רכישת חליפת צלילה

rosba74

New member
רכישת חליפת צלילה

חברים,

החורף הקר הגיע, ולדעתי הגיע זמן שצעיר כמוני יקנה חליפה,

ישנם המון סוגי חליפות, הבנתי ששני חלקים עדיף, חצי יבשה (אין צורך עדיין ביבשה עם קוולאר, נגד כדורים אבל אולי בעתיד.., כנגד האורקות)

איזה חליפות מומלצות ? של Sepa, מה מועדף ?
(יש חנות בראשון לציון שאני קונה בה, מחירים טובים ויותר זולים מאילת חוץ מזה זה קל"ב)

ReefDiver

New member
בשביל מה להשקיע בחליפה?

כל הבריכות שפתוחות בחורף מחוממות. אחרי שתי בריכות מתחילים להזיע ...

rosba74

New member
צודק

בדיוק חזרתי מהבריכה.

אבל בשביל צלילות באילת ובים תיכון עדיף חליפה, ולאט לאט קונה את כל הציוד..

(חוץ מזה המציל בבריכה שלנו כבר ביקש ממני לבוא עם כל הציוד צלילה לבריכה ולא רק עם קמ"ס.. )

אז צריך לשמור על ה reputation

התרגלתי כבר למיים עם כלור, העיניים כבר בכלל לא מתרגשות מכלור או ממי מלח, קיבינימט...

dindosh

New member
למה

מי אמר ששני חלקים עדיף על חליפה שלמה

משום מה לא יוצא לי לראות יותר מידי אנשים שבאמת צוללים הרבה עם חליפות שני חלקים ואני מניחה שיש לכך סיבה.

למה החלטת ללכת דווקא על חליפה חצי יבשה

מדובר בחליפה עבה 7מ"מ (בדרך כלל). ולחורף הישראלי למי שלא צולל כל יום, כל היום, ולא רגיש יותר מידי לקור יכולה להיות מיותרת (בתנאי כמובן שצוללים באילת וטמפרטורת המים נעה באזור ה- 24 מעלות כל השנה).
בשביל להדגיש את הנקודה אני צוללת במהלך השנה עם חליפה בעובי 3ממ ועכשיו עברתי ל- 5 ממ לתקופת החורף וזה מספיק בהחלט.

באופן אישי ציוד צלילה אני אעדיף לקנות במקום שמתמחה בדבר ויש לו היצע רחב, או לפחות שישנם מתחרים בקרבת מקום שמציעים מוצרים דומים מיצרנים אחרים - זה מגדיל את הסיכוי שלך למצוא את מה שבאמת נכון עבורך.

rosba74

New member
היי דינדוש

חשבתי ששני חלקים עדיפים על חליפה שלמה, ליתר נוחות, הורדה והלבשה יותר קלה, (זו חליפת צלילה ולא ביקיני שאותה הרבה יותר קשה להוריד..)

חליפה חצי יבשה מכניסה מיים לתוכה, בניגוד לחליפה יבשה, עובי החליפה יכול לנוע בין 2.5 מ"מ עד 7 מ"מ,
המטרה של החליפה היא גם להגן על העור מכל מיני יצורים כמו זהרונים שמשום מה אוהבים "מאוד" אותי באילת..

הרגישות של בנות למיים קרים היא אחרת משל בנים, בנים בד"כ עם פחות שומן ויותר שרירים, אבל זה לא תמיד ככה,
אני פחות רגיש לקור (כנראה בגלל הגנים הפולניים שלי..)

המסקנות שאני הגעתי אליהן היא ללכת על חליפה שני חלקים של Sepa או משהוא כזה..

אם הייתי יודע מה נכון עבורי, כולל בחליפות צלילה הייתי בן אדם מעושר...

dindosh

New member
חליפה חצי יבשה

לא זכור לי שנתקלתי בחליפה חצי יבשה דקה (לא אומר שאין).

אבל להערכתי אתה מתבלבל בין חליפה חצי רטובה לחצי יבשה.

rosba74

New member
כנראה שאת צודקת

אצלי חצי רטובה וחצי יבשה זה אותו הדבר..

אפשר לקרוא לחליפה חצי רטובה..

bkeilat

New member
כמה הערות

תיקון: טמפרטורת המים באילת נעה בין 21 מעלות בסוף החורף (או יותר קרוב ל-20 פעם בכמה שנים) ל-26 בסוף הקיץ (או לפעמים 27 לתקופה קצרה). אמנם זה לא הסקאלה של ים תיכון, אבל לאדם ממוצע זה הבדל מאד מורגש. יש מיתוס שטמפ' המים לא משתנה כל השנה, אותו מפיצים אתרי אינטרנט של משרדים ממשלתיים שאין להם מושג.

אני מסכים איתך לגבי בחירתך בחליפות לפי עונה ומוסיף שתי הערות: שבחודשי שיא הקיץ להרבה אנשים יותר נוח עם חליפה קצרה מאשר 3 מ"מ ארוך, ושאני יכול לחזק את מה שכתבת לגבי חליפות שני חלקים: במועדון הצלילה שבבעלות אשתי, חליפות שני החלקים מאד לא פופולאריים וכמעט אינם נבחרים לשימוש בידי הקליינטים (רובם מחו"ל) אשר מעדיפים את החליפה 5 מ"מ בת חלק אחד, עם או בלי ווסט או כובע. יש מועדוני צלילה באילת שאוהבים את השני חלקים כי הם נותנים אותם גם בקיץ במתכונת של חליפה אחת לשני צוללים. אבל חליפות אלה אינם אפקטיביים במיוחד לאור גילם המופלג.

rosba74

New member
תודה

אז אני מבין שעדיף חלק אחד, כמו שקיבלתי במועדוני צלילה באילת,

אני מעדיף חליפה ארוכה, שיותר מגנה על הגוף. יש חליפות גמישות כאלה..

אפשר להסתדר עם 3 מ"מ ?, בקייץ ובחורף באילת , המטרה היא גם להגן מפני הדגים...

bkeilat

New member
זה עניין אישי

אני חושש שמישהו שצריך 3 מ"מ ארוך בקיץ באילת ירגיש קר בחורף באותה חליפה אפילו עם תוספת של ווסט וכובע, אבל זה לא אני (אני צולל בלי חליפה בקיץ), אז קשה לי להגיד.

לדעתי, רוב האנשים (לא אלה כמוני שנמצא באחד הקצוות) מעדיפים את המגוון הזה:
5 מ"מ מאמצע/סוף דצמבר עד סוף מרץ
3 מ"מ עד סוף יוני
חלפיה קצרה עד סוף ספטמבר בערך
וחזרה ל-3 מ"מ עד אמצע/סוף דצמבר

וזה יכוללהיות עם תוספת של כוכע, או של ווסט עם כובע, לפי העדפה אישית ולפי העונה.

rosba74

New member
הקור פחות משפיע עליי..

צללתי באילת בנובמבר בלי חליפה, צלילה חופשית, הקור לא משפיע עליי אבל הזהרונים כן...

צללתי גם בים תיכון עם חליפה קצרה כשכולם עם ארוכה בלי לסבול יותר מדיי.

אז יש לי יותר מדיי שרירים או שומן, בכל מקרה חילוף חומרים מספיק מהיר שקור כמו באילת לא משפיע עליי..

ולכן לדעתי, 3 מ"מ בחלק תחתון, ובחלק עליון 5 מ"מ, יספיק לי..

karpe

New member
תיקון לתיקון..

המשרעת היא בין 21 ל-29 מעלות, זה לפי מידע שמשכתי מהאתר של תחנת הניטור הלאומית באילת.

http://www.meteo-tech.co.il/eilat-yam/eilat_download.asp#

מצ"ב גרף שמתאר את הטמפ' ב-4 שנים האחרונות, מדידה כל שעה (מעניין שבין המקס למינ' ביום מסויים ההבדל הוא זניח - 0.1-0.2 מעלה).

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
זו אכן היתה המשרעת בשנה שעברה

21 מעלות בסוף החורף בעומק ו29 מעלות לקראת סוף הקיץ בשכבת המים העליונה.

יש לציין שבממוצע (הממוצע שלי מ15 השנים האחרונות) הטמפ' נעות בד"כ בין 22 ל28 בהתאם.

bkeilat

New member
למיטב זכרוני המדידה שלהם די רדודה

3מ' אם אני זוכר נכון
ולכן הם מגיעים לטמפרטורות יותר גבוהות ממה שהסונטו רושם בתחתית הצלילה

laviy

New member
לדעתי חלק אחד

יותר נוח
יש כאלו עם עובי משתנה - גוף - 5-7 ממ , גפיים 3-5 ממ
במקסימום מוסיפים גופייה + כובע
ממליץ על שבא ים - בכפר שמריהו
ואין לי קשר איתם למעט שהציוד שלי של זיגל + אקווה לנג משם והוא מצויין

rosba74

New member
נשמע מעניין

עובי של שני חלקים שונים,

ידעתי על עובי שונה בברכיים ובמרפקים, אבל על עובי שונה בחלק גוף עליון ותחתון עוד לא שמעתי.

הייתי בקשר עם שבא ים כשהם ישבו בטיילת בתל אביב, יבדוק איתם..

niry26

New member
גם אני חשבתי בהתחלה על שני חלקים

אבל זה מאד לא נוח. זה מסתכם ב10 ממ באזור הבטן חזה ולא ממש צריך את זה. ובגלל שכל חלק קצר אתה נאלץ להשתמש בשני החלקים בטמפ גבוהה יחסית.
אני ממליץ ומשתמש בחלק אחד 5ממ גמישה.
קניתי בספא, מבסוט מהחליפה ומהשירות מאד.
צולל רוב הזמן בים תיכון. יחד עם צ'יקן וסט אני מכוסה בים תיכון מ-30 מעלות בקיץ ועד 15 מעלות בחורף.
באילת לא צריך את הצ'יקן וסט כלל.
צלילה קצרה במים אינה משקפת. קשה לי להאמין שאחרי חצי שעה ב21 מעלות ללא חליפה לא תרעד כמו פטיש אויר.

rosba74

New member
יקנה חלק אחד 5 מ"מ, או 5.5 מ"מ גמישה..

הייתי באילת במיים של 22-24 מעלות, אני חושב בנובמבר, לפי הסופה שעברה על ישראל,

הייתי איזה שעה במיים בלי חליפה ולא הרגשתי קר, בגלל ששחיתי וצללתי כל הזמן,

מה שכן, התווכחתי עם דגים שלא הבינו מה אני עושה שם, בייחוד זהרון או משהוא שתקף אותי מתחת לריאה, בהחלט לא נעים,
לכן רוצה חליפה..

למעלה