"רכבת טסה על פסים "

"הרוח בערבי הנחל "

הסדרה המוערת בהוצאת אירה ניר
מר קרפד מוביל את נברני וחפרפר אל חצר האורווה .שם ראו קרון צועני ,חדש ומבהיק ה"נה לכם קרא הקרפד ,בפישוק רגלים ובזיקפת קומה ."אלה החיים האמיתיים ,גלומים בעגלה הקטנה הזאת. ......היום כאן , מחר תקום ותלך למקום אחר !מסעות ,שינויים , ענין ,התרגשות!כול העולם לפניך והאופק משתנה תמיד ושימו לב!זו העגלה הנהדרת ביותר מסוגה שנבנתה אי פעם ,בלי יוצא מהכלל".

עמוד 38 העגלה של מר קרפד "תיכנסו ותראו את האיבזור .הכול הכנתי בעמני ,בחיי!

zoraya

New member
בספר גיבור או פרא של יונה טפר מופיעה קלנועית

ויש לה משמעות רבה בסיפור כולו.

גלגלים

זוהרה הזכרת לי את הספר "אני אתגבר "של דבורה עומר , קראתי לפני שנים. בכריכה עטיפה קדמית מופיעה הנערה כשהיא יושבת על כסא גלגלים .

"אבא של ענבל" דן כספי בהוצאת צבעונים ,עיצוב ואיור ציפי אליהו "תשס"ב .
ובספר מסופר על החיים עם אבא,זהו אבא של ענבל , הסובל משיתוק מוחין הדברים מובאים מנקודת מבט של הבת ענבל .
וכך גם היא מספרת בכול בוקר ולא בשכונה שלהם מגיעה מכונית .
"המכונית הזאת לוקחת לבית הספר את כול הילדים שלא יכולים ללכת בלי עזרה ",סיפרה לי חברתי יונית ." ובאיור מונע ילד על כסא גלגלים ,על ידי מבוגר לכיוון המינבוס.

חרצית10

New member
מתוך רכבת הברית. מילים:נעמי שמר.

רכבת הברית הנה היא באה,
רכבת הברית הנה היא באה
הי עלו הי עלו....

אשלינג

New member
כושי ונושי ימימה אבידר טשרנוביץ

נושי נוסע לירושלים עם אביו ומגניב את הכלב כושי בסל
אך כושי באמצע הנסיעה באוטובוס בורח ונשאר לבדו

הזרה 11

New member
שחרזדה-לא מכירה, אשמח לקרוא

רכבת השינה-עיבוד שלי לסיפור -מקור לא ידוע לי

היו היו פעם, לפני הרבה שנים, שני ילדים, דני ודינה, הם גרו בבית קטן ממש ,ליד הים,
יום אחד אמר דני לאימו: אמא, בבקשה אני רוצה ללכת עם דינה לשחק בחול, ליד הים.
אמרה לו אמא: זה מסוכן ללכת לבד.אמא בבקשה, אני מבטיח לשמור היטב על דנה ורק לשעה ונחזור.
אמא הרשתה ,הם לקחו דליים וכפות והלכו. כעבור חמש דקות כבר ישבו על החול ושיחקו, חפרו , מערות, עשו ארמונות. הזמן עבר,
התחיל להחשיך, אמרה דינה: אני עייפה רוצה הביתה. טוב אמר דני , אספו את הכלים שלהם , נתנו ידיים והחלו ללכת, אך בבת אחת החושך כיסה את הכל ולא ראו איך ולאן ללכת.הם טעו בדרך, התרחקו ודינה החלה לבכות: הביתה לאמא, אני עייפה ורעבה.
ניסה דני לנחם ולהרגיע אותה אך ללא הועיל. עוד הם הולכים והנה הם רואים תחנה. ליד התחנה עמד ספסל, ישבו הילדים לנוח,
ואז ראה דני שלט גדול ועליו כתוב : כאן עוברת רכבת השינה. והיא נוסעת לארץ החלומות. פתאום נשמעה צפירה, הי תראי, רכבת מתקרבת. החל דני לנפנף בשתי ידיו לרכבת וזו נעצרה . היתה זו רכבת קטנה ומקושטת,.עלו הילדים לרכבת ,
בתוך הקרון הגדול, לא היו כיסאות ולא ספסלים, לא כורסאות ולא מיטות. על מה יושנים פה? אין על מה לשכב.
הביטו סביב וראו את הקירות מכוסים בתמונות יפות. הי תראי דינה, הנה תמונה של בובה והנה תמונות של כדורים,
איזה יופי. התקרבה דינה לתמונת הבובה, רק נגעה בה, ומתוך הקיר יצאה מיטה בצורת בובה. נשכבה דינה על מיטת הבובה ומיד נרדמה. דני נגע בכדור, רצה להוציא ולשחק בו, אך מיד יצאה מתוך הקיר מיטה בצורת כדור. שכבו הילדים ומיד נרדמו.אך כעבור זמן מה ,
נשמעו נביחות של כלב, התעורר דני התעורר וקרא: הי נהג עצור, זה הכלב שלי חומי, גם הוא רוצה לישון. הרכבת עצרה , חומי עלה, ראה על הקיר תמונת כלב, נבח עליה ונגע בה, והנה יצאה מלונה בצורת כלב. נשכב חומי ומיד גם הוא נרדם.
ושוב הרכבת נוסעת בשקט, דני ישן ודינה ישנה וגם חומי הכלב ישן. ואז נשמעה יללת חתול ,התעוררה דינה וקראה בקול: נהג בבקשה עצור, זאת מיצי החתולה שלי , גם היא רוצה לישון. הרכבת נעצרה, מיצי קפצה פנימה, מהר מאד גילתה על הקיר תמונת חתולה, שלפה ציפורניה לעומתה, קפצה , ורק נגעה בתמונה ויצאה משם סלסלה מקושטת , קפצה פנימה מיצי וגם היא נרדמה. וכך הרכבת המשיכה במסעה כשדני ודינה ישנים בה, מיצי וחומי ישנים גם, הגלגלים החלו להאט כי נרדמו גם הם, הקטר נרדם והנהג נרדם.
הרכבת הגיעה לאי החלומות ושם היא עד היום עומדת ומי שרוצה לחלום מגיע לשם. רק שוכב ומזמין איזה חלום שרוצה ומיד נרדם וחולם אותו,
ומה עם דני ודינה? הם חלמו שהם בבית שלהם..
הסיפור אצלי שנים רבות והייתי מרדימה איתו את ילדי הצהרונית שעבדתי בה

והגלגלים מתגלגלים

בספרים "בית על גלגלים "של רעיה בלטמן בהוצאת כתר/2004

בספר החדש רב המכר ,"פרנסוס על גלגלים" של כריסטופר מורלי בהוצאת זיקית שעדין לא קראתי.

"להקשיב לרוח "ענבל דיסקין "שירים שנסעו וחזרו " איורים איה גורדון נוי .בהוצאת כנרת זמורה ביתן דביר /2011
מתוך הטיול הגדול "
ואבא עשה סיבוב סביב המכונית ,אולי כדי לבדוק שלא נפל ממנה שום חלק, ואימא שאלה :"תגיד שלומה , בכלל מלאנו דלק ?"

ובספר "הרוח בערבי הנחל "זוכרים ,מר קרפד גנב מכונית מפוארת ויצא לסבוב , אך עד מהרה תפסה אותו המשטרה והוא נכלא בבית הכלא.
עמוד 100 "המכונית עמדה באמצע החצר ,נטושה בהחלט ,כי הסייסים וכול הספיחים היו עסוקים בארוחתם.קרפד צעד לאיטו סביבה ,בחן ,ביקר שקע במחשבות ".....
כ"מו בחלום מצא עצמו ,איכשהו במושב הנהג "....".ויצא דרך המעבר המקומר" ....
בהוצאת אריה ניר הסדרה המוערת .

אשלינג

New member
קראתי את בית על גלגלים

היה עצוב לגלות שהמשפחה בסוף נספתה בשואה
נזכרתי גם בדני אלוף העולם רואלד דל
וגם קיזי הילדה הצועניה
מסע בעקבות האלפס
ובית קטן בערבה

למעלה