רכב מחברה

666HellSpawn666

New member
רכב מחברה

שלום, אני מתחיל לעבוד.... אין לי כרגע רכב פרטי, האם כדאי לקחת מהחברה?

עידו פ

New member
כדאי לעשות את החישוב

1. האם יש לך כסף לקנות רכב ? 2. אם היית קונה רכב, כמה כסף היית רוצה להוציא ? 3. מהו המרחק מהבית שלך לעבודה ? 4. האם אתה נוטה לבצע נסיעות ארוכות (בין אם לטיולים, נסיעות מרובות לחברים/ות מרוחקים/ות) 5. כמה החברה מורידה לך על הרכב ? בגדול, צריך לקחת בחשבון מבחינת עלות את הרכיבים הבאים: ביטוח, רשיון רכב, טיפולים, טסטים, ירידת ערך, תיקונים אפשריים וכמובן - דלק ! עכשיו, קח את הסכום החודשי שיורד לך על הרכב (שזה גם מה שמורידים לך וגם המס הנוסף שאתה משלם) והשווה את העלות החודשית שאתה משלם על רכב משלך לעומת רכב חברה - לזה תוסיף את הפקטור האישי (על רכב חברה מרגישים הרבה פחות רע אם קורה לו משהו לעומת רכב אישי) ותעשה חישוב כדאיות

גרי רשף

New member
ועוד תוספת קטנה..

לא צריך להתרוצץ בין המוסכים בשביל טיפולים וטסטים.

pixiER

New member
זה רכב חברה?

או רכב בליסינג? כי התשלום עליהם שונה לגמרי...

666HellSpawn666

New member
ליסינג...

היתה כתבה מעניינת בנושא... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3075428,00.html

motior

Member
לא צריך להיות מעניין לעובד

מבחינת העובד חשוב רק כמה יקבל בברוטו אם/בלי רכב (וכמובן השווי למס). שאלת הליסינג/רכב חברה צריכה לעניין רק את החברה.

pixiER

New member
אבל זה בדיוק העניין

רכב ליסינג -> העלות על העובד, סביבות 3000 ש"ח בחודש מהברוטו, לפחות (רכב מקבוצה 2) רכב חברה -> העלות על המעביד, העובד משלם רק שווי מס, כמובן יחסית למשכורת שלו, אבל לא יעבור את ה 1000 ש"ח לבעלי משכורות נאות ביותר, סביבות 400 לבעלי משכורות בינוניות ומטה... כל השאר - אותו דבר...

motior

Member
לא נכון - לפחות ברוב החברות

רכב הוא הטבה משמעותית מבחינת החברה. גם אם הרכב הוא רכב חברה, לחברה יש עלות תחזוקה שלו שהיא תגלגל על העובד. בסופו של דבר, אם הרכב הוא הטבה לעובד, תוצג לו משכורת אם/בלי רכב. (ללא קשר למקור הרכב). בחברה הקודמת שבה עבדתי, היו רק רכבי ליסינג. החברה טענה שהיא סופגת חלק מהעלות, והיה מחירון ברור (פונטו 2400 ש"ח, מזדה 2700 ש"ח וכו'). בחברה הנוכחית שבה אני עובד יש גם רכבי חברה וגם ליסינג. החליפו לי נרכב חברה לליסינג ללא שום שינוי בתנאים (=משכורת).

לא מדוייק

רכב חברה - אמנם הוצאות הרכב על החברה, העובד משלם שווי מס שהוא היום 1280 ש"ח לרכב מדרגה 2 ללא שום קשר למשכורתו. כמובן שברכב חברה הדלק הוא גם על חשבון המעביד

למעלה