רכישה חדשה - בת-שבע

Riki10

New member
רכישה חדשה - בת-שבע

קניתי 3 עציצונים של בת-שבע, האם כדאי להעביר אותם לעציצים יותר גדולים? גודל העציצון שבהם הבת-שבע שתולה: קוטר 10 ס"מ - עומק 10 ס"מ. אני רוצה להעביר אותם לעציצים בגודל: קוטר 20 ס"מ - עומק 25 ס"מ. אני זוכרת שקראתי שהבת-שבע אוהבת מקום קטן, אבל בכל זאת, האם לפי גודל השתילים צריך כבר להעביר אותם? או שעדיף להמתין, עוד כמה זמן? תודה!

Rebeccan

New member
בינתיים להשאיר בעציץ קטן

כשיתחמם קצת כדאי להעתיק, אם את רוצה, לעציץ לא מאוד גדול פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

Riki10

New member
../images/Emo51.gif רבקה../images/Emo24.gif

כדאי לנסות ולבדוק אם השורשים ממלאים את העציצון? אם אעביר אותו כשיתחמם קצת, האם גודל העציץ שרשמתי יתאים להעתקה?

Rebeccan

New member
לדעתי - בת שבע בהחלט מסתדרת

בעציץ קטן לא לבדוק עדיין גם לא לשכוח שהיא צריכה להתאקלם אצלך לפני שתעשי משהו, בשל ההעברה מהחממה של המשתלה, אלייך הבית לדעתי - הרשי לה להתאקלם עוד חודש, גם מזג האוויר יתאים להעתקה ולהעברה לעציץ גדול יותר אם יש לך משהו ב-50% גדול יותר מאשר העציץ המקורי - עדיף. פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

קוקולה2

New member
בוונדי אמרו לנו פעם

שהבת שבע לא פורחת אם היא לא סובלת. אם יש לה עודף מקום, אדמה עשירה מדי והשקייה היא פשוט לא תפרח/תפרח מעט מאוד. האמת - לפי זה - הבת שבע אצלי אמורה להיות בחודשים האחרונים עמוסה בפרחים לפי ההזנחה הפושעת של הגינה שלי....

עדנה4

New member
לא רק שהבת שבע "מסתדרת" בעציץ

קטן, היא גם מעדיפה עציץ קטן. ככה, נו, בהשאלה, שיהיה צפוף, חם ונעים. לא למהר ולהעביר. בזמנו העברתי תמונות של הבת שבע שלי, שגדלה בעציץ קטן כ17 שנים! ואל תשאלי איך היה להחליף לה את העציץ כשאי אפשר להזיז את הצמח, שתלוי ברווח שבמרפסת הסלון, מקיר לקיר. אבל עשינו את זה. מנסיון שלי גיזום של ענפים לא משפיע כל כך טוב. אבל בכל מקום התנאים קצת שונים. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

עדנה4

New member
וזה חלק מהבת שבע, רוחב של כ 4 מ'

והכל שני עציצים בקוטר של לא יותר מ 20 ס"מ, במשך כ 17 שנה. את כל הצמח כולו עוד לא הכנסנו לתמונה אחת

Riki10

New member
עדנה זה מדהים, איזה יופי!../images/Emo127.gif

כל כמה זמן את משקה אותם? לאיזה רווח של המרפסת את מתכוונת? שבין התריס לוטרינה? אני מניחה שהסלון שלך הוא צפוני, ולכן היא מחזיקה מעמד כל כך יפה. תודה!

עדנה4

New member
יש רווח של כ 40 ס"מ בין התריס לחלון

וברווח הזה יש המון המון עציצים. הבית פונה באמת צפונה. כמה אני משקה? איך לפעמים. בקיץ כמובן יותר ובחורף פחות. בדרך כלל אני לא מדשנת בחורף, אבל השנה התחלתי כבר, בין השאר מפני שראיתי התחלה של ענפים חדשים.

צפנתי

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo2.gif מה? 20 ס"מ?../images/Emo12.gif../images/Emo2.gif../images/Emo12.gif../images/Emo2.gif../images/Emo12.gif

אני משפשפת את העינים, בחיים לא ראיתי כזה דבר...מה עומק העציצים? צריך להזמין את ספר השיאים של פורום גינון...(עוד אין כזה דבר? אוף, חבל!)

עדנה4

New member
צפנתי, בשבילך הלכתי למדוד את העציץ:

רוחב העציץ בחלק העליון שלו הוא 21 ס"מ! זה גם הגובה! אבל למטה הוא צר מאוד. אז הקודם היה, נגיד, 15 ס"מ? משהו כזה. הרבה יותר קטן. והחזיק 17 שנה.

צפנתי

New member
../images/Emo24.gifתודה רבה לך...זה מידע חשוב

שלא ידעתי... זה פשוט מדהים!!!!! תהנו ממנה...היא כ"כ יפה. יהיה נחמד לחפש מקומות ותיקים מהם הפרחים יוצאים (הם יוצאים מאותו ענפון שנה אחרי שנה) ולראות את ההתארכות ואף לעיתים התפצלות של הענפון לשני כדורי פריחה. לאחר ההתפצלות הענפון מתארך בשני המקומות, ונוצר ענפון "דו זנבי". חפשי וצלמי לנו, אם אפשר (אפשר לחפש גם לא בעת פריחה, הענפונים כאמור רב שנתיים)

Riki10

New member
עציצון בודד של בת-שבע

יש להם יציאה של 3 ענפים מאד ארוכים, האם כדאי לגזום ס"מ אחד בקצה הענף, כדי לעודד יצירת ענפים נוספים? או לצורך עידוד פריחה? יסלחו לי המומחים על ה"בורות" זו פעם ראשונה שאני מגדלת בת-שבע....
אשמח אם תוכלו לתת לי עוד הנחיות

Riki10

New member
../images/Emo51.gif מייקלה../images/Emo24.gif

האם לא כדאי לחכות שיהיה קצת יותר חם? שאלה נוספת, הענפים מאד ארוכים וריקים מעלים האם כדאי לקטום אותם ס"מ אחד בקצה? או שזה יכול להזיק להם?

מייקלה1

New member
ריקי, גמני קניתי כאלו עציצונים וכבר

העברתי,הבת שבעות לא סבלו מהעברה ואני מחזיקה אותם בחוץ [במקום מקורה]. לא הייתי קוטמת ס"מ. אם כבר, הייתי מכינה ייחורים מהענפים הארוכים.את הייחורים, הייתי מכינה כשיתחמם קצת, למרות שאצלי יש תינוקיה של ייחורי בת שבע, מכל מיני סוגים עם כיסוי מעליהם ועם אצבעות שלובות למזל....חחח....

Riki10

New member
אצלי הם בגג מתחת לפרגולה

אני מקוה שהם לא "יצטננו" מהקור בלילה....
קראתי שחלק מכניסים אותם הביתה בימים גשומים וקרים. בקיץ אני אנסה להכין מהם יחורים, שימרי על ה"תינוקיה" שלך!
לי יש רק את השתילים האלה, נראה לי שכולם כנראה מאותו הסוג.

Rebeccan

New member
לא לקטום עכשיו

ובכלל - הענפים הארוכים - מטרתם לתפוס "שטח" כשיתחמם - מרץ-אפריל, אפשר להכין ייחורים (זוכרת אותי
?) בשלב זה - לא לעשות כלום - רק לאהוב
כמו שאת יודעת
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

למעלה