רכישת אדמות הארץ

lubia

New member
זה ממש עיוות דין

ברור לחלוטין שהפיצוי לבעלי הקרקע צרי להיות על פי השווי המעודכן. ידוע לי על מקרה בו בעל הקרקע סרב לקבל את הפיצוי הסטנדרטי ותבע בבית משפט פיצויים מוגדלים, בטענה שלא רק מדינת ישראל יודעת לבנות אלא גם הוא. אם נעשה שינוי יעוד לקרקע, אז בעל הקרקע יכול לבנות בעצמו. בית המשפט פסק, שאכן המדינה אינה רשאית להפקיע, ל"נפח" את הערך הכספי של הקרקע ואז למכור לבעלים פרטיים. זכות ההפקעה היא רק לצורך שירות לציבור (למשל, סלילת כביש) שבעלים פרטים לא יעשה. במקרה הזה בעל הקרקע זכה בתביעתו וקיבל פיצויים עצומים. יתר הבעלים, שקיבלו את הצעת המדינה המקורית (על פי צו ההפקעה) וחתמו על ויתור על תביעות נוספות פשוט "אכלו אותה".

מאמאסאן

New member
הספור מרתק - וגם הותרת מעט מזכרות

והשעור בתולדות ארץ ישראל, שקיבלו ילדיך, מומחש על ידיי מכתבים, גלויות ובולים, בהחלט יצאת צדיק, ונשכר. רציתי להוסיף משהו משלי, סיפר לי מכר קשיש, כייצד היו רוכשים אדמות, בתקופה ההיא, משליכים אבן, רחוק ככל שאפשר, במקום בו נפלה האבן, שם סומן גבול המגרש, סיפור אמיתי.

סיםור באמת מעניין ומרגש

אגב, מדורות ל"ג בעומר, הבן שלי מצא לפני כמה שנים בעת חיפוש קרשים למדורה מילון אבן שושן שמשמש אותנו עד היום

broadaxe

New member
חרב ארץ-ישראלית אופיינית

מסוג שהיה מקובל על שייח'ים וערבים לא-בדווים. הטיפוס הזה נקרא "שמשיר" (shanshir), והוא נפוץ בכל רחבי העולם המוסלמי-עות'מאני/פרסי. תת-הסוג הזה בפירוש ארץ-ישראלי או סורי. הלהב עשוי להיות ייבוא אירופי, לפי החריץ האורכי בלהב שניתן לראות בתמונה השניה. המילה שמשיר היא פרסית ושובשה בפי האירופים לשם scimitar המסמל גנרית את החרבות המעוקלות של הטרנס-אוריינט. בתרגומים ארכאים לעברית ניתן למצוא את המילה "סצימיטאר".

broadaxe

New member
בדיוק. מה שנראה לך כדומה עשוי להיות

שונה מהותית. הרי גם כל הבולים דומים, לא?

Wing Chan

New member
broadaxe

האם אתה חבר באנק"ה?
אבא שלי חבר שם, ובכיף הייתי בא למפגשים אבל כול מפגש הם שמים דווקא על יום חמישי וזה אחד הימים שהכי לא נוחים לי

broadaxe

New member
חיובי, אני חבר א.נ.ק.ה.

מיהו אביך (אתה יכול לשלוח לי מסר)? ומה לעשות, יום חמישי הוא יום המפגש מזה שנים רבות, מאחר וסטטיסטית זה היום המועדף על רוב החברים.

powo

New member
שטרות ומטבעות

שמשלימים סדרות. תצוגה תהיה במפגש

למעלה