רכישה חדשה - בת-שבע

shlumbergera

New member
מייקלה,אני חוזרת ופותחת את התמונות

שלך והגבות שלי כל הזמן עולות ויורדות. גם הפה נפתח ומשמיע WOW. הכל נורא יפה ורואים שאת משקיעה ומשקה ידנית

קוקולה2

New member
גם אצלנו היתה רכישה חדשה

בסוף השבוע של בת שבע - זה מפתיע תמיד איזה מציאות אפשר לפעמים לגלות במשתלות צדדיות ולא מאוד מפוארות. נרכשה בת שבע עם עלים מסולסלים (צר לי אבל אני לא בקיאה בשמות הזנים). עכשיו נשאר לחכות לפריחה....

גבי 26

New member
קוקולה, לפריחה

מחכים ומחכים ומחכים לא תמיד הבת שבע פורחת בשנה הראשונה...אבל לא להתיאש, כשהיא פורחת אז זה פנטסטי. גם לי יש אחת מסולסלת-טרם ראיתי חצי פרח...

h o y a

New member
המלצות טיפול

תתחדשי ותהני את יכולה להעביר לעציץ גדול יותר (אבל לא יותר מידי גדול...) למרות שהייתי ממתין עוד כחודש וחצי חודשיים - עד ערב פסח. אל תורידי את ענפי הצמיחה ללא העלים. זו צורת הגידול של הבת שבע - היא שולחת ענף, ע"מ "שימצא" על מה לטפס או להיתפס, ואח"כ מוציאה עליו עלים. לדעתי הצמח קטן מידי לייחורים - תני לו לגדול ולהתבסס לפני שאת חושבת על הכנת ייחורים ממנו. פיצול הענפים יגיע לאחר כשנה, באופן עצמוני, ללא צורך בהתערבות שלך, בת שבע לא "גוזמים" ע"מ לקבל פיצולים... בהצלחה בגידול ושתזכי לראות ממנה פרחים ובמהרה

Riki10

New member
h o y a ../images/Emo51.gifעל המלצות הטיפול../images/Emo140.gif

אני אעביר אותה עוד חודשיים ואולי שלושה... האם כדאי לתת לה לטפס לכוון הפרגולה? האם היא צריכה להיות בצל מלא? או שהיא יכולה לקבל קצת שמש של בוקר? כל כמה זמן אפשר להשקות אותה? ובאיזו כמות? מקוה לראות ממנה פרחים עוד הקיץ

h o y a

New member
../images/Emo92.gif ולבריאות

אפשר בהחלט לתת לה לטפס לכיוון הפרגולה, זו שרכשת הנקראת Hoay Carnosa (רגילה ומגוונת) והיא אחת העמידות ביותר שאני מכיר. אצלי היא נשארת בחוץ, תחת פרגולה, גם במזג אוויר חורפי וסוער, כמו שצפוי השבוע, ועברה אפילו את מכות הברד ושלגים. בעונה הזו - לא צריך להשקות אותה (אם היא בחוץ) או אחת לשבוע עד 10 ימים (אם היא בבית) לעציץ כמו שלך - כחצי כוס מים. מקווה בשבילך לפרח עוד הקיץ למרות שלדעתי היא צעירה מידי בכדי לפרוח HOYA בכלל אוהבת הרבה, ואפילו הרבה מאוד אור, אך כמעט ולא שמש ישירה, לדעתי מעט שמש של בוקר לא תזיק לה.

למעלה