחררת רעל שחודר דרך הקוץ. זהרון לא מבזבז את הארס שלו סתם וגם לא תחוש בארס אם הוא היה משוחרר סתם כך לגוף המים היות והוא לא יפגע בעור או יחדור דרכו שלא לדבר על המהילה במים.
מה שכן קוץ של זהרון שתקוע לך בריאה ומשחרר ארס היה אמור להסתיים בבית החולים עד כמה שאני יודע.
כמו כן זהרון שוחה מאד לאט כך שאם היה לידך אחד כזה היית רואה אותו.
להגנה מצורבים במים מספיקה חליפה בעובי מינימלי. כמובן שרק האזורים המכוסים מוגנים.

הנה ההגיון מתחיל להציץ בפוסט הזה

rosba74

New member
תודה

על המידע..

כנראה שזה באמת היה מרק מדוזות, כי לא ראיתי נפש דג לידי בסביבה, והאזור היה באמת דיי ארסי..

היתה באמת צריבה אדומה באותו אזור, אבל זה עבר דיי מהר..

טוב לדעת..

בכל מקרה חליפת צלילה היתה עוזרת..

zulufox

New member
מנגנון הזרקת הארס של המדוזה

פועל בזיהוי קורבן מתאים...
מספיק לייקרה כדי לא להפגע.
יש גם מכנסי לייקרה

niry26

New member
זו החליפה שאני קניתי

ממליץ עליה בחום. מאד נהנה ממנה.
היא אכן יותר גמישה, מורגש בלבישה ומחוץ למים. קל מאד ללבוש, לא מעיק על החזה למרות שהאטימה מעולה ויש לי אותה כבר שנתיים (צולל פעם בחודש בממוצע ומתייחס אליה יפה) והיא כמו חדשה.
ממליץ לבדוק את נושא האחריות והשירות לפני הרכישה. יש לספא שירות מעולה ואחריות לכל החיים ואם אתה מוותר עליו אולי ההנחה לא מוצדקת.

tal702

New member
ממליץ על 5mm שלמה, והתרחקות מבעל"ח

אני ממליץ על חליפת 5 ממ שלמה, יש לי אחת כזאת של ספא ואני מרוצה, מגן טוב מהקור, ולא מסורבל מידי.
לגבי הגנה נגד בעלי חיים, אני לא בטוח שהחליפה תוכל לעצור זהרונים ושכמותם.
הפתרון הכי טוב שיגן גם עליך וגם על בעלי החיים הוא פשוט לשמור מרחק מהם, והלסתכל סביב.
בכל אופן השילוב של שני הדברים האלה עובד מצויין בשבילי.

poochie

New member
אני ממש מבסוט מהאנדרסון שלי

5 מ״מ לדעתי עלו לי 100 דולר בליז׳ר פרו? משהו כזה.

למעלה